ДЕСЕТИ КЛАС сме вече, ново НВО ни очаква, човече

• 33 431
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Ее, Слънчева...Ако става дума за години, значи по - добре от сега да се гръмнем:)
Все се надявам тази ваксина да съкрати срока на изолацията. Също, ако при спазването на мерките се отчете и намаляване на заболеваемостта, децата със сигурност ще се върнат в училище скоро. Едва ли има нормален родител, който да не го иска.

# 496
  • София
Ее, Слънчева...Ако става дума за години, значи по - добре от сега да се гръмнем:)
Все се надявам тази ваксина да съкрати срока на изолацията.
🙄 Без да съм антиваксър, на този етап съм скептична. Няма точен и сигурен отговор на въпроса, има ли странични ефекти.🙄

# 497
  • София
ТМ, права си, но нали затова правят изпитания на тези ваксини върху хиляди доброволци. Хората масово се ваксинират с противогрипни ваксини, тази просто ще е следващата, надявам се.
Аз също съм предубедена за една ваксина -Церварикс. Нещо ме възспира да я сложа на детето. Изчетох какво ли не за нея и не смея. (Тук може Санака да се включи с по-компетентно мнение “от кухнята”:))

# 498
  • София
Аз и преди съм се включвала по тази тема. И двете ми дъщери са ваксинирани. ММ е гинеколог и беше категоричен по въпроса. Вероятно и малкия ще ваксинираме /същият вирус причинява рак на гърлото/.

# 499
  • София
ТМ, права си, но нали затова правят изпитания на тези ваксини върху хиляди доброволци.
Така е, но трябва да бъде проследена във времето, което няма да стане за месец, два. За противогрипната ваксина, препоръчителна е за хора над 65+ и хронично болни. Тя не покрива всички грипни щамове, а само някои. Лично мнение. По въпроса за ваксините, вече не водя спорове. The choice is your's!

# 500
  • София
ТМ, и аз не се чувствам капацитет в тази област Wink
Видяхте ли това?
http://www.danybon.com/coronavirus/min-obr-reduvane-prisustveno- … keA9BgDF2eOVR82I0
Особено ми допадна вариантът “учениците в клас присъствено, а учителят преподава от вкъщи”.Rolling Eyes

# 501
  • София
Скиорче, не знам какви ваксини се чакат. ББ миналата седмица каза, че той на своя глава ваксини няма да купува. Ще чака парламента да му ги гласува, пък Гешев да му даде предварителна индулгенция, пък....
Докато ЕС сключват вече договори с производители и предплащат, ние даваме изявления във фейсбук...
Сигурно заради това сме оставени на естествения ход на нещата....

# 502
  • София
Слънчева, трудно е да, особено когато въпросната “своя глава” е толкова празна...
Затова в момента сме принудени да разчитаме на себе си.

# 503
  • София
Ковид ситуацията: надявам се хората да разберат какво (не) се прави и да си го спомнят идните месеци (това което Слънчева е написала последно, съвсем... по-добре да си купува дача, вместо да чака индулгенция).

Скрит текст:
Доживях да мина в режим хоум офис, нищо чудно да не продължи дълго.... при нас е умалено копие на държавата, във всяко отношение Sad  и вече повече от 30% заразени около мен, няколко дни бях болничен, за щастие не съм прилепила вируса, не съм го и изкарала. Поизчетох  за сиптомите (тo кое ли не симптом) реших да се проверя. Кашлица, главоболие (ужасно и непрестанно почи не се повлияваше от лекарства), Т нямах, не ме успокояваше и че мъж ми имаше от 2-3 дни преди това отрицателен резултат (проверява се, заради предстоящ контакт с родителите)
Стигала съм до болница с плевмония, та съм предпазлива, но човек и да е внимателен, не винаги ще се опази. Прителка с такъв случай - пазеше себе си и родителите си (всички със съпътващи заболявания) - не контактуваха и накрая всички се заразиха без връзка помежу си Sad за щастие се разминаха нещата
Зле ми се отразява, освен стресът и развитието на черния хумор, и килца понатрупах, но път отрих нов "вид" пица, която ще ни закръгли добре.  
Върху тъничка пърленка ("откраднах" техниката), т.е. предварително изпечен блат на тиган, получава се с опушен вкус. Баба печеше пърленки диретно върху печката (на дърва с голяма повърхост), по този начин приготвяше и кори за баница (сухи, които могат месеци да издържат), но това вече няма да си го причиня Simple Smile. Не знам дали се правят и в друг регион на България, но на Марулета може да са й показвали/научили в настоящия й край.

Марулета, бързо оздравяване!

Lulu, дано всико се е разминало.

Слънце , и аз съм разочарована за стипендиите, парите не са фатални (за щастие при него), но децата имаха очаквания. В училището са знаели предварително колко са отличниците и какви са им баловете, можеха да обявят предварително.
Бях му обещала, че ще му я удвоим. След както ни каза за новината, му обяасних, че ще изпълним обещанието си, а той: "Но аз няма да взимам, няма нужда.". Поясних, че ще му "отпуснем" и неполученото, което съвсем го шашна. Знам, че ще е са похарчени парите за глупости, но мисля, че така е правилно. Simple Smile
При него макар и с малко тормоз, знам не са му подарили оценки, че е учил. Входните нива са ОК, предвид това, че не се е счупил да преговаря. Доволна съм, че по Химията, по която здраво бе закъсал, седна сериозно да учи и за малко не му достигна за отлична оценка. Сега продължава да мърмори заради Историята Joy, но не се предава и мърморейки изпълнява Joy

Тия няколко дни го хванах да се разсейва и обясних, че игрите не са разрешени и в междучасие, т.е. в учебно време, всичко да е като в училище, ....е компромис с леглото и дрехите мога да направя Simple Smile
Миналата седмица правя изненадваща проверка и виждам на екрана някакви формули, но не ги разпознавах. Питам тихо: "Какво имате?", той: "Философия." на учудения ми поглед само продължи "...ами да и тук е Математика, Математика по всичко - Математика, Физика, Химия, Биология, История..." Joy
Май само по ФВС и БЕЛ не решават задачи, освен да съм пропуснала нещо Simple Smile

мандаринка, простено й е на девойката.
На какви инженерКИ съм попадала, срам ме е да разказвам, само ще спомена, че уредите, които имат нужда от някакъв вид жица, е нужно да са включени чрез нея, за да работят (че е рецидивистКИ са в изпълненията).
Наборът също няма усет към техниките (компютри и телефони не броя, но и там не всичко е ясно), та се налага сестра му да му обяснява някои неща как се случват.

И аз се замислям, че няма да има НВО10.

# 504
Какво всъщност учат те по философия? Онзи ден в часа се включи и учителят по математика, но забравих да питам и сега се сетих 😀

Пица става хрупкава и чудна върху арабските плоски питки.

# 505
  • София
Тити, пробвали сме го, но пърленката повече ни допадна (една идея, но само една Simple Smile по-дебели са )... стахотен придатък на Wine Glass Simple Smile
сега съм в размисъл за чугунен сач за печенето Simple Smile Видях го в една пицария "на парче", но там беше по-дебело. 
Не знам какво точно учат, младежът се справя (харесва му), сега са с нова учителка и която е малко по-взискателна. Миналата година отговора му бе "малко философстваш и готово" Simple Smile (надявам се старата му учителка да се оправи, лоша диагноза, млад човек Sad )

# 506
  • София
Нашите по философия само пишат есета - повече, отколкото по БЕЛ.

# 507
  • София
Десем, даде ми идея за парите от стипендията. Наборът получава стипендия за сирак+1/2 от стипендията за успех. От началото на 8 клас взима и двете, като сирашката му се изплаща и лятото. Като изключим отделни пуберски изпълнения, детето си учеше. А по най-важните му предмети си работеше и сам, за да се упражнява.
По темата с леглото и пижамите... Пижами не ползва. Спи по слипове. Онзи ден тръгнах по-късно за работа. Надникнах в стаята му, да му кажа, че тръгвам. Заварих го в леглото, с телефон в ръка. Бях готова да викна, а той ми направи знак да мълча, че е в час. Надявам се, да е станал по някое време или поне да не е заспал "в час"! Joy

# 508
  • София
Всъщност, Слънце, пижамата е в кавички, почти същата работа е и при вас.   Simple Smile

# 509
Ехо хора,как сте?Здрави ли сте?Как върви ДО?

Общи условия

Активация на акаунт