Търся електронна книга - 30

• 73 945
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте ,искам да попитам дали някой може да ми изпрати книгата на Силвия Дей - Палавият списък, в предишните теми имаше даден линк за dox , но когато опитам да го сваля ми дава грешка.
email- loveless_93@abv.bg
Благодаря Ви Simple Smile
Ако може и на мен et_hrisi@abv.bg.  Благодаря предварително!

# 556
Здравейте, продължавам да търся книги на Чайна Миевил, без тази, която я има в Читанка. Нима няма нищо на български?
moni@pisem.net

# 557
  • София
Чайна Миевил - "Градът и Градът"  - https://dox.abv.bg/download?id=124bbb749c# - Линк за сваляне

# 558
# 559
Ако може и на мен pety_72@abv.bg.  Благодаря предварително!

# 560
Ако може някой да ми изпрати Джонатан Баркър - Шестото покварено дете.
Ще бъда много благодарна!

# 561
Силвия Дей - Палавият списък   https://chitanka.info/book/10093-palavijat-spisyk

# 562
  • София
Търся “фонтани на мълчанието” на Рута Сепетис.
rayna_pencheva@mail.bg

# 563
Здравейте, може ли някой да ми изпрати "Тебеширеният човек" ?
Kydrokoska@abv.bg

# 564
Чайна Миевил - "Градът и Градът"  - https://dox.abv.bg/download?id=124bbb749c# - Линк за сваляне

Искрено благодаря! Simple Smile Жива и здрава да сте!

Последна редакция: чт, 10 дек 2020, 11:32 от moni1967

# 565
  • Mediterraneo
Здравейте, може ли някой да ми изпрати "Тебеширеният човек" ?
Kydrokoska@abv.bg

Изпратих.

# 566
  • София
Здравейте, 

може ли да ми препоръчате   книги  за   почти  12- годишен младеж,  който   не мога  да накарам да чете.
Ще съм благодарна ако споделите някоя,  дори и само като  име на книга и автор.

Джеф Кини- поредицата "Дневникът на един дръндьо". Това е единствената поредица, която моя син прочете отначало до край. Последните книги от поредицата даже ги купихме на английски, за да упражняваме и езици.

# 567
Здравейте, 

може ли да ми препоръчате   книги  за   почти  12- годишен младеж,  който   не мога  да накарам да чете.
Ще съм благодарна ако споделите някоя,  дори и само като  име на книга и автор.
Извинявам се за лиричното отклонение, но мисля, че задавате неправилен въпрос. Не трябва да се опитвате да "накарате" младежа да чете, а да го научите. В това отношение много помага личният пример на родителите. Като начало наблегнете върху собствения си правопис и правоговор. Не можете да очаквате интерес към литературата у сина си, ако самата Вие употребявате "който" вместо "когото"... Или ако съпругът Ви прекарва вечерите си пред телевизора с дистанционно в ръка, а Вие - в кухнята, зачетена в книжка на Нора Робъртс, Силвия Дей или Паулу Коелю Grinning От друга страна - ако в дома Ви няма телевизор и по време на вечеря обсъждате със съпруга си поредната история от книгата-пъзел на Жорж Перек "Животът. Начин на употреба", разменяте си закачки с алюзии към "Пътеводителя..." или беседвате за разликите в начините, по които дефинират смисъла на живота Волтер и екзистенциалистите в произведенията си, детето Ви със сигурност ще започне да чете. Просто от любопитство, както и за да не се чувства пренебрегнато и изолирано от разговорите ви.

Има и още нещо, което можете да използвате. На тази възраст момчетата вече започват да се вълнуват от вниманието на противоположния пол, влагайки в това голяма доза романтика. Достатъчно е Ваша приятелка или дъщерята на познати, към която синът Ви проявява интерес, да му подхвърли пренебрежително, че "с него е скучно и няма за какво да се говори, защото той нищо не е чел". И да му спомене мимоходом няколко автора. Ще се учудите с каква скорост те ще бъдат намерени и прочетени в следващите дни Simple Smile След което младежът трябва да получи награда под формата на малко обърнато внимание. Плюс нова доза пренебрежение, защото само чете, а не осмисля прочетеното и не разсъждава самостоятелно върху него... Така, редувайки "пръчката и моркова", само за година-две можете да го превърнете в самостоятелно мислещ индивид, за когото четенето е вътрешна потребност.

# 568
Здравейте! Търся всякакви книги от поредицата " Преживяно". Много трудно се намират. Ще съм много благодарна ако някой ми изпрати каквото има на frenchyta769@gmail.com

# 569

Общи условия

Активация на акаунт