Търся електронна книга - 30

• 73 944
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
# 571
Здравейте, 

може ли да ми препоръчате   книги  за   почти  12- годишен младеж,  който   не мога  да накарам да чете.
Ще съм благодарна ако споделите някоя,  дори и само като  име на книга и автор.

Джеф Кини- поредицата "Дневникът на един дръндьо". Това е единствената поредица, която моя син прочете отначало до край. Последните книги от поредицата даже ги купихме на английски, за да упражняваме и езици.
                                                                              Благодяря  за предложението, чел е  цялата  поредица.

# 572
Дали няма да хареса нещо любовно юношеско, не еротика чак, първи трепети.Те даже са напред и Колийн Хувър например може да го разтърси.Има доста в ел вариант.

# 573
Здравейте търся поредицата на Бланка Липинска  - 365 дни.

# 574
Здравейте, 

може ли да ми препоръчате   книги  за   почти  12- годишен младеж,  който   не мога  да накарам да чете.
Ще съм благодарна ако споделите някоя,  дори и само като  име на книга и автор.
Извинявам се за лиричното отклонение, но мисля, че задавате неправилен въпрос. Не трябва да се опитвате да "накарате" младежа да чете, а да го научите. В това отношение много помага личният пример на родителите. Като начало наблегнете върху собствения си правопис и правоговор. Не можете да очаквате интерес към литературата у сина си, ако самата Вие употребявате "който" вместо "когото"... Или ако съпругът Ви прекарва вечерите си пред телевизора с дистанционно в ръка, а Вие - в кухнята, зачетена в книжка на Нора Робъртс, Силвия Дей или Паулу Коелю Grinning От друга страна - ако в дома Ви няма телевизор и по време на вечеря обсъждате със съпруга си поредната история от книгата-пъзел на Жорж Перек "Животът. Начин на употреба", разменяте си закачки с алюзии към "Пътеводителя..." или беседвате за разликите в начините, по които дефинират смисъла на живота Волтер и екзистенциалистите в произведенията си, детето Ви със сигурност ще започне да чете. Просто от любопитство, както и за да не се чувства пренебрегнато и изолирано от разговорите ви.

Има и още нещо, което можете да използвате. На тази възраст момчетата вече започват да се вълнуват от вниманието на противоположния пол, влагайки в това голяма доза романтика. Достатъчно е Ваша приятелка или дъщерята на познати, към която синът Ви проявява интерес, да му подхвърли пренебрежително, че "с него е скучно и няма за какво да се говори, защото той нищо не е чел". И да му спомене мимоходом няколко автора. Ще се учудите с каква скорост те ще бъдат намерени и прочетени в следващите дни Simple Smile След което младежът трябва да получи награда под формата на малко обърнато внимание. Плюс нова доза пренебрежение, защото само чете, а не осмисля прочетеното и не разсъждава самостоятелно върху него... Така, редувайки "пръчката и моркова", само за година-две можете да го превърнете в самостоятелно мислещ индивид, за когото четенето е вътрешна потребност.
Горката жена! Защо ли попита?!

# 575
Да, кому беше нужна тая плеяда.

# 576
Направо си представих как докато вечеряме обсъждаме Волтер. 😂😂😂
И майка ми, и баща ми четяха постоянно, но нямам спомен да са дискутирали книги. Аз пък мразех да чета и бягах от книгите като дявол от тамян. Започнах да чета книги усилено, когато станах студентка. Чета много, но ако някой реши на маса да води разговори за книги и редовно да ми обяснява какво е чел, ще му забия вилица между очите.

# 577
Също така даваме личен пример с четене на младежта, но интерес няма, предвид технологиите които навлязоха в живота ни. Децата имат толкова много забавления, и къде по-интересни неща които им отнемат вниманието, та да ги научим да четат е мисия почти не възможна.

Да си изхвърлим телевизорите и телефоните пак не е опция, както и да спрем да готвим, да се грижим за домакинства вечер, та дори и да спрем да работим. Няма как да се прибера от работа и да захвана книга. Все някой трябва да приготви вечеря, все някой трябва да изчисти, все някой трябва да се погрижи за всякакъв сорт битовизми, да не споменавам за хора грижещи се за болни.....

Освен всичко, детето може да спортува, да е добър математик, химик, физик и точно худежествена литература да не го вълнува. Сина ми чете на пример само медицинска литература, енциклопедии, и всичко на научна тематика. Въобще не мога да го затисна да чете романи на пример, както и фантастика.....Пак ще дам пример с моето дете. До към 7-8 годишна възртаст четеше много. Но тогава нямаше YouTube, фейсбуци, инстаграми, игрите не бяха популярни, телефоните не бяха в сегашния си вид. Четеше като луд. Като навлязоха технологиите и заряза книги и всичко. На 17г. вече чете каквото го интересува само. И на мен ми се иска да чете повече, но няма как да стане, какъвто и пример да давам аз. Та много е отностилено каква рецепта да се даде за дете да заобича книгите. Особено в света на технологиите, когато съзнанието на децата ни прелива от информация.

Поучителния и назидателен тон на поста по-горе беше пълна безсмислица.

# 578
  • София
YumYum
Здравейте,  

може ли да ми препоръчате   книги  за   почти  12- годишен младеж,  който   не мога  да накарам да чете.
Ще съм благодарна ако споделите някоя,  дори и само като  име на книга и автор.

Джеф Кини- поредицата "Дневникът на един дръндьо". Това е единствената поредица, която моя син прочете отначало до край. Последните книги от поредицата даже ги купихме на английски, за да упражняваме и езици.
                                                                             Благодяря  за предложението, чел е  цялата  поредица.
Добре, "Историите на Дерек- Животът ми като таен агент" на Дженет Тажиян, "Детективи с машина на времето" на Фабиан Ленк, "Страхотните 5"- Сибиле Рийкхоф /малка книжчица, но много му харесала/. Мисля, че това са книгите които му привличаха вниманието тогава. А, да не забравя, и моя не обича да чете книги. Но аз пък обичам Yum

# 579
Снощи започнах " За теб, Джамал". Скоро не бях попадала на толкова скучен автор. Толкова сухо и безинтересно написано, но ще ѝ дам шанс.

# 580
  • Mediterraneo
Да, кому беше нужна тая плеяда.

Плеяда, викаш Laughing Laughing

# 581
Здравейте! Случайно да я има някъде книгата на Саманта Йънг Неизречени неща? Поразрових се и или не я намерих или е още много рано. Благодаря предварително!

# 582
  • Варна
Само не разбрах какво му е лошото на книгите на Нора Робъртс. Силвия Дей и Пауло Коелю не съм ги чела и за тях нищо не мога да кажа, ама не закачайте Нора, че налитам на бой. Simple Smile

А за детето, дъщерята изчете цялата поредица за Пърси Джаксън, една друга поредица Скълдъгъри Плезънт, Хрониките на Спайдъруик и една серия със зловещи истории за деца, но не се сещам как се казваше.

# 583
Доколкото си спомням, като бях на 13 много се четяха Карл Май и Майн Рид. Аз не четох нищо тяхно, ненавиждах истории за индианци и книги в стил уестърн.

# 584
  • Бургас
Доколкото си спомням, като бях на 13 много се четяха Карл Май и Майн Рид. Аз не четох нищо тяхно, ненавиждах истории за индианци и книги в стил уестърн.
Обожавах ги Blue Heart съпруга ми също /Карл Май е мнооого различен обаче от Майн Рид/ Сега обаче моите деца не им грабва интереса. Нещо като да им пуснем сериала   Седморката на Блейк... във времето което живеем други теми ги вълнуват. Дръндьото е добра поредица, но за мен е за деца, който сега започват да четат. Дъщеря ми я четеше 1-2-3 клас /т.е. до към 10 год/.
За 12 годишен младеж предложенията на Despina са отлични

п.п и все пак питането е за друга тема

п.п2 чесането на его пък за друго място

Общи условия

Активация на акаунт