Отговори
# 480
  • София
Не знам вие на какви постове попадате, но аз чета коментари и повечето фенове обвиняват сценаристите за падането на рейтинга - определят епизода като тривиален, недостатъчно интересен и вълнуващ, предвидим, клиширан и все в този стил. Казват, че някои от сцените са били ужасни, не добре заснети, че са очаквали повече от историята. За сцената с воалите много се тръшкат. Като цяло има едно всеобщо недоволство в социалните мрежи. Frowning1

# 481
Еми това е, особености на турския лов и риболов, както се казва. Ето го доказателството в чии ръце е дистанционното вечер.
Дори съм учудена, че не сме и след ДЕК.
Всеки със своя вкус. Аз като видя нацупена физиономия на екрана, тъжен поглед или потекли сълзи направо превключвам. Достатъчно ми е стресиращо ежедневието.  Колкото и сериозни обществени и личностни проблеми да разглежда филма - ми не, благодаря. Вече съм на 50+ и знам, че няма да оправя света, а времето ми да се радвам на красотата в него силно накъся.
Ще погледаме още малко нашите прекрасници, после ще дойде друг ромком , с други актьори и уж друга история.
Мога смело да кажа, че Айше Кутлу надмина всички сценарии на отминалата петилетка.
Много плътни, реалистични и силни образи направи.
Hands MuscleВ тази серия, след гледането с буквичките видях защо Серкан е толкова успешен. Защото вземе ли решение е твърд, постоянен, устремен към целта. Няма да позволи на никой и нищо да го раздели от Еда. Дори и семейната трагедия. Направо се възхитих как след като потърси, потърси Селин се върна за Еда, поговори с нея и я хвана за ръка. Възхищавам се, че в тази история разните му недоразумения и лични ангажираности не водят до обичайните елементарни сръдни и неразбирателства. Еда е уверена в себе си и любовта им.  Разговорите, които имаше със Серкан относно Селин не бяха в стил "ти имаш чувства към нея", а "ти обичаш мен, сега е редно аз да бъда до теб в трудните моменти". Ето така прави силната, уверена жена! Май не съм гледала такъв образ в турските дизита.
AngryСелин - о...@ра пейзажа и цяла серия ходи като куче, изпикало се в обувката на стопанина си. Гледа жално жално Серкан и страда ... Направо като й видя погледа и ми иде да й отвъртя един. Че и претенции има предателката, Серкан да направи така, че тя да не се среща с Ефе и Ферит. Ами да си беше продола всичките акции а не да си пазиш 5%, или да ги беше продала на Серкан, като толкова искаш да започнеш нов живот.
Тази ще го предаде и трети път. Жалко само, че той толкова се напъва да я държи изправена, защото тя е счупена патерица. Няма да издържи да му бъде опора в борбата за холдинга.
Ферит - е няма друга такава мижитурка в сериала. Нещастна мъжка клюкарка с уклон към инфантилизъм. Ей така, на шега изпрати договора на Каан. Сега ей така, щото го питат - да помогне с информация кой с кого и защо е. Напълно загубих уважение към страданията му. Дори не го прави от злоба или да навреди, ами от пълната глупост да се докара на поредния фалшив приятел.
People Older WomanМамашите - име на втори прочит супер ми харесаха. Първо - видяхте ли как Мардинските ценности накараха всички да наскочат и да помогнат на човек в беда. Второ - докато двете убавици се борят да разделят децата, ще вземат да се харесат и те самите няма да преживеят подобна раздяла. Имаше хумар, имаше съпреживяване и приемане на съчувствието, имаше единомислие и обединение ви името на каузата (нищо че каузата е сбъркана).
Как реално си прецениха силите, коя къде би имала шанс да въздейства и се прегрупираха.
И дори опитите им за натиск бяха смешно-мили. Захванаха се за страховете и слабите страни на децата си.

Wear Mans ShoeЕфе - искрено се надявам да остане поне неутрален до края. Явно е, че изпълнява поръчка, а не е злонамерен. Не знам защо, но ми се струва че ще завършат с уважение един към друг отношенията си със Серкан.
Репликата му към Еда, че в АртЛайф не вземат без образование и сигурно за нея има други причини (така го преведоха рускините) аз я тълкувам двояко:
- от една страна намеква на Еда, че Серкан я е взел заради връзката им.
От друга страна, разговора се слушаше от Серкан. Репликата (може би) може да се изтълкува и "Еда, ти имаш други причини, за да се настаниш на работа във фирмата", което води към първоначалните страхове на Айдан, че Еда отмъщава.
Т.е Ефе знае истината, пред Ферит според мен се преструваше, за да разбере колко надълбоко са нещата от първа ръка и е възможно да пуска въдици, за да накара Серкан да се съмнява в Еда.
Ще видим дали Айшето ще издърпа тая нишка от кълбото с идеи.
Добавям обаче, че точния подтекст на репликата може да се разбере само от тези, които знаят езика, т.е по руския превод може да не тълкувам правилно.

Sweat Smile Най- накрая супер се изкефих на Айфер към Еда - "Когато Серкан  ти хвали чертежите хубавичко си помисли, все пак любовта е сляпа" ... Simple Smile Simple Smile Simple Smile

ПП За феновете - сякаш ако в последната сцена се бяха награбили, тези които гледаха Осман, щяха да превключат, че да не пропуснат кекса.
Нали коментираха, че  забранявали на дъщерите и жените си да гредат МГ заради полуголия Джан Яман.
Каквато ида беше сцената, нямаше да се хареса на драгия зрител. Освен това по време на първото гледане наистина се създаде онова усещане за безнаказаност и всеопрощение на непростимото предателство на Селин. Е, няма как това да се хареса на драгия зрител, който десетилетия гледа убийства само за един крив поглед.

# 482
В Туитър попадам на мнения, че новият сериал "Неверен" няма да издържи дълго, дават му 2 -3 епизода и райтингът да започне да пада. Темата не се харесвала много - много.  Историческият обаче е стабилен.
Екипът трябва да се стегне, че основният ни конкурент е сериала на Демет.
Феновете са бесни за воалите и за уж нецензурираната версия на целувката .... или след нея ....
Днес нещо нямам настроение и не ми се търси из соц. мрежи, така че на вас разчитам за инфо
Хубав ден!:hibiscus:

# 483
  • Кърджали
И аз в youtube четох много критики към Керем за сцената с признанието на баща му . Не бил се разплакал достатъчно, не го бил изиграл добре. Но това как възприемаме нещата са си точно въпрос на възприятие - аз там забележка не мога да му намеря, и ако имаше още нещо, щеше да ми изглежда като прекалено, излишно. Аз снощи признах играта на Керем /не знам що в Турция не е много харесван, а е много добър/
Има и много критики, че бързо са намесили тази истина, сега щели да ги разделят. От друга страна се коментира, че и по- добре бързо да стане, та и бързо да приключи , а не да го влачат сто серии. И аз съм на това мнение донякъде, да се разбира, да се минава и оправя положението.
За сцената с воалите всеобщо май е мнението, че се е очаквало нещо с ена идея по - пикантно, но както казах аз и снощи - след финала, тази сцена така и не успях да я усетя, може би защото вече знаех какво последва след нея.
Надявам се сега да не тръгнат някаква глупости в сценария докато се борят за рейтинга и така съвсем да се омотат и загубят /много сериали по подобен начин стигаха до края, омотваха се в една история, зрителите губеха търпение и бай бай/. Ако запазят нивото спокойно могат да се задържат на второ място, третото не нам дали ще им е достатъчно за да не ги спрат....

# 484
  • София
Дари, харесва ми анализът ти! Права си за всичко. Много жалко обаче, че турският зрител не мисли като нас. И аз, като теб, превключвам екрана, когато видя сълзи, стрелба и боища. Затова навремето зарязах сериали като Черна любов, Вътрешен човек и Ямата. Фен съм си на ромкома от няколко години, но досега не съм се пристрастявала така към друг сериал. Затова не вярвам, че ще дойде друг ромком, с други актьори, който ще ме впечатли така. И не искам този скоро да свършва. Ханде и Керем са прекрасни заедно, но за съжаление се оказах права - само тяхната химия няма да е достатъчна да държи сериала на първо място по рейтинг. Не искам да влизаме в тежката драма, но сюжетът трябва да предложи нещо повече на зрителя, за да го впечатли и задържи. Не знам. Да има обрати, да се случва нещо постоянно, да си в очакване. Топката е в сценаристите. Надявам се спадът в рейтинга да не е тенденция и със следващия епизод да си върнем позициите. Hug

Редактирам се, за да добавя още няколко неща. Simple Smile
mi_si, и аз като теб нещо нямам настроение, та ще разчитам на другите да ни осведомяват. Може да е от времето - я, го виж какво е мрачно. Бързо да ми минава и да се стягам! Но ще си дам един ден да си “ближа раните”.
Александра, и аз съм останала с впечатление, че в Турция не харесват Керем особено. Не знам защо. Както неведнъж съм казвала, според мен е прекрасен актьор. За другите му качества няма да пиша, защото е излишно да се повтарям. Само ще кажа отново - чела съм, че го определят като “надут”, но и така да е - има защо. Simple Smile

Последна редакция: чт, 08 окт 2020, 11:50 от Бърборанка с розови очила

# 485
Здравейте, момичета! Simple Smile
Гледам, разтревожили сте се, че рейтингът се е поразпилял. Аз с това си обяснявам резкия спад, а и имаше някакво минорно настроение в цялата серия, като се изключат изстъпленията на двете майки.
Аз искам да кажа за Ферит и Ефе. За Ферит още миналия път си рекох, че не е мъжко поведението му накрая. То и преди това не беше. На 100% съм съгласна с оценката за него на Гости и Дари. И само ще добавя, този мъж молеше Еда и Джерен на никого да не споделят тайните му, а с охота разказа на Ефе за фиктивния годеж на Серкан. Е, това не е изпускане просто, това си е злонамереност, според мен. Не я давам аз Джерен на него, хич. Smile И в Ефе не съзирам аз нищо блогородно и джентълменско. Тцъ, целенасочено подпитва Ферит за слабите места в холдинга, играе с хората във фирмата и със Серкан, докладва на поръчителя си (за мен това си е бабата от Мардин).

# 486
  • Кърджали
Бърборанке, сутринта незнам защо пуснах името му да поровя какво се пише за него /все пак на мен от този сериал ми влезе в полезрението и не съм го разучавала много много/. Нещо хич не е харесван , дано сега с този сериал си променят мнението за него, защото не бива да губят такъв талант....Обвиняват го че в който и сериал да снима, сериала не издържа дълго и се проваля. Все едно той им пише сценариите и ги режисира... Дори четох някаква унищожителна статия, когато станал рекламно лице на H&M, спали ли са като са подписвали договор с човек, който провалял всеки проект, бля бля, бля...
И друг път писах, в началото като си пуснах за първи път серия да го вид и на мен ми изглеждаше някак не място, нещо ме дразнеше в него...първите 10 минути..после се влюбих направо в героя, играта /за малко да напиша и актьора/. Имам си друг любимец по пример, но от тук нататък за мен Керем е почти на едно ниво с него... Задържи ли се в играта, го чака добро бъдеще, много добре играе. Не е нужно да преиграваш, за да предадеш емоциите и чувствата на героя си /това харесвам най - много в Мехмет Асланту, моят любимец, че само с поглед може да разбереш чувства, мисли, думи, същото го усещам и при Керем и затова казвам, че вече е почти на едно ниво с Асланту за мен/.
Снощи в лайфа го усетих много усмихнат, забавен, лъчезарен, с чувство за хумор..Нищо надуто.

# 487
Бърборанке, ще ти отговоря с думите на Еда - "Никога не казвай никога" Simple Smile ... няма продължение с пържени картофи Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Моето първо онлайн преживяване беше РП. По подобен начин, емоции, вълнения, обсъждане в широка и интелигентна група. РП имаше много повече, по-дълги и по-вълнуващи задкадрови. Почти всеки ден излизаха снимки и видеа. В онова луда лято си казвах - боже, как ще живея след като свърши. Е, оживях, даже за мен свърши доста преди реалния финал на сериала и ето сега дойде новата привързаност.
Мога смело да кажа, че най-хубавото на онлайн гледането е компанията, която се събира в темата после за обсъждането.
Керем е човек на света, драгият зрител трудно се идентифицира с него. Друго са си мустаките на Бурак Йозчивит, някак мили и родно-махленски. Керем има акцент, всяка трета дума е ф@`к, и току изпусне, дори в сериала, по едно сладко "х`ъни".
Май тези дето пишат са забравили феноменалния успех на "В очакване на слънцето" и "Въпрос на чест".
Но нейсе, когато човек иска да плюе, достатъчно е да си затвори очите.
При положението от този сезон 8 телевизии, с 10 сериала много интересно какви ще са критериите за успял сериал догодина.
За финалната сцена - след като 30 и горница серии гледах Акън да бърше сълзи и сополи във Вятърничавия, айде мерси от мъжки сълзи. Супер беше изиграно. Най-страшен е плача без сълзи и глас. Ама то трябва да си и малко интелигентен, за да можеш да оцениш. Дори и да харесваш друго.

Повечето днес сте на работа и не сте гледали (може би) серията със субтитрите. Надявам се, че после ще оцените достойнствата й.

Последна редакция: чт, 08 окт 2020, 11:46 от dariVale

# 488
  • Плевен / София
Бърборанке, сутринта незнам защо пуснах името му да поровя какво се пише за него /все пак на мен от този сериал ми влезе в полезрението и не съм го разучавала много много/. Нещо хич не е харесван , дано сега с този сериал си променят мнението за него, защото не бива да губят такъв талант....Обвиняват го че в който и сериал да снима, сериала не издържа дълго и се проваля. Все едно той им пише сценариите и ги режисира... Дори четох някаква унищожителна статия, когато станал рекламно лице на H&M, спали ли са като са подписвали договор с човек, който провалял всеки проект, бля бля, бля...
И друг път писах, в началото като си пуснах за първи път серия да го вид и на мен ми изглеждаше някак не място, нещо ме дразнеше в него...първите 10 минути..после се влюбих направо в героя, играта /за малко да напиша и актьора/. Имам си друг любимец по пример, но от тук нататък за мен Керем е почти на едно ниво с него... Задържи ли се в играта, го чака добро бъдеще, много добре играе. Не е нужно да преиграваш, за да предадеш емоциите и чувствата на героя си /това харесвам най - много в Мехмет Асланту, моят любимец, че само с поглед може да разбереш чувства, мисли, думи, същото го усещам и при Керем и затова казвам, че вече е почти на едно ниво с Асланту за мен/.
Снощи в лайфа го усетих много усмихнат, забавен, лъчезарен, с чувство за хумор..Нищо надуто.
На мен много ми хареса в Истанбулска приказка

# 489
  • Кърджали
Мда.Темата не е за него, ама аз пак да си кажа.
Скрит текст:
Често си го припомням този сериал... На мен любимата ми негова роля е на Седат Ялчън, в Sicak Saatler, сериал където играе с Арзум Онан, която през това време стана и негова съпруга и която и след толкова години като видиш как я гледа...Ill Като седна да си попрегледам за милионен път някой от сериалите му и после за дни минавам през всички...

# 490
  • София
Отговарям първо до Александра - в недоумение съм защо е толкова нехаресван... Аз също не му бях фен, но за 10 минути гледане на 1-ви епизод се влюбих в него. Оттам се започна едно ровене за старите му проекти, интервюта и какво ли още не. Наистина смятам, че е страхотен млад човек. Излъчва особена харизма, интелигентен е, с чувство за хумор, страшно позитивен и забавен. Може би Дари е права, че Керем е дете на света, твърде е “модерен” за придирчивия турчин. Те са си свикнали на Къванч, Чаатай и Бурак. Които на мен страшно много са ми омръзнали. Предпочитам западното излъчване на Фуркан и Арас. Но както и да е. На този етап Керем ми е любимец номер 1, както и нашият филм. Затова се надявам по-дълго да гледаме Керем в Почукай на вратата ми. Simple Smile

Дари, аз досега не съм се зарибявала така по турско дизи. Невър. Харесва ми цялата атмосфера тук в темата, факт. Но истинската причина да си направя профил в бг-мама, да обсъждам така разпалено и да следя сериите в реално време, да будувам по цяла нощ в сряда и да си блокирам цялата вечер, се дължи на Керем, на играта му, на този сериал конкретно. И аз не съм фен на заричането “никога”, но също така от личен опит мога да споделя, че вторият път никога не е като първия. Не се знае какво ще родят комшиите догодина или след време, но надали ефектът ще е същият. Тази вълшебна приказка, каквато е за мен, е такава заради историята на Еда и Серкан, заради уникалната химия между Керем и Ханде, заради играта им и целия каст. Просто не искам да свършва и наистина съм разочарована заради спада в рейтинга. Разочарована съм от турския зрител и зависимостта ни от него. Защото най-много ще ме е яд, ако сега сценаристите започнат да правят глупости и да съсипват историята, в опит да му угодят... Не ми харесва, че сме толкова зависими от рейтинга. Всъщност откога е това? Защото Черна любов, Любов под наем, Кварталът на богатите и др. сериали също са имали голям спад в рейтинга, но въпреки това са продължили с по няколко сезона - разказали са си историите, че и отгоре, приключили са с истински финал, а не така набързо. Та защо за някои проекти може, а други се режат?? Не разбирам.

# 491
  • Монтана
Бърборанке, ще ти отговоря с думите на Еда - "Никога не казвай никога" Simple Smile ... няма продължение с пържени картофи Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Моето първо онлайн преживяване беше РП. По подобен начин, емоции, вълнения, обсъждане в широка и интелигентна група. РП имаше много повече, по-дълги и по-вълнуващи задкадрови. Почти всеки ден излизаха снимки и видеа. В онова луда лято си казвах - боже, как ще живея след като свърши. Е, оживях, даже за мен свърши доста преди реалния финал на сериала и ето сега дойде новата привързаност.
Мога смело да кажа, че най-хубавото на онлайн гледането е компанията, която се събира в темата после за обсъждането.
Керем е човек на света, драгият зрител трудно се идентифицира с него. Друго са си мустаките на Бурак Йозчивит, някак мили и родно-махленски. Керем има акцент, всяка трета дума е ф@`к, и току изпусне, дори в сериала, по едно сладко "х`ъни".
Май тези дето пишат са забравили феноменалния успех на "В очакване на слънцето" и "Въпрос на чест".
Но нейсе, когато човек иска да плюе, достатъчно е да си затвори очите.
При положението от този сезон 8 телевизии, с 10 сериала много интересно какви ще са критериите за успял сериал догодина.
За финалната сцена - след като 30 и горница серии гледах Акън да бърше сълзи и сополи във Вятърничавия, айде мерси от мъжки сълзи. Супер беше изиграно. Най-страшен е плача без сълзи и глас. Ама то трябва да си и малко интелигентен, за да можеш да оцениш. Дори и да харесваш друго.

Повечето днес сте на работа и не сте гледали (може би) серията със субтитрите. Надявам се, че после ще оцените достойнствата й.
Страхотно мнение!Да, трябва интелигентност, за да оцениш играта на един актьор!
Керем беше страхотен, беше себе си! Изключителен!

# 492
Добър ден..е нека и аз да се изкажа въпреки,че не съм гледала,а само ви четях до тук !..та според мен Серкан се разплака не толкоз от новината от баща му,а че научавайки новината той свърза и прекратената стипендия на Еда по негова вина .....баща му не е успял да я намери,за да и помогне да се изучи ,но Еда все пак стига до университет и тук вече е спънката от същото семейство синът Серкан и така образованието е разрушено от Болатови ...е тук Серкан рухна ,аде ходи сега да се обясняваш на Еда след толкоз голямо ЕГО,което показа и .....пак си държа на писането...бабата на ЕДА,ще и помогне и ще е стожер в любовтта и и щастието,но Айдан и тя ще си плати за мизерния си характер и то от любимката си Селин....за Ферит писах в минали теми,че не ми харесва и е скрита лимонка,но никой не ми обърна внимание и го боготворяха даже съжаляваха и сега с Джерен го сватосват....аз това мекотело не го давам за Джерен,но и той в сериала си намира майстора....

# 493
Идвам пак за бързо, видях рейтинга, няма да се даваме Yellow Heart

За сцената с воалите: Мисля, че това може да е къщата на Серкан в която е живял преди Айдан да го помоли да се премеси в тяхното имение. Той в един разговор с Еда, каза, че са го помолили да живее с тях, поради невъзможността на майка му да напуска къщата.
Видя се, че тази къща се поддържа, имаше кана с вода, той си сипа, трябва да прясна, знаем, че той иначе няма да я пие.
Та си мисля, че тази шатра с воалите, не е приготвена от Серкан сега за Еда, той няма как да знае, че тя ще го открие.
Това си е шатра, която е за през топлите летни дни в градината на къщата,окрасена в лампички.
Той разярен от ревност и гняв, дойде в тази къща, за да се уталожат страстите му, да помисли и отпусне, запали огън, светна тези лампички/аз много ги харесвам /и Еда беше изненада за него.
Тя пък мина през къщата, не го намери и продължи към двора, видя шатрата и така....... Шатрата си е екстериор към двора на къщата. Декорирана с възглавнички, лапички, ваоли и.......
Някой ще каже, шатра с воали в двора на Болат, изключено, той е робот, не е способен на романтика, но ние виждаме, какво излиза от душата на онова малко момче, израснало без обич и семейство,без да чуе обичам те/та аз постоянно повтарям на моето дете, че го обичам, без повод, даже, когато се шегува с мен, пак му го казвам,  знам, че той знае, че е обичан от семейството си/, а милия Серкан дали е чул тези думи, когато най-много е имал нужда от тях.
Шатрата, може и да е декорирана от фирма и Серкан просто да се е съгласил, не знам, но мисля, че тя не е направена специално за този момент, те просто се озоваха в нея случайно. Той тръгна, Еда го откри и бяха така нежни и откриващи се един за друг, докоснаха се, милваха се, сякаш света принадлежи само на тях двамата. За това тази сцена ми се стори много реална, а какво се е случило зад воалите ще разберем според рейтинга Stuck Out Tongue Winking Eye
Бягам....., че ще кажат много маже по телефона. Relieved
Редактирам се, ще го кажа отново, Керем се справи блестящо в сцената на истината, независимо, какво казва драгия зрител! Не е нужно да има ред сълзи, ред сополи, за да пресъздаде болката си.

Последна редакция: чт, 08 окт 2020, 12:39 от Ninika

# 494
Уффф, изгледах епизода на един дъх, трябваше да излизам да върша работа, но реших че по-късно ще я свърша.

Амии, аз пак се върнах към ревливия период, в рамките на целия епизод имаше 4-5 силни сцени, които ме разплакаха, а накрая дори настръхнах, знаех какво ще стане и какво ще каже бащата на Серкан и пак ревнах, за мен това е най-силната сцена от всички епизоди.
Който каквото ще да ми казва аз съм си впечатлена от играта на Керем и особено последната сцена. А да не ви казвам като каза на Еда, че е купил къща и наел офис в Рим, е тогава бях се побъркала от рев. Grinning

Относно Селин, дразни ме и виждам че нещата при нея вървят на зле, дано си държи думата и да стои зад Серкан, че почвам да се съмнявам и накрая ще го изиграе някак.
За Ефе още не мога да изградя мнение, неутрално го играе, обаждането беше странно - дали наистина е бабата, голяма мистерия ще остане...
Много се дразня и на Фифи как заразя Ердем, очаквах малко повече от нея, колкото и да "не го харесва" да му беше вдигнала скандала в кафенето, че я е лъгал и готово. Grinning
Ферит и Джерен се оформят като интересна двойка, ще ми бъде интересно какво ще стане нататък.
Ще оставя Енигин без коментар, че не искам да си развалям мнението на него, тамън ми беше станал сладък.

Много притеснително за рейтинга, имах надежда че няма да има такъв спад, но с този край съм обнадеждена, че в следващия епизод ще има повече гледаемост.
По-късно ще си догледам и 12-ти епизод с български субтитри, че ми е мерак да си го довърша. Чакам да прочета и вашите мнения по епизода. Успешен ден на всички!

Бърза редакция за сцената с воалите: На мен ми беше хем кратка и хем в повече, очаквах повече действия. Grinning

Последна редакция: чт, 08 окт 2020, 18:03 от nadali99

Общи условия

Активация на акаунт