Отговори
# 495
Flowers Hibiscus Привет отново, прекрасни момичета  Flowers Hibiscus

включвам се и аз за малко в почивката.
Дари, прекрасни постове. Бърборанке, Алекс, също. Във всички намирам от своите си мисли.
По въпроса защо не харесват Керем - и аз се чудех. После стигнах до заключението, че в държава, в която побоищата, изнасилванията, насилствените бракове и кръвните отмъщения се гледат с предпочитание по телевизиите, да не говорим за колко нормални се считат явно в реала, няма как да харесат мъж, който ясно заявява, че не приема насилието (не само към жените) за нормално и се включва в различни каузи с подобна насоченост. Керем е израснал в съвсем друга среда, и от съвсем малкото интервюта с него, които съм прочела/изгледала дава вид на човек, който уважава хората, уважава жените, а по изказвания на хора, с които е работил показва уважение към всички на сета без значение от позицията им. Доколкото ми стана ясно пак от негови интервюта в тяхната държава явно не е нормално това. Аз лично го виждам като съвсем нормален, общителен, забавен млад мъж и не откривам никаква надутост в него. Но това си е мое мнение, базирано на все още малко информация. Не вярвам обаче да го променя драстично. По-скоро може още повече да го харесам като човек.
За Ефе - Дари дано си права и да остане неутрален. Но още с влизането си в Артлайф той е контра на Серкан. Първо закъснението - каквито и да са причините за мен беше неуважение. После пренебрегна Серкан пред служителите му и си позволи да се представя сам. Това за мен беше червена светлина. После нарочно скъсява дистанцията със служителите, поставя се на едно ниво с тях, аз и това го възприех като контра на Серкан - да покаже колко е студен и дистанциран той. Не знам защо и това малко ме подразни, по скоро парадния начин, по който беше направено. Това от първото гледане. Довечера може да мисля различно след втората прожекция. Пак казвам, надявам се да греша и да не е лоша умисъл, а просто различен характер.
Селин и Ферит - Дари много хубаво ги е коментирала, съвсем същото си мисля и аз.
За другите неща привечер ще пиша. Лек следобед от мен и не си губете розовите очила.Kissing Heart

# 496
Момичета, да не са пуснали нецензурираната версия? В Туитър се въртят някакви снимки ...., снощи нямам спомен да са ги давали

Намерих едно, но пише, че е изрязано
https://twitter.com/i/status/1314141599807483904

-----
Това трябва да е цялото, по-дълго не намерих Simple Smile
https://twitter.com/i/status/1314143494567493632

Последна редакция: чт, 08 окт 2020, 13:04 от mi_si

# 497
mi_si точно попаднах на същото в Инстаграм. Сега търся клипа. Невероятни са. Heart Eyes

# 498
Един коментар от снощи за така очакваната воалена задявка ме разсмя- " това ли беше!?!? Приглади и косата и почеса гърба и". Толкова за турския зрител, все пак имат си морал 🥴

# 499
То както е тръгнало следващата целувка ще я снемат от Международната космическа станция Sunglasses
Направо се излагат... Те в Турция бебетата щъркелите ги носят ....

# 500
А не, в дизитата лягат гг с дрехите и след 9 месеца бебе, отделно контрацепцията я нямат за нищо, от раз и....
Така

# 501
  • София
...за Ферит писах в минали теми,че не ми харесва и е скрита лимонка,но никой не ми обърна внимание и го боготворяха даже съжаляваха и сега с Джерен го сватосват....аз това мекотело не го давам за Джерен,но и той в сериала си намира майстора....

Привет от мен момичета! Мрачно и студено е днес и такова май не само времето навън, но и настроението ни! Аз още през нощта изгледах епизода (бях много нетърпелива) и според мен резкия спад на рейтингите е напълно очакван! В този епизод имаше много по-малко красиви сцени с двамата главни герои, отколкото напр. в епизод 12! Вероятно затова много от вас определят сцената с воалите като "пришита" или като не на място! Имаше кратки красиви моменти като общия им обяд или демонстративното хващане на ръката на Еда от страна на Серкан при влизането в офиса, но очакванията на зрителя за тази толкова рекламирана сцена с воалите очевидно не беше това, което всички очаквахме! Естествена човешка реакция е, когато очакваш нещо, а не го видиш (както беше в този случай) да останеш разочарован!

Иначе вие вече сте написали толкова много описания, анализи, критики и т.н., че няма смисъл да повтарям нещата, виждам ги по същия или подобен на вас начин! Айше Кутлу остана вярна на себе си по отношение на детайлите (върнатия обратно в стаята на Еда портрет на Серкан), но на мен и тук очакванията ми бяха повече, да видя повече дребни на пръв поглед неща/жестове, но съществени!

Накрая само искам да отбележа момента с разговора по телефона сутринта, когато Селин се появи в дома на Серкан! Гледах няколко пъти (връщах, повтарях, пак гледах) реакцията на Серкан, когато Еда го попита дали това е Селин в дома му! Писали сме многократно, че Серкан не предполагал, не допускал и други подобни, че със "заигравките" си със Селин наранява Еда (особено след като й призна чувствата си!). Но.... тази сцена много ясно показва, че Серкан е наясно с това, как присъствието на Селин би се изтълкувало от Еда. Съвсем друг е въпросът, дали иска и може да си го признае, та дори и само пред себе си! И в тази връзка, на мен никак не ми допада, че продължават да  правят от Селин "главна героиня"! До 12 серия Селин се въртеше и сучеше около Серкан и респективно той около нея, защото беше изключително важно "да я раздели от Ферит, за да не влезе Ферит в холдинга и да го съсипе", в епизод 13 обърнаха историята на 180 градуса и изведнъж Селин, която си продаде акциите на напълно непознат човек стана "изключително важна, заради малкото акции от 5%" от които Серкан има крещяща нужда (апропо, аз не разбирам, как може той да ръководи холдинга само с 45% акции, дори с 5% на Селин те не правят 51%, т.е. те не държат контролния пакет акции, вероятно аз нещо не съм наясно!)! Отдавна казвам аз, че трябва в този сериал да бъде преразгледана ролята на Селин, защото определено на драгия зрител тя е нелицеприятна и изключително дразнеща!

Приключвам, че поста ми стана много дълъг, за което моля да бъда извинена!
Хубав ден и дано облаците навън и над главите ни се разсеят и ни се усмихне слънцето! Nature Sunny

mi_si, сега видях снимките, които си качила преди секунди, определено не са от епизода снощи (в смисъл, не са били включени, аз гледах два пъти епизода, не са ми познати!)

Последна редакция: чт, 08 окт 2020, 15:01 от nrgmama

# 502
  • София
Според мен липсата на целувки е проблем на западния зрител. Тя не се отразява на рейтинга. Просто феновете си недоволстват в социалните мрежи. Ама ако очакват разголени, страстни сцени, продължителни, сочни целувки и опипвания, са объркали жанра и продукцията. Да си пуснат някой европейски сериал или латино-американски. Или просто, който и да е Нетфликс/HBO GO сериал. Wink На мен ми харесват цялата тази романтика, нежност и красота, които струят от сцените на близост между Еда и Серкан - не се нуждая от повече. Това, което не харесах, е съвсем друго - че цялата сцена ми беше недомислена, пак ще го кажа, но беше като кръпка в епизода, някак си неестествено се случи, от нищото, чисто откъм сценарий, не откъм заснемане - има огромна разлика. Хареса ми как са го заснели, показали и изиграли, просто не ми харесва как са го измислили сценаристите. И другото - като обещават нещо, така се получава. Както го бяха съобщили, драгият западен зрител си очакваше кекс и затова сега мрънкат.

Аз обаче продължавам да питам следното - защо някои сериали въпреки ниския си рейтинг продължават, а други биват спирани? Има ли някакво обяснение по въпроса или само си гадаем??

И забелязах една тенденция в последните два епизода - имаме красива любовна сцена между ГГ, която е последвана от гадна сцена. Сякаш да ни омилостивят преди лошото, което следва. Simple Smile Тъкмо се размечтаваме, слагаме розовите очила и със замах ни ги взимат, та чак главата ни отвъртяват. После да се чудим "и какво стана сега?"

# 503
  • Кърджали
Няма общо с темата, но преди време четох че в Турция Дарвин и Еволюцията отпадат от учебниците, хората са създадени от Аллах, никаква еволюция, никакво чудо. Другото ще се учи в университет, само в определени специалности и то като вид теория нали, нищо важно...Та какви целувки, какви волности....Smiling Imp
За Керем и не/харесването ...Май сте прави, има съвсем различно излъчване от масовите актьори /сакън, да не се променя, попадне ли в масовката ще се изгуби/, затова им е странен и чужд. Заявява ясно позициите си, отпуснат е, красив е, но нито кукленски красив, нито ориенталски /по техните им там критерии за красота/... Абе, те дано вземат и оценят таланта му, па и да не го харесват много много. Важното е да игаре, та поне ние да му се радваме.

За шатрата - тя си беше част от къщата. Не беше специално подготвено за Еда. Той не очакваше Еда да го последва. Както написах по- рано, беше объркан от ревността, която го обзе, на всичкото отгоре Еда му каза че изобщо не вярва, че той ще замине с нея /тя не знаеше че той вече подготвя заминаването им/ и вместо да избухне някакъв скандал помежду им, импулсивно реши да си вземе сакото и да изчезне да утоли страстите си... Серкан отиде в къщата по светло, когато Еда пристигна вече беше доста тъмно. И Серкан беше изненадан като я видя там - изненадан, зарадван и тъй или иначе влюбен... Та се възползваха от ситуацията, доколкото фалшивият морал налаган от Ердоан им позволява по телевизията..

Снощи писах че Ферит и Джерен се очертават сладка двойка, но ако Ферит не се спре с дребните си номерца от уж без да искам, няма да му дам Джерен....

Сега като гледах наново, забелязах как и вечно черногледата Фифи се зарадва когато Еда им разказа, че са заедно със Серкан . Рядко я виждам да се усмихва така от сърце, все е черногледа, сопната. А сега "Щом роботът на столетието казва, че е лудо влюбен в теб, то значи тази любов е истинска"

Последна редакция: чт, 08 окт 2020, 13:47 от Aлекcандрa

# 504
Бърборанке, в статията, която Катето беше дала, а мисля Тесето преведе беше обяснено, че зависи дали телевизията има други готови сериали или в подготовка. Ако има спират ниските рейтинги. Ако нямат и с рейт под 2 вървят много време.

# 505
Днес снимат на международното летище в Истанбул Simple Smile

# 506
  • София
Май след всичкото мислене, гледане, обсъждане... след като изпих едно кафе, изядох едно сурово шоколадово блокче, изслушах двете песни от сцената с воалите, прегледах всички постове в Инстаграм от снощи и днес в официалните страници на сериала, продуцентската къща и ФОКС ТВ Турция... всъщност съм ядосана и разочарована само и единствено от ТУРСКИЯ ЗРИТЕЛ. Как може да са толкова примитивен и ограничен народ? Съжалявам, ако обиждам някого с това си изказване. Била съм в Турция многократно. Обожавам Истанбул и Кападокия. Обожавам Чешме, островите и турската кухня. Харесвам турските мъже. Признавам и красотата на туркините. Но що за вкус имат по отношение на кино и филми?? Как може да предпочитат драми и кървища, плач и смърт, интриги и сълзи пред красиво разказана любовна история, изпълнена с романтични сцени, комични моменти и свеж сценарий? Недоумявам! И ако вече са видяли всичко и нищо не ги изненадва, ако всички ромкоми за тях си приличат, ами ще ме извините, ама и драмите им си приличат - и криминалните, и историческите. Само че предпочитам да гледам "клиширан ромком" пред поредната драма. Тук слагам ей такива знаци, подобно на Керем: @#!#@!$@$%#!, ама ако при него са от положително вълнение, при мен се досещате, че са цензурирана версия на това, което си мисля. Че, ако го напиша тук, сигурно ще ми изтрият профила...

# 507
Скрит текст:
Еми това е, особености на турския лов и риболов, както се казва. Ето го доказателството в чии ръце е дистанционното вечер.
Дори съм учудена, че не сме и след ДЕК.
Всеки със своя вкус. Аз като видя нацупена физиономия на екрана, тъжен поглед или потекли сълзи направо превключвам. Достатъчно ми е стресиращо ежедневието.  Колкото и сериозни обществени и личностни проблеми да разглежда филма - ми не, благодаря. Вече съм на 50+ и знам, че няма да оправя света, а времето ми да се радвам на красотата в него силно накъся.
Ще погледаме още малко нашите прекрасници, после ще дойде друг ромком , с други актьори и уж друга история.
Мога смело да кажа, че Айше Кутлу надмина всички сценарии на отминалата петилетка.
Много плътни, реалистични и силни образи направи.
Hands MuscleВ тази серия, след гледането с буквичките видях защо Серкан е толкова успешен. Защото вземе ли решение е твърд, постоянен, устремен към целта. Няма да позволи на никой и нищо да го раздели от Еда. Дори и семейната трагедия. Направо се възхитих как след като потърси, потърси Селин се върна за Еда, поговори с нея и я хвана за ръка. Възхищавам се, че в тази история разните му недоразумения и лични ангажираности не водят до обичайните елементарни сръдни и неразбирателства. Еда е уверена в себе си и любовта им.  Разговорите, които имаше със Серкан относно Селин не бяха в стил "ти имаш чувства към нея", а "ти обичаш мен, сега е редно аз да бъда до теб в трудните моменти". Ето така прави силната, уверена жена! Май не съм гледала такъв образ в турските дизита.
AngryСелин - о...@ра пейзажа и цяла серия ходи като куче, изпикало се в обувката на стопанина си. Гледа жално жално Серкан и страда ... Направо като й видя погледа и ми иде да й отвъртя един. Че и претенции има предателката, Серкан да направи така, че тя да не се среща с Ефе и Ферит. Ами да си беше продола всичките акции а не да си пазиш 5%, или да ги беше продала на Серкан, като толкова искаш да започнеш нов живот.
Тази ще го предаде и трети път. Жалко само, че той толкова се напъва да я държи изправена, защото тя е счупена патерица. Няма да издържи да му бъде опора в борбата за холдинга.
Ферит - е няма друга такава мижитурка в сериала. Нещастна мъжка клюкарка с уклон към инфантилизъм. Ей така, на шега изпрати договора на Каан. Сега ей така, щото го питат - да помогне с информация кой с кого и защо е. Напълно загубих уважение към страданията му. Дори не го прави от злоба или да навреди, ами от пълната глупост да се докара на поредния фалшив приятел.
People Older WomanМамашите - име на втори прочит супер ми харесаха. Първо - видяхте ли как Мардинските ценности накараха всички да наскочат и да помогнат на човек в беда. Второ - докато двете убавици се борят да разделят децата, ще вземат да се харесат и те самите няма да преживеят подобна раздяла. Имаше хумар, имаше съпреживяване и приемане на съчувствието, имаше единомислие и обединение ви името на каузата (нищо че каузата е сбъркана).
Как реално си прецениха силите, коя къде би имала шанс да въздейства и се прегрупираха.
И дори опитите им за натиск бяха смешно-мили. Захванаха се за страховете и слабите страни на децата си.

Wear Mans ShoeЕфе - искрено се надявам да остане поне неутрален до края. Явно е, че изпълнява поръчка, а не е злонамерен. Не знам защо, но ми се струва че ще завършат с уважение един към друг отношенията си със Серкан.
Репликата му към Еда, че в АртЛайф не вземат без образование и сигурно за нея има други причини (така го преведоха рускините) аз я тълкувам двояко:
- от една страна намеква на Еда, че Серкан я е взел заради връзката им.
От друга страна, разговора се слушаше от Серкан. Репликата (може би) може да се изтълкува и "Еда, ти имаш други причини, за да се настаниш на работа във фирмата", което води към първоначалните страхове на Айдан, че Еда отмъщава.
Т.е Ефе знае истината, пред Ферит според мен се преструваше, за да разбере колко надълбоко са нещата от първа ръка и е възможно да пуска въдици, за да накара Серкан да се съмнява в Еда.
Ще видим дали Айшето ще издърпа тая нишка от кълбото с идеи.
Добавям обаче, че точния подтекст на репликата може да се разбере само от тези, които знаят езика, т.е по руския превод може да не тълкувам правилно.

Sweat Smile Най- накрая супер се изкефих на Айфер към Еда - "Когато Серкан  ти хвали чертежите хубавичко си помисли, все пак любовта е сляпа" ... Simple Smile Simple Smile Simple Smile

ПП За феновете - сякаш ако в последната сцена се бяха награбили, тези които гледаха Осман, щяха да превключат, че да не пропуснат кекса.
Нали коментираха, че  забранявали на дъщерите и жените си да гредат МГ заради полуголия Джан Яман.
Каквато ида беше сцената, нямаше да се хареса на драгия зрител. Освен това по време на първото гледане наистина се създаде онова усещане за безнаказаност и всеопрощение на непростимото предателство на Селин. Е, няма как това да се хареса на драгия зрител, който десетилетия гледа убийства само за един крив поглед.
Дари, напълни ми душата, страхотно си описала всичко. Blush

# 508
  • Пришълец
Страхотни пояснения по епизода сте внесли, след като ви изчетох и без превод да го изгледам всичко ще ми се изясни Sweat Smile
Не го очаквах аз този спад в рейтинга, силно се надявах сериала да си задържи позициите, ама вкуса на турския зрител ни е ясен. Пък и с определящо значение за съжаление.

Винаги навременна и точна информация носите, момичета. Благодаря ви.
Преди доста по-активно ги ползвах социалните мрежи, сега се чувствам някак неориентирана, но заради този сериал отново ми се възвърна желанието.
От години не ме е грабвала така екранна двойка. Керем може да не отговаря на представата за типичния красавец, но е различен и по своему очарователен.
Гледам ги с Ханде и долавям малка разлика в ръста, което въобще не го отчитам за някакъв недостатък, но не можех да преценя високи ли са, ниски ли са ама са ми почти еднакви Joy Е, тя щом казвате е 1,75 височка си е за жена, но е много нежна. Кефя им се на високите мацки, просто защото е хубаво да знаеш, че някъде там има и други като теб. Аз съм с няколко см повече, но понякога търпя критики Joy

Гостенка, Flowers Cherry Blossom искаше ми се да те попитам как така при теб се вижда броя потребители и гости в темата?! Аз откакто сме с новата версия на Мамата не мога.

Да си догледам 12 и продължавам с 13 епизод Party

# 509
Това е от реала ....
Скрит текст:
За облаците и дъжда навън ...Нека ги  има още ден ,два че положението с водата и посевите е много ,много сериозно.

Едва ли Ферит ще ме  изненада с постъпки на разумен мъж ....Убедена съм ,че ще отмъщава за отхвърлянето  от Селин .Серкан е виновен до  толкова ,че го има и ,че Селин го обича ,или по-точно  иска да го  притежава .
Ферит не го харесах  още когато Селин развихрена /без право / размаха парчето  от договора , той отиде при Еда  на бара и физиономията му не беше искрена , а лукава , "наивно "изпрати снимката на Каан ...после призна на Еда ,но с уговорка ...
Сега "вибрира " прикрито ,че е на  една маса със Серкан  и че Серкан е с вързани ръце .
Ще видим що за птица е ...

Айдан вече ми е излишен персонаж в сериала , Айфер  %  почти до нея  ,а Мело ме вбесява с "първа новина " и това поведение да слухти  не на място ,че не го и осъзнава . А и Ердем защо е там ,ааааа ...да ! На "хранилка " заради  услугата на баща му .
Дразни ме тази линия в сериалите другите да знаят ,казват какво трябва да се прави  от потърпевшите  и не само ,но дори и да  решават вместо тях ,заради собствената си  изгода ,в случая Айдан .

Фифи е загадка ,но за  сега стои най -стабилно . И тук има тайна ,но каква ?!?!?

Общи условия

Активация на акаунт