На море в Гърция 2020/2021

• 66 977
  • 767
  •   1
Отговори
# 450
Никой не може да каже какво ще е времето, ние сме ходили началото на септември спука се да вали 10 дни от общо 14 такива порой не сме виждали и от тогава съм казала септември никакво море около България.

# 451
Ами в крайна сметка смених, но не датите , а хотела: Ariadni Hotel Bungalows. Стори ми се, че този ще по-по вкуса на децата : с много зеленина, голям двор, басейн и ще спят на двуетажно легло. Малко по-надалеч е от плажа, но друго голямо предимство е, че можем да анулиране резервацията, ако се налага, до 2 дена преди престоя ни.

# 452
  • ВАРНА
Мисля си че последния проблем ще са температурите лято 2021 г.
 Петък 22.1.2021  са поискали Гърция - Испания и Португалия  от ЕС председателя  Урсула Фон Дер Лайен задължителен ваксинационен паспорт за влизащите в страните им от лятото.

# 453
Ми ще ходим в Кипър. Joy

# 454
Не го ли коментираха това вече, че ваксинационният паспорт няма да служи за пътуване или облекчения при такова, а само за общата база данни за ваксинираните? Поне аз така чух от новините.. т.е. предложено, но отхвърлено.
Мисля си че последния проблем ще са температурите лято 2021 г.
 Петък 22.1.2021  са поискали Гърция - Испания и Португалия  от ЕС председателя  Урсула Фон Дер Лайен задължителен ваксинационен паспорт за влизащите в страните им от лятото.

# 455
Въвеждането на ваксинационен паспорт изобщо не означава, че само туристи с наличието на такъв ще могат да влизат в съответните държави. А и до въвеждането му има още много да се карат, заради защитата на личните данни. Да не говорим, че преди да го въведат е редно да осигурят възможност всички желаещи да се ваксинират, което към момента не възможно.

# 456
  • ВАРНА
Това е така -  точна дата няма.
 Засега всичко е още в етап просто на искане на разрешение от председателя на ЕС...от трите южни държави....скоро и от други...говори се че и най-известните ще искат от лятото задължително ваксина....но кога точно и те не знаят -

може от юли може от август може и от септември.
 Там някъде и и ще има вече малко по-голям избор -  ваксиниране - пср тест или 10 дневна карантина.

# 457
В нета намирам само предложението на Мицотакис, което беше преди 10-на дни, къде прочете за останалите държави от миналия петък?

# 458
Как ще искат нещо което не е общо достъпно за всички страни.
Хубаво има хора които искат да се ваксинират с какво обаче като няма свободен пазар на ваксини? Аз пък не виждам как ще бъде одобрено при положение , че нарушават правата на хората в ЕС нали веднага ще има дела към Страсбург.

# 459
  • София
В нета намирам само предложението на Мицотакис, което беше преди 10-на дни, къде прочете за останалите държави от миналия петък?

https://www.schengenvisainfo.com/news/portuguese-minister-urges- … ng-at-eu-borders/

# 460
  • ВАРНА
Как ще искат нещо което не е общо достъпно за всички страни.
Хубаво има хора които искат да се ваксинират с какво обаче като няма свободен пазар на ваксини? Аз пък не виждам как ще бъде одобрено при положение , че нарушават правата на хората в ЕС нали веднага ще има дела към Страсбург.

Много неща звучаха фантастично и всички съдеха в Страсбург до януари 2020-та...
никой дотогава 1-2.2020 г.  не вярваше че в ЕС дори  всички държави в общноста ще забранят даже междуградските пътувания с цел разходка - а се случе в продължение на два месеца....никой не смее да съди  вече за такова нещо.  Стана зловещото ново "нормално".

Сега вече занапред след 7-8 години за нови още по дълги пълни локдауни и тежки вируси.

Лека полека всички западно европейци се примириха и прочутите френски жилетки и уж вечно протестиращите всяка зима гръцки фермери.

# 461
В Германия съд отмени носенето на маски на открито в Дюселдорф например.

Делата в Страсбург се точат, не се знае какво може да излезе скоро
...

# 462
  • Най-накрая на безкрая
Аз май се ориентирам към Корфу. От тези, които сте били там, можете ли да кажете,
ако се настаним в северната част на острова(високата, която ми се вижда най-отдалечена - в района на Рода, Ахарави, плаж Алмирос - дали е много далече от ферибота, столицата Керкира или с кола спокойно се обикаля целия остров?

# 463
  • Варна
Спокойно се обикаля целия остров. Млналото лято бяхме за първи път на острова, със сигурност има много по-компетентни от мен в темата, за да споделят. Наехме вила в северната част, високо над Ахарави. Ние не търсим задължително морска гледка, живеем с такава и даже предпочитам гора и зеленина около мястото за настаняване, когато пътуваме. Предвид ситуацията миналата година и отсъствието на каквито и да било туристи в началото на юли, беше страхотно. Рода и Ахарави в частност не са нещо кой знае какво, но намерихме своя бийч бар и ни обслужваха страхотно! Обиколихме и други дестинации/плажове по острова, които също ни харесаха. За мен например, Сидари, Canal d’Amour е като дупка. Може би, защото всичко беше затворено още през юли, но цялостното ми усещане беше за бараки ала нашето Черноморие и мръсотия.

# 464
  • Най-накрая на безкрая
Аз за септември гледам, но като те прочетох, че още юли е било затворено заради короната, се чудя дали през септември няма да е глухо и пусто - ние търсим по-оживени места.

Общи условия

Активация на акаунт