На море в Гърция 2020/2021

• 66 841
  • 767
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Преди две години бяхме гости на хотел Zoe.Но тогава беше под друго име.Възможбо е да има промяна  в условията свързана със смяната на мениджмънта,но ако може с нещо да помогна-насреща съм

# 676
Здравейте, момичета и момчета /ако има/,

снощи гледах един испански филм - Прозорец към морето /Има го в HBO/. Предупреждавам, че е женски филм, за реване Simple Smile Действието се развива на един гръцки остров - без туристи, диво, жестоко. Заслужава си само заради красивите пейзажи да се гледа. Та, в тази връзка, ми хрумна идеята някога да отида на най-далечния, див гръцки остров, в който времето е спряло завинаги, няма туристи и фериботът минава 1 път седмично.
Въпросът е - кой е този остров Simple Smile Вие сте Simple Smile

# 677
Не знам дали е най - далечният или колко пъти минава ферибот, но за мен това е Анафи.
Може ли името на филма?

# 678
Не знам дали е най - далечният или колко пъти минава ферибот, но за мен това е Анафи.
Може ли името на филма?

Благодаря за отговора Simple Smile Филмът е Прозорец към морето, WINDOW TO THE SEA 2019.

# 679
  • София
Нисирос е островът, доколкото разбирам Simple Smile Интересно звучи, ще го потърся да го гледам.

https://cineuropa.org/en/newsdetail/378690/

# 680
Да, права си, тодоричка Simple Smile Така се казваше островът, близо до Кос. Но дали наистина там е сниман филмът и дали всъщност този остров е такъв, какъвто изглежда, не знам Simple Smile
Анафи изглежда перфектно - точно така си го представям. Ако имате и други предложения - моля, пишете Simple Smile

# 681
  • софия
снощи гледах един испански филм - Прозорец към морето /Има го в HBO/. Предупреждавам, че е женски филм, за реване Simple Smile Действието се развива на един гръцки остров - без туристи, диво, жестоко. Заслужава си само заради красивите пейзажи да се гледа. Та, в тази връзка, ми хрумна идеята някога да отида на най-далечния, див гръцки остров, в който времето е спряло завинаги, няма туристи и фериботът минава 1 път седмично.
Въпросът е - кой е този остров Simple Smile Вие сте Simple Smile
Гледах го и аз в събота. Мислех да споделя, но понеже темата ми е много лична и настояща и доста ме разстрои, не го направих.
Няма да кажа кой е островът Simple Smile

Тодоричка го е написала.

# 682
Нисирос, макар и малък и слабо населен, е добре свързан по море с другите, по-големи острови в архипелага (Додеканези). На крачка е от Кос, където има цялата необходима инфраструктура за съвременен живот.
Анафи е чудесна идея за затънтен остров, макар че е близо до възможно най-туристическото място в Гърция, което е целогодишна дестинация - Санторини.
Според мен най-изолиран и захвърлен в природата е Антикитира. Уникалността на Антикитира се състои в това, че няма пясъчни плажове или исторически забележителности, около които да развие туризъм. Освен това се намира в открито море, на 3 часа плаване от най-близката по-голяма суша - островите Китира и Крит, и при вълнение, което през зимата е често, достъпът е затруднен. Населението по последното преброяване от 2011 г. е около 60 души, но казват напоследък, че зимуват не повече от 20-25.

Всичко зависи и от сезона. През лятото не съществува остров, който да е свързан само с 1x ферибот седмично, и всички са организирани и приветливи към туристите.
Но на места като Аморгос, Анафи, Кимолос, Касос, Донуса зимата (ноември-април) е доста интересна. Те нямат собствена инфраструктура от типа на медицинско обслужване, производство на храни и т.н., и се налага за разчитат за всичко на връзка по море със сушата или съседни по-развити острови.

На второ четене се сетих и за Гавдос, който е доста див дори през лятото, но не съм сигурна, че има постоянно зимно население.

Последна редакция: пн, 15 мар 2021, 17:53 от Параход

# 683
Излезна в медийното пространство днес, макар и неофициално, какви ще бъдат ограниченията и условията за пътуване тази година от/за България и от/за Гърция. Вариантите са :1) ваксинационен паспорт или 2) Тест за наличие на антитела (тук вероятно ще има различни ограничения за валидност на теста, количество антитела, което е интересно как ще го формулират или 3) PCR тест, което обаче ще бъде доста скъпо удоволствие ( за влизане в Гърция и след това за влизане в БГ).....
Дано измислят нещо по-практично и облекчени, че с тези изисквания планираната Кефалония ми се вижда трудно достижима...
Ето и линк към новината, която вероятно вече много от вас са прочели:
https://nova.bg/news/view/2021/03/15/319247/%D0%BD%D0%B0-%D1%82% … 0%B8%D1%82%D0%B5/

# 684
И в момента PCR тест не е задължителен за влизане на български граждани в България - може да бъде заменен с 10-дневна карантина на домашен адрес, а до 1 май вероятно ще падне изцяло, ако пандемията не вземе някакви нови висоти.

А предвид драмите с АстраЗенека в световен мащаб, не ми се вярва и ЕС да са готови с параметри за ваксинационните паспорти до лятото, както бе планирано.

# 685
И в момента PCR тест не е задължителен за влизане на български граждани в България - може да бъде заменен с 10-дневна карантина на домашен адрес, а до 1 май вероятно ще падне изцяло, ако пандемията не вземе някакви нови висоти.

А предвид драмите с АстраЗенека в световен мащаб, не ми се вярва и ЕС да са готови с параметри за ваксинационните паспорти до лятото, както бе планирано.
Това с 10 дневната карантина, не е много работим вариант, особено след като си ползвал отпуск,но зависи от работодателя.
А за отпадането на тестовете след май месец не вярвам, предвид че ще се изискват такива за влизащите в БГ туристи. Но.... дано наистина обмислят някакво разумно решение, защото предложените определено не са от най-разумните... 😎😎😎

# 686
Да, много е неприятно. Всъщност хората пътуват и сега, жертвайки се дори за комбинация от PCR (или няколко PCR-а) и карантина - в зависимост от условията на приемащата страна. Но е някакъв измъчен вариант на туризъм.
Добавянето на други възможности като титър антитела или ваксина ще е все пак някакво облекчение на сегашната ситуация (но пък ще е дискриминационно към децата и хората, които не могат да се ваксинират по медицински причини.)
Не знам, ще поживеем - ще видим. Дано не съм права в черния си хумор, като казвах, че двайсет години свободно пътуване си беше яко Simple Smile

# 687
  • София
И аз влизам да попитам дали  не съм изпуснал уточнения  някъде за срока на документа, удостоверяващ наличие на антитела.България вече формулира изискванията си с времеви параметри и срок 6 месеца.А Гърците?

# 688
Няма за момента такава формулировка от страна на Гърция. Нито срок, нито титър.

# 689
А как ще коментирате изявлението на единият от погребалните агенти от агенция "НОЩ", че е съвсем нормално да се налага карантина на идващите от чужбина /във връзка със завръщащите се от Занзибар/? Струва ми се, че е подготовка за насочване на българите към *айноморие. Щото ако ще ме карантинират за 10 дена след прибиране от Фанари /примерно/, айде нЕма нужда.

Общи условия

Активация на акаунт