ОСМИ клас - Времето е вече с есенни одежди, а децата думи пишат и превеждат!

• 28 933
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Мисля , че в деветокласната , бяха споделили за заличаване на белези от бързото израстване , с отвара от бръщлян. Отровен е , но явно когато е в сироп- технологично е станал полезен.
Чета ви и се радвам на ученолюбивите деца ! Моят е от групата на енергоспестяващите и тези , които "учат" слушайки в клас, вкъщи се пишат само домашни за до час максимум...

# 556
  • София
Като говорите за хомеопатия:

Скрит текст:

Това ще е адско, с джинджифил... 🤣

# 557
  • София
Отивам да обера бръшляна от оградата. Егати панацеята, братче! Ковид лекува ли? Joy

# 558
Много се смях по бръшляновата тема , но май е полезен плевел...
Скрит текст:
Лечебни свойства на бръшлян
отхрачващо - най-често листата на бръшляна се употребяват при обструкция на дихателните пътища.Благодарение на техния химичен състав те действат като силно отхрачващо средство, което подпомга втечняването на секрета в бронхите и стимулира експекторацията (отхрачването);
противовъзпалително - бръшлянът притежава сподобността да подпомага при възпалителни процеси в тялото и да ускорява заздравителните процеси;
тонизиращо;
стимулира растежа на косата и ноктите;
антицелулитно;
противогъбично;
диафоретично (предизвиква изпотяване);
спазмолитично;
диуретично;
антиоксидантно;
подобряващо храносмилането.
Заболявания и състояния, при които се прилага бръшлян

хроничен бронхит;
кашлица;
косопад;
разнообразни кожни раздразнения;
урогенитални инфекции;
възпаления на жлъчния мехур;
чернодробни нарушения;
подагра;
скрофулоза;
оток;
невралгия;
язва.

Още за Бръшлян (Hedera helix) | Ботаника от Framar.bg: https://medpedia.framar.bg/%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8% … D0%BB%D1%8F%D0%BD

# 559
Билките и медицината не са взаимоизключващи се понятия. Сестра ми е научен работник и се занимава с лечебни растения.
Оня ден от глупост си изгорих жестоко ръката с вряща вода. Нямах дефламол и подобни, татко ми даде един спрей за спешни случаи с алое, който облекчи на секундата болката. Нямам и никакви зачервявания или следи от изгаряне. От подобни изгаряния съм стигала до мехури и рани.

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 06:53 от Amanda.D

# 560
  • Отвъд алеята зад шкафа
Проспан при моите деца не действа изобщо. Всъщност става дума само за малката, защото голямата има много добър имунитет и даже нямам спомен да е боледувала някога с кашлица. Малката, за сметка на това, правеше ужасни фарингити и ларингити, със задушаващи пристъпи на неспирна кашлица, стигали сме до болница, Урбазон, инхалатори...Причината винаги бяха вируси, като в началото, преди кашлицата, вдигаше ненадейно температура над 40 градуса и правеше нещо като "припадък". В тези случаи, ако щете вярвайте, ми е спирало сърцето на мен, единия път беше посиняла и аз реших, че не може да диша и изпаднах в състояние на такъв шок и ужас, че бях неадекватна да помогна на детето. Та лекарите казаха тогава, че това е незрялост на имунната система, която се израства и наистина, вече няколко години нямаме подобна ситуация. Та тогава, като беше малка, много внимавах зимата да не ходим по молове, по магазини, да не хване някой вирус. Хванеше ли, задължително пиеше антибиотици, а за високата Т хексалгин на капки. Пробвала съм всички възможни сиропи и нищо не й помагаше, освен инхалации и АБ.
В един момент започнах да давам имуностимулиращ сироп от черен бъз, само че като лекарство, не домашен, също ампули с коластра. Не мога да твърдя, че е от тях, но откакто започна да ги пие, не е боледувала от вируси. Дали съвпадна и с някакъв момент на израстване и изграждане на имунитет...А каката  за сметка на това, не е пила АБ в живота си. При нея посещенията в Пирогов се все заради травми, счупени пръсти, ръце, вече и коляно.

# 561
gadamer,  това  с коляното скорошна травма ли е ?

# 562
Хм, билките всъщност са доста силни и могат да са полезни или отровни. Аз не правя много експерименти с тях, защото сме много алергични, а и с автоимунни заболявания. Последно от чист гел алое детето се наду адски, а инапе е много полезен...

# 563
  • София
Добро утро! Не съм чела още, но влизам да питам някой да има линк за сваляне на електронен учебник по математика? Нищо не можах да открия аз, а ме човърка и искам да ги видя тези пермутации какво представляват. Сега се връщам да чета.

# 564
Шмърциплянку, изпращам ти Мариса да й обясниш и на нея и дано има ефект.
Прати ми я! Няма да си я познаеш после. Joy
Имаме семейни приятели, които просто не могата да бъдат стоги и взискателни към детето си и когато се почувстват бесилни го заплашват с мене. Stuck Out Tongue Winking Eye
MamaBlonde, до къде я докарахте с новото училище и евентуалното преместване?

gadamer, изправи ми се косата, докато те четях.
Синът ми има много висок праг на болка. Той да каже, че нещо го боли, значи се е събрала всичката болка на земята на едно място.
Като беше малък (2-3 г.) и най-спокойно ми казваше: "Момо, боли ме ушенцето."
И един ден с поредната хрема, беше на 4,5 като писна от ухо  и ми беше ясно какво е положението. На бегом в спешното - гноен отит със силно намален слух. Изписаха му АБ, за първи път в живота му, от който той прояви алергия и взе да уринира в червен цвят, от което хептен откачих и моментално изхвърлих и АБ и чудо. Заведох си го при читав УНГ, която си го излекува внимателно, локално, възстанови се слуха, но беше голям зор. А аз тогава бременна в шести месец с второто се отвисях по лекарски кабинети и възстановителни процедури.

Иначе и ние сме добри познайници на детската травматология в "Пирогов". Даже по едно време ме беше страх да не извикат социалните... През седмица я с единя, я с другия в травматологията.
Баткото няколко пъти си кълчи зверски глезена. Дребното си извади ръката от лакетя (нямаше и годинка девойката) - водя я първия път, без изобщо да знам какъв е случая. Обяснявам какво се е случило, докторът внимателно и поопипа, поизправи ръчичката и каза "Готово! Беше си извадила ръката." Аз се опулих учудено и се прибрахме по живо по здраво. На по-следващата вечер 22 ч., баткото с 40 градуса температура, дребното скача от дивана в скута ми и обратно и по едно време само чух "храс" и ми прималя... Айде скачай в таксито, отивам в "Пирогов" - попадам пак при същия доктор. Викам си, е сега не ми мърдат социалните, сигурно ще си помисли, че го пребивам това дете... Ама човекът си е доктор - обясни, че щом веднъж се е случило има вероятност често да се случва и ще го израсте. При момичетата така било.

Живи и здрави да са и каквото има да минава леко и безпроблемно!

# 565
  • София
Хахаха, по едно време и ние бяхме чести посетители на травматологията в Пирогов. И аз си го помислих това за социалните след 3то посещение за месец...

# 566
  • о`майна лунна нощ е
Хм, билките всъщност са доста силни и могат да са полезни или отровни. Аз не правя много експерименти с тях, защото сме много алергични, а и с автоимунни заболявания. Последно от чист гел алое детето се наду адски, а инапе е много полезен...

Истината е в дозата. Тя прави разликата между лекарството и отровата.
Чакаме си днес ние с набора оценката от поредното препитване по немски. Господинът ги подготвил, че положението е зле.

# 567
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аманда, скорошно е с коляното, от лятото, скъсана кръстна връзка, месец след това повтори.

Шмърциплянку, Ема като беше на годинка, също си усука ръката, докато я водех зимата по едно заледено, хлъзна се и увисна, защото аз не я пуснах. В Пирогов я наместиха и казаха, че при момиченца се случва често, докато са малки.

# 568
Че кой не е ходил в травматологията, а някои и в токсикология сме ходили, и в хирургията...мани мани. Да са живи и здрави хората там, експедитивни и професионалисти!

# 569
  • софия
Аз не съм ходила в детска травматология (чукам на дърво).

Общи условия

Активация на акаунт