ОСМИ клас - Времето е вече с есенни одежди, а децата думи пишат и превеждат!

• 28 890
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
Joy В момента има неща, които той знае ( известни са му), а аз - не.

# 91
  • о`майна лунна нощ е
Изтрещях съвсем.
Чета вчера съобщение в Школо - онлайн родителска среща за учениците 9-12 клас в ХГ на 05.10 от 18 часа. Срещата ще се проведе през профилите на децата в meet или класруум и ако някой има проблеми, да поиска съдействие от класен ръководител или да се обади.
Първо си викам - спокойно. 5-ти октомври е ден сряда, има време да организирам синковеца и да ми отключи телефона му, за да присъствам като един заинтересован родител. Днес осъзнавам, че 5-ти беше вчера, а не предстоящото утре. След като вече се виждах как звъня и се извинявам на класния, пак се върнах в Школо да прочета съобщението и установих, че ясно е записано "ученици от девети до дванадесети клас"! Не осми.

# 92
  • софия
Ееее, тия гранични стойности за затваряне на училище не ги измислиха. Трябваше още началото на учебната година да ги обявят.
Туиг, с твоето разбиране на датите преди 2 години успешно пропуснах един курс. Успях да уцеля само първия ден. Не знам как и защо, но така се омотах в дати и дни, че накрая се оказа, че курсът е приключил.

# 93
  • Стара Загора
Здравейте.
Благодаря за новата тема.

# 94
  • София
Joy В момента има неща, които той знае ( известни са му), а аз - не.
Не го слушам, щото се прибирам, но мисля, че той нищо не знае. Стреля в тъмното на посоки, все нещо от казаното ще случи.
С теб не е баш така...или ти е по-точен мерника, не знам! Nerd

# 95
Зависи. Ако го питаш например колко ученици и паралелки са под карантина към 18:10 днес, би трябвало да знае. Събират информацията през специална форма. Той има достъп до резултатите, аз - не. Такива неща имах предвид. Joy
Иначе аз отдавна не го слушам.

# 96
И нашите щели да ходят на екскурзия. Засега без 10 деца. Но и моите ми донесоха декларации, които няма да попълнят. Та не се знае колко още родители ще ги спрат. Не му е времето точно сега.

Последна редакция: вт, 06 окт 2020, 21:11 от Cygnus

# 97
  • София
По друга тема се включвам, обаче вижте какво: събралите се тук сме от някакъв особен вид. 😁
Миналата седмица пуснаха на сайта на гимназията заявленията за стипендии. И понеже има време до крайния срок, аз си викам хайде да не сме първи и мнооого лежерно връчвам попълнения документ на щерката да го предаде днес. И какво мислите става? Класната им носи наръч с разпечатани заявления. Да пришпори малко работата, нали. И моето вместо да вземе празния документ, вади и подава попълнен такъв. Разбира се е единствена. Сега ѝ звънят да питат кое как се попълва.
Ужасно смешно ми стана. 🤣
Ние сме с диагноза явно.

# 98
А горе-долу по кое време се разбира кои деца са одобрени за стипендия? Че аз си чакам казуса с голямо любопитство.
Скрит текст:
Какво им стана на тези от социалното - щели да дават детски на всички? Откъде толкоз пари изведнъж? До вчера ми обясняваха как осигурителният доход е "доход, който получавам" и ме режеха, сега така ларж Simple Smile

# 99
  • гр.София
Мария,аз вече се забавлявам с нещата,които правителството вади от ръкава си.
За екскурзиите,определено могат да задържАт,не е моментът. Приоритет е да учат присъствено.

# 100
  • софия
А горе-долу по кое време се разбира кои деца са одобрени за стипендия? Че аз си чакам казуса с голямо любопитство.
Скрит текст:
Какво им стана на тези от социалното - щели да дават детски на всички? Откъде толкоз пари изведнъж? До вчера ми обясняваха как осигурителният доход е "доход, който получавам" и ме режеха, сега така ларж Simple Smile
Яйцето е опряло на г@за, има избори. После тия пари, които така щедро се раздават за глупости, ще има да ги връщаме 100 години.
Възмутена съм. И не защото моето дете е по-малко дете от циганчето, а защото се раздава на калпак на всеки. Трябва да се дава на всички деца, но при съвсем друг подход - за плащане на данъци, ходене на училище и т.н. Винаги съм смятала, че като имаш права, имаш и задължения, нищо не се дава даром в развитите общества.

Последна редакция: ср, 07 окт 2020, 08:07 от zvаnchе

# 101
Ред, и аз така. Разпечатах, попълних и ги разнасяше доста време преди класният да реши да ги събере.
Нашият класен крещи. Според дъщеря ми много и излишно, не ми го казва за пръв път. Тя не е някаква изнежена. За съжаление у нас доста се вика, и аз, и мъжото... Та затова фактът, че й прави впечатление ме притеснява. Вчера я накрещял докато разбере, че носи извинителна бележка. Питал кой носи бележки или документи за стипендии (не знам защо още ги събира) и тя вдигнала ръка. Навикал се, защо още  не е предала документите, преди да разбере, че бележка носи.

# 102
  • софия
Днес предстои първото контролно граматика и използване на езика - 2 учебни часа, 105 точки, разпределени в 5 различни елемента. Все едно се явява на изпит за сертификат.

# 103
  • о`майна лунна нощ е
Пожелавам успех!
Наборът се е заварил за тая четворка, но ме радва, че си хваща грешките и си знае слабото място.
Вчера поиска инструкции за работа с кафемашина. Първа смяна е, прибрал се е към 14 часа от училище. Писал е до 17, после на имаше тренировки, но ги е съкратил с час и ми звънна в 19 часа, че тръгва към нас. 120 думи за пренос в речника, изписване по няколко реда + домашна по математика. Не знам в колко си е легнал, но тази сутрин вратата изхлопа в правилния час за излизане. Рано му е още да ми е конкуренция за кафе наливането, така че ще получи само торба с лимони да си цеди и киселее.

# 104
  • София
Добро утро!
От поста на Туиг се подсетих - децата ви пият ли кафе и искат ли да пият, и дали защото им е вкусно или заради разбуждане? На мен ми се струват малки за това.
Моята не налита много, но все пак е пила няколко пъти в напитките на Старбъкс, където не слагат много кафе. Чисто не е пила и не иска.

Общи условия

Активация на акаунт