Клиника Адела Фертилити - есенна тема на надеждата 12

• 37 740
  • 724
  •   1
Отговори
# 195
Моника, до четвъртък е там обаче в сряда често ходи да преподава (не знам сега покрай вируса как е), така че ако можеш избягвай сряда.

# 196
Моника , тея НК клетки звучат да са страшно над нормата. Аз имах също, Но беше от порядъка на малко над горна граница и не вливах интралипид въпреки препоръките.
Според мен пусни нови изследвания и с новите директно отивай да чакаш пред кабинета, няма да те върне. Успех! Simple Smile
Не мисля че има връзка специално с менструацията, но покрай настинки трябва да се има предвид.
Сега се сещам че правих в Надежда и там всичко беше наред, ама ми препоръчаха ендометриални биопсии - там се виждало най-добре.

# 197
Моника, прецени си, но аз не бих дълбала точно в имунологията. Едно време като ходих повторно при доцента между първите опити, дори не ме накара да пускам контрола. Просто се разбрахме да правя вливки преди трансфер и при бременност.  А при естествени опити не, защото очевидно нямаше ефект от тях при мен.
Честно казано няма и смисъл да се дават безумни пари за повторни изследвания след като нк клетките едва ли ще са в граници и терапията в крайна сметка е една и съща. Ако си решила просто си прави вливки при трансфер на своя глава.
Съжалявам, но аз лично вече съвсем не вярвам в имунологията. Много по-важно ми се струва да се определи точна терапия при наличие на тромбофилии. При теб не помня дали имаше такава.
Основен ключ към успеха е да се нацели здрав ембрион и матката да е в добро състояние

# 198
От както вливам интралипид има имплантация. Дори и сега въпреки че док не беше ок отидох в Малинов и ми направиха вливка.
Май месец когато правих ин витро не вливах и теста беше кръгла нула..., а моите са 19% при норма 12%, а при теб с това завишение е просто задължително.

Haidi, ще стане, само не се отказвай да търсиш причините за неуспеха. Виждам, че си пускала генетични и имунологични, а правила ли си пълни изследвания при ендокринорог?

# 199
Имам хипотиреоидизъм. Пия си л тироксина, следя се. Но ще си тествам антителата отново.
Тромбофилия нямам, това го отметнах.
Половите ми хормони биват. Хламидии и прочее нямам. "Механични" увреди на матката нямам-доказано с хистероскопия и цветна снимка.

Като цяло всички мислеха, че имам проблем с ембрионите, но след като с нормален ПИД ембрион и чудесна лигавица получих нула настана голямо чудене.
Това, което не съм гледала е инсулинова резистентност, нк клетки,както и не съм правила опит на ЕЦ. Само да кажех ЕЦ и започваше едно убеждаване,как съм имала резерв, как имало повече шанс и т.н. Сега, съм решила да направя ЕЦ, ей тъй, да знам че и това съм пробвала.
За нк клетките четох противоречиви мнения, при Сигридов има една мама, която е с много, много, ембриотрансфери и липса на имплантация, забременява за пръв път с  след вливки. При някой наистина работят, при други не.  🙄

# 200
Златни, златни момичета, благодаря за всички насоки! Kissing Face Сега чуйте нещо забавно: Зачудих се колко ли е струвало това удоволствие с НК клетките и понеже съм много подреден човек, а и от сантиментална стойност, си пазя в един плик всички касови бележки от успешния опит с първото ми детенце и по датата, предварително установена от тефтера ми за 2015г., си изрових касовата бележка от имунологичните изследвания. 237лв.!!! Smiley Както се казва - ако искаш! Simple Smile Та май-май Блинг ще излезе права - ако така и така имаш проблем (а той надали е изчезнал от само себе си), не е ли по-логично просто да си правиш вливките и туй то. В дозите, които някога е указал Русев (а и те май са си стандартни). Оффф, малко звучи на своя глава, ама разсъждавам и се чудяяя.. Weary

За тромбофилия никой не е отварял уста при мен..

Edit: haidi, аз 2016г. забременях от раз след ин витро с вливки в Малинов.. След сваляне на TSH-то с Еутирокс и вдигане на витамин D-то. Сериозно подходи Русев и не знам, ако не бяхме обърнали внимание на имунологията, дали щях да имам същия успех. Божа работа, но е факт, че си имах терапия.

# 201
Аз не виждам смисъл от повтаряне на тези изследвания. Особено, ако твоите са били високи значи ще имаш най-голямата доза. Така или иначе интралипидът е безобиден. Просто или вливаш или не. Безмислено е да даваш стотици лв за контрола. Вложи ги по-скоро във вливки.
Факт е, че въпреки питането ми за контрола доцентът отказа, че няма смисъл. Иначе е логично да има изгода да ме кара да повтарям. Другото, което ме изненада тогава е, че сам призна неефективността на вливките при мен.

# 202
Да, да, да, така се оказва. Ето как в брейнсторминг се спестиха едни 200 лв. Grinning

# 203
Хайде отиди да ги вложиш в шопинг Laughing
По-добре ги инвестирай в добавки за теб или ММ.

# 204
  • София
В Надежда правих имунологични 300 и няколко лева уж пълни. На чист ден от ц ми казаха. За вливките и ковид - всеки си преценява. На мен Стаменов ми каза, че е против. Катя Тодорова ми каза да правя задължително. Нямам завишени нк клетки. Никакви отклонения и в биопсии. Но има проблем с имплантация и лек хипотиреоидизъм без Хашимото. И лека ир, на метфогамма съм и диети.

Аз вливките ще си направя преди трансфер.

Успех момичета!

# 205
Оооо, купища добавки пием. Всякакви модни и старовремски витамини,от всички групи и подгрупи.☠️
Всичко е един голям късмет и нацелване на точните терапии и лекарства.
 Покрай моите интернет бродения и търсения, съм чела какво ли не. При някои само от една смяна на вагинален с инжекционен прогестерон става работата, при други след купища добавки и хапове, става на ЕЦ с минимална намеса.
При трети след неуспехи с ПИД, става без ПИД
Има шанс и просто лекарите да не успяват да нацелят точните комбинации лекарства. 🙄
@Моника, ти защо не пробваш терапията и ин витро на ЕЦ, както е било първият път?

# 206
То става според мен основно, защото му е дошло времето на правилния ембрион. Не толкова заради смяна на лекарство, подход или лекар. Всички, които сте правили ПИД знаете колко малък процент от ембрионите са здрави. И то пак не е ясно колко са здрави, защото няма как да ги изследват за всички възможни неща на този свят. Какво да говорим за всички неизследвани ембриони, които връщаме на сляпо. А колко пък се нацелва правилния имплантационен прозорец е друг въпрос. А матката, която в масовия случай изобщо не се поглежда. Едно на ръка, че огромен процент от лекарите не виждат всичко на ехограф. Отделно, че не всичко се вижда. А дори да има скорошна операция нейната давност е много относителна . И като почнем така да дълбаем направо към лудницата трябва да се запътваме..

# 207
Haidi, и аз искам да подходя както първия път, просто ни беше излязла заповедта и решихме да я използваме. Тя беше със стимулация и ни стигна за 2 опита - един свеж и един замразен ЕТ. Сега желанието ми е да пробваме спонтанен цикъл, но ще видим финансово как ще направим нещата, защото по изискванията на фонда може да не ме огрее да е на естествен цикъл. Ще говоря с Калчев тия дни и ще стане ясно..

# 208
Моника, евентуално, ако мине номера с лош отговор към стимулация, но ти пък май имаше доста яйцеклетки, така че няма да стане сигурно така. Ако основният ви проблем е само МФ няма да е много склонен към ЕЦ. Търси по възможност количество заради него особено, ако има фонд.

# 209
Да, както го разбирам, при мъжки фактор няма гаранция как ще се развие ембриончето и ако имаш едно, има риск да не стане нищо и се получава един опит на вятъра. А ако имаш повече матр'и'ял, повече шанс.. Макар че аз с 10 яйца, накрая имах само 3 ембриона, които стигнаха до трансфер.. Демек - една пункция спестяваш.. не е много на фона на всичкото инжекция преди това.. Пък и почвам да си мисля, че качеството на яйцеклетките спада при вадене на купища наведнъж - най-малкото това не е никак естествен процес и явно тялото "компенсира" количеството с качество..

Сега разбирам какъв невероятен късмет съм имала преди 4 години.. Направо си е било Божия промисъл това. Да се получи от първия път, без стимулация, с една Я и един ембрион. То направо ако стане пак, тото трябва да пускам..

Общи условия

Активация на акаунт