Клиника Адела Фертилити - есенна тема на надеждата 12

• 37 741
  • 724
  •   1
Отговори
# 210
Идеята е да се компенсира МФ, ако резервът е ок. Логично е като може да се извадят повече яйца да се действа в тази посока, че да има смисъл. Разбира се без да се прекалява и да се стига до хипер стимулации.
Иначе какво да ти кажа. Аз също имах три ембриона преди няколко години. При условие, че ние проблем уж нямахме тогава.  Не беше най-перфектният резултат.
 Не знам на колко години си. Но това е много добра бройка яйца. Ако не се лъжа и амх не ти беше лош. Така че се радвай, че поне на хартия имаш хубав резерв и добро количество яйца. Защото, ако това беше зле нещата съвсем щяха да се усложнят.

# 211
Момичета, тъй като и моите НК клетки излязоха малко завишени в Малинов, доц. Русев и на мен ми беше предписал вливки с интралипид- е правих 3 пъти и 3 пъти резултатът беше 0. След това пуснах имунологичните и в Надежда- там при проблем назначават имуноглобулини, а не интралипид (то и аз без да съм лекар се чудя как смъква имунинета при положение, че е мастен соев разтвор и съответно доколкото соята е противопоказна при Хашимото дали и това не е проблем). В Надежда само Т клетките ми излязоха завишени с 2% а В клетките и тотал НК клетните- понижени с 1 % и според доц. Балтаджиева не се налагаше терапия. На този трасфер не направих вливка с инттралипид, но направих PRP предишния месец и за пръв път от както се борим от 2015-2016 и след 3 инсеминации и 5 траснфера имам + тест. Не знамв какво е разковничето, Божа работа, но споделям моя опит, ако на някой може да му е от полза с най- добри намерения. Също така наскоро ми откриха скрита инсулинова резистнестност, за която съм на терапия, та може и това да е допринесло. Препоръчвам като ендокринолог доц. Катя Тодорова за това. И желая успех на всяка една в борбата, защото само, който минала през това, може да разбере какво ни коства.

# 212
На 37 съм.. Да, при мен УЖ няма проблем.. Но нещата при ММ са трагични, въпреки че всяка спермограма е супер различна, направо си е моментно състояние. Иначе стимулацията беше от най-леките по думите на Калчев, аз много настоявах да е минимална, макар че при 10 Я хич не ми се струва минимална.
Другото е, че док през цялото време повтаряше "ти си ми лесен случай, аз теб си те знам, ти си ми по учебник" и т.н. Явно и той е изхождал от предишния ни късмет и също остана неприятно изненадан от развоя. Ще обсъдим всичко като ми дойде и комбинирам прегледа с коментар. Макар че ММ ми е на мнение, че трябва да почина поне месец заради лекарствата, но Калчев ще каже.

# 213
Ами явно резервът си ти е запазен и реагираш добре и на ниски дози. Което си е прекрасно. Само трябва да се радваш. МФ се преодолява по-лесно в голям процент от случаите. Докато ако резервът е зле - ходи си пробвай до откат докато нацелиш правилната комбинация и изтеглиш от тотото.
Този цикъл ще почиваш задължително.  Може и другия. Трябва вече да говориш конкретно с док.

Последна редакция: вт, 20 окт 2020, 15:49 от 💎Bling-a-ling💎

# 214
  • Sofia
А да попитам, след стимулация с кломифен (един цикъл) задължително ли се прави почивка или се продължава пак със стимулация?

# 215
Зависи от индивидуалния случай. Това лекар трябва да го каже. Обикновено има остатъчен ефект месец-два след това и понякога се използва това.

# 216
  • Sofia
Много ти благодаря Блинг, значи ще чакам да ми звъннат.

# 217
  • София
Ако си на ец, както Блинг ти е писала по-скоро настоявай за следващия ц пункция ако хормоните са добре и има ф. Кломифен е добре да се ползва не повече от 4 пъти общо.

# 218
  • Sofia
Засега не съм инвитро, така че няма пункция. Но като гледам как са тръгнали нещата, или по-скоро как не вървят изобщо, започва да ме стяга гушата.

Правихме само стимулация.
Обадиха ми се от клиниката и явно другия месец ще е почивка.

# 219
Щом няма пункция няма особен смисъл да се продължава с клостил пореден месец. Лично аз не оправдавам дори най-леката стимулация без пункция. В краен вариант поне инсе да има. Иначе ей така да се гърмят патрони... Човек никога не знае къде ще го отведе живота. Просто така да се тъпчеш с химия не е работа.

# 220
Моника, като сте с мъжки фактор правихте ли MACS? Предлага ли се MACS в Адела? На една позната от друга тема нито 1 читав сперматозоид не е останал след тази процедура. Аз правих веднъж, но се замислям ако стигна до пункция пак да го правя,че моите ембриони окапват след 3-4 ден.

# 221
Даа, предлага се и щяхме да го приложим, но в деня на пункцията Калчев мина в стаята и каза, че няма смисъл да се прави, защото пробата на ММ била много зле... Какво ще рече това? Нали на тях им трябват буквално няколко плувци, за да се оплоди яйцеклетката?

# 222
Значи, че са предполагали, че почти няма да остане сперматозоид за оплождане и затова не са го направили. Може би при мъжа ти трябва да се съсредоточите. Той пие ли, пуши ли? Пие ли някакви добавки? На андролог ходил ли е? Ей такива мисли ми се въртят в главата.
Но пък ембрионите ви изкараха до 5ти ден, нали? Макар че и това не е гаранция. Аз забременях от раз, но беше увреден ембриона и затова бременността не продължи дълго. Тоест искам да кажа, че и моя ембрион макар и върнат на 3ти ден реално преживя много повече от 5ти ден и се оказа увреден.

# 223
Не пуши, пие съвсем умерено, почти професионален спортист в миналото, но 2015г. изкара страшна инфекция, която направо го срина и той подозира, че го е "ударило" в репродуктивната област. Пие добавки, указани от андролога Кацаров, който му е казал, че са най-добрите, трябва да погледна какви бяха. То с добавки чудеса не стават, а и истината е, че с всяка изминала година материалът става все по-зле, така че нямаме много време..

# 224
И моят е бивш спортист (хокеист), от дете та до 25-26 годишен. Та се чудя и аз дали това не е оказало и при нас влияние. Макар че в Надежда излезе Нормозооспермия. Имаме количество и подвижност, но морфологията беше 4% (срещу 3% в Малинов 3 години по-рано). Няма да забравя доц. Русев като видя спермограмата. Каза, че такава хубава спермограма на бг мъж рядко се виждала. Но като видя морфологията и се намръщи. Blush А ММ и досега се майтапи как на първичния д-р Калчев му каза: "От теб съм доволен". Grinning
Пие само Мака. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт