Клиника Адела Фертилити - есенна тема на надеждата 12

• 37 691
  • 724
  •   1
Отговори
# 540
Да, много дразнещо. Като е за такива неща, много бързо се обаждат, нали? Но когато ти искаш нещо, не са така експедитивни.

Другото, което ми направи лошо впечатление е, че на листа с инструкциите бяха написали дата на трансфер на третия ден. Попитах още на мига в манипулационната защо на третия - не получих адекватен отговор. И когато ми се обади ембриоложката с инфо за ембриончето (страшно мила, между другото!), с нея го обсъждах, нея молих за някаква информация. Обясних ѝ, че при мен трансферът винаги е бил на 5-ти ден и че сме с мъжки фактор. Тя се съгласи, че в този случай е така и се ангажира да говори с док. На следващия ден се обади да каже, че категорично съм за пети ден, както си и знаех (и както за съжаление се оказа, мъжкия фактор скапа ембриончето на 4-я ден..) Значи какво излиза? Ние сме тези, които трябва да внимават за всеки детайл и да питаме като малоумни.  Ами не е окей това.

# 541
Благодаря за споделеното. Моника и аз съжалявам...Стискам Ви палци, макар да не ви познавам. Дано всички успеем. Аз тепърва ще започвам ин витро то, но ако получа такова отношение ще се наложи да сменя клиниката.

# 542
Щом става въпрос за пари, явно така се получава... Те момичетата не са виновни. Всичко се спуска отгоре, но е изключително неприятно като се случи в тежък момент като неуспешен опит.
С хистерото също имах неприятна случка. Тайничко бяха вдигнали цената. Всички изследвания и консултации, които бяха в пакет с операцията, се оказа, че се плащат допълнително. Съответно никой нищо не знаеше и манипулационна и регистратура се разправяха помежду си.  А в деня на изследванията и консултациите ме търсеха следобед по телефона как така съм си тръгнала без да си  ги платя. Как да знам за тази промяна като седмици преди това хората не ги бяха заплащали.

Последна редакция: чт, 12 ное 2020, 07:29 от 💎Bling-a-ling💎

# 543
  • София
Моника, съжалявам, ще и при теб (както и при мен) нещата не са се развили добре. И аз съм адски разочарована, особено последната 1 година. Не съм споделяла тук, но в началото на тази година правих един опит (по фонда) по дълъг протокол. Няма да казвам, колко зле бях този път. Изключително тежко понесох цялата стимулация и за какво - за нищо... Едно ембрионче, което за съжаление загина още на ден 1.... След това още 3 пункции, на спонтанен цикъл,  само с 1 (за щастие) замразено на 3ти ден. Нито веднъж доктора не мина да ме види или да ми каже нещо, дори за 30 секунди (точно толкова, колкото ми бяха срещите и прегледите с него..) Жалко, много жалко.... Не ми се говори, защото нямам думи, с които да опиша огорчението си, защото ще кажа неща, които не искам да казвам, защото..... просто защото съм бясна (меко казано).....
Ама за пари винаги ме търсиха....

# 544
  • Благоевград
Аз днес за една идея да се скарам с Мира.
Звъня аз като знам, че Цвети ми е казала утре да отида, за да пускаме хормони, серология и Ковид и Мира ми вика Ама имаш ли микробиология, казвам не, нямам.
Каза, че това се правило по-рано, че микробиологията важи 1 месец. Казах й, че сме предизвиквали цикъл и ми е дал  едва на 60 ден.
Попитах кога ще се видя с доктор Македонова, каза, че нямало нужда, директно на инсето. Моооляяя?!?!?! И като подпалих! Как така ще правя процедура без да се познавам с доктора, без да сме обсъдили предишни неща, без преглед? Казах, че ше съм със стимулация и държа да се видя с докторката и тя ми отговори, че това се правило по-рано, графикът бил пълен. И аз казах, че аз не съм виновна, че доктор Калчев вече не е там и че Цвети също я няма и каза Добре, тогава утре в 8.15 Ще се видиш с доктор Македонова. Значи можело! Направо ме хванаха бесовете, казвам ви. Това е безотговорно.
По време на стимулация ходих на преглед в Щерев през ден, а тук даже няма да има първичен, за да видим в какво положение са яйчниците. Утре ще се настоявам за преглед и да разгледа всичко правено до сега. Ако не съм доволна, ще си отида в Надежда и това е. Аз съм със загуба в 24 седмица, 2 операции от Калчев след това, ПКЯ, ИР и т.н. Важно ми е лекарят да знае всичко това.

# 545
Аз водих същите безумни разговори до скоро с Цвети. Като стана мазалото онзи четвъртък , говорих същото нещо с Мира. Кога ми бил цикъла и да съм идвала на 2рия ден за хормони и инжекции. Ма чакай малко ? Кви хормони ? - Ами нали имаш определен къс протокол от доктора ? - Еми имам, ама 6 месеца не ме е пипнал с пръстнда ме прегледа , ква стимулация, нито сме говорили какво ще се прави ? - Е какво толкова да те преглежда и да говорите, идваш и почваме. Викам аа не, без преглед тая работа просто няма да стане, или ми кажи кога да дойда да си взема заповедта. - Ами добре, тогава ако искаш си запиши час да те прегледа др Македонова щом толкова настояваш.
Е, мноого сте печени, трогнах се ! Тия 5000лв няма да ги преведат по моята банкова сметка плюс още сумати пари и нерви, че да си играят с мен на руска ролерка!!! Стимулации без прегледи, това е престъпление бе, хорааа , осъзнайте се или закривайте цирка !

# 546
Май само в Адела съм се чувствала като престъпник по отношение на плащането. Помня, че веднъж ме бяха спрели на тръгване девойките от рецепцията, да не би да не съм си платила нещо. В Малинов нямам спомен така да са се държали. Момичетата на рецепцията там бяха много симпатични. Сега постоянно ми се случва като вляза на преглед късно и да ми казват на касата, че са приключили и ще платя следващия път. Наскоро си тръгнах с медикаменти за 250 лв. без да съм ги платила. Никой не те гони за пари.
Рени, съжалявам и за твоето разочарование. Май който е хванал  периода на Малинов е успял да получи някакво отношение. Даже и в Репро-то беше добре, но Адела не му се отрази както трябва на доктора. Confused
Сега последно някой като реши да прави опит при Македонова ли отива директно? Мислите ли да й се доверите или ще търсите други варианти?

# 547
Амиииииии, мина ми през главата да опитам при нея, във фейсбук групата някой беше написал, че пациентите на Калчев, които отиват при нея, са с безплатна първа консултация. Не че е определящо на фона на няколкото хиляди в последния месец, но поне познавам екипа, свикнала съм с процесите им.. Но след тези няколко неприятни впечатления съм разколебана. Като ще сменям лекаря какво значение има дали ще е Македонова или някой съвсем различен в друга клиника, където може би поне ще има малко повече отношение и емпатия.

Още нещо, като съм яхнала моторетката, струва ми се крайно непрофесионално да си препредаваме информация помежду си за напускането на хора от екипа, толкова ли не може да пуснат едно съобщение на страницата си. Отворих сега сайта - ами Цвети си седи там.. Това са елементарни неща за всяка организация.. Офф

# 548
  • гр. София
Момичета, няколко въпроса ми изникват:
1. Хистероскопиите сега отменени ли са? Демек планови операции ли се водят?
2. Аз като по принцип съм при Македонова, тя ли прави хистероскопия та?
3. От няколко поста по-нагоре: влагалищен секрет и микробиология едно и също ли е и един месец ли важи?

# 549
Моника, сайта не се обновява с месеци. Деси и Теди докато ги махнат...
petufin, планираните операции са забранени със заповед до края на месеца. Твърде вероятно е срокът й да бъде удължен още. Поддържай връзка с клиниката за всеки случай. МБ ти е валидна един месец, трябват ти още хламидия и плазми, които са с давност шест месеца, серология с давност три месеца.

Последна редакция: ср, 11 ное 2020, 22:03 от 💎Bling-a-ling💎

# 550
Здравейте,
Калчев вече само в Сигридов ли преглежда и ако е само за консултация на изследвания пак ли се плаща 180 лв.

# 551
Nadia Nikolaeva, по назад в темата има поместена информация. Същата може да намерите в прикачен информационен пост във фб групата. За информация относно ценоразписа на МЦ Сигридов може да се обърнете към тях.

# 552
Може ли линк към фб групата?

# 553
Здравейте,
Калчев вече само в Сигридов ли преглежда и ако е само за консултация на изследвания пак ли се плаща 180 лв.
Звънни най -добре в МЦ и питай.
Четох, че първичен е 180, вторичен 120, за изследвания не съм срещала инфо.

# 554
Здравейте! Искам да попитам дали някоя е посетила д-р Калчев в МЦ.  Имахме уговорка с д-р Калчев да пия витамин Д и витамини Б комплекс. След добри резултати да назначи хистероскопия. Аз звънях три поредни дни в Адела, за да ме свържат с акушерка и накрая ми казаха, че може да ми запишат час при д-р Семерджиева. Знае ли някой дали док. ходи все още в Адела или е напуснал, защото от изявлението останах с други впечатления, а се указва, че дори и операции не извършва в клиниката.

Общи условия

Активация на акаунт