Странна ситуация с приятел

• 10 073
  • 240
  •   2
Отговори
# 30
Нали за това е форум, аз на него мнението ми съм го казала. Къде съм казала да я оплюваме? За комплексите съм съгласна явно са много и дълбоки.
По-добре на непознати да си споделя, аз съм озадъчена просто. И аз се имам за ревнива, ама толкова чак не знам. Той ми казва, че го е жал да я остави, съвет не се наемам да му дам, интересни са ми и други гледни точки.

# 31
Форумът НЕ Е затова, да плюем непознати хора из него. Той е за размяна на информация /клюкаренето на чужд гръб и обиждане на непознати не е такова нещо/ и взаимопомощ /такава бе оказана и тук - дадени са съвети какво да правиш във връзка с общите ви контакти на работа/.
Другото е направо грозно. И в реала, и в нета.

# 32
Аз бих ги уволнила и двамата. Бих се постарала да си взема поука и да не смесвам повече лични и служебни взаимоотношения.

# 33
И аз.
Неблагодарността ми е най-омразен недостатък. Липсата на възпитание някак е по-лесно да се преглътне.
Не мисля, че имаш нужда от чехльо и нагла леля, нито в личния живот, нито в работата, за която си вложила пари, време и усилия.
Като си направят нещо свое, което да работи, там да ръсят простащина.

# 34
  • София
Форумът НЕ Е затова, да плюем непознати хора из него. Той е за размяна на информация /клюкаренето на чужд гръб и обиждане на непознати не е такова нещо/ и взаимопомощ /такава бе оказана и тук - дадени са съвети какво да правиш във връзка с общите ви контакти на работа/.
Другото е направо грозно. И в реала, и в нета.

Защо си мисля, че си сбъркала вратата?
Пансионът за благородни  девици е на друг адрес.

В случая, не авторката оплюва някого, а ти нея оплюваш и размахваш пръстче като последна инстанция.
Всички сме непознати, защото нито сме се виждали, нито си знаем имената дори.
Та, когато се подава "казус" за обсъждане, лицата Х и У олицетворяват тип характери човешки и съответно- начин на действие на този тип характери.
Затова, Е НОРМАЛНО да оплюем действията и типажите, ако се възмутим и да ги похвалим, ако ни паснат на натюрела.

Ето, аз съм с впечатлението, че на теб ти е чувствителна темата за голямата разлика в годините-в полза на жената. Поне така тълкувам упоритите опити да не се стигне до обсъждането й.
Аз пък, тъй като съм чувствителна на тема приятелство, не бих се отказала от приятел заради някаква безперспективна връзка, която го вкарва в трета глуха, и води до прекъсване на отношенията ни поради забрана от трета страна.

# 35
  • Paris, France
vermillion, гадна ситуация с двама комплексари. На твое място бих се дистанцирала и от двамата, които явно са си лика прилика щом са заедно.

Можеш да ги поканиш да си намерят нова работа, защото присъствието и на двамата създава неприятна обстановка. На твое място аз не бих ги уволнила, че каквото са сръдливи може и да оспорват решението в съда.

Той ми казва, че го е жал да я остави, съвет не се наемам да му дам, интересни са ми и други гледни точки.

Да, бе, жал го е да я остави, хаха. Популярността му с жените клони към нулата щом се е хванал със злобна, дърта лелка с 3 деца. Съгласи се, че малко жени биха излизали с нисък общ работник.

Приятелството не бих го развалила заради бабата. Утре ще се разделят, а ти ще си загубила приятел.

Хубав човек си и това, че помагаш на приятели и близки, дори когато затруднява живота ти е похвално.

# 36
Той щото една личност...

# 37
Ами за сега няма как да стане. Той ме помоли да излезем след работа, защото не му се прибира, но отказах. Докато не си решат проблемите ще стоя на страна. Стана ми гадно като ми каза, ти сега какво не искаш да сме приятели ли вече, но пък от друга страна нещата може да станат наистина грозни.
А тази дама не ми се и коментира, за мен има направо психически отклонения, но реших да и дам шанс, за което съжалявам. Както казах има 3 деца, и трите от различни мъже, отделно доста провалени връзки, отделно няма нито една приятелка, тези неща ми се изясниха поне защо са така. Но той си я е взел, той да си я търпи, аз се напрегнах май достатъчно.

# 38
А да се замислиш що за мъж би избрал такава жена?

# 39
Дърта лелка... баба... отвратително прозвуча. И то от жена, и то за пореден път в коментарите (по-нагоре). Чудно, дали ако мъжът беше 46-годишният с 3 деца, коментарът щеше да е същият. Тая, дъртата, не го е насилила да са заедно, ако е искал, е щял да е с връстничка. И на всяка 40-50-годишна е с вид на лелка, нито всяка 20-годишна изглежда млада. На 46 трябва да се погребеш жива ли, в манастир ли да влезеш.. А бясна ревност има на всякаква възраст.

Не е професионално и не е на място да се правят такива сцени пред колеги. Ако има да ти казва нещо лично, да те извика настрани, да дойде в кабинета ти и т.н. а най-добре след работа да го обсъдите. И във Фейса е детинско през ден смяна на семейни статуси и сеир за контактите ти вътре, но там да кажем е лично пространство, твой си профил..

Мисля, че едно сериозно предупреждение би свършило работа за момента. Да си помисли добре дали ѝ се работи наистина, защото мъже/жени много, но сигурна, стабилна работа, невинаги изпада ей така.

# 40
Според мен мъжът те харесва и жената го е надушила. Не, че това я оправдава де. Да се оправят по между си. И с него не се занимавай.Най-вероятно много добре е знаел как ще реагира приятелката му, но не му е пукало особено нито за теб, нито за нея. Мъж, които избира подобна жена и на всичкото отгоре разправя наляво-надясно, че е с нея от съжаление изобщо не е стока. Сигурна съм, че подбудата му да е с нея е много далеч от съжаление. По-скоро някаква лична изгода. Щом не е лоялен към жената, с която си ляга и живее, не вярвам да е особено лоялен и към приятелите си.

# 41
Абе хора от кога да излезеш с приятел се счита за проява на лоялност? Тя не го ревнува само от мен, не му дава да говори с никоя от жените в цеха.
Вие като се омъжихте какво, спряхте всякакви контакти с хора ли?

# 42
Не е проблема, че е излязъл с теб. Проблема е, че си позволява да я обсъжда пред трети лица. Интересно, че не ти прави впечатление....
Когато си с един човек или си с него, или ако не ти изнася се разделяте. Но да стои с нея и в същото време да се жалва, че едва ли не по принуда са заедно е меко казано не мъжко.

# 43
  • София
Той трябва да се оправя с партньорката си, независимо каква е. На теб ти дължат изработване на работата, за която им плащаш. На когото не му изнася, да хваща пътя. Няма нищо сложно в ситуацията, просто семейните работи не са за работното място. Ако ще да го държи на кучешки повод вкъщи, техен личен въпрос.

# 44
  • София
Уж не трябвало да обсъждаме персонажите в драмата, ама явно, няма как да стане.
Според мен, той си е от мъжете, които не вървят на пазара- дали  заради външния вид, дали си е смотан, без значение.
Тя е напипала агнешкото и стиска като  за последно, явно и под въздействието на горещите вълни.
Авторката няма причина да стъпва на пръсти около двойката, след като мъжът не иска приятелството им да се прекратява заради простотиите на "любимата".

Затова, като я покани на бира, да върви без да се притеснява.
И да съобщи на ревнивата с две-три думи, че или се държи цивилизовано, или си подава молбата за напускане.
Какво ще прави приятелят, си е негова работа, но няма причина отношенията на авторката с него, да се разпростират и върху другата служителка.

Общи условия

Активация на акаунт