Странна ситуация с приятел

• 10 097
  • 240
  •   1
Отговори
# 60
Не, не говори за умствен багаж, а за емоционална травма.
И какво сега, авторката да не е психотерапевт? Омръзнало ми е някакви болестно ревниви жени да обясняват за емоционалните си травми. Като имат такива да не се обвързват преди да си ги излекуват.

# 61
  • София
Скрит текст:
Приятелче ти е бил в детските, юношеските или там когато сте се познавали години. Хората се променяме. Променят ни се и ситуациите, отношенията.
Няма как да фриволнича и да се кискам флиртаджийски с познат отпреди 10-15 години. Най-малкото вече сме различни и са ни се случили куп различни неща.

Права си, ама по принцип, а в частност- не.
Авторката нито се е кискала флиртаджийски, нито е фриволничела.
Така че, не е редно да й се приписват действия и ситуации, които ги няма.

# 62
Щом ѝ се приписват на ужким, къса връвта. Демек – чао на приятелчето и възлюбената му. Мен ако някой ме вкара в подобна интрига, ги гоня и двамата, да се оправят.

# 63
  • София
Това е твое решение и твоите отношения, и доколко държиш на приятелството с даден човек.
В случая, мъжът не иска да си прекратява приятелството, авторката също няма причини да го направи.

Отношенията в двойката не я засягат, нито как ще си ги оправят или прекратяват.
В този живот, приятелите се броят на пръстите на едната ръка, така че, не всеки е склонен да ги захвърля с лека ръка.

# 64
Ако се касае за служебни отношения, то повярвай ми, личните изживявания и емоции само пречат. Ще си останат много по-добри приятели, ако прекрати служебни отношения с него, респективно и с приятелката му.

# 65
Аз не мога да разбера жената, и аз съм ревнива и егото ми е голямо, но никога няма да тръгна да нападам жената, дори и ММ да ми изневери. Това са си наши отношения, като имаме проблеми си ги решаваме във връзката. Как ли не ще се излагам аз като кифладжийка и ще ходя да се разправям. Като има нещо се решава вкъщи, какви са тея панаири?

# 66
Ако имаш финансова възможност да помогнеш на човек с емоционални травми, не виждам защо да не го направиш. Не заради аплодисментите, ей така, от човещина. Защото на тези години е много трудно човек да се справи сам със себе си. На всеки може да се случи да получи срив на средна възраст, и в това няма нищо срамно. Срамно е да можеш и да не подадеш ръка.

# 67
Pandora_sue, по принцип си права, но как виждаш жена, която идва и ти вдига скандал заради нейни си фантасмагории, а ти ѝ подаваш ръчица и ѝ казваш:"хайде да отидем на психотерапевт да ти помогне". Просто няма как да се получи, а и жена, като описаната, не мисля, че би приела. Най-много да ти вдигне втори скандал за това, че я мислиш за луда.

# 68
Pandora_sue, по принцип си права, но как виждаш жена, която идва и ти вдига скандал заради нейни си фантасмагории, а ти ѝ подаваш ръчица и ѝ казваш:"хайде да отидем на психотерапевт да ти помогне". Просто няма как да се получи, а и жена, като описаната, не мисля, че би приела. Най-много да ти вдигне втори скандал за това, че я мислиш за луда.
Даже и по-зле, да си помисли, че искаш да я изкараш психично болна, да я вкараш в лудница и да й вземеш златния мъж. Тя както не е успяла да задържи и един мъж в живота си, този младия е като лъч надежда.

# 69
Момичета, всичко е до подход.
Тази жена има нужда от професионална помощ, дори да не знае, че е от работодателя, вярвам, че всеки би представил нещата по подходящ и приемлив начин. Желание да има.

# 70
Няма значение от какво има нужда жената. Ний да не сме Господ, та да решаваме кой какво му е нужно и да влизаме в ролята Му. Месиш се само, ако ти е близка, да пращаш чужд човек на терапевт е повече от самонадеяно. Вярно ще се озлоби още повече.

# 71
Да, бе.
Как ли не съм тръгнала да я водя на психолог!?
Имала травма. Да се оправя вкъщи, не на работното място.
Ако имам проблеми с мъжа ми, няма да се излагам да се карам с другата жена.
Пък тук даже и не става дума за изневяра.
Като се е хванала с такъв млад мъж, да е мислила.

# 72
Психотерапевт? Три деца от трима мъже, а сега много по-млад мъж? Защо търсим емоционални травми, явно е някаква мода.
То в града  - Филип, Петър, а на село Филю и Пешо.

# 73
Абе, да не ви застига.

# 74
Има и житейски трагедии, но те са много по-редки.

Общи условия

Активация на акаунт