Любители на кучета - 109

• 26 126
  • 726
  •   1
Отговори
# 90
Мери, с каква храните в момента?
Дай бюджет на лв/кг и ще помогна в търсенето
Тара направи алергия към нексгарда, изяла е сигурно сто в живота си, обаче няма от какво друго да е. Трети ден лудо чесане, чак отворена рана си направи на врата, та я пръскам с антибиотичен спрей, ужас , надявам се да се успокои скоро.
Много искам да намчкам ушаците на Швепса, на бат му Озьо, на новото пухкаво попълнение, а  на австралийките какво им мисля... абе рай сте всички вие, благодаря за снимките
В момента е на Необрийдър 9 лв кг
Храна разработена за развъдници. 1 чувал изяде, нямаше никакъв проблем, сега наченахме 2рия и се почна проблем с уринарната система, и м/у другото я забелязвам напоследък, че се и чеше доста... Говорихме с вет, сега чакаме някаква добавка, докато изхабим чувала, че НЕ МОГА да го изхвърля като знам колко пари е 😭
И ще търсим друга храна, подходяща.. Мисля да се връщаме на Кенелс, само че варианта за алергии.. От малка до преди 3 месеца беше на Кенелс пъпи и нямахме проблеми, но явно и омръзна, а и усети, че готвеното е по-хубаво и спря да я яде 😁
А аз като съм шматка, реших, че не и харесва.. А то какво било😒
Ии сега ще търсим алтернатива.. Нещо максимум до 10лв кг..

# 91
Мери, насочи се към някоя храна от медецинските серии за кучета с бъбречна недостатъчност, те са с точно такъв състав. На Dr Clauders ми се струват най-добри, но има и на хилс и на проплан & роял канин(не бих) и всички са около 10лв/кг.
Друг вариант ти е повечето диетични храни - тези за кастрирани кучета или просто “диетична” серия, защото са с нисък протеин и биха били подходящи.
За добавка пак ще кажа, че всичко с червена боровинка върши работа, кучешките са просто по-скъпи. Знаеш ли как се казва добавката, за да сравня състава?

# 92
Мери, насочи се към някоя храна от медецинските серии за кучета с бъбречна недостатъчност, те са с точно такъв състав. На Dr Clauders ми се струват най-добри, но има и на хилс и на проплан & роял канин(не бих) и всички са около 10лв/кг.
Друг вариант ти е повечето диетични храни - тези за кастрирани кучета или просто “диетична” серия, защото са с нисък протеин и биха били подходящи.
За добавка пак ще кажа, че всичко с червена боровинка върши работа, кучешките са просто по-скъпи. Знаеш ли как се казва добавката, за да сравня състава?
Чакам да ми се обадят утре, да ми кажат и цена

# 93
  • София
Обясних на дълго и широко чии точно ушаци ще ям и нета ме изхвърли, та ... Убави кучета имате до една! Всички са ми на сърце!
Бека се е уединила с едни гръкляни и уши от Зооплюс.. страшна любов са....

# 94
  • тук-там
Мили дами, какви разходки правите и по кое време - преди или след хранене?

# 95
При нас час след хранене.. Така и е режима още от бебе 🤗

# 96
Нашето куче така или иначе го храним по веднъж на ден и сутрешната разходка така или иначе е преди хранене. Вечерната обаче задължително е също преди хранене. Особено при едрите породи по-интензивни разходки с много тичане и скачане крият риск от обръщане на стомаха. Пък и преди хранене кучето е доста по-подвижно и бодро.

# 97
  • под тепетата
Винаги след разходка храним два пъти. Два, ако има възможност и за 3 пъти разходка. Ранобудно е диването. Сутрин в 7, вечер към 19,30. Ако има кой и следобед да го разходи, вечерната се измества по-късно. Бека как се е смушила , само един перчем стърчи Satisfied

# 98
  • София/Севлиево
Напоследък разходките са преди хранене,просто отказва да хапне ,иска първо навън.
Вчера имахме работа и го оставихме на терасата(не за пръв път),обаче се прибирам след три часа и чувам неистов лай,а тази сутрин ММ намерил бележка ,залепена на входната врата на самия вход,явно от някой от отсрещните блокове,че щели да се оплачат в общината заради лаещото куче.А се случи за пръв път.Съседите ни по апартамент дори казват,че не го чуват толкова, колкото кучето на съседката под тях от първия етаж.Но бележката е била за нас,т.к.само ние сме с куче на открита тераса.Дано не се повтаря този лай...

# 99
Елислава, не го оставяйте на терасата. Със сигурност така е имало много повече дразнители, които надушва, чува и вижда и които го провокират да лае.
Иза хич не е от лаещите кучета, но веднъж имАх неблагоразумието да я оставя на терасата, уж да й е по-интересно. Времето беше хубаво. И тогава разбрах колко може да лае. Иначе никога никой не се е оплаквал, че кучето лае - защото това е в изключително редки случаи. Добре, че сме и на първия етаж, че както обича да трака с ноктите и да галопира из стаите, тропортейки и с играчките си, щяхме да си имаме проблеми с някой съсед.
Иначе е такава лакомия наша Изана, че нямам думи. Сутрин често правя сандвичи, които си носим на работа. Толкова съсредоточено и надявайки се да падне нещо ме гледа, че ММ я вика за разходка и нашата не мръдва. Седи закована до кухненския плот и чака. Чак като се убеди, че няма да има от сандвичите за нея, решава все пак да благоволи да се разходи.

# 100
  • Mediterraneo
Моята има на разположение целия апартамент без нашата спалня и банята, когато ни няма. и пак понякога лае много. Не го прави често, но пък съседката ми отгоре е ненормална и ни оставя бележки, за да ни уведоми, че кучето лае. Известно време оставях лаптопа да й правя запис, знам колко лае, та съседката ми да има много здраве.

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 16:00 от Тарталета

# 101
  • София
Колко са сладки, красиви, смешни.
Благодаря за новата тема... Simple Smile

# 102
Тази вечер моето псе си е изяло нагръдника. Сега е изпран и после ще се мъча да го шия. По този повод беше с нашийник на разходка(за първи път) и въобще не му хареса.

# 103
  • София/Севлиево
И моят си изяде нагръдника в събота докато го возехме към парка.Иначе за терасата-той е свикнал там,нали му е мястото за спане(ММ му купи къща и му направи изолация и кучо спи в нея),но понякога отдолу идва една котка и той я вижда и лае по нея,та може пак тъй да е станало.Същата работа е и при свекърите-ние като сме там все едно няма куче,а като ни няма лае та се къса.Въпреки че се е научил да седи до оградата и да ни чака,че и няколко съседски дечица за приятелчета е завъдил.Надявам се като порасне да е по-спокоен,уж породата му не е от най-лаещите...

# 104
Първото ми куче имаше навикът да вие всеки път, когато ни няма. Съседката услужливо ни уведомяваше. А най-големия парадокс е, че аз го научих да вие това куче ей така уж на майтап. Лапешка работа, но особено като се е случвало да е на терасата, още повече наблягаше на упражненията в пеене.
Колкото до гледането на куче на терасата, има ред причини, поради които не го одобрявам. Може и да звучи доста плашещо и фатално, но не е като да нямам изпатили познати точно по този начин. В единия от случаите кучето беше питбулче - вероятно достатъчна причина някой съсед да се подскрежи и настрои негативно. Отровиха животинчето гадовете, без да има дори причина за подобна реакция. То беше съвсем мъниче.
И мен са ме сплашвали с такива закани, разни откачени съседки: паднало й старото прано чердже и решила, че моето куче го дръпнало. Достатъчна причина да ме плаши, че ще ми отрови кучето.

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 14:41 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт