Любители на кучета - 109

• 26 100
  • 726
  •   1
Отговори
# 465
Хаха. А пък Макс още с отварянето на хладилника се е подредил до мен.
А оня ден вечерта забравих да ви кажа как се смях с моите магарета. Излизаме преди лягане за последни нужди и започва заря по повод празника на града ни. Макс става сериозен и започва да търси къде свети за да започне да лае, а пък Вивата като затегли яки да търси къде е дивото прасе 🤣🤣🤣 Тя нали е ходила на лов и всеки гърмеж за нея означава, че прасето е близо.

# 466
  • о`майна лунна нощ е
Е, намери ли го? Прасето имам предвид. Simple Smile

# 467
Е, намери ли го? Прасето имам предвид. Simple Smile

Намери го, ама друг път 🤣
Направо изключи ушите в тоя момент и само носа и работеше.
Хайде един глезоч да постна да не е само спам:

И добитък на паша:

# 468
  • София
Хахахаха, Буба и тя така с рингтона на телефона, ама все си мисли, че е куриер (като живеехме в апартамента, късно вечер кой друг да ни звъни) и почва да лае и да гледа вратата. Обаче и мен ме е спасявала, и тя като Швепса, от пропуснат разговор с ММ (пък той как мрази да не му вдигна... добре, че е Буба да ни спасява от семейни драми). А понеже рингтоновете са ни любими парчета, тях ги имаме и по дискове в колата; като пътуваме ако чуе песента, която знае, че е рингтон, да видите какво скачане започва Grinning

Sivi, голям късмет с тоз' тревопасен добитък - сигурно лесно се изхранвате, пу-пу Grinning Кой град имаше празник, че аз за Сливен се сещам на 26-ти, пък писах тогава и никой не си призна тук да сме съграждани.

Малка мумушка на есенното слънце:

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 09:54 от ToniShu

# 469
От Видин съм, далечко е от Сливен. Димитровден е духовния празник на града и всяка година има няколкодневни мероприятия.
А за добитъка, ако минаваха само с паша... ехееей що пара щях са имам 🤣🤣

# 470
Наша Изуна много избирателно реагира на звънежите на телефона. Само ако чуе да звъни и види, че отивам към вратата, предусеща, че ще имаме гости ( което не винаги е така) и се втурва да излиза с мен или ММ. А ако я затвориш в стаята, започва да скача и да се опитва да погледне през стъклото в горната част на вратата.
Много е гостоприемна - точно както си е описано в характеристиките на породата й. Simple Smile

# 471
  • под тепетата
Министърката нали каза, че до края на октомври е сезонът, що да не се окъпя?

Последна редакция: ср, 28 окт 2020, 21:58 от bilqna_69

# 472
Здравейте. Всеки момент чакаме да се роди едно кокерче, което ще стане кученце на дъщеря ми като стане на 45 дни. Тя е страшно въодушавена и с нетърпение го очаква. Не е решила мъжко или женско да вземе. Помагайте със съвети.
Предполагам ще има много въпроси в началото и ще разчита на вашата помощ. Сега търси добър ветеринар около Симеоновско шосе. Там е Националната ветеринарна клиника и, ако има доволни, моля да споделят от кой ветеринар точно имат хубави впечатления там. Или пък за друга клиника?
Предварително благодаря Simple Smile

# 473
  • Бургас
Да ви се поФаля, че излекувахме окото само със сребърна вода. Три дни капех по 2-3 пъти. Днес вече няма гурели, не е зачервено и напълно спокойно.
Доверието ми към това лечебно средство  отново порасна:) Нали ви споделих, че лекувахме и папиломи в устата, опадаха за една седмица.

# 474
  • Sofia
Не е решила мъжко или женско да вземе. Помагайте със съвети.

Ние,когато решихме да си вземем куче,също се чудехме за пола. Поразпитахме познати с кучета и повечето бяха на мнение,че е по добре женско.
Женската се разгонва 2 пъти в годината и трябва да я пазите,ако не искате бебета. Имат за този период кървене,като цикъл,което е по кофтито. Ако не я пуснете да се загони,има вероятност да прави фалшива бременности,а може и пиометрия.
По  лесни били за възпитание и са по кротички.

Мъжките са нонстоп в готовност,трябва им само да помиришат женска и могат да я гонят да края на града. Като може да избягат заради миризмата й или да ""тъгуват" по нея. Повечето са по твърдоглави и  искат да доминират и по трудни за възпитание.

Това най общо ни обясниха на нас и ние си взехме женско 😁 пък да видим дали случихме.
В крайна сметка каквото и да вземете,любовта му ще е безкрайна 🧡

# 475
Всяко куче си идва с характера. Може са е женска и да зла, а може да е мъжко и да е каго агънца. Няма значение от пола на животното, а от това дали ще го възпитате добре.
А пък искам само да поясна за хората, които имат женски ама все още не са на ясно. Женската може и сто пъти да е раждала и пак да развие пиометра. Това, че ще роди 1-2-3 пъти няма да я направи нито по-здрава, нито по-дълголетна. В случая щом дете ще гледа кучето не знам дали би опазило ако вземете женско в периода на разгонване. Тогава и женската става малко по-агресивна и мъжките са по-настъпателни.

# 476
Когато дъщеря ми беше на 3 годинки, взехме мъжка булонка, много и се радвахме и  много я разглезихме, всичко и беше позволено. През всичките 16 години  си правеше каквото иска, не подлежеше на дресировка, много своенравна, но предполагам ние сме си виновни за това и поведение, защото в началото като бебе още не поставихме никакви граници и се превърна в наш господар.
Сега дъщеря ми е на 23 год, живее самостоятелно и много иска кокерче, като твърдо е решила да го " възпита" добре и да не допуска грешките, които допуснахме с булонката.
Имам колежка с женско кокерче на 14 г и казва, че още като бебе го е кастрирала и е много спокойно и добричко. Друга позната пък наскоро си взе мъжко кокерче, вече е на 4 месеца и тя казва, че за сега е послушно и любвеобилно кученце.
В крайна сметка зависи и какви кученца ще се родят Simple Smile, да не се настойва предварително за определен пол.
Вие какво мислите за кастрация още докато са малки, дали няма да  е мн стресиращо и да започнат напук да правят бели.

# 477
maq-mi аз помислих, че става дума задоста по-малко дете 😁 Значи каквото и да си вземе, ще се справи. Кучетата не стават голени, по-принцип породата е кротка и спокойна. Вече за пол нека си прочете особености при мъжки и женски. Аз имам женска у дома кастрирана на 7 месеца, а също и женска на двора на село кастрирана някъде около 9ия месец. И двете бяха преди първо разгонване и не виждам това да е създало проблем в характера им или развитието им. Мъжко съм кастрирала на почти две годишна възраст. Кастрацията влияе единствено на разгонванията и нагоните, а също и на агресията при мъжките, когато са около разгонена женска.
Аз бих посъветвала като се родат бебоците, да отидете и сами ще видите кое ще е вашето. Нещо като любов от пръв поглед и пола няма да има значение.

# 478
Не знам, аз само женски кучета съм имала. Та само за тях мога да изброя предимства и недостатъци. И предишната ми кучинка, и тази са много добродушни по нрав. Не съм имала проблеми с това да избягат, да се изгубят, да се сбият. Единствено с разгонванията трябва да се реши въпросът дали ще заплождате или не, и ако не - най-добре кастрация.

# 479
  • София
Характерът на кучето не зависи от пола. А и куче се възпитава и обучава. Мъжките се кастрират дори по-лесно. Аз съм гледала и мъжки и женски. Сега бебока е мъж, защото мъжът ми такова искаше. Хората си мислят, че женските са по-кротки и не се бият, но не е точно така.

Общи условия

Активация на акаунт