Любители на кучета - 109

• 26 097
  • 726
  •   1
Отговори
# 555
Ох,аз идвам със запитване. Това моето магаре е изяло около половин килограм сурова кайма..бях я оставила на мивката и той я набарал.. Сега така се притесних да не му стане нещо Confused Направо ще ми се пукне душата

Последна редакция: пн, 02 ное 2020, 15:23 от Mama Martina

# 556
  • София
Ох,аз идвам със запитване. Това моето магаре е изяло около половин килограм сутова кайма..бях я оставила на мивката и той я набарал.. Сега така се притесних да не му стане нещо Confused Направо ще ми се пукне душата
Не помня колко кг е магарето, но на моето 15 кг прасе, го черпя две спринцовки по 2 мл кислородна вода и повръща.
Оня ден изяде/открадна от плота обелките на около 2 кг картофи ....никога не беше посягала поне към това ама ето на, и като прочетох разни ужасии как с а отровни суровите картофи, отнесе 4 мл кислородна вода за десерт към обелките.
И на мен сърцето ми слезе в петите с обелките и щях да получа инфарт докато не повърна.

# 557
Ох,аз идвам със запитване. Това моето магаре е изяло около половин килограм сутова кайма..бях я оставила на мивката и той я набарал.. Сега така се притесних да не му стане нещо Confused Направо ще ми се пукне душата
Не помня колко кг е магарето, но на моето 15 кг прасе, го черпя две спринцовки по 2 мл кислородна вода и повръща.
Оня ден изяде/открадна от плота обелките на около 2 кг картофи ....никога не беше посягала поне към това ама ето на, и като прочетох разни ужасии как с а отровни суровите картофи, отнесе 4 мл кислородна вода за десерт към обелките.
И на мен сърцето ми слезе в петите с обелките и щях да получа инфарт докато не повърна.
Между 35-40 кг е някъде..

# 558
  • sf
И за какво да повръща? Нищо му няма, почерпило се е момчето. Ще ака малко повечко, амя ще я изака. 🤣

# 559
И за какво да повръща? Нищо му няма, почерпило се е момчето. Ще ака малко повечко, амя ще я изака. 🤣
Ох,дано..че каквато съм паника вече направо ми прилошава

# 560
  • София
Сурово свинско не е добре за кучетата, имаше нещо с което може да се заразят. Предполагам в каймата има свинско.

# 561
  • о`майна лунна нощ е

Ами така е. Не е изчакал Швепса да му донесе хляб поне принцеси да си опекат.
Нищо му няма на хайвана. Облажил се е доволно. Ще се подриска малко, но бъди сигурна, че ако сложиш още половин кило, и то ще изчезне.
Не го мисли толкова.

# 562
Браво бе, сега ми се доядоха принцеси. Бива ли такива неща да говорите

# 563

Ами така е. Не е изчакал Швепса да му донесе хляб поне принцеси да си опекат.
Нищо му няма на хайвана. Облажил се е доволно. Ще се подриска малко, но бъди сигурна, че ако сложиш още половин кило, и то ще изчезне.
Не го мисли толкова.
Ох развесели ме,поуспокоих се,като помислих по-трезво Hug

# 564
  • София
Права е Туиг! Моето ММ има познати спортисти, които ядат сурова кайма (е, от една конкретна месарница, де). Но на дзверът едва ли нещо ще му стане, че е облажил; стига да не е фрашкана с лук и подправки, сигурно и за още ще пита.

# 565
Какви са тия всеядни прасета? И моето днес де та де да яде обелки от мандарини и банани от улицата. Е, не го огря, единствено защото бях много внимателна. За сметка на това ми отмъсти с дупка на ръкава на палтото. Вече излизам да го разхождам като прошляк- стари дънки, блузи, обувки....грозна картинка.

Последна редакция: пн, 02 ное 2020, 17:27 от mariat

# 566
Изобщо нямаше лук и подправки и това ме успокои Hug Благодаря ви момичета Heart

# 567
  • София
Е, какво може да му стане на куче от сурова кайма. Малко дрис, дрис и евентуално някакъв паразит, нищо непоправимо. Моят бебешор днес става на 4 месеца. Ама е котешко куче. Само ме дебне да седна някъде и се гушва в мен. Кръстила съм го малката печка, защото е много топличък. И голям мързел. Като види каишката бяга, после докато чака да излезе седи като наказан в ъгъла. Навън беснее де, но тръгването е голяма мъка.
Ето го колко е пораснал:
Скрит текст:

# 568
Няма какво да му стане, най-много пак да посегне, ако види 😅.. На Тайра като бебе и давах свински джолан с малко месо по кокала да ръфа и да си чеше зъбките. Хапвала е малко сурово, ама нищо не и е станало, даже ме пита за още 😂.. Сега говедото не иска голи гранули, я овкусени с консерва, я с бульон, сварено месо, кисело мляко и прочие 😤.. Вечеее ме побърква с претенциите си, ама като слуша кво да я правя.. Угаждам и 😒

# 569
Моля, преди да давате препоръки за пиене на кислородна вода да помислите, в кои ситуации е добре да се прибягва до нея. Също и дозировката в различна и ако дадете повече може да изгорите хранопровода на кучето. Каймата, дори и сурова и с подправки не е повод за приемане на кислородна вода. Дори и обелките от картофи не са основателна причина за даване на кислородна вода. И никога не прибягвайте на своя глава да давате на кучето кислородна вода. Все има ветеринар, който ще вдигне телефона и след като споделите какво е изяло кучето, може да попитате дали е по-добре да се накара да повърне с кислородна вода, както и да кажете какви кг е кучето за да ви насочи как и колко да дадете.
Кислородната вода може да предизвика сериозни увреждания, и въпреки че аз на Макс съм му давала доста пъти винаги е било след консултация и то не защото не знам дозировката, а за да разбера дали е по-добрия вариант. Случаите, в които е разумно да давате на кислородна вода са - гълтане на цяла носна кърпа от плат (от едно време дето бяха), гълтане на цяла голяма найлонова торба. Тези са от личен опит, особено с найлоновите торби имаме няколко случая. 🤣 Мисълта ми е, че нищо хранително не е толкова голям проблем, че да налага прием на кислородна вода за да предизвикате повръщане.
Мама Мартина най-много да го хване разстройство, както вече са ти писали. Следващия път стомаха му ще е свикнал и дори няма да се отрази на изхода 😁

Общи условия

Активация на акаунт