Любители на Котки - Тема 150

• 28 602
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
Умрях от смях,  този Рижко, душица златна и през нощта даже, поне ти е весело, такива емоции... JoyHug

# 121
Привет пак! Имам ситуация, която май не съм споделила още тук (почвам много да забравям, но това е отделен проблем).
Значи храня моя Рижо с РК за козина и кожа, взимах преди насипно. Преди месец и малко взех пакет 2 кг от тези със затваряне и на него пише, че се дава 50г дневно. Измерих ги с електронна везничка и се оказа, че аз му давам 100г дневно, двойно. Намалих дажбата на 60-70г дневно, но той облизва всичко и се притеснявам да не го подлагам на гладна диета. Като беше на 100г, не беше надебелял, но оставаха малко гранулки в купичката, сега всичко е облизано до троха. Какво да го правя?

# 122
Имай предвид, че тези таблици са примерни. Трябва да се вземе предвид състоянието на котето - дали е активно или лениво, дали е едро или слабо и т.н.
Отделно РК не е питателна храна.

# 123
Точно така.
Спорих с консултант в зоомагазин, скъпа била ми изтъкна госпожата, значи е хубава, колко е заблудена горката, само аз си знам как отучих Топче от нея, накарах я да обърне пакета дето ми предлага и да се зачете, зад мен жената дето чакаше да мине на каса върна пакета РК.

# 124
Ленив е, цял ден спи. Гони въдицата за няколко минути и после му омръзва или се изморява.
РК е близо до тавана на цена, който мога да си позволя, а кот друго не яде и точка. Тъй че засега грамажът ме притеснява.

# 125
Ленив е, цял ден спи. Гони въдицата за няколко минути и после му омръзва или се изморява.
РК е близо до тавана на цена, който мога да си позволя, а кот друго не яде и точка. Тъй че засега грамажът ме притеснява.
Пробвай аплауз - това е единствената масово продавана у нас храна без зърно. Купуваш малко и пробваш. Най-много да го оставиш за ден гладен (нищо няма да му стане) и тогава вероятно ще прояде. В Роял канина явно бутат куп гадории за овкусяване и пристрастяване - нещо като глутамата в човешките храни.

# 126
Точно така.
Спорих с консултант в зоомагазин, скъпа била ми изтъкна госпожата, значи е хубава, колко е заблудена горката, само аз си знам как отучих Топче от нея, накарах я да обърне пакета дето ми предлага и да се зачете, зад мен жената дето чакаше да мине на каса върна пакета РК.
Тъй като съм новак и нямам опит с Роял Канин, все пак питах в един Зоомагазин. Каза ми продавачката, че като качество е добра, НО ако е произведена във Франция, а те си изнесли производството или просто в България внасят, произведена от завода им в Румъния и наистина не е ок, като качество. Нито съм производител, нито съм спец на котешката храна, слушам само ветеринаря си, с малки изключения де. Simple Smile И двете ми котки ядат гранули на Хилс.

# 127
Ивекс, това им/ни е работата.
И аз работя в зоомагазин. Шефа в началото ми каза 'Бонусите ви зависят от продажбите.'
Отговорих с 'Ще продавам, но няма да лъжа, че нещо е най-доброто'. За сега и трите страни сме доволни - и той, и аз, и клиентите. Ако ме питат винаги казвам, че има по-добро, даже някои по-близки клиенти и към ЗооПлюс съм ги насочвала ама други си знаят тяхното и купуват по 3кг РК на месец за една котка, което е безумно количество ... Някога и аз купувах по 4+ кила за двете котки на месец Joy Навярно докато бях само клиент колежките са били много доволни Joy

Галинор, не знам как е при вас, но в нашия магазин насипния РК е 18лв/кг.
За моите вземам по 12-13кг Феринга, която в най-лошия случай излиза 10лв/кг, та тавана ти лесно може да се свали, а качеството да се вдигне Simple Smile

# 128
Е, той този грамаж е съвсем ориентировъчен. Както вече са ти писали много зависи от възрастта и темперамента на котето, от двигателната му активност, ръст/тегло и метаболизма му. Не го дръж гладен. Просто го наблюдавай, това е. Между другото храната на ДМ, гранулите за пораснали котки е хубава, състава и е добър, аромата също и със съставки против космени топки. Доволна съм и пише, че е без зърно и захар. 450гр. за 5лв.
В интерес на истината откакто давам гранули с трева и такива със съставки против космени топки, Мая спря да повръща космаци или е много, много рядко. Явно помагат тия гранули и ги изкарва отзад Joy, а не през устата. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 129
Аз му давам на моя едни хапченца трева. На българския етикет пише С неустоим вкус на трева, щях да се задавя от смях първия път. Харесва ги.

# 130
Joy
И аз му давам понякога, миришат отвратително.

# 131
Аз още страдам заради спряната малцова паста на ДМ. И двете я ближеха директно от тубата, а сегашните хич не ги искат.

Сиси пишка нормално от вчера. Ще видим какво ще каже доктора утре, но се надявам всичко да е наред.
Между другото от вчера спи само по стомах, не дава да й пипаме голото шкембе, а на мен ми е такъв кеф да я галя там Joy Срамува се явно и го крие Joy

# 132
  • на брега на морето
Зизу, в началото на седмицата дъщеря ми е купила 2 туби малцова паста в ДМ на Славейков.

п.п. Много се радвам за котето.

# 133
Оле, Зизу, това е много яко, вършиш си работата с удоволствие, защото обичаш и имаш домашни любимци, дано само успехи имаш. Hug

# 134
Котьо, супер ама в другия край на страната няма Grinning

Ивекс, така е. Две години и половина съм там и се шегувам, че ми плащат за да се занимавам с хобито си Grinning В магазина има аквариуми, папагали и пухчовци като зайчета и морски свинчета. Редовно клиенти идват с кучета, 'имам' и три мяукащи редовни пред магазина. Вкъщи горе-долу пак така - две котки, два аквариума по средно 100л + четирите охлюва Grinning Само като спя ке съм сред животни общо взето Joy

Общи условия

Активация на акаунт