Любители на Котки - Тема 150

• 28 616
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Котьо, стиснати палци и от мен за двете момичета.
Barby, Чумичка май се е стреснала сериозно като сте я оставили в клиниката  (с вас зле, ама без вас още по- 😅).
Ивекс, и Блеко е 6 кг, но не е дебел (той е дълъг и висок), просто си е едър.

Ето го кокорчо 🥰

Скрит текст:
 Нощес няколко пъти излизах да го прибирам. Чуваше се вой и мяукане, а Блеко е виден тукашен бандюга и биткаджия и винаги е замесен. В момента, в който успявах да го прибера и го пусна вътре, той изчезваше с бясна скорост през неговото място в тавана. Прибра се чак към 10 и след дълго и старателно хигиенизиране

заспа дълбоко (не е ял сутринта и не ме преследва за ядене- само гушкане и галкане  искаше ❤). Използвах да накапя frontline- той даже не разбра.

Последна редакция: сб, 17 окт 2020, 15:27 от AnyHr

# 301
Само при мен ли Бродлайн не действа? На котка 2,700 кг накапах половината спринцовка (предвид 0,9 ml е за 7,5 кг). То, че се разтече и че се близа... Ама никакъв ефект! Стоят си бълхите непокътнати. Голям проблем. За втори път я обезпаразитявам без ефект. С Пестигон не стана, с нашийник не стана, с Бродлайн не стана. Сега какво да пробвам...?

amy_nka, конкретно общо нямат ваксините с Рижко. Но поставянето на ваксина понижава имунитета, което може да доведе до доста нежелани реакции. Последните две котенца, които започнаха лечението, разболяването им от гадния фип съвпада с поставянето на противобясната ваксина. Та това е общото - може да е параноично, но не искам да минаваме през същия ужас. А и не е само фип, автоимунни могат да се отключат и т. н. Не съм специалист, за да се ангажирам с мнение, моето е изградено на база доста четене покрай котешкия перитонит.
Ветовете ни като ги питах за ваксина за Пиги, самите те казаха Сигурни ли сте? Случва се да виждаме странични ефекти. След като не излиза, няма досег до обувките и при спазване на хигиена и грижа, няма смисъл.

За ваксината против бяс ли говорим или си против поставянето на каквато и да било ваксина на котка? А, не може ли преди да се постави ваксината просто да се направи един тест за короната? Ако притеснението е ФИП. Нали знаеш, че освен от ФИП котките могат да умират и от други вирусни заболявания, които биха могли да прескочат благодарение на ваксината? А на Пиги какво й има, че не искаш да я ваксинирате против нищо? Ако е здраво котето защо да не се ваксинира?

Ами котките, които се разболяват от ФИП и не са ваксинирани против нищо? Как да обвиниш ваксина в случая?

Последна редакция: сб, 17 окт 2020, 13:44 от amy_nka

# 302
  • на брега на морето
Върнахме се, всичко е наред. Вероятно е близала от някоя чиния. Така че прекратявам яденето пред компа. ПКК й направиха и тестове за СПИН и рак, отрицателни са. Малко е дехидратирана, дадоха й дневни и нощни капсули за подсилване на имунитета и това е. Благодаря на всички за подкрепата Heart.

# 303
Строшка Слатинска, на която се радвахме само преди няколко дни, е починала. Sad 

https://www.facebook.com/julyvet11/posts/3619123991484532

Ехх, де...! Sad Не разбрах, обаче, от какво е починала милата. Инфаркт?

# 304
Само при мен ли Бродлайн не действа? На котка 2,700 кг накапах половината спринцовка (предвид 0,9 ml е за 7,5 кг). То, че се разтече и че се близа... Ама никакъв ефект! Стоят си бълхите непокътнати. Голям проблем. За втори път я обезпаразитявам без ефект. С Пестигон не стана, с нашийник не стана, с Бродлайн не стана. Сега какво да пробвам...?

amy_nka, конкретно общо нямат ваксините с Рижко. Но поставянето на ваксина понижава имунитета, което може да доведе до доста нежелани реакции. Последните две котенца, които започнаха лечението, разболяването им от гадния фип съвпада с поставянето на противобясната ваксина. Та това е общото - може да е параноично, но не искам да минаваме през същия ужас. А и не е само фип, автоимунни могат да се отключат и т. н. Не съм специалист, за да се ангажирам с мнение, моето е изградено на база доста четене покрай котешкия перитонит.
Ветовете ни като ги питах за ваксина за Пиги, самите те казаха Сигурни ли сте? Случва се да виждаме странични ефекти. След като не излиза, няма досег до обувките и при спазване на хигиена и грижа, няма смисъл.

За ваксината против бяс ли говорим или си против поставянето на каквато и да било ваксина на котка? А, не може ли преди да се постави ваксината просто да се направи един тест за короната? Ако притеснението е ФИП. Нали знаеш, че освен от ФИП котките могат да умират и от други вирусни заболявания, които биха могли да прескочат благодарение на ваксината? А на Пиги какво й има, че не искаш да я ваксинирате против нищо? Ако е здраво котето защо да не се ваксинира?

Ами котките, които се разболяват от ФИП и не са ваксинирани против нищо? Как да обвиниш ваксина в случая?
За бълхите пробвай Биокил, но трябва да се на пръска цялата котка без муцуната и ушите.

# 305

За бълхите пробвай Биокил, но трябва да се на пръска цялата котка без муцуната и ушите.

Благодаря ти! Рисковано е, но мисля да го ползвам да напръскам дивани и легла. Да не би пък някъде да се е заформило гнездо и за това да не може да се отървем от бълхите... За котката ми трябва някаква пипета. Спрей ми е рисковано. В началото на лятото пробвах с пудра по цялото тяло - получи хиперестезия от изблизване на цялата тази пудра. За това трябва да не е по цялото тяло, ами на една точка. Гледам има оплакване и от Advantage - това подивяване е признак на хиперестезия. Имате ли отзиви за Fyprist? По състав гледам, че е идентичен на Фронтлайн, само дето е на половината цена (защо ли?)

# 306
При родителите ми тече лек ремонт, а господин Панта държи всичко изкъсо и под око. Grinning

# 307
  • София
Ami_nka, опитай Prazimec C (4 таблетки са за определени кг)- комбиниран препарат за ендо- и екзопаразити. И е много бюджетен вариант (поръчвам си го в "д-р Стефанов" и те ми се обаждат като го доставят, струва около 3,50 лв опаковката). Тук някой го беше препоръчал. Доволна съм (Блеко живее колкото навън, толкова вътре; Маци си е свободна котка).
Много от противопаразитните съдържат един препарат, но са с различни търг. наименования, бубите придобиват резистентност и затова трябва да се сменя препаратът при упорито опаразитяване.

Последна редакция: сб, 17 окт 2020, 16:48 от AnyHr

# 308

Благодаря ти! Рисковано е, но мисля да го ползвам да напръскам дивани и легла. Да не би пък някъде да се е заформило гнездо и за това да не може да се отървем от бълхите... За котката ми трябва някаква пипета. Спрей ми е рисковано. В началото на лятото пробвах с пудра по цялото тяло - получи хиперестезия от изблизване на цялата тази пудра. За това трябва да не е по цялото тяло, ами на една точка. Гледам има оплакване и от Advantage - това подивяване е признак на хиперестезия. Имате ли отзиви за Fyprist? По състав гледам, че е идентичен на Фронтлайн, само дето е на половината цена (защо ли?)
Тогава има друг вариант, но трябва да е топло в помещението и банята, трябват двама човека, които могат да са доста ранени след това - къпане с противопаразитен шампоан. Отново се пазят муцуната, ушите и дупето. Трябва са по седи няколко минути, преди да се отмие. След което задължително в топло помещение, дебела хавлиена кърпа и сешоар до пълното изсушаване на козината.
Да, голям стрес е за животинката, проблем и за къпещите я (единият я държи за врата, другият се занимава с шампоана и отмиването му). Но бълхи в голямо количество могат да причинят анемия и други здравословни проблеми.

# 309
  • София
[/img][/img]

Мимичета това е американското лекарство с червена боровинка .
Който има нужда съм насреща. И да знаете, че котешката левкемия е заразна. Сега ме е стах за третото ми останало коте Мимо. Той пък е с порок на сърцето и преди да го прибера от улицата нахапан и съдран беше стрелян. Съчмата е в него. Сега се моля да не се заразил с тази котешка левкемия и тръгвам по доктори с него.
В понеделник ще кремираме любимата ми Милюшка. Ще се простиме за последно.
Желая на всички котенца здраве и много дълъг живот.

# 310
# 311
  • София

[/quote]
[/img][/img]
 За проблеми с пикочните пътища
Мимичета това е американското лекарство с червена боровинка .
Който има нужда съм насреща. И да знаете, че котешката левкемия е заразна. Сега ме е стах за третото ми останало коте Мимо. Той пък е с порок на сърцето и преди да го прибера от улицата нахапан и съдран беше стрелян. Съчмата е в него. Сега се моля да не се заразил с тази котешка левкемия и тръгвам по доктори с него.
В понеделник ще кремираме любимата ми Милюшка. Ще се простиме за последно.
Желая на всички котенца здраве и много дълъг живот.
[/img]

# 312
  • София
Дано се вижда .

# 313
  • София

Доколкото прочетох, Бродлайн, Фронтлайн и Фиприст са с Фипронил. Ако Бродлайнът не е подействал, и другите няма да подействат. Търси нещо, което не е с Фипронил. Най-вероятно бълхите са резистентни към него. Не става въпрос за хубав/лош препарат. Wink При нас Бродлайнът изтреби всичко видимо.

И ако се решиш на Advantage (той е с Imidacloprid), внимавай да не вземеш кучешкия Advantix с цел да го делиш (знам, че си с повече котки), защото е отровен за котета. При Фронтлайн става да се вземе пипета за голямо куче и да се раздели на повече котки. И изчисли кога ще даваш пак, защото май трябва да са минали поне 3 седмици от предишното накапване. Можеш да претовариш черния дроб.

# 314
Аз съм много доволна от Advocate, има за котки до 4 кг и над 4 кг. Скъп е, но с него успях да изчистя бълхи, които не се повлияха от Фронтлайн и Бродлайн. Комбиниран е за вътрешни и външни паразити, удобен е за нанасяне - не е спринцовка, а тубичка, което улеснява накапването.
И един кот, чиито поглед ми напомня за извънземната хлебарка от Мъже в черно (раздразнен е, че го снимам)...

Общи условия

Активация на акаунт