Любители на Котки - Тема 150

• 28 559
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
Sunshain, не се подлудявай сама, направила си максимума си, повече няма какво да искаш от себе си.

Много благодаря! Трябва да го приема като урок и да спра да се виня, защото е безмислено
Аз бих предложила да кастрирате котката-майка. Вземете си едно котенце и си го гледайте в къщи. Хубаво е за децата да имат животинче. Аз, където съм дърто 39 годишно магаре, оценям колко е забавно с животинки. Така ще прекъснете веригата с нон-стоп малки котенца, кое болно, кое сгазено, хем пък ще почувствате облекчение, че сте спасили душичка и сте ѝ осигурили комфортен живот. Simple Smile

За майката - ще я кастритам, само да отбие, има още 3. Тя дойде от друга къща, ние само я храним понякога, но говорих с комшийката, съгласна е да я заведа

# 91
  • Страната на чудесата
По повод гушкането и породите, май има нещо вярно, но само, защото е гледано породистото от бебе при хора и е разглезено. Като прибираме уличничета за спасяване, не можете да си представите колко мъркат, милват се, обичливи са. А наш Демон( въпреки, че не мисля, че е чиста порода, по-скоро е смес от Канадски и Донски, ама много важно) гледа като принц, идва да се милва и като реши, че му стига, хапе и изчезва. Пръдльо, добре, че децата не закача с хапане, че ще му отупам гъзето. Но пък МП го обожава, ходи да се чеше в брадата му и после го нахапва юнашката.

# 92
  • Някъде там
До сега толкова гальовна котка никога не съм имала. Всички са гледани на двора обаче и не им е обръщано чак толкова внимание. Този въпреки постоянният тормоз с целувки и мачкане, продължава да се гушка и гали сам и повече от 30 минути без да има някой около него не може. Дори да спи, усети ли се че ни няма става и започва да ни издирва. Не е породист.

# 93
В едно и също котило,гледано по един и същи начин,всички котета са различно гальовни.Порадата тук едва ли има значение.За мен тя просто индикира някакъв много общ темперамент,тъй като се селекционира.Когато търсех коте и деето беше малко,точно затова си взех британец.Описваха ги като спокойни и доволни котки,съвсем подходящи за семейства с малки деца.но не от това зависеше гальовността му.Имаше си братя и сестри,които бяха в различна степен допускащи ласкиТой си беше глезльо от бебе,но аз това не го знаех,когато го избрах по снимки от котилото.Гледах го,заради черния му брат.Обаче харесахме Фин

# 94
  • София

За майката - ще я кастритам, само да отбие, има още 3. Тя дойде от друга къща, ние само я храним понякога, но говорих с комшийката, съгласна е да я заведа

Някой на предните странници (или в края на предишната тема) предлагаше талон за безплатна кастрация. Потърси и пиши на лични на мацката. Blush

# 95

Някой на предните странници (или в края на предишната тема) предлагаше талон за безплатна кастрация. Потърси и пиши на лични на мацката. Blush

Мерси, в Шумен има програма за безплатно кастриране

# 96
# 97
Вчера взех ненужни дрехи на Зак,ама..Пробвах го с тях,ама не му хареса.С второто наметало постоя малко и пак едва успях да го снимам

Последна редакция: сб, 10 окт 2020, 21:44 от red soul

# 98
  • София
Том е спасено, непородисто коте, но можеш да го сгушиш само като е сънен. А аз си го мачкам и иначе, той си ме хапе, дере .... Joy Ама все до мен на стола си спи докато работя

# 99
  • София
Да се похваля с новата си придобивка от зооплюс :
Скрит текст:
Котешката тоалетна и добавката за храна са от зооплюс, пелетите са от Лидл.
Идеята е да ги ползвам като пълнител за котешката тоалетна, ще видим дали ще се получи.
Днес прочетох и упътването на Felini complete добавката за храна и от другата седмица мисля да се заема с готвенето.
Ако някой се интересува, пускам преведена листовката на добавката :
Скрит текст:

Felini Complete 

Felini Complete  e балансирана хранителна добавка състояща се от витамини, минерали, микроелементи и таурин за добавяне към сурово или сготвено месо.
Котките са изключително месоядни животни и затова имат специфични хранителни нужди. Тяхната естествена храна се състои от цели животни като мишки (гризачи), насекоми и понякога малки птици. Те им осигуряват протеини, мазнини, аминокиселини (от месото), витамини (от вътрешностите), минерали и микроелементи (от костите и кръвта). Felini Complete добавката превръща чистото месо в „пълноценна храна“ за вашата котка.
Използване и дозировка :
Една възрастна котка (около 4.5 кг) се нуждае от около 130 гр месо на ден, разделено на 2-3 порции. За едно хранене смесете 65 грама месо с една мерителна лъжичка (0.8 гр) от Felini Complete и 1-2 супени лъжици вода. Когато приготвяте по-голямо количество храна използвайте 12,5 гр (около 15,5 мерителни лъжички) от Felini Complete и 150 мл вода за 1 кг месо. Освен мускулно месо може да използвате сърца (до 15 %), стомах/воденички и бъбреци (до 5 %).
По-големите котки се нуждаят от повече храна. Проверете теглото на вашата котка, тя се нуждае от около 30 гр на кг телесно тегло.  Подрастващи, бременни или кърмещи котки имат нужда от неограничено количество храна.
Количеството мазнини трябва да е около 10 %. Може да смесите нетлъсто месо с по-мазно месо за да постигнете това. Ако използвате изключително само нетлъсто месо трябва да добавяте мазнини, например гъша мас (без никакви добавки) за да постигнете около 10 % мазнини в храната. Ако е необходимо може да добавяте и до 5 % фибри – моркови, ориз и тн.
Разнообразието е важно! Използвайте различни части и видове месо.
Подходящи видове месо са например : пилешко, пуешко, патешко, агнешко, телешко, заешко, еленско, конско, щраусово, фазанско и др. Подходящи части са : гърди, врат, бут, филе, парчета с кожа, сърце  (до 15 %), стомах/воденички и бъбреци (до 5 %). Не използвайте сурово свинско или глиганско месо (риск от вируса на Ауески). Сготвено свинско месо може да се дава.
Рибата е приятно разнообразие в храненето на котките. Тъй като котките са предимно месоядни животни, не се препоръчва включването на риба по-често от веднъж седмично. Моля бъдете сигурни, че ако давате сурова риба то тя е от семейство пъстървови, тоест сьомга или пъстърва. Белите риби не е подходящо да се дават сурови, защото съдържат тиамизин, ензим който разрушава вит В1 и може да доведе до дефицит. Готвенето разрушава тиамизина.
Когато използвате сготвено месо е важно да добавяте и бульона. За да избегнете загубата на витамини не добавяйте Felini Complete по време на готвенето или докато е още топло. Добавяйте Felini Complete след като месото и бульона са изстинали. Може да замразите месото с добавен Felini Complete, но е по-добре да го добавяте непосредствено преди хранене. Ние препоръчваме да съхранявате месото замразено не повече от 4 седмици, за да избегнете загубата на витамини.

Забележка:
Тъй като Felini Complete  вече съдържа калций, фосфор и вит А, не трябва да давате кости или черен дроб.
Felini Complete e предназначен единствено като добавка при приготвяне на храна от сурово или сготвено месо и не трябва да се добавя във вече готови храни за котки.
Felini Complete не съдържа алергени. Съхранявайте го, на студено, сухо и тъмно място.
Ако вашата котка има проблеми с бъбреците използвайте  Felini Renal.

# 100
Здравейте, приемате ли нови мъррррркащи попълнения
Това е Грета, галено от Гретел, осиновена вчера от организация във Варна, прекрасно непрекъснато мъркащо игриво 3 месечно любовче ❤️
Гледах котарак много години, но имам пропуски, които заради малката трябва да запълня. Моля за препоръки за добър ама наистина много добър ветеринар във Варна, белия списък го видях ама ми се иска и лични препоръки. От организацията са го водили при Манолов, сложили са му някакъв антибиотик ама не ми е спокойно, искам да го заведа да я видят дали е ок, предстоят и ваксини и т.н.

# 101
  • София
Ах, страхотна красотичка е Грета Heart Добре дошла.

# 102
  • Стара Загора
Идвам да се оплача от Чумата. Всяка вечер ми преравя чантата! ВСЯКА! И въобще не се притеснява дали има свидетели или не. Всичко започна след като веднъж намери кучешки награди вътре. От тогава едно, че ми преджобва чантата и второ, че всеки ден преди разходка като взимам награди за кучетата се нарежда и тя.

ПП Все още не е кастрирана. Не смея да казвам вече плановете, че съм суеверна да не се провалят пак нещата.

# 103
Ох, Барби, не мога, голяма Чумичка е. JoyKissing Heart
Добре дошли и от мен, красотичка е Грета, мила душичка.

# 104
Много е красива Грета. Адашка на майка ми е🤗  Добре дошли 🍀
Ох тази Чумичкааа 🤣🤣🤣 ❤

Лека нощ от момчетата

Общи условия

Активация на акаунт