Февруарчето расте не спира, мама скоро РД парти ще планира

• 40 877
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
Разбирам те. Просто медицинския персонал е много наплашен и са ти ги наредили тези неща, без да се съобразяват изобщо. Всяването на паника в момента тече отвсякъде или поне в София се усеща - тв, работодатели, болници, ето яслата в нашия случай...

# 106
  • Велико Търново
Аз съм от ковид параноясалите, честно казано.
В мол не съм стъпвала от м. Януари, в заведение не съм сядала също от тогава. Малкия играе на площадки на открито с минимален брой деца, а аз не контактувам с никой освен с близки приятели и то на открито. Гости не сме имали и не съм ходила от февруари. В общи линии, свикнах с тази хигиена на контакти. Единствено, обикалям за храна в два квартални магазина и Лидл, зареждам на бензиностанция и от време на време ходя до строителни магазини да избирам подови настилки и цветове бои.
Родителите ми виждам само навън, те излизат в градината като им ходим на гости и така се виждаме и си говорим.
Като ходя на АГ преглед изпитвам някакъв ужас, но няма как и без това.
Предпочитам да съм асоциална и здрава, както и семейството ми, отколкото да неглижирам положението.
И на мен ми е кофти често, но се надявам скоро всичко да отмине... Или поне да не става по-зле.
Като си представя, че термина наближава и предстои болничен престой, лошо ми става... Но няма как Sad

# 107
  • Down Under
Това е новото бъдеще, за съжаление. Аз не виждам нещата изобщо да се върнат към предишното нормално. Съчувствам на бременните и се радвам, че дребният не се ражда сега. На мен ми тежи, че не мога да се видя с близките си и се чувствам като затворник. Кои знае кога ще може свободно да се пътува. Но това е положението, само да сме позитивни и здрави ❤

# 108
И аз не мисля, че ще отшуми скоро Ковид. Трябва да се учим да живеем с него.

Горди, как е положението при вас?

# 109
  • София
Бащата на едно детенце от яслата много по-млад от мен се бори за живота си. Ако чуете жена му ще си промените мнението за сопола. Моето го спирам. Не мога да мисля какво ще донесе оттам, училищните тревоги ми стигат.

# 110
  • Down Under
И аз не мисля, че ще отшуми скоро Ковид. Трябва да се учим да живеем с него.

Горди, как е положението при вас?
При нас е много по-добре от БГ, ковид фрии сме от доста време. Вече май се позабравя.  Границите ни с останалата част от континента са перманентно затворени и няма мърдане. Но иначе не мога да се оплача. Съседката роди онзи ден и каза, че съвсем нормално е минало всичко и вече и в болниците нещата се нормализират. Само новините всяка вечер ми напомнят , че голяма част от света още страда. Изкарахме късмет тук и се надявам, да не ни покоси втора вълна 🤞🏻

# 111
Момичета,
Този термометър е на доста добра цена, аз го взех с доставка до превозвач в Германия.
Ако някой търси нещо подобно:

https://www.amazon.fr/BRAUN-ThermoScan-7-Thermomètre-IRT652 … &sr=8-1-fkmr0

# 112
Щем не щем,  ще свикнем да живем с този вирус (както казва един приятел лекар с това по-агресивно грипче,  а една приятелка  го определя "кашлица"). 
Нито съм параноясала,  нито съм се изолирала от социални контакти,  нито се душа постоянно с парцал на лицето. Късмет имам,  че не работя и не ми се налага да седя в офиса и да контактувам с много хора.  На гости  по къщите не сме си ходили отдавна с повечето ми приятели,  но по паркове и заведения на открито  се виждаме често с най-близките ми.  С три приятелки само  си ходим по къщите с децата,  но контактувам с тях  постоянно.  Въпреки,  че едната е психясала по темата пак си гостуваме (учителка е).  По площадките съм казвала и преди че не си ограничавам децата да играят със сополиви други такива.  Вчерашен пример 5-6 майки с деца от 1г и 3 мес до 2 г плюс моите на 2 г и 8 м,  отиваме на площадката и ко?  Пълно с градински и яслени деца,  всички мои познати,  с чиито деца моите игрсеха миналата година.  Без добър ден брутално им забих въпроса ко прайте тук.... Ами всички били със сополи..... Ами добре викам и от групата на по-малките имаме трима със сополи,  идваме да мешаме бацили... Никоя мама не се възпротиви... Днес моите са със сополи,  но все още не съм се притеснила. 
По въпроса за ковид-а.. Да не каже някой че нямам досег с него и затова  говоря така и се държа  така.... Циник бях и март,  циник съм и сега... Това е или биологично оръжие или естествен подбор....
Та преди месец и половина почина мой много скъп приятел... От ковид. Здрав,  прав,  спортист,  без съпътстващи заболявания,  за две седмици на 46 год.  Още не мога да го преживея, от тогава  насам  всеки ден рева.  Наши приятели  лежат в момента  в болница... С ковид и усложнения.  Единия щяха да го изтърват,  но една лекарка, ходи до София за някакво експериментално лекарство,  та го закрепиха.  Моя много близка  приятелка в момента е болна в къщи  и чака теста си,  който според мен е положителен,  предвид  всички симптоми и усложнения  които ми описа,  птказали са ѝ прием в болницата. Наш друг приятел го изкара в къщи  за няма и седмица  леко,  почти без симптоми,  но все още е положителен,  вече  втора седмица.  За капак моя мъж е с корона вирус,  но не доказан,  защо простотията на здравните наредби не позволява  да си направи тест... И никой не иска да го погледне.  Добре че имаме една позната  лекарка,  която му уреди апаратче за сатурация.  По щастливо стечение на обстоятелствата ние бяхме при майка ми,  когато го поставиха под карантина и пет дни по-късно  той се разболя.  Понеже в нашето село няма ковод отделение,  понеже е под карантина  никой не иска да го прегледа или тества.  След десет кошмарни дни с температура  над 38,6,  без обоняние и вкус,  като парцал и появила се кашлица успяхме да го уредим да отиде до областния град  да си направи снимка (наруши си карантината,  но уведомихме полицията... По телефона). Двойна пневмония.  РЗИ не можели да му дадат направление за тест,  щот било 12:30,а те работели до 12:00.....да отидел на следващия ден?!  Обикаляне по лаборатории не е правил щот не е редно,  а и му е зле. Откаьали му прием в болница, щот не бил зле и нямали места. Върнали го да се прибира както иска до малкия град.  Казали ако се почуства зле да вика линейка.... Линейка,  която два дни няма да дойде.  Имахме два такива случая в града.  Отказаха.  На втория третия ден чак дойдоха да вьемат болните. Всеизвестна тайна в малкото загубено градче ....... Обласна,  университетска болница,  НЯМА ДА Я КАЖА КОЯ, но съм готова да ги осъдя ако нещата станат зле.
Така че само аз си знам какво  ми е...
Но продължавам да съм циник по темата -  това е естествен подбор или подбор на връзкарите,  да бъда по-точна. 
Бъдете здрави,  пазете се до колкото можете. 
Мрън... и аз се оплаках и си излях насъбралото ми се.  Извинете ако съм ви натоварила.

# 113
Въртоглава, бързо оздравяване на ТМ.

Аз имам познати, които са го изкарали безсимптомно, съответно без никакви проблеми. Били са под карантина и само това е било различното.

Не е само в малките населени места, а навсякъде отказват прием, докато нещата не станат твърде зле и вече в повечето случаи е късно. Може би ако се приложи навременна лекарска намеса (защото и лекарите отказват да преглеждат и да дават направление за тоя пуст тест) статистиката на влошените и смъртните случаи няма да е такава.

Реално, в световен мащаб, само 1% са фаталните изходи, а 99% са възстановените. Към вчерашна дата 32.5 млн са преборили вируса, а 1.17млн не са. Иска ми се в новините да са дава повече гласност на оздравелите, а не да се сее смърт на кг, сякаш върлува чума.

# 114
Верче,  до преди две седмици тв не гледах,  точно заради черните новини и постоянното филмиране с този ковид.  Сега по-скоро информативно преслушвам туй онуй главно да съм в час,  основно заради мъжа ми.  Но дано се подобри положението му тв отново  ще бъде изключен за да не ме заливат с отрицателни и негативни новини по 24 часа в денонощието. 
Благодаря за пожеланията. 
На теб,  за успокоение няма какво да ти кажа освен да си положително настроена, за да не привличаш негативната енергия към теб.  Парцала на устата няма да те предпази от заразяване,  но все пак като ходиш на тонове го слагай,  за протокола. Ако се снабдиш с медицински еднократни маски,  с тях май е по-лесно дишането. Поне според моя опит.  Аз си пазя още 20 бр от времето когато родих... Беше грипна епидемия и купих много.  Та останаха доста.  Ползвам ги като ходя до поликлиниката или някъде където  трябва  да седя повече време с маска.  Иначе за протокола имам три четири парцала,  които пера и гладя,  но ми е адски гадно да седя с тях повече от 1-15 мин.

# 115
Задължително слагам. Имам от тези с капачетата, плътните, имам еднократни, имам за многгократна употреба. Аз от около 4 години всяка зима слагам маска в магазини/аптеки, дори когато работех, защото с тия грипове и вируси, никой няма да ме пази ако сама не се пазя. Смееха ми се колегите, ама изкарах пневмония и хич не ми беше смешно. Та и сега се пазя с маска, мия ръцете, дезинфекцирам. Но сега не си мия обувките с белина и на вратите вкъщи няма парцали с дезинфектант. А мъжът ми не може да спре да работи, защото все някой трябва да ни храни.

# 116
И аз да се оплача (малко всички напоследък превърнахме темата в Ковид тема, ама какво да се прави това е на дневен ред), та решихме да спрем детето за две седмици от ясла, забележете две седмици, а не месец, и директорката казва, че нямало такова служебно извиняване, за което тръбят по тв. Утре мъжа ми ще ходи да се разправя, но докато уж се казва, че се предприемат някакви мерки, пък на практика не е така, ще сме все на тоя хал. И не става въпрос за отсъствията, ами за всичко...много съм набрала напоследък.

vartoglava, бързо възстановяване на ТМ.

# 117
  • София
Това е ОДЗ, хващам се на бас! Там върви този сценарий.

# 118
Ейй, тия от ДГ и СДЯ се мислят за Богове.  Не всички де, ама голям процент..... тарикати.
Днес пък четох във фейсбук, че някаква столична ДГ обявила понеделник и петък за неприсъствени Flushed

Алмонд, мисля, че си имаше заповед за служебното извиняване. Прегледай сайта на Исодз.

# 119
  • Велико Търново
И в ДГ на малкия петък и понеделник са неприсъствено за 3 и 4 та групи.

Общи условия

Активация на акаунт