Февруарчето расте не спира, мама скоро РД парти ще планира

• 41 107
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
Честит празник на всички деца,да са живи и здрави 🍀.Аз чакам моя поспалан да се събуди,вълнувам се май повече от него 😂.
Ще ходим тази година на Поморие,но сме запазили самостоятелен апартамент,никакви ОИ.Ако махнат ограниченията,септември ще идем на вилата в Гърция.Не сме ваксинирани и не мислим да му причиним тест заради едната почивка.За кожно залагам на бепантен и съм доволна.За щастие се оказа с нормална кожа и като изключим раните от ожулвания,други проблеми няма.

# 631
  • София
Честити първи юни на всички деца!

Времето наистина е ужасно и поръчах торта да празника. Баба им ще им донесе подаръци и мисля, че всички ще бъдем доволни.

Резервирах хотел тук в България. Сърцето ме тегли към Гърция, но наистина не ми се рискува. С мъжа ми сме ваксинирани, но трябва да тестваме голямото дете и винаги има риск да излезе положителна. За това се примирих с почивка на черноморието.

# 632
  • Велико Търново
Честит Празник на всички плавници и послушковци! Много бели и много усмивки, смях и цапаница... И изобщо всичко що е за деца да е налице (дори това да означава чистене и ремонт след него Simple Smile))).

# 633
Честит празник и от мен!

Сърце и душа ме теглят към Гърция, но просто няма начин да си причиня км опашки и часове висене на границата с 2 деца.

Ще търсим нещо тук, в Бг.

И понеже ви надух главите преди време, да се отчета, че големият паразити няма, както и предполагах (само излишно ме наплашиха).
Обривът на малкият на пишлето и тестисите мина с тази предписана пудра от докторката - Капитикс.

# 634
Здравейте, момичета! Аз съм в леко отчаяние тъй като за последните четири месеца дъщеря ми не може и една седмица да ходи на детска градина и се разболява. Може ли да ми препоръчате някой доктор УНГ и имунолог?

# 635
Дани,
Аз съм водила в Исул на спешен кабинет поне 3/4 пъти. Вде млади лекари, но винаги точно лечение.

Водила съм при др. Александрова в Софиямед.
Във вторник водихме в Полимед при др. Ирина Ботева Кирчева. Веднага взе секрет, докато чакаме даде нещо за успокоение, че положението е страшно при нас.

Обаче толкова малко дете на имунолог не бих водила. Докато пазвие имунитет така ще бъде, за съжаление.

# 636
Dani, ако имате тази възможност не я пускайте след всяко разболяване веднага на градина, а я оставете за още няколко дни или седмица у дома, докато се оправи напълно и се закрепи положението. Ако ви е първа година на градина за съжаление ще е така.

# 637
Dani, ако имате тази възможност не я пускайте след всяко разболяване веднага на градина, а я оставете за още няколко дни или седмица у дома, докато се оправи напълно и се закрепи положението. Ако ви е първа година на градина за съжаление ще е така.
Така правя. Събирам багажа и при майка ми поне две седмици, че в Сф няма кой да я гледа. Но и това не помага. В събота се прибрахме и днес е с температура. Ходи вече втора година на ясла. Но съм се отчаяла.

# 638
  • пловдив
Ние пък от десетина дни се борим с една хрема и сега сме със дразнеща и спастична кашлица.
На нас ни е първа година в яслата-тръгна на ясла тази есен и в началото доста боледуваше,после покрай пандемията до март някъде не я пуснах.
Давам от тогава и сироп със черен бъз,уж за подсилване ,но явно като я хване вирус нищо не помага.

# 639
И аз се притеснявам от предстоящата градина и боледуването,записвам си съветите ви.Приеха го без проблем,той е доста спокоен и честно казано май сбърках че толкова изчакахме не спира да говори как ще си играе там с неговите приятелчета по цял ден.Да видим дали ще му е такъв ентусиазма като трябва да става в 7 и да спи на обяд 😂.
СКК как е малкото,има ли някаква ясното вече?

# 640
  • Велико Търново
Големия боледуваше активно в яслата. До 2.5г (дотогава беше на ясла) аз бях 3 дни на работа, после поне 7 вкъщи с него.  Всеки сопол се превръщаше в кашлица и го спирах за да го лекувам и да не слиза надолу бацила. От ноември миналата година не е ходил на градина, т. Е. На градина е бил 3м и не е боледувал нито веднъж! Връщали са ми го два пъти, сутрин при прием, защото "има секрет"... Бяха ме ядосали тогава, но това е чудесно. Ако в всички заведения има такъв контрол, боледувамията щяха да са  значително по-малко и леки.
Единствено една клиника в Турция и една в Германия са съгласни на биопсия за малкото. Всички останали казват да се чака и да се следи. Предстои му Ямр края на месеца, за да видим как върви образованието. Искат да му правят скенер, но аз отказвам.
Иначе 1 път седмично му вземат кръв и пращам изследванията на всички проф. Които го наблюдават. Те са единодушни, че е хемангиом. Но защо е толкова голям и на такова място, нямат обяснение и друг такъв случай.
Аджибадем Турция казват, че може да се направи биопсия и то спешно, но предвид, че вс останали отказват, ме е страх от тази тяхна смелост.
Супер комерсиалните израелци отказват биопсия, детска университетска онкология в Австрия отказва, всички останали клиники в Турция също (мемориал, Анадола, мпл). Единствено съгласни на биопсия са едни хирурзи от Шарите, Германия, но не сега а поне след година. Всичко това, ме кара д мисля, че сега най-доброто е да се следи с техника наистина и да не се" ръчка".
Да ви се оплача от големия. Много е контактен и много щур. В сряда сутринта го изгубих в парка. Оставих бебето на една друга майка, която просто съм виждала в парка(не я познавам) и повече от 30 мин го търсих. В издирването се включиха и деца от една лятна занималня и вс останали дечица в парка. Бях превъртяла! Накрая се появи от едни храсти с една количка и ми вика защо ме викаш? Щях да го набия, наистина!

# 641
Скк, стискаме палци! Защо отказваш скенер, доколкото знам "вредата" от него е минимална?

За биопсията не знам какво да ти кажа, вероятно има причина да отказват, сигурно е и хем трудно да се вземе от малко дете, хем не се знае дали нещо няма да се разбута. От друга страна това е единственият съществуващ към момента начин да се отхвърлят съмнения или да се постави диагноза, която да бъде призната и съответно валидна за последващо лечение, ако се налага. Ако беше за голям човек според мен няма място за колебание, за толкова малко дете е много трудно да се вземе решение и така като гледам пак на теб са го оставили, толкова ми е познато това прехвърляне на отговорност върху пациента, че чак не ми се говори защо трябва да е така....Успех каквото и да решите!

За парка, направо не знам как си запазила самообладание! Аз моя не съм го губила досега, но е много активен, на няколко пъти се е случвало да се заплесне и да се отправи към улицата, въпреки че хиляда пъти сме говорили за колите и книжки сме показвали. Затова все още гледам да излизаме на забутани места където няма пряк досег с интензивен трафик, доколкото е възможно.

# 642
  • Велико Търново
Да ви похваля баткото февруарец, който днес направи и облиза "тортата" за петия месец на малкия си брат Simple Smile

# 643
Момичета,само на нас ли ни се образуват петна по дрехите когато детето прави от тези балончетата за духане? И с нищо не мога да ги изпера😢😢😢. Помагайте ако имате опит с това премеждие 😊

# 644
  • Велико Търново
Включвам се с добри новини! Вчера водихме на преглед малкия при първия проф, който се усъмни в грешно лечение още началото на м. Април. Той го гледа и ми каза, че е 100% хемангиом и дори му се струва намалял. Субективно е наистина, но думите му ми кънтят в главата ми "детето ви не е болно, ако се наложи след време ще се запуши съда, но детето ви не е болно!"
Гледа го и Фурлакис, не взе отношение, така да го нарека... Чете документи 20 мин и накрая нищо не заключи
Колко мечтаех и се молех да чуя точно това не е истина! Одобри това, че не съм се съгласила за скенер и ми каза, че дори може и да регресира в голяма степен.
Днес е на преглед в пирогов, нз дори при кого вече (с толкова много лекари разговарях последните 3м, че бъркам имена и болници вече). Там ще ни очаква екип от детски хирург, ангиолог и ортопед, които са разглеждали случая по документи. В сряда сме отново в токуда и след това нз.
Междувременно, получих отговор и от Шарите, Германия - според тях също е хемангиом, който трябва да се наблюдава, но не виждат опасност от костна ерозия или сърдечна недостатъчност.
П. С. Казаха ми аз да ходя на физиотерапия, а не бебето. С други думи, че аз изглеждам по-зле от него Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт