Февруарчето расте не спира, мама скоро РД парти ще планира

• 40 854
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
Не,от две години почти махна следобедния сън.Вечер се разкиселява като обикаляме,даже два пъти заспа на прибиране докато баща му го носи.Ей го и ся вече спи,а вкъщи преди 22:30 не ляга да четем книжки.Но тук всичко му е интересно и плажа много го умаря.На обяд след плаж лежи поне час и си гледа тв или на таблета,но не заспива.

# 661
На морето сме ние. За втори път с бебето, за първи път с бате Simple Smile
Ще видим до кога ще стоим.
Аптечка нося пълна и имам лекарства за децата за всичко Flushed вкл.пулмикорт, вентолин, и какво ли още не ...

# 662
  • Велико Търново
Ох, блазе ви за морето! Ние сме вече на 80% на село и някак си басейна компенсира плажа... Поне за баткото Simple Smile
Аптечка не съм подготвяла за море, всяка година досега сме били на едно и също място, резерват и изобщо не съм носила лекарства. Единствено тези от аптеката в колата. На 15тима км имаше курорт с аптеки и магазини и ми беше спокойно. Май само първата година, когато големия беше на 4м носих нещо с мен. Не помня вече, честно казано какво точно .
Да ви се оплача отново от палавия ми батко... Някаква фурия е! Едновременно ме радва, че е будно дете и плаши. Вече кара тротинетка на две гуми, прави скокчета и кляка в движение. Изобщо не ме слуша! Иска да учи турски и руски език, за да разбира клипчетата в ютюб и постоянно се вживява в образа на хълк.
Не съблича костюмите на хълк и само повтаря, когато е в образ, репликите му... Страшна работа.

# 663
Момичета, някой от вас ползва ли услугите на детегледачка и бихте ли казали как сте я намерили? Чрез агенция или с препоръка от друго семейство? На нас ни се налага да потърсим такава жена при предстоящото затваряне на детската градина.  Освен това покрай честите боледувания на дъщеря ни през последната година и половина повече сме живели двете при родителите ми отколкото със съпруга ми в нашия дом  и вече ми идва тегаво.

# 664
Ние ползваме от около година,най доброто ни решение.Една пенсионирана учителка живееща в квартала намерихме след като ми предложиха много добра работа след майчинството и започнахме да разпитваме приятели и познати,препоръчаха ни я,много добра учителка била,говорихме с нея,дойде запозна се и с нашето диване и се получиха нещата.Но ние сме малък град,квартала е единия от първите в града,всички са кореняци и се познават,не сме имали никакви проблеми.Според мен няма да затварят нищо,просто се спекулира за пореден път.Нашият ще тръгва началото на септември,планувала съм си отпуска за да е спокоен,до обяд ще почне ще си го взимам аз в началото,после за по цял ден.Говорим му,уж иска и вика че няма да плаче за нас.И жената която го гледа изигра голяма роля за това му спокойствие надявам се,осъзна че ние трябва да ходим на работа,а той да се забавлява и слуша "госпожата".Абе ще видим,със сигурност ще има тегави моменти и се притеснявам,но е доста по осъзнат и разбира всичко вече,въобще не съжалявам че изчакахме и така се случиха нещата.Иначе като човек гледал го без баби и помощ,тази жена ми е страшна глътка въздух на моменти.Да плащаме и но така е още по спокойно от наша страна.Голям чаршаф стана.

# 665
Привет от позагубилите се! Wink

Аз имам детегледачка от около годинката на синът ми. Наложи се, тъй като не спрях да работя и просто изнемогвах. До ден днешен е с нас, въпреки че, от Април синът ми ходи на детска градина. Помага като е болен сега и си я пазя за номер 2 следващия месец Grinning
Намерих я, колкото и смешно да звучи, във фейсбук Grinning Бях пуснала обява без никакви очаквания в една родителска група. Дойде да се срещнем без препоръки от никого и без опит, като изключим собствените й внуци. Просто се усетихме, че си подхождаме в разбиранията, а след като я запознах с детето й видях комуникацията помежду им, повече нямах никакви съмнение. Голям късмет си е според мен. Дано попаднете на читав човек. Колкото и може би странно да звучи, най-спокойна съм, когато оставям детето с нея, предпочитам я пред бабите.

# 666
Аз съм ползвала само почасови детегледачки, тъй като работя от вкъщи и ми трябва за определени часове, когато е най-критично.

В кой град си danimolli? За София мога да изредя няколко варианта за търсене, но съм ползвала само един. Иначе най-добрия вариант е чрез препоръка от друга майка, която вече не ползва детегледачката, позната, съседка, но уви не винаги това е възможно особено в големия град.

# 667
Тропик, не останало при теб! Успешен финал.

Аз не съм ползвала и не мога да помогна. Честно казано съм много страхлива и не бих ползвала такава услуга  Grinning
До ден днешен съм на нокти какво се случва в яслата, въпреки че синът ми говори и никога не е давал индикации за тормоз.
Откачена съм, знам си го.

# 668
Аз съм ползвала само почасови детегледачки, тъй като работя от вкъщи и ми трябва за определени часове, когато е най-критично.

В кой град си danimolli? За София мога да изредя няколко варианта за търсене, но съм ползвала само един. Иначе най-добрия вариант е чрез препоръка от друга майка, която вече не ползва детегледачката, позната, съседка, но уви не винаги това е възможно особено в големия град.
[За София ми е питането. С препоръка от друга майка не ми се получава. До сега мнениата са към негативни. ]

# 669
Оттук съм ползвала почасови детегледачки, предполагам че може да се разберете за нещо по-дългосрочно между вас, ако устройва и двете страни
https://goodknight.bg/

Във Фейсбук може да потърсиш група Детегледачи/ки София - личните ми наблюдения са, че там има много нахални жени с претенции и без покритие, но се намират и други. Имам позната, която си намери оттам детегледачка, с която са вече 3-та година зедно.

https://www.bavachki.bg/ - оттук бяхме попаднали на приятна пенсионерка преди пандемията, но беше буквално преди пандемията и жената се уплаши, а и скоро след това затовриха всичко и си бяхме всички вкъщи.

https://www.detegledachki.com/ - тук не знам, нямам впечатления.

Друг вариант са ви агенции за детегледачки, за най-известни се сещам - Нани, Тина В, Папилон. Съответно през агенция ще ви е най-скъп вариант, но си има и някои предимства. Иай предвид, че ако си търсиш детегледачка само за дните, в които детето е болно и не ходи на градина, някои агенции директно ще те отрежат.

И не на последно място зависи родителят какво търси и на какво се надяват Wink Аз не съм от претенциозните родители - искам да е спокойна жена, да си играят, да го нахрани, приспи, хигиенни нужди. Не очаквам да го учи на нещо кой знае какво или да го възпитава и т.н., в смисъл ясно ми е колко е трудно да се скараш на чуждо дете и т.н. Което разбира се не означава да го остави да прави каквото си иска, просто искам да кажа, че родителят винаги може повече и се справя по-добре от детегледачката, но някои родители имат други очаквания.

# 670
  • София
По цял ден работя с две деца вкъщи и на моменти усещам, че не издържам. Отписах я от яслата, защото болно дете и работа ми идва още по-трудно. Преди пандемията имах други планове и проверявах опциите за детегледачка, но не стигнах до успех. От Папилон ми оферираха по спомен към 18 лв. на час. Отделно не бих оставила детето и дома си на някое малко момиче. В квартала ни е много трудно да намериш подходяща дама. И така... Голямото ми дете тръгна на ясла на 1.9 год., и сега си давам сметка колко моменти сме пропуснали с нея. За това се успокоявам, че с второто всичко е по-различно, по-пълноценно. Така Ковида имаше и положителни моменти.

# 671
  • пловдив
Ние не сме ползвали до сега услугите на детегледачка.
До май месец тази година аз си я гледах, като ползвах всевъзможни отпуски...
Сега последния месец след като се върнах на работа е с хрема и кашлица, който не може да излекуваме напълно. Бабите са ни далече, идваха за по седмица - две, но вече ни се изчерпаха всички опции. За следващата седмица например ми се иска да не ходи на ясла, но няма кой да я гледа. За такива моменти много ми се иска да  разчитам на детегледачка, но не мога да намеря.

# 672
  • Down Under
И аз като М, ценя времето прекарано с дребния и умишлено не съм го пускала на градина. Работя от вкъщи и едновременно се гледаме. Не винаги е лесно, но от догодина тръгва на училище и ще прекарваме все по-малко време заедно. За детегледачка дори и не съм си замисляла, въпреки че сме само двамата с ММ и от както се е родил не сме излизали. Баба ми, след като се пенсионира, чрез позната намери семейство, което търсеше детегледачка. Момченцето беше на годинка, когато тя започна да го гледа и така 11год. Изкараха голям късмет с нея и детето си я има за баба и до ден днешен, той е вече студент. Та мисълта ми е, че си е чист късмет, да попаднеш на подходящия човек.

# 673
Момичета, търся мнение от опит.

От няколко месеца пуснах господина на градина и съвсем очаквано, от дете, което не знае що е то болест, се лекуваме в момента вкъщи за н-ти път.
Въпросът е, че вдига някаква епизодична температура, която ме влудява.
В началото на месеца вдигна 39+, ЛЛ даде Авирон за начало, но след като 3 дни продължаваше да вдига и смъква, изписа антибиотик. На 3-тия ден от антиобиотика температурата престана да се покачва. Кашля около седмица след това и уж всичко приключи. Няма да ви отегчавам с лекарства и прегледи, но уж беше оздравял, гърдите чист и т.н.
Ходи 3 дни на градина. На третия го взех с жестоко запушен нос, сълзящи очи и температура, отново! Пуснахме CRP - в норма. Пие инфлуцит. Проблемът е че един ден е ок, на следващия - 38,5! Утре имам час при друг педиатър, обаче не мога да спра да мисля каква може да е причината за тази температура от време на време.
Както казах нямам особен опит с детски боледувания, ще се радвам някой са сподели нещо подобно.
Малко дългичко стана. Извинете ме (flower)

# 674
  • Велико Търново
Тропик, има ли някаква бактерия изолирана в секрет? Освен црп какво друго има пускано да се изследва? Аб пълен курс ли проведе или го спря преждевременно.
Аз бих отишла при друг лекар, както ще правиш и ти, нека поне 2ма видят и дадат мнение.

Общи условия

Активация на акаунт