Как да разпознаем фалшиво богати хора

• 34 830
  • 1 349
  •   1
Отговори
# 1 305
Много тегава тема. Дайте да говорим за храната на богатите.
Някой опитвал ли е качествен черен хайвер и 100 - годишно шампанско?

Да, то некачествен хайвер няма. Идва от едно и също място. И на мен лично не ми харесва особено - мазно такова едно, лигаво. А пък съотношението цена/вкус му е направо убийствено.
100 годишно шампанско ми се струва, че не може да има. Ще се развали. Изобщо много малко вина могат да издържат толкова и са все червени.

Цитат
Нашият скелет обаче тежи изненадващо малко – 2–4 кг при жените и 4–5 кг при мъжете. Теглото на скелета зависи от възрастта, расата, височината и начина на живот и средно е 6% от общото телесно тегло. Останалото е мускули, мазнини и вода.

Това е малко така, демагогско написано Wink Скелетът наистина тежи толкова, но ако се теглят изсушени и очистени кости, на практика чист калций. Но в живото тяло тези кости са доста по-тежки, защото в тях има и кръв, и вода, и какво ли не. И един по-дебел кокал може да побере повече такива неща и затова живото тегло на по-масивния скелет ще е по-голямо. Не, че пак е кой знае колко де, но не е 4 кила. Най-тежкият човешки орган е кожата.

Последна редакция: сб, 17 окт 2020, 20:01 от Черна станция

# 1 306
  • Пловдив
Скрит текст:
Съществува ли понятието “широк кокал”
https://ponichka.com/%D1%81%D1%8A%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2% … 0%BA%D0%B0%D0%BB/

Цитат
Нашият скелет обаче тежи изненадващо малко – 2–4 кг при жените и 4–5 кг при мъжете. Теглото на скелета зависи от възрастта, расата, височината и начина на живот и средно е 6% от общото телесно тегло. Останалото е мускули, мазнини и вода.

Например човек с тегло 120 кг носи 46 кг мазнини с тегло на костите 4,2 кг. Скелетът на мускулест 80-килограмов спортист тежи около 400 грама по-малко. Лекарите казват, че обвиняването на костите за наднормено тегло е погрешно – затлъстяването има съвсем различни причини, които не зависят от скелета.

...
Рут (вляво) и Мери (вдясно) са близначки. Те имат идентичен набор от гени, но на 30 години Рут тежи 54 кг, а Мери – 190, всичко поради различния начин на живот.
Да обогатим знанията си с това, че човешкият скелет не е изсушени кости, а неизменна част от него са течностите в костите и хрущялите на ставите. При хората с едър ръст или наедряло тяло (т.нар. "набито тяло") хрущялите са доста по-едри от тези на ниските и слабите хора. Хрущялите се натрупват според натоварването на ставните връзки. При тежките хора хрущялите стават по-едри и тежки. Мускулите също се развиват съобразно теглото на човек, тъй като се приспособяват да издържат на по-тежки натоварвания. Изключение има при свръхдебелите, които въобще не се движат - техните мускули отслабват много.

В миналото богаташите са подбирали тези от младите девойки, които са имали тънки глезени. Считало се е, че такава жена е по-красива и плодовита и ще ражда по-здрави деца. Колко е вярно, никой не знае. По-скоро мъжете са харесвали такива жени, защото това ги е привличало чисто физически и е събуждало първичното у тях. Също така, богаташите дори и наши дни си избират предимно жени с малки, но задължително стегнати гърди. Вероятно мислят в дългосрочен план.
 Всеки ден виждам дори ученички с много едри прасци, едри хрущяли около коленете и дебел крак в областта на кокалчетата, което при каквито и да е диети не може да се оправи. Просто са си такива, заради получения от родителите им ген.

А както бях писал и в по-горно мнение, натрупването на мускулна маса пряко зависи и от това колко е тежък човек, особено що се касае за упражнения със собственото тегло, каквито са лицевите опори, набиранията, качването по стълби и дори обикновеното ходене. При всички тях мускулите се натоварват и растат повече при по-едрите и по-тежките хора, отколкото ако са извършвани от човек с ниско тегло и нисък ръст. Едно е жена или мъж с тегло 100 кг да тича или прави лицеви опори, съвсем друго е жена или мъж с тегло 50 кг.

Хубавата фигура си е хубава фигура. Човек с хубава фигура няма как да изглежда грозно. Останалото е за успокоение на тези, които нямат хубава фигура. Явно природно си имаме заложени механизми на интуитивно ниво за красиво и грозно, хармонично и нехармонично. Обаче станахме много толерантни на думи поне, но на практика всеки иска партньор, който да е красив и интелигентен - това по генетични заложби.
Ами, аз точно затова ти отговорих горе, че невинаги хубаво и красиво = слабо. Познавам една мацка, която ако не беше майка, щях да си я прикоткам, защото е страшна сладурана, пък макар и с бузки. Обаче има хора, при които слабата фигура просто е много далече от разбиранията за красота на повечето хора. Защо? Защото за усета ни кое е красиво са важни самите форми, които да образуват някаква приятна за окото съразмерност.

Последна редакция: сб, 17 окт 2020, 20:22 от Жребчe

# 1 307
Черна станция, прекалено млада съм, за да ме е зомбирала пропагандата от времето на соца, зорлем до червена връзка стигнах. Виж, след 90-та ме бомбардираха отвсякъде, та даже се бях вързала, че са възможни такива демокрация и пазарна икономика, за каквито говореха пропагандаторите на новото време. С времето започнаха да светват някои сигнални лампички, взех да проверявам информацията, която получавах и където и да пипнех, все излизаше някаква опашата лъжа като тази, че НС бил избил елитът на нацията. Образованието по онова време беше в пъти по-добро и ще го признаеш, ако си обективна. Осемдесетте години не съм виждала някой да чете „Работническо дело”, за по-ранните периоди нямам наблюдения. Не съм сигурна, че след 1990 г. пропагандата в училищата е по-малко. За соца се пишеше по начина, по който до 1989 г. се писало за фашизма преди 1989 г. - малоумни квалификации с щипка подбрана фактология, колкото да подсили квалификациите. Никой даскал не ми обясни разликата между националсоциализъм, фашизъм и комунизъм, но ми набиваха в главата, че били диктатури. Имахме уроци за историята на САЩ от ВСВ до „Пустинна буря”, но нямаше и дума за Макартизма.

# 1 308
  • София
Колко си млада?

# 1 309
Все някой те е обработил за да се прехласваш по този социализъм (дето сега излиза, че не си го познавал всъщност). Ама не ми се влиза в безконечни спорове. Хубавото на днешното време е, че можеш да мислиш каквото си искаш и не само да го мислиш, а и да го пишеш без страх, че милицията ще ти почука на вратата и ще те изпратят някъде. Та наслаждавай се на демокрацията и лей сълзи по диктатурата, безопасно е Simple Smile

# 1 310
  • Paris, France
Жребче, не съм съгласна, че разликите в еднакво изглеждащи мъж и жена са 30кг, много по-малко са. Бившият ми беше мъжката версия на Наоми Кембъл, висок точно колкото нея 1.78 и тежеше 62кг. Имаше и широки рамене и мускулести бедра и тясна талия. И смок, разбира се 😎😊🥳. Вдигаше без проблем тежест, но не ходеше в зала. Около 100 кила му беше deadlift -a. Клякаше с около 100 кила. Слагаше си 2 чувала от 50кг на тиквата и клякаше за майтап. Наоми Кембъл тежи 55кг.

За сравнение Силвестър Сталоун тежал към 85 кила и за мене е малко слаб в бедрата за талията, която има. Широк е в талията.

Повечето мъже с тегло 90кг ми идват шопари и далече от Сталоун и Шварценегер, който е към 1.90м.. Малко жени харесваме много мускули. Повечето не харесваме подкожна и особено коремна мазнина.

До менопауза жените слагаме на задника и бедра, а при мъжете излишното отива в шкембето и стават като бурета. Излишното тегло е позитив за жена с голям задника и бедра, защото я прави по-женствена. За мъж е негатив поради същата причина. Сланината при мъжете бълва ароматази и сваля тестостерон. Качва и естроген и при двата пола. Коремната сланина увеличава рисковете от инфаркт, инсулт и всякакви сърдечносъдови  заболявания. Увеличава ги повече при мъжете, отколкото при жените. Свързана е с оплешивяване, диабет, импотентност,  преждевременна смърт.

А мъж 100 кила и да тича и да спортува си остава дебел. И жена също.

Това с костите и водата в тях не е вярно. Дебелите слагат максимум половин кило кост и останалото е мазнина.

Едрите прасци се дължат на форма на таза и походка. Когато момичетата редовно си пъчат задниците, издигайки ги назад, те спират да употребяват бедра и задник и прасцоте поемат работата на други мускули. Широките глезени са ген. Хората, чиито предци са еволюирали в планински райони, на студено имаме широки глезени. Те не са извинение за наднормено тегло.

# 1 311
Вече споменах, че зорлем се бях сдобила с червена връзка, когато дойде 10.11.
 Представи си, Черна станция, че не се прехласвам по соца, а проверявам достоверността на клишетата на новото време. И на мен не ми се спори с човек, който удобно пропуска аргументите, които не му изнасят и твърди, че живуркането под колониална власт било демокрация.

# 1 312
Дай точни и ясно формулирани аргументи - точка по точка, и ще коментирам.
Започвам с "колониална власт". Колониална власт имаше при социализма, защото БКП беше поставена на власт "с решаващата помощ на братската Червена армия" и народът избор не е имал. Виж днес никой не ни е заставял с танкове да влизаме в ЕС. И си влязохме доброволно, защото сами не можем, а алтернативите са много по-лоши. Ек затова днес нямаме колониална власт.

# 1 313
Роки, никой ли не ти е казвал, че нямаш право на мнение, което е различно от модерната пропаганда.
Аз имах подчертан интерес към историята в училище, четях много и странична литература, но карам на спомени от наученото през 90-те. В последните години се натъкнах на пропагандните глупости на Иво Инджев и приятели.Били избили елита от Народния съд. Кой елит, баце!? Част от политическия и военния. Най-осраната част. Не ми разправяй кой на кого син, внук и зет е бил, а какви постове е заемал и за каква дейност е осъден. И Михаил Арнаудов е съден от НС, но после е помилван, продължил е да си работи, та даже и орден за заслуги са му дали.

Цифричките, понеже виждам, че продължаваш да флудиш темата, ще ти отговоря на въпроса.
За елитът, който искаше България да бъде обединена, силна и независима. Но беше неудобен за тези, които ни набиваха непрекъснато в главите как не можем без "големия брат", понеже сме малка държавица, нищо че сме по-големи от държави като Холандия, Белгия, Швейцария, Португалия, по население по онова време и от Швеция, Норвегия, Финландия. Тези държави обаче нямат подобни комплекси, а някои от тях са владели половината свят по някое време...

# 1 314
  • Paris, France
Роки, никой ли не ти е казвал, че нямаш право на мнение, което е различно от модерната пропаганда.
Аз имах подчертан интерес към историята в училище, четях много и странична литература, но карам на спомени от наученото през 90-те. В последните години се натъкнах на пропагандните глупости на Иво Инджев и приятели.Били избили елита от Народния съд. Кой елит, баце!? Част от политическия и военния. Най-осраната част. Не ми разправяй кой на кого син, внук и зет е бил, а какви постове е заемал и за каква дейност е осъден. И Михаил Арнаудов е съден от НС, но после е помилван, продължил е да си работи, та даже и орден за заслуги са му дали.

Цифричките, понеже виждам, че продължаваш да флудиш темата, ще ти отговоря на въпроса.
За елитът, който искаше България да бъде обединена, силна и независима. Но беше неудобен за тези, които ни набиваха непрекъснато в главите как не можем без "големия брат", понеже сме малка държавица, нищо че сме по-големи от държави като Холандия, Белгия, Швейцария, Португалия, по население по онова време и от Швеция, Норвегия, Финландия.

Това е така, но географията не е позволявала да сме независими. Холандия, Норвегия и останалите цитирани нямат съсед като Турция. Западът не ни е искал. След II-рата световна Чърчил и Сталин си поделят Европа. България е загубила войната и не е имала глас. Чърчил иска Дарданелите и Гърция, Германия е паднала, Франция не ни е искала. Единствено с Русия сме били свързани културно, а и е близо.

Решението да сме на страната на СССР

# 1 315
Дай точни и ясно формулирани аргументи - точка по точка, и ще коментирам.
1. Коментирай нивото на образованието в областта на точните науки, на грамотността, на общата култура на излизащите от гимназиите и университетите преди и сега.
2. Коментирай изучаването на историята на САЩ от ВСВ до „Пустинна буря” и липсата и на думичка за Макартизма.

rf22,  поименно колега, поименно поне 10 човека с длъжностите, причината за присъдата, видът и размера на присъдата, изпълнена ли е същата!

# 1 316
  • София
Чичо ми, брат на баща ми е бил сгазен по соца от правителствена делегация. С разбит череп.
Без съд и присъда, без разследване, без кръвнина. Все едно куче.
Дори не е бил против властта.

# 1 317
Само да уточним понятията,че иначе няма да се разбираме. НРБ е била васална на СССР държава,а не нейна колония. Невъзможно и смешно е страна като България,която стои по-високо културно и цивилизационно в сравнение със СССР,да стане негова колония. Влиянието е било от България към СССР,а не обратното. И в крайна сметка доведе до краят на Съветският съюз. България бастиса "великият" СССР.

# 1 318
1. Коментирай нивото на образованието в областта на точните науки, на грамотността, на общата култура на излизащите от гимназиите и университетите преди и сега.
Аз съм завършила 91 НЕГ и мисля, че и тогава, и днес нивото е все същото. Как е било в кварталните училища не мога да знам, нито пък как е днес в тях. Предполагам, че е било все плачевно.  Но днес се говори много повече по въпроса, докато тогава не можеше. Днес има и интернет и всички пишат, та се вижда. Конкретно по математика тогава на пръв поглед сме били по-добре, защото в международните олимпиади сме се класирали в шестицата. Днес се радваме ако сме в двадесетицата. Само че това не е понеже тогава е било супер образование, а защото от тогава насам водещите държави инвестират в това като в професионален спорт. И нивото сега е много по-високо от нивото тогава, а ние сме си на същото ниво. Завършила съм ВМЕИ (днес ТУ) и помня какво беше образованието - безумно много висша математика, която никога не ми е потрябвала, и почти нулеви практически знания и умения. Преподаваха ни технологии, вече пенсионирани не само по света, а и у нас. Може би полезни ако ще поддържаме остарялата техника в соц. заводите. Днес по-зле не може да бъде, а и днес на практика елитът на всеки випуск отива в чужбина. Та не може да се сравнява нивото на останалите тук.
2. Коментирай изучаването на историята на САЩ от ВСВ до „Пустинна буря” и липсата и на думичка за Макартизма. Не мога, нямам информация за това. Но аз лично съм чела предостатъчно за Макартизма, значи се пише по въпроса.

rf22,  поименно колега, поименно поне 10 човека с длъжностите, причината за присъдата, видът и размера на присъдата, изпълнена ли е същата!

# 1 319
  • София
Дървото с костите
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/obshtestvo/2014/08/1 … urvoto_s_kostite/
На южната граница са екзекутирали като кучета младежи от ГДР, дръзнали да опитат да избягат ...
Стотици ...

Сигурно и те са били "военен елит", сатрапи и изкормвачи и са си го заслужавали.

Цитат
"И българи имаше, дето казват, че са ги застрелвали горе, разказа Раиф. Като имало някой смъртен, дето е трябвало да изчезне, водели го тук. Уж искал да бяга през граница и... айде."

Общи условия

Активация на акаунт