Как да разпознаем фалшиво богати хора

• 35 113
  • 1 349
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
 Нека си се съсредоточават над преследването на тази си основна житейска цел; те да му мислят.

Връзките често са плод на преценка доколко другият може да допринесе в твоя живот. Дори и да обличаме това в понятия като "любов", то няма как любовта да се появи преди самото привличане от пръв поглед и/или желание да общуваш с някого, който преди това е грабнал интереса ти. Мнозина бъркат хлътването с "любов".

# 526
Май не е точно откраднал, работили са заедно. Той не е бил толкова добър математик и са се допълвали, но накрая славата е била само за него. Ама то и времето е било такова - жена трудно е успявала да се наложи, трябвало е деца да гледа. Май само Мария Кюри се е промъкнала през ситното сито.
Даже Мария Кюри едвам се е промушила, наградата е щял да получи мъжът й, и само понеже той се е възпротивил...

Пък аз познавам само една такава жена, дето чака на мъжа си да я храни. Повечети си имат свои кариери, даже и по-успешни от на мъжа.
Ама щот съм в много ентелегентна среда явно...

# 527
Скрит текст:
И двете са допринесли за работата му, но само той е обирал лаврите.

Дори и сега  все още се дава за пример, че Айнщайн бил получавал все двойки по математика, а после цяла теория на относителността измислил, е да ама никой не гледа, че без приноса на двете му съпруги и теория на относителността е нямало да има.

Та за това го писах, че не е добър пример ни за умен, ни за богат, ни за убав.

почти никой не мечтае да се обеси на партньора, за да го издържал. Това са крайни патологии. Не си и струват споменаването.

Не дей така. Има и такива, и не малко от тях ходят при Кобилкина да се обучават, а след това и те водят уроци. Аз лично имам една такава не-приятелка. И до колкото съм чувала госпожата намира на мъже с възможности обучени от нея жени, които да им се виснат на врата без обаче да го наричат така разбира се.

Вече пуснах по темата в началото едни такива.
Не с цел да обидя автора, разбира се. Но са си по темата.
Аз лично имам няколко такива познати жени в обкръжението си. Както и клиентки. И да - просто не щат да работят. Въпреки че днешното домакинство не е като това от миналия век и по-от рано. То се върти в крачка. Затова и подобни желания правят не особено добро впечатление.
Най-интересното е, че когато съм имала възможност да говоря на саме и с тези жени, и с мъжете им, жените твърдят, че мъжете им били щастливи от това, че вкъщи имало човек постоянно и той поддържал, сами ги карали да си седят вкъщи, вместо да работят за малко пари навън, а мъжете до един виждаха в тях лигли, мързелани и използвачки. С тази терминология. И че колкото и да се опитвали да им намерят работа, они се дърпат и не щат. И аз съм пробвала да предлагам няколко пъти на млади години, докато не проумях, че те просто не искат, а не че няма къде да работят. И спрях да "помагам".
Значи нейде по трасето двамата не са се доразбрали за общото решение. Логично се стига и до кофти развръзка. При всичките ми случаи от този вид.
Не съм им правила статистика, никога не съм имала това за цел, но че си ги има - охо,и още как! Laughing

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 16:19 от Judy

# 528
Само Жребчето не разбирам защо пише Висше образование с главна буква, че даже му допада и когато жените така го изписват.

# 529
Щот' го уважа'а, за това.
Наздраве сега!

# 530
  • София
Аз пък пиша месеците и дните от седмицата с главна буква. Като на английски. Знам че на български е грешно, но за по-ясно и четливо. Че като знам другите как четат ... Simple Smile

Иначе и аз се учудих, че държал да е с главна буква Simple Smile

# 531
ходят при Кобилкина да се обучават
Кобилкина и изобщо руската школа, така да я нарека, гонят доста по-обща цел - намиране на качествен мъж. Като под качествен се разбира всичко в едно - хъс, амбиция, интелект, пари, имоти. Проблемът на мъжете с клиентките на Кобилкина не е толкова, че тези жени не искат да работят - всъщност Кобилкина пише доста ясно, че е добре жената да има образование, своя дейност и доход и колкото по-висок, толкова по-добре, но в семейството ролите са абсолютно джендър разпределени - мъжът издържа, жената домакинства и обслужва мъжа. Проблемът е, че споменатите недоволни мъже първо не покриват понятието за мъж на школата, второ са стиснати. По същество тези мъже искат обучена клиентка на Кобилкина, но без да си платят за това. Еми няма как да стане.

# 532
То и във фейсбук някои държат пред името да пише титлата, това си е гордост все пак 😉

# 533
  • София
Днес пак останах 2 часа повече на работа... дали съм работохоличка? Laughing Laughing Laughing

# 534
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Днес пак останах 2 часа повече на работа... дали съм работохоличка? Laughing Laughing Laughing
И аз оставах, и си носех работа в къщи, но това беше преди детето. Wink

# 535
  • Пловдив
Мнозина работят извънредно и след работа. На някои даже и не им плащат за това. Thinking

# 536
  • София
Sunshine-rainbow-lollipop, така е... аз като нямам дете и семейство редовно прекалявам с работата.

Просто се опитах да сменя темата, че толкова философии за "златотърсачки" и "богаташи" ме отегчиха, а имаше момент, в който ми беше забавно...

# 537
  • Paris, France
Скрит текст:
ходят при Кобилкина да се обучават
Кобилкина и изобщо руската школа, така да я нарека, гонят доста по-обща цел - намиране на качествен мъж. Като под качествен се разбира всичко в едно - хъс, амбиция, интелект, пари, имоти. Проблемът на мъжете с клиентките на Кобилкина не е толкова, че тези жени не искат да работят - всъщност Кобилкина пише доста ясно, че е добре жената да има образование, своя дейност и доход и колкото по-висок, толкова по-добре, но в семейството ролите са абсолютно джендър разпределени - мъжът издържа, жената домакинства и обслужва мъжа. Проблемът е, че споменатите недоволни мъже първо не покриват понятието за мъж на школата, второ са стиснати. По същество тези мъже искат обучена клиентка на Кобилкина, но без да си платят за това. Еми няма как да стане.

Хм, че половината дебели американки си намират мъже като описаните от Кобилкина без да правят и една стотна от това, което Кобилкина съветва.

В лицето Кобилкина прилича на трактористка от колхоз. Нейните освинени балканци не могат ли да и платят малко костна работа по дългия, тънък нос?

Първият и мъж прилича на шопар 🐖,  че я и боклучи каква била в леглото като че ли друга ще му пусне за тоя, дето .... духа 🥳.

За да намерите мъже като описаните от Кобилкина е достатъчно да направите 2 тегела в някой голям град с висок БВП per capita. Жените имат кинти, нямат време и хъс да се поддържат и това, което техните си мъже предлагат не ги впечатлява, защото го имат.

Да, Гал, трябват ти командировки в Лондон и Женева, не тъпните на Кобилкина.

# 538
А, аз не следвам Кобилкина Simple Smile Изяснявам заблуда за това какво внушава. Иначе не я одобрявам, за нея мъжете трябва да ги третираме или като богове, или като ментално неразвити. .

# 539
  • Paris, France
А, аз не следвам Кобилкина :

Отдъхнах си.

Иначе не я одобрявам, за нея мъжете трябва да ги третираме или като богове, или като ментално неразвити. .

Май в развития свят мъжете са само в тези две крайности в момента. И в този, от който тя идва.

Общи условия

Активация на акаунт