Как да разпознаем фалшиво богати хора

• 35 118
  • 1 349
  •   1
Отговори
# 510
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Само да вметна, че прекалено умните, със супер висок КИ, много често не ги бива в социалните умения, особняци са (ако не и повече)  и не стават за партньори, пък нека са гении. И Айнщайн не е бил приятен човек.

Като останалите крайни варианти - и този не е приятен за околните.
/Случаите на хора, които погрешно извиняват социалните си проблеми с високия си интелект са направо епидемия, обаче. Те все не са разбрани и приети, понеже все са много сложни и надрасли масите. Добре е и това да се има предвид./
Добре, че не ни тресе чак толкоз висок интелект, щяхме да седим самотно на върха. Smile
За богатите важи същото. Често и те са самотни. Без да е задължително да ги обвързваме с умните, не непременно.

Дам, и другото ми "любимо" извинение - " С тежък характер съм", ми не, просто лошо домашно възпитание.

# 511
Доколкото ми е известно, горе споменатите господа, са емоционално обвързани (аз също), така че няма надежБа да се съберем Wink Ако ще и да прелетя над стълбицата. Дадох ги като пример за богати и успели хора (никъде не съм казала, че само те са богати),  някои от които, за наш шок и ужас, дори нямат магистратура Scream!
Любезно отказвам и поканата да се сравнявам само с хората в моето обкръжение. Понеже ще се окаже, не само, че съм изключително умна, несравнимо богата, но и съм неземна красавица. А така е скучно... Тази стълба мен ме чака. Няма да се спирам...
Стъкмистиката, представена по- горе, също ме заинтригува. Има ли я някъде черно на бяло или сега си я съчини, само за да затвърдиш позицията си?

П.п. Нещо днес не ми се получава цитирането.

# 512
"Тежък характер" , "силен характер" и прочее общо взето са евфемизми за скандалджийка съм и не мога да живея в хармония с друг човек.

# 513
"Силен характер" е като в израза кон с капаци,но в добрият смисъл на израза.
"Тежък характер" е този на Вагнер. Веднъж на репетиция със съвършеният си слух чул,че един от цигуларите сбъркал полутон. Отишъл при него взел цигулката и почнал да го удря с нея по главата.

# 514
Само да вметна, че прекалено умните, със супер висок КИ, много често не ги бива в социалните умения, особняци са (ако не и повече)  и не стават за партньори, пък нека са гении. И Айнщайн не е бил приятен човек.

Айнщайн е откраднал разработките на двете си бивши жени и така е станал геният на 20ти век Wink

# 515
Май не е точно откраднал, работили са заедно. Той не е бил толкова добър математик и са се допълвали, но накрая славата е била само за него. Ама то и времето е било такова - жена трудно е успявала да се наложи, трябвало е деца да гледа. Май само Мария Кюри се е промъкнала през ситното сито.

# 516
  • Пловдив
Така е. Не е лесно да правиш пари. Затова и има толкова много хора, които искат да са с някой богат и само да ги ползват Simple Smile Защото за тях е по-лесно да се съобразяват с човека,-спонсор, отколкото сами да направят нещо за себе си. Те също са си намерили ниша. Но тя пък е желана от много и конкуренцията и там е яка.

Моите наблюдения напоследък са, че масово има пострадали бизнеси и поради това златотърсачките имат по-ограничен периметър мъже, които да "ловуват". Просто мъжете с пари (визирам много пари) като че леко намаляват, поне у нас. Вече има "Златки", които изобщо не търсят Малдиви и Бали, а просто да си бъдат домакини и да си живеят спокойно.
Синьото съм го писал неведнъж, откакто имам регистрация тук. Не всички, но много жени просто търсят брак или непременно държат много отрано да станат майки, с цел някой да ги приеме при себе си и да ги издържа години наред, а те да са си вкъщи като домакини и задължително да не ходят на работа. Някои считат ходенето на работа по 8-10 часа на ден като мъчение и избират по-малкото зло.

А това за червеното е вярно в много малка степен. Просто "Златките" се увеличават все повече, а далеч не за всяка има плащач с дебел портфейл.

# 517
Че то си е мъчение да ходиш по 10 часа на работа, особено ако не си кариеристка и не си обичаш работата кой знае колко. Съвсем нормално е човек да си мечтае да не работи.

# 518
  • Пловдив
Аз не вярвам в това за "кражбата" на Айнщайн - типични сензационни писания. Как пък ги е намерил и двете все такива, гениални и готови те да създават, а той да краде.
За първата му жена не се отрича, че е имала отношение към работата му (сътрудничество имам предвид под "отношение"), за втората не знам.
---
Цитат на: Жребче
Не всички, но много жени просто търсят брак или непременно държат много отрано да станат майки, с цел някой да ги приеме при себе си и да ги издържа години наред, а те да са си вкъщи като домакини и задължително да не ходят на работа.
Колко много? Колко горе-долу процента от всички?

(Поправих грешка в името на автора на цитата.)

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 14:49 от Магдена

# 519
Разбира се, безработието също трябва да бъде осигурено някак, особено ако ще е дългосрочно Simple Smile

(аз не си мечтая да не работя, по-скоро тази идея ме плаши)

# 520
  • Пловдив

Цитат
Не всички, но много жени просто търсят брак или непременно държат много отрано да станат майки, с цел някой да ги приеме при себе си и да ги издържа години наред, а те да са си вкъщи като домакини и задължително да не ходят на работа.
Колко много? Колко горе-долу процента от всички?
Достатъчно много, за да са "заслужили" да бъдат споменати като немалка част от жените. Допитай се до мъжете, които са си имали вземане-даване с млади жени, особено тези в студентските или следстудентските им години, които считат за кошмар това да ходят на работа и се чудят как да избегнат това, ставайки майки и съпруги по време или веднага след завършването на университета. Повечето такива дори не са се хванали да учат заради желанието да придобият знания по специалност с цел работа, а за да могат да удължат периода, в който хем няма да работят и ще купонясват, хем мама и тати ще ги издържат, докато са на общежитие или посещават лекциите и си спят вкъщи. Някои дори стигат дотам да записват второ, дори и трето Висше и си стоят "учещи" и издържани от родителите си (или от приятеля си) с десетилетия.
 Следването в университет с цел удължаване на периода на купонясване и издръжка от родителското тяло всъщност важи и за много от момчетата.

# 521
  • Пловдив
Да, бе, човек, интересно ми е какво значи "много". Десет процента, една трета, половината, повече...?
Ти ми разтягаш локуми до кого да се допитам. До теб се допитвам за твоята "статистика".

# 522
  • Пловдив
Да, бе, човек, интересно ми е какво значи "много". Десет процента, една трета, половината, повече...?
Ти ми разтягаш локуми до кого да се допитам. До теб се допитвам за твоята "статистика".
Градска, ти си тази, която измисля "статистики" и "проценти", а после дори правиш безпочвени опити да нарочиш за собствените си думи друг човек от разговора. Върни се няколко мнения нагоре и ще се убедиш, стига да умееш да бъдеш непредубедена.

# 523
  • София
Според мен са под 3-4%.
Но нямам идея колко. Не познавам такива Simple Smile
Разбира се, всеки иска потенциалният партньор да е по-успял и по-богат. Приятно е. Вид успех. Но почти никой не мечтае да се обеси на партньора, за да го издържал. Това са крайни патологии. Не си и струват споменаването.
Според мен да се фокусираш върху такива крайности е негативно и непроизводително. Лузърско.

А че има някакъв "търговски" елемент между мъжкия и женския пол не е чак такава тайна.
Те по научните филми и при маймуните има подкупи с банани и портокали. Даже наскоро даваха мъжка маймуна, става бавачка на малкото, дето не е негово, само и само да "събира точки" пред женската.
Та не сме го измислили ние "купуването".
Въпросът е в пропорциите.
Като вицът "Ще спиш ли с мен за 1млн? А за 10 лв?"
"Вие за каква ме вземате!?"

# 524
И двете са допринесли за работата му, но само той е обирал лаврите.

Дори и сега  все още се дава за пример, че Айнщайн бил получавал все двойки по математика, а после цяла теория на относителността измислил, е да ама никой не гледа, че без приноса на двете му съпруги и теория на относителността е нямало да има.

Та за това го писах, че не е добър пример ни за умен, ни за богат, ни за убав.

почти никой не мечтае да се обеси на партньора, за да го издържал. Това са крайни патологии. Не си и струват споменаването.

Не дей така. Има и такива, и не малко от тях ходят при Кобилкина да се обучават, а след това и те водят уроци. Аз лично имам една такава не-приятелка. И до колкото съм чувала госпожата намира на мъже с възможности обучени от нея жени, които да им се виснат на врата без обаче да го наричат така разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт