Как да разпознаем фалшиво богати хора

• 35 143
  • 1 349
  •   1
Отговори
# 495
Едно е да излезеш от време на време с някоя приятелка, друго е да си споделяш с някой всяка вечер, вечерята и леглото.

Така е, но в предния пост не написа нищо за споделяне на храна и легло, което предполага нужда от по-дълбока връзка и привързаност, а само за планина и театър и коментирах него. Явно другото ти е налице и затова дори не го споменаваш.

# 496
  • Обран бостан ;)
Абе стига с тоя мит за дърти, богати и миризливи. Една приятелка, при това с тийнейджър, задуши страхотно лъвче, около 30, че и до Монако бяха наскоро.
Тя винаги това е търсила де. Който търси - намира.
Много ми е странно като кажете "една приятелка". Ако наистина ти е приятелка да те беше взела да дондуркаш тийна докато те се .... обичат.

# 497
Самотата е неестествен протест.

# 498
  • Обран бостан ;)
Самотата е неестествен протест.

И безрезултатен, освен за протестиращия.

# 499
Дано с него самотният не очаква доброволна смяна на виновния!

# 500
Ще кажа от къде идва тази тема и ще се радвам да допринесете с мнение. Имам една приятелка, която вече не ми е никаква откакто се оказа, че много вероятно не е с всичкия си (Може би затова ротителите й са я гледали "като в саксия" ... има вероятност те да са си знаели каква е).

Ако я слушаш - на тоя курс щяла да ходи, на оня семинар, тука щяла да ходи на екскурзия, там щяла да ходи, такива дрешки си била купила, онакива щяла да си купи. Ако я слушаш - голяма богаташка се изкарва.

Обаче... отиваме в Гърция и тя само дето не получи аритмия докато не ни накрара да изберем най-евтиния хотел, от София си носеше солети, за да не купува храна там, можеше да пропътува половин град само и само да си купи от евтиния гирос, бира пиеше, ама ако е от магазина. Два от дните не ходихме никъде по-далеч от хотела, защото тя не искаше да се охарчи като зареди с бензин.

Такава мизерничка често казано не бях виждала. Едно е да отидеш на палатка и да си знаеш, че каквото си сготвиш, каквото си си донесъл това е, съвсем друго е млада жена (на 35, не първа младост) да се държи като пенсионерка на 300лв пенсия, а на думи да е топ.

Елфичке  много си елементарна моЙто момиче  - една празноглава  снобарка, твоята  бивша приятелка трябва да е щастлива че вече не си и Но ти надали ще разбереш НАДАЛИ

# 501
Мой познат казваше: “Богат глупав - няма!” Което не означава автоматично, че няма умни, които са бедни. Американците много хубаво правят разлика между т.нар “book smart” и “street smart“. За мен, лично, второто е по- важно.
Сега, каквито и примери да се дават, на “мутри”, “инфлуенсъри”, “футболисти” и тнт, важното е, че явно са намерили някаква ниша, имат някакъв талант или някакво умение, което на голяма част от останалите, липсва.

Има обаче различни видове "умности". Примерно много интелигентен човек, но по-скоро интелектуалец, книжен, без никаква идея как да капитализира интелекта си, обикновено си остават сред книгите, пари не могат да видят такива. Или пък не особено начетен или интелигентен, но много добре ориентиращ се във всякаква ситуация, с усет от къде може да се спечели и така нататък. Втория тип печелят и успяват да забогатеят. Също е нужна финансова дисциплина, защото дори да се спечелят парите, ако си със широки пръсти и харчиш за глупости или показност, много бързо заминават. Много бизнеси и начинаещи бизнесмени се закопават, защото с първите си по-сериозни приходи го удрят на живот, показност, коли и всичко останало, и докато се усетят са се закопали до козирката, без опции за излизане. Така че темата е доста обширна, не винаги интелект и мозък са равни на богатство.

# 502
  • Далече, далече
Човек може да бъде самотен и във връзка/брак.

# 503
Мой познат казваше: “Богат глупав - няма!” Което не означава автоматично, че няма умни, които са бедни. Американците много хубаво правят разлика между т.нар “book smart” и “street smart“. За мен, лично, второто е по- важно.
Сега, каквито и примери да се дават, на “мутри”, “инфлуенсъри”, “футболисти” и тнт, важното е, че явно са намерили някаква ниша, имат някакъв талант или някакво умение, което на голяма част от останалите, липсва.

Има обаче различни видове "умности". Примерно много интелигентен човек, но по-скоро интелектуалец, книжен, без никаква идея как да капитализира интелекта си, обикновено си остават сред книгите, пари не могат да видят такива. Или пък не особено начетен или интелигентен, но много добре ориентиращ се във всякаква ситуация, с усет от къде може да се спечели и така нататък. Втория тип печелят и успяват да забогатеят. Също е нужна финансова дисциплина, защото дори да се спечелят парите, ако си със широки пръсти и харчиш за глупости или показност, много бързо заминават. Много бизнеси и начинаещи бизнесмени се закопават, защото с първите си по-сериозни приходи го удрят на живот, показност, коли и всичко останало, и докато се усетят са се закопали до козирката, без опции за излизане. Така че темата е доста обширна, не винаги интелект и мозък са равни на богатство.
Нали и аз това имах предвид като казах за “Book Smart“ и “street smart“. И то по темата с образованието. Че, виждаш ли, някой трябвало да има поне бакалавър (за предпочитане магистратура), за да отговаря на умствения потенциал на друг. Ами... тцък. Тапията далеч не е доказателство за умствен капацитет. Особено пък в България, но не само там.

И измеренията на богатството са различни. За баба ми, богат е този, дето държи казана за ракия на село. За мен, богати са Мъск, Безос, Цукерберг, Гейтс. Кой от тях с какво образование е се знае.

# 504
  • София
То откак интернета и смартфоните станаха масови и има фейсбук всички станаха много отворени и големи тежкари.
Богаташи били само мъск и гейтс.
Кога станахте калайджии, кога ви почерня задника.

Заради изкривяването на възприятията покрай засилването на медиите представите за хората се промениха до неузнаваемост.
Най-вече усета кой къде е на стълбицата, суетата, високомерието.

Няма как 7 на 7 милиарда да са статистически значими.
Гледа се в твоя кръг.
От кога взе да си пиеш ракията с Мъск и Гейтс, та мериш с тях.

То и за междуличностните отношения важи.
100 лайка във фейсбука и вече "не се говори с мен" аз съм от хай-лайфа. Масово има разминаване на реалното със самоусещането.

По темата с образованието, ако някой е със айкю 150, мнооого трудно ще се размине да не иде в никакъв университет. То малко от малко нуждата от осъзнаване ще го бута.
Да, определено има и умни извън образованието, самородни таланти. Определено има и образовани глупави, защото дипломите се раздават повечето (не навсякъде, обаче).
Но е въпрос на числа.
Средностатистически, ако вземеш 100 човека с виШу и 100 без, първата група ще изкара доста повече интелигентност от 2та. И това няма да е изненада.
По същия начин, ако си с книжка, не е гаранция, че можеш да шофираш. Но е някаква сертификация, и служи, непознатите да те преценят що за стока си, дали да се качат с теб в колата и тн.
А ти ако искаш, можеш и собствена азбука да си изобретиш. И да не стъпваш и в началното училище. Няма на кой да накривиш шапката.

# 505
Какво остава за мен? Няма как да знаеш. Wink Естествено, че си вярвам, то оставаше и да не си вярвам! Не знам за какво точно говориш, че си вярвам, но няма значение.  А на моите години няма как как ще си, щом има 10-15 години дотогава. На 50 вече мъжете започват да гледат някои по-други реклами - я за хапчета против безсъние, я нещо друго. За нас жените е ясно също. Wink
За теб - исках да кажа, че всичко ти е по-ясно, светло и изкристализирано сигурно от на мен.
Не знам защо разбра иначе. Сигурно защото е форум, чат, и почти всичко написано е двояко, трияко и т.н.
Ами вярваш си, напориста, с позиция, знаеща "как стават нещата". Не казвам, че е лошо качество, напротив, сигурно много знаеш и можеш.

Това не пречи да не съм съгласен за дипломите, и магистрите и академиците. Wink

Нали и аз това имах предвид като казах за “Book Smart“ и “street smart“. И то по темата с образованието. Че, виждаш ли, някой трябвало да има поне бакалавър (за предпочитане магистратура), за да отговаря на умствения потенциал на друг. Ами... тцък. Тапията далеч не е доказателство за умствен капацитет. Особено пък в България, но не само там.
И измеренията на богатството са различни. За баба ми, богат е този, дето държи казана за ракия на село. За мен, богати са Мъск, Безос, Цукерберг, Гейтс. Кой от тях с какво образование е се знае.
Едното е академичен опит, знания, сухота, специализация, може би професия, а другото житейски опит. Simple Smile
В по-зряла вече възраст двете се преплитат. Simple Smile

Андариел, болднатото към теб го отнасям. Wink

Небесна, викаш прескачаш стъпалата и директно от хилядолер, милионер, на милиардер, а? Wink

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 13:05 от FragranceFanatic

# 506
Само да вметна, че прекалено умните, със супер висок КИ, много често не ги бива в социалните умения, особняци са (ако не и повече)  и не стават за партньори, пък нека са гении. И Айнщайн не е бил приятен човек.

# 507
Само да вметна, че прекалено умните, със супер висок КИ, много често не ги бива в социалните умения, особняци са (ако не и повече)  и не стават за партньори, пък нека са гении. И Айнщайн не е бил приятен човек.

Като останалите крайни варианти - и този не е приятен за околните.
/Случаите на хора, които погрешно извиняват социалните си проблеми с високия си интелект са направо епидемия, обаче. Те все не са разбрани и приети, понеже все са много сложни и надрасли масите. Добре е и това да се има предвид./
Добре, че не ни тресе чак толкоз висок интелект, щяхме да седим самотно на върха. Smile
За богатите важи същото. Често и те са самотни. Без да е задължително да ги обвързваме с умните, не непременно.

# 508
Че, виждаш ли, някой трябвало да има поне бакалавър (за предпочитане магистратура), за да отговаря на умствения потенциал на друг. Ами... тцък. Тапията далеч не е доказателство за умствен капацитет. Особено пък в България, но не само там.
Не е доказателство само тя, но е част от съществото на интелигентния човек. И именно защото точно в България куцо, кьораво и сакато има диплома заради имането на диплома, е минус уж интелигентният човек да не е учил нещо, в което има интерес. Много интелигентен, ама нищо на тоя свят не му е харесало, че да задълбочи в него - звучи като глупак, който важничи.
И Танграта е писал нещо подобно.

# 509
Действителен случай.
В началото на 20-ти век в сградата на Руската академия на науките се водела дискусия от учените на тема:"Притежават ли животните интелект?"
Дълго спорили. Едни били против,други - за. По едно време станал стар академик и задал въпрос:"Що е интелект?" Настанала гробна тишина. Академикът:"Щом нямаме определение за интелект,защо спорим?" И си излязъл.

Общи условия

Активация на акаунт