Как да разпознаем фалшиво богати хора

• 34 995
  • 1 349
  •   1
Отговори
# 855
Роки, ще взема да те набия. Затворихте куп пари  в къщата в Гърция, която нито вие ползване, нито ви носи приходи. И сега в добавка, смяташ да наливаш още пари в бездънната яма, наречена "наемодател". Не ме разбирай погрешно. Знаеш, че аз самата съм наемодател. Това са пари, които потъват в моя джоб, а на финала наемателят няма нищичко. Я, мислете някое по-умно решение.

# 856
Цитат на: Uncommon link=topic=1257796.msg41551764#umsg41551764 date=1602696204
Какво е казал Смирненски за общите квартири на 22 години? Wink

Как, цял цикъл има за страданието им 😃

# 857
Цитат на: Uncommon link=topic=1257796.msg41551764#umsg41551764 date=1602696204
Какво е казал Смирненски за общите квартири на 22 години? Wink

Как, цял цикъл има за страданието им 😃
Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 858
  • София
Това, че ми се иска на мен, съвсем не значи, че ще стане.
И за къщата не ми скачай на мен, аз не я исках. Изначално идеята ми беше друга, даже тема пусках.

# 859
Да живееш в малко жилище е много изнервящо. Спокойствието е безценно, в този смисъл и аз бих плащала наем, но не и да съм натясно.

# 860
Изнесох се на 18, когато станах студентка. До този момент бях свикнала да ходя по кафета, по дискотеки и да си хубавея. Родителите ми не са заможни, никак дори. Имах определени пари за месеца и те бяха минимума, ама абсолютен минимум. Та, оставят ме в новия голям град с една сума пари, която трябва да ми стигне за близките 15 дни да речем, квартирата ми е платена за месеца. Кога съм имала аз такава сума в мен! Живеех точно под една търговска улица. Че като щипнах по магазините, стана страшно. И на 5-тия ден се оказах без един лев в джоба. Звъня на майка ми и хленча, че нямам пари. Каза ми, че съм идиотка и лигла, да се оправям и ми затвори телефона под носа. Три дни бях на пост и молитва и ходех пеша на лекции по 3 километра в посока. Не можех едни яйца да изпържа. И като ми се случи 4-5 пъти да оставам без пари поради лоши сметки, много бързо се научих на всичко - и да готвя, и да пазарувам умно, и куп други неща. Това бяха най-мизерните ми финансово години. И на други неща се научих - че никой не ми е длъжен да ме обикаля, да ми готви, да ми пере и да ми чисти. Обаче бих ги повторила с кеф и със сигурност отново бих живяла с още трима души на моята възраст, отколкото с мама и тате. Колкото повече един човек отлага изнасянето от дома на родителите, толкова повече дефицити натрупва, които после трудно се наваксват. Отделно, че се превръща в един егоист и човек, който приема вършенето на досадните задължения вкъщи, за даденост. Затова после четем тук кой си пускал чорапите из цялата къща, кой не си вдигал чиниите и ред още битовизми, които обаче дразнят до лудост човека, който ги оправя.

# 861
  • София
Моята идея се роди, тъй като ни трябва за кратко - 5 или 10 г. и не ни трябва да го купуваме. А пък нашия може да го дадем на някои младежи.

# 862
Така и така темата се разля във всякакви посоки. Затова, Роки, дайте вашия под наем и с него изплащайте ипотека, а не друг наем. На финала ще имате нещо за стари години - поне един наем допълнение към пенсиите, които е ясно колко яки ще са.

# 863
  • София
Може и така, някой ден...

# 864
Каква ипотека от наем на малко жилище? Първо трябва и начална вноска и т.н. После доходи. Не е да стартираш с вноските - знаеш.

# 865
Къщата в Гърция, която не се ползва, Бианка.

# 866
Дявол на магаре става малко - един имот не се ползва, втори не се ползва..и трети да купуваш?  но аз не съм съвсем в час със ситуацията.

Гръцкия имот как може да се ипотекира тук примерно?

# 867
  • София
Ей, как ги измислихте тия схеми, и аз не знам 🤣

# 868
  • Пловдив
Това е то да си истински богат:
Здраве, любими хора (и деца) + всичко останало след тях по значение.

# 869
Може да се продаде. Да имаш къща в Гърция или дори само в провинцията за почивка е страхотно и аз съм с две ръце и два крака "за". Но ползването ѝ, плюс поддръжката изискват доходи и жизнен стандарт, какъвто Роки и семейството ѝ нямат. Тя през август се оплакваше, че ѝ се е наложило да вземе кредит, за да изкарат месеца. Определено трябва да си стабилизират финансите. Затова тази къща за тях е нещо като на гол тумбак чифте пищови и по-скоро тежест и затворени пари, които могат да се инвестират по-умно.

Общи условия

Активация на акаунт