Как да разпознаем фалшиво богати хора

• 35 282
  • 1 349
  •   1
Отговори
# 300
Оооо, определено не, на младини изборът е от порядъци по-богат. То в университета ако няма избор къде другаде да има? Тогава първо го има твоя си университет, и второ по купони се мешате с приятели и техни приятели от други университети. Този избор не може и да се сравнява с после, като тръгнеш на работа. Тогава се  почват съвети ми тръгни на фитнес, на танци, ходи на екскурзии... Все гонене на дивото след като е изпуснато питомното.
Говорех за качества, не дали търсиш твоя човек сред 28 потока или сред петимата колеги на работа. Да, сред 28 потока има доста по-голям шанс, но има и конкуренция.

# 301
  • София
Значи, много ми е забавна темата. Stuck Out Tongue Closed Eyes Чета и се кискам. Само да отбележа, че опита ми с мъже на моята възраст не е много сполучлив. На 30+ съм. В едната връзка с мой набор се чувствах, все едно ме смята за негов конкурент, а в другата все едно съм "мамче"... за флиртовете пък да не говоря. Естествено всяко правило си има изключения, но моя опит не е положителен.

# 302
  • Пловдив
Скрит текст:
Всички на 20 са смотаняци без пет лева в джоба - това е част от възрастта. Обаче какъвто ще да е на 40 стегнат, си е на 40 - пак не бих се навила, защото за едно 20-годишно момиче е старец с твърде много опит и една камара патологии. Младото момче ще се очупи, ако е умно, всички на 20 са наивни и неопитни, търсят си пътя в живота. Обаче 40-годишният няма да стане по-млад във физически и психологически смисъл - той вече е бъгнат. Когато имаш връзка с някого, това не е връзка само с него, а с всички, с които той е имал връзка преди теб, а това са все багажи, които той носи и винаги има нещо, което старо се опитва да оправи в новата връзка, да разчисти стари сметки. Е, не става! Всеки с възрастовата си група и житейския си опит да си върви.
Звучиш ми малко черногледа. Дано няма причини за това! Не може всички да бъдат слагани под общ знаменател и да им се присъждат някакви "характеристики" според възрастта. Нито всички на 20 са невинни момченца с добри помисли, раздаващи се Аполоновци в кревата и способни да бъдат моделирани от жената по неин вкус, нито всички на 40 са очукани, с душевни товари в главата и с лесно падащи самолети. Същото важи и за жените. И от двете групи има и при младите, и при по-зрелите жени.

Както и темата загатна в първото мнение, има доста хора, които привидно са едни, а всъщност се оказват съвсем други, след като ги опознаеш. Както един нагледно усмихнат и кротък в периода на ухажването мъж може да се окаже ограничаващ и властен нервак и мързеливец, така и някой наглед "непокриващ" женските изисквания за първоначални почерпки и подаръци мъж може да се окаже истински щедър, грижовен и верен в условията на сериозна връзка.

# 303
Ако исках да рискувам, щях да пускам тото.
Плюс това, много ви бърка това с почерпките, а пък всичките тука, които сте против тези почерпки, сте с други абсолютно неприемливи дефекти, никога не си виждате другите дефицити или ги изкарвате някакъв подбор.

# 304
  • Пловдив
Нито всички на 20 са невинни момченца с добри помисли, раздаващи се Аполоновци в кревата и способни да бъдат моделирани от жената по неин вкус, нито всички на 40 са очукани, с душевни товари в главата и с лесно падащи самолети. Същото важи и за жените. И от двете групи има и при младите, и при по-зрелите жени.
Не беше ли точно ти наскоро, в друга тема, да ми казваш, че на 40 жените сме с багаж? Я чакай да разровя малко мненията и да цитирам.

Така, цитирам Жребче, в от темата "Делене на пари в домакинството", #2761,
https://bg-mam.ma/p/1247281/41427671

Какво е написал човека: "Вярно е и това, че голяма част от жените над 30-40 години не са постигнали нищо, но в същото време изискват от мъжа да е постигнал всичко материално: Висок доход (мноооого над нейния такъв), той да плаща за всичко, хубава кола, хубаво жилище или луксозна квартира, пътувания насам-натам по хижи и курорти, ресторанти, подаръци... И в същото време се получава парадокс, че такава жена с високите изисквания и нищо насреща се оказва хем не така млада и не така хубава като младичките жени, хем пък е по-нахална и устата + владееща една камара нелицеприятни женски номерца, които е овладяла до съвършенство в годините си на практикуването им с други мъже."

Ти какво се мяташ? За няма месец нещо си сменил мирогледа?

# 305
  • Пловдив
Ако исках да рискувам, щях да пускам тото.
Плюс това, много ви бърка това с почерпките, а пък всичките тука, които сте против тези почерпки, сте с други абсолютно неприемливи дефекти, никога не си виждате другите дефицити или ги изкарвате някакъв подбор.
Това с почерпките го писах като пример, тъй като в живота и в този раздел редовно се намират жени, вайкащи се "Ох, той беше такъв и онакъв началото, уж много ме ухажваше с ресторанти, возене с колата насам-натам и прочее, правеше ми страхотни подаръци, а накрая се оказа пълна противоположност на това. Моля, кажете ми какво да правя!?". Факт е, че много жени обичат да вярват на захаросани приказки и най-вече подбират според жестовете, които са плод на материални неща. Задават си въпроса "С кого да бъда от двамата - този, който плаща, или другият, който не? Ще взема първия, защото щом ме черпи сега, значи ще е такъв и винаги след години като семеен мъж". След това някои от тези жени пишат теми тук и търсят утеха и съвети.
 То и ти често си дръпната и по-груба в изказа към някои от мъжете тук, но например аз виждам добър материал в теб.

Нито всички на 20 са невинни момченца с добри помисли, раздаващи се Аполоновци в кревата и способни да бъдат моделирани от жената по неин вкус, нито всички на 40 са очукани, с душевни товари в главата и с лесно падащи самолети. Същото важи и за жените. И от двете групи има и при младите, и при по-зрелите жени.
Не беше ли точно ти наскоро, в друга тема, да ми казваш, че на 40 жените сме с багаж? Я чакай да разровя малко мненията и да цитирам.
Бъркаш ме с някой друг мъж. Wink Не е в мой стила да напиша, че "жена е с багаж". По-високи изисквания имат към мъжете, дори и самите жени да не са постигнали кой знае какво, но това е съвсем различно. Напротив, бих дал възможност на 35-40-годишна жена и не се прицелвам непременно в 20-годишни.

# 306
  • Пловдив
Цитирах те, и точно написах от къде съм копирала.

# 307
  • София
Скрит текст:
Всички на 20 са смотаняци без пет лева в джоба - това е част от възрастта. Обаче какъвто ще да е на 40 стегнат, си е на 40 - пак не бих се навила, защото за едно 20-годишно момиче е старец с твърде много опит и една камара патологии. Младото момче ще се очупи, ако е умно, всички на 20 са наивни и неопитни, търсят си пътя в живота. Обаче 40-годишният няма да стане по-млад във физически и психологически смисъл - той вече е бъгнат. Когато имаш връзка с някого, това не е връзка само с него, а с всички, с които той е имал връзка преди теб, а това са все багажи, които той носи и винаги има нещо, което старо се опитва да оправи в новата връзка, да разчисти стари сметки. Е, не става! Всеки с възрастовата си група и житейския си опит да си върви.
Звучиш ми малко черногледа. Дано няма причини за това! Не може всички да бъдат слагани под общ знаменател и да им се присъждат някакви "характеристики" според възрастта. Нито всички на 20 са невинни момченца с добри помисли, раздаващи се Аполоновци в кревата и способни да бъдат моделирани от жената по неин вкус, нито всички на 40 са очукани, с душевни товари в главата и с лесно падащи самолети. Същото важи и за жените. И от двете групи има и при младите, и при по-зрелите жени.

Както и темата загатна в първото мнение, има доста хора, които привидно са едни, а всъщност се оказват съвсем други, след като ги опознаеш. Както един нагледно усмихнат и кротък в периода на ухажването мъж може да се окаже ограничаващ и властен нервак и мързеливец, така и някой наглед "непокриващ" женските изисквания за първоначални почерпки и подаръци мъж може да се окаже истински щедър, грижовен и верен в условията на сериозна връзка.

Охо, конкуренцията с младите лъвчета ли проговори? Wink
Има една приказка, че който трупа опит, трупа печал. В живота е така - колкото повече жизнен опит навърта човек с годините, толкова повече се бъгва. А и на 20 все още младите с аха-аха с единия крак извън пубертета, но с другия още са здраво в пубертета. С възрастта душевните товари се увеличават, то е като стареенето на плътта, мозъкът също старее, а в него се отпечатват съвсем буквално всички неща, които се случват на човека за тази разлика от 20 години между 20-годишния и 40-годишния. Каквито ще да са младите момчета, но са млади. Ами, да, на 40 са като очукани самолети - и мъжете, и жените - защото са два пъти с повече летателни години от новите самолети, току-що започнали да летят.

Да, играта на ухажване е по взаимно съгласие и всички я играят с ясното съзнание докъде искат да стигнат.

# 308
Сравняването на хората по възраст е (почти) невъзможно. Това е все едно да сравнявате сезоните,например есента с пролетта. Как въобще може да стане?!
Пубертетите и 20+ годишните си имат своите "подводни скали" в които може да се ударят. Те са жизнерадостни,но не забравяйте,че особено през пубертета,страдат много по-дълбоко,когато са наранени душевно. И страдат от на пръв поглед дребни неща,за които 40+ годишните не биха хабили енергия. В гимназията имаше една гадна учителка,която постоянно се заяждаше с мен. Но сега като се сетя виждам,че то е ставало поради моята пубертетска наивност и беззащитност. Вместо да я поставя на място или просто да я игнорирам,аз и се връзвах на заяжданията и я оставях да ме тормози.

# 309
Това с почерпките го писах като пример, тъй като в живота и в този раздел редовно се намират жени, вайкащи се "Ох, той беше такъв и онакъв началото, уж много ме ухажваше с ресторанти, возене с колата насам-натам и прочее, правеше ми страхотни подаръци, а накрая се оказа пълна противоположност на това. Моля, кажете ми какво да правя!?". Факт е, че много жени обичат да вярват на захаросани приказки и най-вече подбират според жестовете, които са плод на материални неща. Задават си въпроса "С кого да бъда от двамата - този, който плаща, или другият, който не? Ще взема първия, защото щом ме черпи сега, значи ще е такъв и винаги след години като семеен мъж". След това някои от тези жени пишат теми тук и търсят утеха и съвети.

Жребче, ти, а и много други мъже, явно много погрешно тълкувате т.нар. почерпки. Не е въпроса в това някой да ми плати сметка от 30-40-50 лв. или повече. Дори когато излизам с мъж се ограничавам с храната, тъй като знам, че той ще иска да плати, а мен ми е неудобно.
За една жена “почерпката” е вид внимание /мъжът е отделил от свободното си време, за да излязат/, преживяване /чисто емоционално е по-приятна компанията на мъж, който харесваш от тази на приятел/к/и, с които също можеш да излезеш/.
Същото е и с цветята - те нямат практическо приложение, но когато 1 жена получава често красиви букети, се чувства по-специална.

# 310
  • София
Стига сте завиждали на 20-годишните! Simple Smile Бас ловя, че ако сега по магичен път можете да се върнете отново на 20, хич няма да се замислите по въпроса, дори ако ви кажат "ставаш на 20, обаче нямаш и пет лева в джоба и ще страдаш дълбоко за всяко нещо в любовта". 

# 311
Една баба на 73 г в парка ми каза: дрехи, п@тка и пари, не пази за старини.
Grin Grin Grin

Ахаха, де да ме беше срещнала тая баба преди 20години и да ми беше дала малко акъл Imp

Стига сте завиждали на 20-годишните! Simple Smile Бас ловя, че ако сега по магичен път можете да се върнете отново на 20, хич няма да се замислите по въпроса, дори ако ви кажат "ставаш на 20, обаче нямаш и пет лева в джоба и ще страдаш дълбоко за всяко нещо в любовта".  

На всичко съм съгласна само да съм на 20 Bowtie То и сега не съм нито поумняла, нито забогатяла, само съм застаряла Grin

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 21:35 от Kateto_sv

# 312
  • Paris, France
Писал съм, че човек трябва да се съобразява какво предлага и какво изисква към другите. А за онези жени това е именно многократно по-високите изисквания към мъжете, докато в същото време не предлагат повече младост и хубост от това, което същите жени са били като 10-20 години по-млади.

Не съм съгласна. Всеки предлага това, което има и желае да предложи в момента. Ако не е това, което другия търси връзка не започва. Това, което предлагам може да е недостатъчно и даже нежелано за един, а безценно за друг.

Всеки решава за себе си дали това, което другия предлага е желано от самия него.

Много приятелки не разбират защо не ща да обядвам в ресторант с мъжа ми, да ходя по кина, театри и опери с него, в командировка, все едно съм на екскурзия и се жалват, че техните мъже не ги извеждат по такива места. Даже са ме питали защо съм се оженила за него. Намерила съм в него хубави качества, влюбила съм се, но не ща да ме извеждат и поставят на един стол. Скучая там.

Приятели На ММ са го питали защо не ходи с мене по дискотеки, купони. Не е неговото и не идва, но има дейности, които правим заедно.

А младите жени нямат изисквания, но няма и да се вържат със стар. Отдавна разбрах, че стария не предлага повече от някой млад и че изисква прекалено много внимание.

# 313
Съгласна съм с Тангра, че дори и някое момиче да те хареса, приятелките и ще я спират. Аз лично съм била свидетел и се ужасявам от такива отношения. Аз моите приятелки все ги бутам към мъжете. Все им казвам: роди едно дете, пък няма да те питам от кой.

В духа на последните постове, на всичко съм съгласна, само да не съм на 20. Може вашият живот да е бил хубав, но аз учех 2 висши образования и работех, а на 22 г. Получих нещо като аритмия, не можех да дишам и ходих на кардиолог.
Сега на 40 г имам в пъти по хубав живот. Може и да не вярвате, ама сега имам и в пъти повече кандидати ухажори. На 40 г повечето мъже са свободни, кой се развел, кой стар ерген,  сами са и си търсят жена. На 20 ни един не беше свободен, то аз бях нон стоп и на работа и да е имало, не съм ги забелязала.

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 22:10 от christina1980

# 314
  • Пловдив
Невена, няма как да е иначе от това, което съм написал. Както към мен няколко жени писаха по-горе, че на 40 не съм по-млад и хубав от моите младини, така това важи с пълна сила и за жените на 40, които не са по-млади и по-хубави от това, което са били на младини. Годините си казват своята дума, колкото и някои да обичат да го отричат. Писал съм го неведнъж. Изключения няма нито за жените, нито за мъжете. Simple Smile

С времето единствено може да се натрупа опит и човек да бъде по-знаещ и можещ в някоя сфера. Но това е съвсем различно. Някои стават и по-улегнали, но пък други стават по-истерични и драматизиращи нещата. Няма писани правила. Например аз с времето съм се научил да не прибързвам с изводите, да съм по-уравновесен (отколкото бях на 15-20), да преценявам спокойно, да съм по-търпелив и много други неща, които са полезни за всеки човек.

А що се отнася до цитата на мое мнение от другата тема, то неслучайно бях писал, че много жени на 40 години имат в пъти по-високи изисквания и очаквания към мъжа, отколкото една 20-годишна има към 20-годишен мъж, когато са горе-долу на едно ниво на развитие, т.е. все още прохождащи в кариерата (ако изобщо работят тогава) и наравно налазили в образованието. В следващите две десетилетия има кажи-речи изравнени условия за мъжете и за нераждалите жени да се развият като кариера и да печелят пари. Simple Smile Но пък повечето такива жени не се славят с високи доходи и движими и недвижими имоти (изключваме малкия процент от предимно юристки, зъболекарки, началнички на банков клон, прекупвачки на дрехи от Китай, собственички на салон за разкрасяване и други подобни), обаче в същото време изискват мъжът в тяхното положение и с равни като техните условия на развитие вече да е постигнал многократно повече от тях самите. Simple Smile Ето за това идеше реч.

В твоята среда може и да имаш някакъв брой приятелки със сходно на твоето развитие (то затова сте и приятелки), но те далеч не са представителна извадка за българките "на пазара на любовта" в границите 35-40 години. Wink

Общи условия

Активация на акаунт