Как да разпознаем фалшиво богати хора

• 35 219
  • 1 349
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Ох, Жребчето какво се развихри.
Споко, и сред монтьорите има интелигентни хора, които изкарват някой лев.

# 376
  • София
Нека да е по-умен от мен - ако не друго, поне към момента по интелект спокойно мога да си съпернича с умните мъже. Може да прозвучи самонадеяно, но съм по-умна от поне 80 процента от мъжете (а по непредставителни мнения на мъже, съм по-умна от 90 процента от мъжете), така че мога да преглътна мъж, по-умен от мен. Но винаги съм държала на интелекта, има сексапил в това, все пак друго си е да е умен.
За образование - висше, минимум магистър. Гаджетата ми винаги са били образовани - или студенти, или завършили, но дори тези, които бяха студенти, сега като са ми попадали някакви случайни информации за тях, са образовани - лекари и инженери, плюс израстване на управленски позиции в съответните компании (а за този комплект се иска доста мощен интелект и качества). Мен заможен с никакво образование и никаква обща култура няма как да ме привлече, ако ще да си пали камината с пачки. В този смисъл веригата баничарници не ми е сексапилна. Имам си принципи.

# 377
Изискванията са първо според средата и образованието, интелекта. Няма как да се вържа с мъж, който е с по-ниско образование от мен и по-глупав от мен или с професия, която  предполага по-непривлекателна среда.  Едното върви с другото. Няма и да обърна внимание на мъж, който не ми отговаря на средата, която съм имала през целия си съзнателен живот, защото и на културно ниво нещата ще са различни непреодолимо.

Подкрепям този пост.

Не е задължително едното да върви с другото. По интелект съм доста напред с материала, много над средното ниво (понеже умря циганката, та така), работната ми среда е отвратителна (меко казано). Но иначе съм съгласен, нужно е някаква съвместимост да има и по този параграф.
Сещам се за една история от преди години. В една компания се запознах с момиче, което беше тайна приятелка (не любовница, да уточня) на един от известните бг-изпълнители от онова време. Движеше се в онези среди, познаваше и имаше някакви отношения и с други "звезди", снимаше се в разни клипове. Допаднахме си доста, имаше симпатии между нас, общи интереси, музика и т.н. Наша обща приятелка много искаше да ни сватоса, казваше го и пред двамата, и може би щеше да се получи ако бях действал. Обаче като се замислих, работех (работя и сега) мръсна работа, на село, газех в кал, занимавам се с цигани, просто реших че няма да се получат нещата. Не и за нещо сериозно, каквото търсех тогава. Може би беше само оправдание, по онова време бях влюбен в друга, която не можех да имам, или просто не я харесах достатъчно, но така си останаха нещата.

# 378
По темата, чувала съм, че може да гледате зъбите. Стоматологичните услуги не са евтини, неподдържаните зъби може да говорят за бедност. Smiley

# 379
  • Пловдив
Ох, Жребчето какво се развихри.
Споко, и сред монтьорите има интелигентни хора, които изкарват някой лев.
Разбира се! Неслучайно съм дал примери със сходни професии, че даже и аз извършвам подобни дейности понякога, когато дойде ред за това.

п.п.: Не към теб, но понеже моето мнение е последно и да не пускам друго: На мен са ми много приятни жените, спазващи правилото за пълен член, поставящи запетаи на необходимите места и пишещи "Висше" с главна буква. Но често виждам такива, които се изтъкват колко са умни, грамотни и образовани, а в същото време това не си личи...

# 380
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
10- годишния ми син се прави на богат, като носи някакви подарени му за рождения ден десетолевки в училище Simple Smile Според него си, е затънал в пари.
Мисля си, че за тяхната възраст и една или две години по- нагоре е нормално, след тази възраст май не е.
Причините да го правят възрастни хора са много вероятно психологически липси, изкривявания някакви..

А това  да имаш и да парадираш със стандарта си на живот и предметите, които можеш да си купиш е доста невъзпитано, да не кажа просташко

# 381
  • София
Много е тънко с предметите, но все  пак показват класа. И не винаги най-скъпото е най-класното. Но някои хора просто не знаят какво да си купят .

# 382
  • France
Съгласна съм с поста на Анди. Ако има нещо общо между 4мата мъже, с които съм била, то е тяхната среда, образование и амбиция. И това е съвсем на ниво подкорие, тоест несъзнателно.
Жребий, това, че от време на време си имам взимане даване с разни майстори, не ги прави част от средата ми.

# 383
Нека да е по-умен от мен - ако не друго, поне към момента по интелект спокойно мога да си съпернича с умните мъже. Може да прозвучи самонадеяно, но съм по-умна от поне 80 процента от мъжете (а по непредставителни мнения на мъже, съм по-умна от 90 процента от мъжете), така че мога да преглътна мъж, по-умен от мен...
Защо не се явиш на приемния тест на МЕНСА? Ако го издържиш, спокойно ще можеш да заявиш, че си по-умна от 98% от мъжете (и от жените), без да звучи самонадеяно Simple Smile

# 384
По темата, чувала съм, че може да гледате зъбите. Стоматологичните услуги не са евтини, неподдържаните зъби може да говорят за бедност. Smiley

Така можете да изтървете някой супер богаташ с фобия към зъболечението. Познават не един такъв човек. Laughing
Златотърсачите да не рискуват, а да проверяват тази информация и по други канали!

# 385
  • Paris, France

Зависи къде. Във Франция са безплатни и за нелегалните. Имаше един дъртьо, който спеше в приют за нелегални или на улицата и продаваше цигари, царевица на ъгъла до голям супермаркет. 2 или 3 зъба в устата. Преди година го виждам и ми се усмихва широко с холивудска усмивка и пълна със снежно бели зъби уста. Питах го дали не си е оправил документите. Не бил още, чакал.

Повечето ми съседи, съученици, познати от Ангола нямаха кьорава пломба в устата на 40г, на 50г, а там качественото зъболечение беше скъпо -100$  пломба преди 30-40г, сега много повече. Интересно, че дебеличките дъщери на богаташите имаха по-лоши зъби.

В Алжир зъболечението беше (почти) безплатно, може и още да е, а има беззъби, с липсващи зъби, с жълти, криви зъби. Нещо от водата беше. Рядко имат хубави зъби.

Виждала съм манекенки с мостове и корони на 22г, но и жени на 50-60г, родили по 13 деца, със всичките си зъби и без никаква пломба.

Вече и здравната каса поема част от цената на имплантите, а в Македония са по 400€ единия, по-малко ако се правят няколко наведнъж.

Това е и до ген.

Гледам зъби, но искам да са естествено здрави. Или супер незабележимо коригирани.

Моите зъби са много здрави, но стават черни и това от ученичка. Спирала съм кафе, цигари, моркови шафран и пак.  Кариеси нямах. Треперя преди да ида на зъболекар и ми се гади след чистене с ултразвук. Безплатно ми е, но гледам да ходя по-рядко.

# 386
Фалшиво богати ли са хора,които носят дрехи реплики,ама важното е какво пише?Или душевно бедни?

Според мен да. Особено ако е важно какво пише. Както и ако цял месец си на хляб и сол само и само да си купиш оригинална дрешка.

# 387
  • София
Защото съм бъгната. А и Менса мерят само някои параметри. Като цяло съм наясно какво и как мерят някои тестове за интелигентност и не съм много сигурна в ефектите от тях, освен човек да си погали самолюбието. Зная точно къде ще имам високи точки и къде са ми слабостите. Обаче това са само отделни компоненти, които не са "чист интелект". (Мога да работя с тестове за интелигентност, в частност за деца, с диагностична цел, което няма нищо общо с тестовете, за които ние си мислим в ежедневието и с менса)
Дори ако щеш на съвсем наивно, житейско и езиково ниво, хората различават нещата - има думи за "умен" и "хитър". Всъщност е важна тази интелигентност, която я наричат fluid intelligence, а нея трудно можеш да я измериш с теста на МЕНСа. Менса е просто една организация, която е решила, че държи монопол върху тестването по някакви нейни си критерии.

За зъбите - един зъб е един орган. Затова по-добре най-лошия собствен зъб от най-красивия изкуствен.

# 388
Доближава се вече и до СЗО... Целта е да има нещо измерено и да има някакви изводи, които да се обявят за общовалидни. Laughing

# 389
  • Обран бостан ;)
Гледам зъби, но искам да са естествено здрави.

О, боже !

На харизан жребец зъбите не се гледат. Trollface ( "жр" го слагам за благозвучие)Trollface

Общи условия

Активация на акаунт