Как да разпознаем фалшиво богати хора

• 35 207
  • 1 349
  •   1
Отговори
# 420
  • Paris, France
Жребче, не съм съгласна за четкането на зъби. Познавам доста хора, които не са виждали четка за зъби, чистят зъбите с клечки и клони от разни растения и нямат нито един развален зъб на преклонна възраст. Лично ги познавам.

По едно време пътувах често и си чистех зъбите с избелен от кората сивак. В самото дърво има някакво масло, което трепе бактерии. За 10те години, в които не ползвах четка, паста, Листерин, конци, тънки четки за междузъбното пространство не ми се появи нито един кариес. Нито един. Е, баща ми на 50г нямаше нито един, развален зъб, но не е само четка и паста и конец. Тогава не пушех, но пиех много кафе. Миризмата на кафе е приятна.

В същото време колежките ми идваха с една торба пасти, четки, конци, Листерин, разни прахове и половината им зъби бяха развалени, облечени, коригирани, имплантирани.

Пустинните народи яко пафкат, обаче на примитивните, живеещи природосъобразно, зъбите им са здрави.

Според мене зъбите се развалят ос сладко, преработена храна, заседнал живот, не от липса на четкане и джубурене с Листерин.

# 421
Жребче, не съм съгласна за четкането на зъби. Познавам доста хора, които не са виждали четка за зъби, чистят зъбите с клечки и клони от разни растения и нямат нито един развален зъб на преклонна възраст. Лично ги познавам. Това се дължи на гени, а който няма добри гени най-добре да се грижи за зъбите си.
..........
Миризмата на кафе е приятна.
То и миризмата на тютюн е приятна (от някои цигари), но не и миризмата на пепелник. Нито пък дъхът на пушач. И дъхът на кафе не винаги е приятен, когато идва от нечия уста, особено ако идва от стомаха, където изпитото на гладно кафе се среща със стомашните киселини.

В същото време колежките ми идваха с една торба пасти, четки, конци, Листерин, разни прахове и половината им зъби бяха развалени, облечени, коригирани, имплантирани. Повечето хора не знаят как правилно да си мият зъбите и от многото приспособления има малък ефект.

Пустинните народи яко пафкат, обаче на примитивните, живеещи природосъобразно, зъбите им са здрави.
Ако ги имат Wink На старини масово ги нямат обаче. Аз имам напреднала пародонтоза, която от доста години е спряна, след като почнах да ходя редовно на пародонтолог. Ако го бях правила отрано щях да съм много по-добре. Но ако не бях почнала пък сигурно щях да имам паднали зъби.

Според мене зъбите се развалят ос сладко, преработена храна, заседнал живот, не от липса на четкане и джубурене с Листерин.
Определено захарта е враг номер едно. Враг номер две е зъбният камък. За съжаление е трудно без захари (всякакви) и затова по-добре да се поддържат зъбите с нужните грижи.

# 422
  • София
Совичке, внимавай, че си някаква нова пу... извини полуфренския ми, не е лично срещу теб, просто сега тоя смешник теб ще залива с мазен вазелин.

Галинор, новичка съм, да. Simple Smile Благодаря за опита да ме предпазиш. Simple Smile За успокоение или разочарование на някой само ще кажа, че приятелите ми ме наричаха "резачката". Laughing

FragranceFanatic,
Цитат
Пак ли възрастта коментирате? Thinking
20 г. разлика е много. Сега са ми тамън 24-25-32 годишни.
на 33 съм, не съм ти тамън. Laughing

# 423
Според зъболекарката ми и конец не бива да се ползва непрекъснато, защото се оказва натиск за преодоляване на зъбния контакт и с течение на времето зъбите се разместват. Препоръчва ми, ако се налага все пак, да ползвам интрадентални четчици, а ако зъбите са добре наредени, с добър зъбен контакт, не би трябвало между тях да влиза храна.
За богатите не мога да кажа дали биха пренебрегнали денталното си здраве, по-скоро не, защото дори и обикновените хора със средни доходи от деца са научени да ходят профилактично на зъболекар, после непременно носят брекети, които изискват много често ходене на ортодонт, та едва ли ще изпитват ужас от машинката като големи. Занемарените зъби наистина са запазена марка на мърлячите и мизерниците. Може да има и изключения, но ще са малко.

# 424
  • Пловдив
Междузъбните четчици и клоните (Невена, сериозно ли нечии зъби са с такова отстояние, че чак и клони влизат там?) не могат да достигнат до най-вътрешните и всъщност най-важни части в междузъбното пространство, които са най-засегнати от засядащите там хранителни останки.

Плътно притиснатите един към друг зъби също не са за повод за радост, защото храна лесно влиза там, поради оказаният натиск при дъвчене, но после много трудно излиза. А дотам нито четка, нито дори конец влиза. В този случай водният душ е най-справящото се с този проблем средство, плюс течността за уста преди самото миене с паста и четка за зъби. Хората с подобни притиснати зъби страдат най-често от скрити кариеси и зъбен камък между самите зъби дълбоко под венците.

Познавам хора, чиито зъби отстоят на около половин милиметър един от друг и те са без пломби и кариеси. Там просто храна не се задържа, тъй като междузъбното разстояние е достатъчно голямо, за да не се задръства и няма труднодостъпни места.

# 425
Водата за уста изобщо не е задължителен продукт за устна хигиена, освен ако човек не носи брекети или е влязъл вече в старостта и са се появили проблемите с венците, та трябва да крепи някакво приемливо състояние. А за тези, които са пристрастени към водата за уста и ментовите дражета, съм сигурна, че им смърди устата, та чак сами на себе си са гнусни и затова параноично се жабуркат след всяко ядене.

Глупости. И най-скъпата четка+междузъбни четчици и конци не стигат навсякъде. А водата за уста влиза и на най-недостъпните места и добавя още няколко процента почистване и, което е по-важно, убиване на скритите бактерии.
С това не мога да се съглася. Една електрическа четка за зъби от типа на Philips Sonicare достига с вибриращите си власинки и почиства почти навсякъде, вкл. и отстранява зъбния камък без изключително вредната процедура за почистването му с ултразвук. Единственото място, което не може да достигне, е точно между два зъба. За тази цел се използва зъбен душ (или конец за почистване, ако човек няма възможност да си купи зъбен душ). Водата за уста е просто една търговска измишльотина, създадена да носи пари на производителите - също като напълно излишното бръснене на подмишниците и интимното окосмяване, които се опитват да рекламират като "хигиенични".

# 426
Ами не се съгласявай.
А бръсненето не е хигиенично, а естетично. Ти си ходи космата, щом ти харесва и те харесват така.

# 427
  • France
Електрическата ми четка за зъби има приставка за воден душ, но не съм забелязала разлика. И зъболекарят ми когото виждам веднъж годишно за отстраняване на плаката, също. Може би трябва най накрая да се наканя да ù сменя батерията и пак да я ползвам.

# 428
  • Paris, France
Ултразвуковите четки за зъби не махат зъбен камък. Плака махат. Могат да развалят корони и импланти, обаче  А звуковите четки развалят и емайл ако се задържат на едно място дълго. Към тези четки има и воден душ, но от него разлика не виждам.

жребче, клонът, който е като пръчка, се накисва във вода за ден и с нож се обелва кората. Власинките на дървото стават като четка като се търкат в зъбите. Веднъж седмично се отрязва и бели пак.

https://m.youtube.com/watch?v=pbKaMYviD3E

Удобно е за кратко пътуване, защото не се мъкнат пасти.

Ами не се съгласявай.
А бръсненето не е хигиенично, а естетично. Ти си ходи космата, щом ти харесва и те харесват така.

Бръсненето за жена е неестетично, освен нехигиенично.

# 429
  • Пловдив
Поддръжката от всякакво естество не подбира по богатство, а е въпрос на лични усещания. Както има богати мърлячи и мърлячки, така има и бедни, но много поддържащи се мъже и жени.

Плаката и зъбният камък се натрупват както по видимата част на зъба, така и под венците, така че не си мислете, че с една четка за зъби, пък била тя и ултразвукова, се преборва този процес. Между другото, неправилната употреба на ултразвукова четка може да съсипе емайла на зъбите, така че не бива да се прилага натиск към зъбите. Четката за зъби не може да проникне между дъвкателните зъби. Те са в пъти по-широки и по-прилегнали един към друг, отколкото челните зъби.
 От зъбния душ има многократно по-голяма полза, отколкото от всякакви конци и междузъбни четчици. Те също помагат, но не могат да заместят зъбния душ. А течността за уста достига навсякъде, включително и в най-недостъпните части между зъбите; че дори и малко под венците при жабурене.

Обезкосмяването не е само с цел красота и нежност при докосване, а и води до премахване на условията за задържане на засъхнала пот и микроби по кожата на тялото. Това, че нещо ни е дадено по природа, не го прави непременно нужно и изискващо да го оставим да си расте в естествения му обрасъл вид. Отделно, че колкото и често да се къпеш, космите по мишниците и в интимната област водят до сърбежи, а през лятото - и до усилено потене и миризми. Също до сърбежи водят и гъстите мустаци и бради. Много жени пък имат по-големи и тъмни власинки в областта на мустаците (а понякога и по гърдите) и не биха желали да ги оставят там, а си ги премахват. И това е нещо съвсем обичайно.

# 430

Бръсненето за жена е неестетично, освен нехигиенично.

ОК, не споря. Но мисля, че е ясно, че ставаше дума за обезкосмяването по принцип, а не за конкретния вид обезкосмяване. Използвах думата бръснене, защото тя беше спомената в поста, на който отговарям.

# 431
  • София
Скрит текст:
Поддръжката от всякакво естество не подбира по богатство, а е въпрос на лични усещания. Както има богати мърлячи и мърлячки, така има и бедни, но много поддържащи се мъже и жени.

Плаката и зъбният камък се натрупват както по видимата част на зъба, така и под венците, така че не си мислете, че с една четка за зъби, пък била тя и ултразвукова, се преборва този процес. Между другото, неправилната употреба на ултразвукова четка може да съсипе емайла на зъбите, така че не бива да се прилага натиск към зъбите. Четката за зъби не може да проникне между дъвкателните зъби. Те са в пъти по-широки и по-прилегнали един към друг, отколкото челните зъби.
 От зъбния душ има многократно по-голяма полза, отколкото от всякакви конци и междузъбни четчици. Те също помагат, но не могат да заместят зъбния душ. А течността за уста достига навсякъде, включително и в най-недостъпните части между зъбите; че дори и малко под венците при жабурене.

Обезкосмяването не е само с цел красота и нежност при докосване, а и води до премахване на условията за задържане на засъхнала пот и микроби по кожата на тялото. Това, че нещо ни е дадено по природа, не го прави непременно нужно и изискващо да го оставим да си расте в естествения му обрасъл вид. Отделно, че колкото и често да се къпеш, космите по мишниците и в интимната област водят до сърбежи, а през лятото - и до усилено потене и миризми. Също до сърбежи водят и гъстите мустаци и бради. Много жени пък имат по-големи и тъмни власинки в областта на мустаците (а понякога и по гърдите) и не биха желали да ги оставят там, а си ги премахват. И това е нещо съвсем обичайно.
Лелее, колко си обстоятелствен... Измори ме...People No Good

# 432
  • Пловдив
Жребче, би ли снимал състава на тези два продукта? Да видим дали съдържат алкохол?
Разбира се! Ето ги и двете опаковки отзад.

Скрит текст:
Listerine Advanced white:

Listerine Nightly reset:

# 433
  • Пловдив
Вече и здравната каса поема част от цената на имплантите, а в Македония са по 400€ единия, по-малко ако се правят няколко наведнъж.
И в България са по горе-долу толкова.

# 434
  • София
Ох, намерихте къде да се забиете - зъбна плака и косми! Предишната тема на темата беше по-пикантна и по-приятна.

Общи условия

Активация на акаунт