Как да разпознаем фалшиво богати хора

• 35 036
  • 1 349
  •   1
Отговори
# 720
  • Paris, France
Не мога да разбера защо толкова жени се страхуват от други жени, които са при това и майки. Нали жените се познават една-друга? Откъде е тогава този страх, че нещо непременно ще е много зле?
 А грижещите се за болен родител едва ли са все бедняци. И едва ли са тип хора, които няма да са грижовни към жената и децата си някой ден. Именно в тяхната грижовност се познава това им присъщо качество. Малко ли примери от живота има за хора на млада и по-зряла възраст, зарязали родителите си на произвола на съдбата? Те ли минават за по-качествени Човеци?

На млади години искаме младежка среда, не болни родители. В моите очи мъж, който живееше с мама беше Муньо, а и в северна Европа не е прието. За какво да си напусна моите родители за да ида да се натискам у чужди?

Хедонистите искаме хахо хихи, а това не винаги е възможно с болен родител. Тъпо е, скучно е, да речем.

Грижовен към мама не става непременно грижовен към децата, а и в началото на връзка не предвиждаме деца.

Жените искаме здраво потомство и съответно болест на родител на мъжа го декласира леко.

Май в държави с добър стандарт, добро, безплатно здравеопазване, индивидуализъм и социални помощи и пенсии болен родител не е голям turn off,  но в семейни и където се очаква снаха да гледа свекърви болен родител е плашило за кандидат-снахи.

# 721
Жребчо, нещо мама ти е болна тема. С майка си ли живееш?
Преди няколко години се наложи на два пъти да се връщам в България поради болен родител с последващи животоспасяващи операции и от личен опит зная, че това е тема, с която шега не бива. Пък и в клиниката в София тогава жената на съседното легло разправяше как нейните деца не се интересуват от нея как е, що е, и са я оставили на произвола на съдбата.

Ами това не е отговор на въпроса ми, това са някакви екстремни ситуации. Разбира се, не си длъжен да отговаряш.

Хайде да не усложняваме казусите с болни на легло и нуждаещи се от операции, в общия случай става дума за възрастен, но все още относително здрав човек, който няма нужда от постоянни грижи. Мамохотел му  викат...

# 722
ЧС, напълно съм съгласна с написаното от теб, но имам една много важна уговорка - семейството може да подели грижите или да отдели пари, с които да финансира тези грижи за родителя. А това, в момента от съвсем първа ръка го твърдя, е на светлинни години от съжителството със същия този родител. Съжителството с болен родител не е просто финансови разходи и материални грижи. То в много голяма степен е климатът в дома. А този климат аз няма да причиня на мое дете, та ако ще да не изляза от деветия кръг на ада никога. В момента плащам изцяло издържката и обгрижването на майка ми, ходя редовно при нея, но да причиня на детето си живот сред линейки и тръшкане няма да стане, дори ако ми опрат два Калашника в гърба.

# 723
  • София
Може всякак да е, но има някои общи характеристики. Нека да вляза в ролята на този мъж -  аз съм мъж на 40 и живея с майка си, и ако тя се занимава с всичко (а обичайно майките по инстинкт и навик се занимават с всичко, дори когато децата им не живетя при тях, а ги посещават понякога), то това е много удобно, няма да ми се налага да ги мисля тези неща. Защо да си развалям удобството, та на мен така ми харесва! Значи, искам да имам жена, обаче да си съхраня и удобството, защото иначе за какво ми е? Следователно тя ще трябва да се вмести в моята картинка - ако се изнесем, ще трябва тя да прави всичко това, което прави майка ми. А когато дойде проблемът със здравето - ето кой ще води майка ми насам-натам, нали жените повече разбират, жена ми ще се погрижи.
единственият бъг, който може да се получи в схемата е този мъж да се влюби лудо, но дори тогава ще е временно положение, защото пак ще си търси удобството.

# 724
  • Обран бостан ;)
Така че ще генерализирам, колкото и тъпо да звучи - мъж над 23 при мама е мъж, който не става за чеп за зеле.

Значи тема "как да разпознаем тези, коит' не стават за чеп за зеле" е излишна. Trollface

Представям ви Ал Бонди:
Скрит текст:

# 725
Така че ще генерализирам, колкото и тъпо да звучи - мъж над 23 при мама е мъж, който не става за чеп за зеле.

Тъпо, всичките ми познати от училище и университета си живееха с техните и до по-късно, изнесоха се като се загаджиха/изпожениха. И почти всички стават за много повече от чеп за зеле. А ти обобщаваш по късата клечка, която ти се е паднала.

# 726
Аз съм се омъжила за мъж, който живее при мйка си, брат му също живее при майка си и той е женен вече 28 години.
Моят мъж не чисти, но деца гледа /с изключение на домашните, защото не разбира математиката въобще/, основно той.
Въобще една жена иска ли да се омъжи, ни една майка не я спира.
Тук където живея, абсолютно всички /с много малки изключения живеят с родителите си цял живот/.
Сега аз със снаха няма да живея и ден /като чета форума, всичко ми е ясно/, така че  къщи прогимназии не строя. Планирам обаче, Сейшели, защото съм модерна. СНААТА да се оправя без мен.

# 727
Поредни глупотевини прочетох. Confused Тук-таме някое точно и адекватно мнение, шегите ги оставям настрана, ясни са.
Невенка, както чета глупотевини, и почвайки да се "отчайвам", хоп попадам на твое "дробене", и след стабилен, напоителен хилеж, балансирам. JoySmile

Някои продължават да забравят, че само с ум и интелект, не се привлича партньор.
То си е казано, че жената трябва да се стреми към сексапилност.
Ако има жени, които си мислят, че само в началото "да полагат усилия", докато забременят, и после през просото, с мен не биха имали шанс. Секс правя всеки ден, обичам го, важен ми е, фундамент във връзката. Съответно "асексуална" жена, без да ме привлича, и да искам да съм с нея постоянно, не би била до мен. Правя уточнение, че не говоря за "красавица", това е много субективно и относително.
Сега, ясно, че за всеки влак си има пътници, но очилатка "bookworm" NerdAnimal Bug, ако не полага и усилия за тялото си, да хване мъж, който може да има всяка, ще й е много трудно. И отново пояснение - очилата сами по себе си не са проблем, всеки слага рано, или късно.
Вариант две - мъжът я взима за "официална" съпруга, но любовниците са гарантирани.
Вече, ако и двамата са "навити" на такива отношения, да си живеят.
Нямам нищо против, нямам нищо лично, не съм някакъв идиот, но не знам Галка какво очаква с това мислене.
Въобще не желая да я обсъждам и коментирам, но тя иска нещо, не предлага нищо, негативна е, адски отблъсква това. И дори, ако не е някаква хубавица, ако се държи нормално, дори и аз бих й обърнал внимание, и бих си списвал с нея, съвсем нормално. Ако говорим на ниво чат, "анонимност", продължаване в реала, не би имало. И тук говоря за типажа, не лично за нея, нея я използвам, за да коментирам, защото такива жени, като нея, бол. Представям си на Кристина изтрещелите френдки какви са, не ми се мисли.
Не знам предубедена към всички "мъжове" ли е, само към нас ли се държи така, такава ли си е, но ще й е много, много трудно. До хора си е. Всеки случай негатив, троснатост, дръпнатост, цинизъм, никой нормален няма да търпи.
Мен не ме гледайте, аз съм космополит, тепърва много неща предстоят, и си извървявам пътя, така, както го разбирам, както се чувствам добре, в кожата си, желанията, и разбира се обстоятелствата на средата на макро и микро ниво, не само в БГ, защото всичко е вързано.

Какво за IT-тата?
Повечето са или самоуки, или старите кучета са минали през ТУ, или СУ, но това не стига.
А масата вече само със сертификати вървят, и курсченца тук-там.
На високи позиции се искат много сертификати за различни технологии, и постоянно вадят, и Уиш спомена, аз допълвам, а не диплома за "вишУ". Гледат какво можеш, отиваш на интервю с подготвените проекти от предишния ти опит, дават ти задачи, и гледат ставаш, или не ставаш.
Не на последно място, 95% от "любимците ви таргетирани", са един обслужващ персонал, неугледни, с много здравословни проблеми, депресари и т.н. Wink

Андариел, имам много познати и то доста без никакво вишу, самоуки са в бранша, стигат едно ниво, след което се отказват, не защото не ги искат, или защото дипломката, че я нямат им "пречи", а защото отказват натовареността и безсънните нощи, защото корпоративните бумаги, не са за тях. Много от тях вече са фрийлансъри. Това за любимия ви ИТ.
Да, много от тях преди са се занимавали с друго, един физик, завършил СУ, друг инженер, работил на 800 лв. дълги години, но сами са влезнали в бранша и са се развили, нямат диплома за IT, било бакалавър, или магистър.

Скрит текст:
в момента негативното отношение към имането на диплома е поза
Негативното отношение не е към имането на диплома, а към липсата на академично и  прагматично покритие на дипломата, което я превръща в хартийка, нужна далеч не във всеки бранш.
Защо, мислите, напоследък толкова се повиши интересът към педагогиките?

Тук ей така, наедро-наедро се приказва
Интересът към педагогиките се повиши в предимно в провинцията, където това е една от малкото възможности за намиране на работа и сигурен доход. В София например, хората с да кажем английска филология нямат особен интерес към педагогиката, защото имат възможности за значително по-високи доходи с далеч по-приятна работа от учителската.

Всъщност, ти говориш наедро за ценността на дипломата. А дипломата може да е ценна за дадена професия, бранш и други конкретни обстоятелства и без особена стойност в други.
Уиш - + 1
Анди - -

rf, така е за комунизма, и нещата от поста ти.
Това му е хубавото на форума - един казва, друг допълва. Simple Smile
Между другото, говори се за всичко, не виждам причина да не се.
Наболелите теми са много, и пред обществото има много дълъг път до достигане на нормалност.
А пътят е още по-дълъг, защото всичко отвън, влиза и тук, и като се пречупи през манталитетчето ни, кашата я виждаме.
Hands V

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 13:25 от FragranceFanatic

# 728

Тъпо, всичките ми познати от училище и университета си живееха с техните и до по-късно, изнесоха се като се загаджиха/изпожениха. И почти всички стават за много повече от чеп за зеле. А ти обобщаваш по късата клечка, която ти се е паднала.
Съжалявам, но няма сила на света, която да ме убеди, че един психически нормален мъж ще се натиска при мама и тате и ще се изнесе чак като/ако си намери гадже. Мога да разбера подобно съжителство до завършване на университет, но започнеш ли да работиш, би трябвало това да е първото, което искаш - самостоятелност, а не да влачиш гаджета в детската стая докато маме и тате спят.

# 729
Много голям. И повече от половината заплата може да спести. Не плаща наем, може да си даде собственото жилище под наем, режийните са малко, Не е бил женен и не се е охарчвал по деца, не плаща издръжки.

Мама му или баща му вероятно имат пенсии, като ходят в болница е по здравната каса и болната мама вероятно пере, глади и готви.

А може и да не иска деца и брак 😎
Sunglasses
Щом казваш. Аз, понеже съм го виждала, не го вярвам - ни за спестявания, ни за грижовност. Вече са писали.

Добре, де, ако той не е на 40, а на 30 и се ожените и си живеете сами, след 10 години пак ще е същото - майката ще е болна и ще има нужда от грижи. И тогава?  А ако не е неговата, а вашата? Пак ли кажете да се оправя и да не ви пречи?
Или за момента човекът трябва да удуши майка си с възглавницата, че да не му пречи на връзките? Това е просто кофти стечение на обстоятелствата и показва, че ако не друго мъжът е отговорен и не бяга от неприятни задължения.
Не бяга, защото няма накъде, което е различно от грижовност. В общия случай човек иска да има свое семейство и деца, не да става помощник в гледането на чужди хора или направо гледач. Аз не съм на 20, родителите ми не са първа младост, да се вържа с някого с болен родител, колкот' да направим бебето и понеже покрай болния не-мой родител евентуалният татко може би ще е грижовен и към мен и детето - не, няма да стане.

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 13:16 от Анонимен

# 730
За вас може да са предразсъдъци, за хората - нещо, което им боде очите и не желаят в живота си. Тяхно право. Менюто е богато, тъкмо дамите без предразсъдъци ще успеят да оберат каймака под формата на живеещи с майките си 40+ годишни Simple Smile

Чисти предразсъдъци са не "за нас", а защото съответстват на определението за тази дума - "предубеждение, заблуда".
Свойствен тип мислене е за млади хора, за хора без опит, както и за хора, спестяващи време за мислене и проверка на вариантите.
А варианти има най-различни.
Човек може да живее с родителите си без това да е за него, за тях или за когото и друг да било пречка. Зависи от множество параметри. Различни са хората, условията им на живот, родителите, отношенията с родителите и т.н. Изравнявайки по 1-2 познати ви лично случаи или, още по-лошо, по нещо чуто и прочетено, всъщност губите голяма част от обективната информация и възможността за направа на обективни и верни изводи.
Животът учи с времето. Човек, склонен към предразсъдъчно отношение, често губи заради него, затова и казах, че е най-жалко не за обекта, а за субекта на предразсъдъчния тип мислене.

Цитат
Това са супер крайни и теоретични примери.

Това е забавното в тази част на форума. Много е полезен за десетминутка.

# 731
Офф, няма сила която да ме накара да изчета 50 стр., но това пък да четеш ерген да пише за въображаемата си жена какво и как трябва да прави, е толкова забавно.

# 732
Офф, няма сила която да ме накара да изчета 50 стр., но това пък да четеш ерген да пише за въображаемата си жена какво и как трябва да прави, е толкова забавно.

Отделно да твърди, че другите жени са изтрещели, а той въобще да не може да се погледне от страни как изглежда в очите на жените.

# 733
Не мислех, че все още е останал някой, който му чете чаршафите и самохвалството. Направо си желязна. Като му прочетеш 4-5 поста и от там нататък не е нужно да го четеш, за да ти е ясно какво пише. 😃

# 734
Евенце, а как си представяш женен мъж да е толкова смел, че с риск на животеца си да изяви такива претенции? Simple Smile Само ерген може да е толкова безразсъдно храбър оптимист.

Общи условия

Активация на акаунт