Как да разпознаем фалшиво богати хора

• 34 982
  • 1 349
  •   1
Отговори
# 885
  • София
Дали с брак или без брак официално, разводът/раздялата е развод - върви по същата схема като тези и с брак - делят общи имоти, деца и си мерят самолюбието като наказват партньорите си с всички позволени и непозволени средства. Рядко нарушават схемата в положителен смисъл.

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 22:28 от Andariel

# 886
  • France
Мисля, че вече съм го споделяла в друга тема, за мен 25 години е лимитът да станеш самостоятелен. И това го казвам като майка, която обича неимоверно детето си. За негово добро е да отлети от гнездото. Колкото по-рано, толкова по-добре. Младостта не се връща и не е същото да си при мама и при татко, и да се учиш да бъдеш себе си навън. Имала съм и трудни моменти, но се радвам, че съм имала този шанс да следвам далеч от семейството ми. На моите състуденти им личеше кой къде живее. Тези, които не бяха самостоятелни, след една година Еразъм буквално пораснаха. И повече не се върнаха при родителите си.

Сложно е да решиш как и в какво да инвестираш. В момента точно това ни тормози с ММ. Няма как да знаеш кое е правилното решение

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 22:55 от Philomena

# 887
Фалшиво богатите хора се разпознават по различен начин през различните възрасти.. И на разпознаващия, и на разпознавания.
 Примерно, днес видях на училище да отива момиче с последен модел джип мерцедес - вие ми кажете, то фалшиво богато ли е?
 По разводите как се различават фалшиво богатите?
А сексът като критерий за фалшиво богатство може ли да бъде?
 А в старостта... как умираш богат от инсулт, защото не е имало, кой да те закара навреме в болница и как умираш беден, но с роднини около себе си.. Как умираш богат от рак, построил най-модерна болница..
 Но чуденето ми беше за разводите като критерий за фалшиво богатство.
Много точни въпроси за размисъл.
Имам отговорите, но няма да ги казвам, че съм "пиперлив", и няма да се "харесат".

Стига сте се оплаквали от недоимък. Щом можете да си позволите да пишете по цял ден в БГ мама, значи сте богати. Smiley
Ххах, нали.
Мне, просто са домакини, и имат провайдър. Wink

# 888
  • Пловдив
Ако водачката на Мерцедеса борави добре с лоста му, може да е само за временно ползване, а не неин.

# 889
Philomena, и ние сме пред големи дилеми за бъдещето. Разминаваме се там, че ММ предпочита питомното, а пък аз... искам да гоня дивото. Правилно няма как да знаем кое е, ама ако е живот, да бъде, с всичките му рискове, провали и разочарования. От 3 години съм на стенд бай той какво ще реши, накрая незнам кой ще отстъпи, но няма да съм аз 😁

# 890
Точно днес прочетох, че половината домакинства в България са пренаселени и като гледам в какви конфигурации живеят някои съседи, май е вярно. Живот като в приказка, ама не от Джейн Остин, а от Елин Пелин - "влез, макар да сме мнозина, че нали си ни роднина".

# 891
  • София
А, това ми напомня за едни съседи, парадират с някакви адидаски и найкове, а са се навряли 7 човека в двустаен.

# 892
Повече от половината, Райна.
Хора, като мен, Пирончо, още няколко мои познати, и сигурно 3-5% от "младежите", сме по-скоро изключения.
И то не, защото не сме женени и нямаме деца все още; много и от "семейните" се бутат в дядова ръкавичка минимум 2 поколения.

Ххаах, да, Фрий, и мерджана пред панелката.
Не просто мерджан, S класа, която за адекватна поддръжка и дума не може да става.
Над мен в тристайния са майка, баща, двамата сина, единият на 33, другият на 29 с гаджетата.
Всички работят, аз не го проумявам. 100 пъти да са излезнали под наем младите.
Вярно, в съседния блок правят ремонт от години на един наследен, не знам какъв, двустаен, или гарсониера, но за кой по-напред? Thinking
Сладурите имат 7 коли, броили сме ги с другите комшии. Бащата има 2 лични трошки, и наскоро взеха "семейна" E60, черна, разбира се. Всички имат по 1 лична, и една служебна, трошки.
Зимата са ми много смешна гледка, само слизат да припалват от време на време личните.

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 23:20 от FragranceFanatic

# 893
А, това ми напомня за едни съседи, парадират с някакви адидаски и найкове, а са се навряли 7 човека в двустаен.
Откога притежаването на найк, или адидас е белег на богатство? Ще кажеш, че с Hermes са се закичили.

# 894
Определено има хора, които си мислят, че са вървежни заради найковете, пък били те и реплика. И аз го споменах по-напред, ама си викам, че си внушавам. Не, че е белег на богатсво. Робуването на марки е белег, че искаш да парадираш такова.
Rockstar,  то затова остават пари за маратонки 😉

# 895
Робуването на марки и следватето на определени тинденции е белег, че искаш да парадираш такова.
Те пък щото адидас и найк са егати и скъпите марки, не сте сериозни, нали? Има адидаси по 50 лева, оригинални.
А фактът, че някой харесва, купува и носи определени марки, не значи, че го прави, за да парадира с нещо пред вас. Не може да сте чак толкова самовлюбени, че да си мислите как някой е посветил живота си на мотото " гледайтиииии, завиждайтииии!“.

# 896
  • Пловдив
Скрит текст:
Хора, като мен, Пирончо, още няколко мои познати, и сигурно 3-5% от "младежите", сме по-скоро изключения.
И то не, защото не сме женени и нямаме деца все още; много и от "семейните" се бутат в дядова ръкавичка минимум 2 поколения.

Не просто мерджан, S класа, която за адекватна поддръжка и дума не може да става.
Над мен в тристайния са майка, баща, двамата сина, единият на 33, другият на 29 с гаджетата.
Всички работят, аз не го проумявам. 100 пъти да са излезнали под наем младите.
Вярно, в съседния блок правят ремонт от години на един наследен, не знам какъв, двустаен, или гарсониера, но за кой по-напред? Thinking
Сладурите имат 7 коли, броили сме ги с другите комшии. Бащата има 2 лични трошки, и наскоро взеха "семейна" E60, черна, разбира се. Всички имат по 1 лична, и една служебна, трошки.
Зимата са ми много смешна гледка, само слизат да припалват от време на време личните.
Аз имам само велосипед на повече от 10 години, та май не минавам за богатаж. Даже и "Адидас" и "Найк" нямам, защото нося "Пума". Smiley Но не за друго, а защото моделът приляга удобно на бедняшкото ми ходило и е изненадващо издръжлив на дълги разходки.
Скрит текст:
С мен много жени ходят, но никоя не се вози. Innocent

# 897
  • Paris, France
Точно днес прочетох, че половината домакинства в България са пренаселени и като гледам в какви конфигурации живеят някои съседи, май е вярно. Живот като в приказка, ама не от Джейн Остин, а от Елин Пелин - "влез, макар да сме мнозина, че нали си ни роднина".

Така искат, така живеят. Не е от липса на жилища. Почти 4 милиона жилища за население под 7 милиона, а реално може и под 6 не е зле.

След поява на деца местенето е сложно и тежко. Живеем в малко жилище с една баня с децата. На когото не му харесва да се мести! Аз повече никъде не мърдам. Абеее, може и да мръдна, но само сама. Преди да дойдем тук едвам намерихме апартамент с три спални. По-тежко местене не съм имала в живота си, а съм се местила и аз не помня колко пъти, с майка, сама, с мъжа ми 2 пъти се местихме като се роди сина. Гледай училищата, парковете!

Над мен в тристайния са майка, баща, двамата сина с гаджетата.
Вярно, в съседния блок правят ремонт от години на един наследен, не знам какъв, дустаен, или гарсониера, но за кой по напред? Thinking

По една лична и една служебна трошки, хахахаха.

Ние сме в дядовата ръкавичка и съм забранила да се водят гаджета да живеят тук. На всички съм забранила. Давам и пример - не водя гаджета 🥳. Кола никой няма и никой не иска. Не било екологично.

В тристаен не е зле. Имамнсъседка, която живее с двамата си сина и гаджетата им в жилище като нашето - с три спалнички. Всеки си има стая, ама гаджетата се карат помежду им. Синовете и не щат да плащат наем, а гаджетата и те май не щат.

Имах приятелка, която си даде спалнята на единия син за да живее с гаджето, а тя отиде да спи в хола, защото имат двустаен. Те се изнесоха, но на другия син и дете се роди, та поиска спалнята и за детска. Моля? Тя ме питаше какво да прави. Изнесе се при мъж, горката.

# 898
  • София
Току-що убихте дума индустрии и прослойки, които поддържат културата на престижа на марките.

# 899
Невена, къде ви е тясно, в Париж сега, че не разбрах?

Абе, ако ще и 5 стаи да са, аз си искам да съм сам с жената, точка.
Никави трети лица, да си се разпищолвам, както си искам по пищов и да си лашкам навсякъде по всяко време на денонощието.

Общи условия

Активация на акаунт