Как да разпознаем фалшиво богати хора

• 34 938
  • 1 349
  •   1
Отговори
# 900
  • France
Ох, Невена, много се смях на поста ти. Просто си представих как синчето довежда гадже в деЦката. И ние с баща му спим с тапи за уши, защото нали Joy Не, няма да я бъде тази Joy

Между другото сме така, когато празнуваме Коледа със свекърите. Уж голяма къща, но накрая си ходим по главите

# 901
Робуването на марки и следватето на определени тинденции е белег, че искаш да парадираш такова.
Те пък щото адидас и найк са егати и скъпите марки, не сте сериозни, нали? Има адидаси по 50 лева, оригинални.
А фактът, че някой харесва, купува и носи определени марки, не значи, че го прави, за да парадира с нещо пред вас. Не може да сте чак толкова самовлюбени, че да си мислите как някой е посветил живота си на мотото " гледайтиииии, завиждайтииии!“.
Всъщност става дума за хора, които наистина нямат големи възможности и искрено се кефят на такива обувки и си ги носят с гордост, макар че чукват щото нямат минути... и странното дори не е и в това, а в начина по който те самите го възприемат, а не аз.

# 902
Вече в 2020 г., просто да "чукваш", е малоумно.
Ако някой си мисли, че без уговорка просто ще чуква и после ще му връщам, не е познал.
Вече има за 12-15 лв. планове с по 2000 и повече минути, а минутите не са проблем, пишеш във Вайбър, примерно, като не искаш да "се набутваш", да ги "хабиш".
Измекярски историйки.
А и масата вече пише, особено младите гаджета - 20-30 годишните, не са много разговорливи.
Зомбирани са в тела и чата.
Много 30+ пък са депресарки, та пак няма угодия, да чукваш ли, да пишеш ли.
Всичко с предварителна уговорка и уточнения.
Големите принцеси няма що.

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 23:59 от FragranceFanatic

# 903
Да, това беше смисъла. Измекярски истории, в кафето взима касовия бон да провери колко стотинки е кафето, обаче найковете са много важни ( за него самия, де). Че май се разбра, че аз се впечатлявам. Бедността дори не е в нямането на пари, за жалост.

# 904
  • Paris, France
Невена, къде ви е тясно, в Париж сега, че не разбрах?

Абе, ако ще и 5 стаи да са, аз си искам да съм сам с жената, точка.
Никави трети лица, да си се разпищолвам, както си искам по пищов и да си лашкам навсякъде по всяко време на денонощието.

Да, сега ни е тясно. С банята е кошмар и добре, че имаме отделна тоалетна, че би имало застреляни ако нямаше. Децата се къпят по час поне, и аз по толкова, мъжът ми се бръсне по два пъти на ден, а котаракът покрай карантината се научи да ходи да спи там на спокойно 🐈.

Не знам как ще се разпищолваш с дете, особено като порасте. У нас редовно има будно дете до 3ч сутринта. Другото става в 5. Синът влиза в стаята ни да провери как е WiFi-то, че в неговата било слабо.Оня ден сядам на леглото си върху някого в 6 сутринта. Дъщерята последвала котарака и легнала  да го гали. Вечно някой извадил кабела от телефона ми и сложил нещо негово да се зарежда. Петте кабела в стаята му били заети. Никъде не излизат. ММ не ходи никъде и работи от вкъщи от края на март и не се знае докога. Днес въвеждат вечерен час от 21 до 5 сутринта или 6ч беше.

Оня ден на родителската среща родители се оплакаха от натоварената програма. Децата ни учат до 2 сутринта. Учителят каза да не им позволяваме да учат след 11ч. Ами ако не успеят да напишат домашно? Лошите оценки ще са за тях.

Днешната младеж не излиза като нас, то и ние вече не излизаме. Само учат, а за какво ли? Сложна е системата, а знания никакви.

Мене не ме бъркат малките жилища. Бърка ме липсата на втора баня и непрекъснатото присъствие на хора. Мога да живея на таван, в коридор, в стая 1.50 на 2м, ама да си е мое.

Дам, малки деца малки проблеми, големи деца, големи проблеми.

Филомена, хич не е смешно като са ти в къщата. Свекърите имат голяма къща и си лягат рано. Някакви щурци чуруликат по цяла нощ и не е зле. У майка ми е тежичко, ама се преживява.

А откога Найк е признак на богатство?

# 905
  • София
Моне, ти пък, го разбери човека - парите са крайно количество и ако ги дадеш за едно, не можеш да ги дадеш за друго и затова гледа касовата бележка. Винаги се разбира по харчовете на кого какво му е по-важно.

# 906
А откога Найк е признак на богатство?
Стига де, пусни ме да се почувствам богаташка! Движа само с Адидас и Найки, но...до един купени или от аутлет, или директно от сайта на производителя при разпродажба на последни бройки. Та, някои от тях ми струват горе-долу колкото папуци от Матстар. Ама, като изляза след малко да си навъртя 10-те хиляди крачки, ще навиря нос като първа богаташка. Simple Smile

# 907
  • София
При хората, за които говоря, иде реч точно за парадиране. Изтъкване на детската площадка какво и откъде е купено - маратонки, дрехи, лаптопи. Не е С класа, а едно старо бмв. И две строшени баничарки, които ползват за великия си бизнес, за който също се раздува ежедневно.

# 908
Рокстар,искаш да кажеш суета...

# 909
И в други теми съм писала - проблемът с хорското парадиране се решава като спреш да чуваш и най-вече да влизаш в такива диалози. Нищо не се постига с изясняването чия кола е 20-годишна и чия - нова от магазина, най-много да се окажете на етапа "ти на какъв\каква се правиш".
Знам, че е смешно това "сине, обуй си найковете, не ходи бос на площадката, толкова пари сме дали за маратонки", но е по-добре да не бъдат поощрявани дори със смях.

# 910
  • София
А, аз вече не се виждам с тях. Няма проблем.

# 911
Аз пък не разбирам как изобщо обръщате внимание на това кой с какви маратонки е, колко годишна е колата му и гледа ли си сметката в заведението. И това са хора, които реално са ви никакви и не сте длъжни да общувате с тях. Да коментираш подобни неща към хора, които не са ти никакви, не е по-различен тип поведение от това на въпросните парадиращи.

# 912
Аз пък не разбирам как изобщо обръщате внимание на това кой с какви маратонки е, колко годишна е колата му и гледа ли си сметката в заведението. И това са хора, които реално са ви никакви и не сте длъжни да общувате с тях. Да коментираш подобни неща към хора, които не са ти никакви, не е по-различен тип поведение от това на въпросните парадиращи.
И на мен ми е странно това.
Аз гледам хората дали са елегантни,
дали колите им са добре измити и дали няма някакъв проблем със сметката в заведението.
Не се интересувам от марките.

# 913
Истината е, че всеки забелязва не това, което уж му навират в очите, а което е важно за него - аз например забелязвам и много се дразня на торби с боклук, оставени пред външната врата и очакващи по-добри дни, за да бъдат изхвърлени. Или маратонки, все едно какви, събути пред вратата. И колите ме дразнят, когато са паркирали върху тревата и осмърдяват въздуха, също електрически табла без капаци и външните простори, въобще мечтая за ред, за който бедното ни общество въобще не е дорасло. Бедността е и състояние на духа, не просто немотия. А като гледам като какви свине живеят и някои хора с пари, просто виждам окъсаните цървули на дядо им да прозират под марковите кецове.

# 914
И аз не забелязвам хората около мен, но другите ми правят забележка, включително и една дама, дето ме познава и ме чете във форума. Аз това също не го разбирам, как някой хем те дразни, хем общуваш с него. Аз общувам само с хора, които ме радват, а ако се налага да общувам с такива дето не ме радват, въобще не ги слушам, само кимам и се усмихвам. Една колежка веднъж ми вика:  Ама ти въобще не ме слушаш!
Е ха добро утро, иначе трябва да се караме.

Общи условия

Активация на акаунт