Как да разпознаем фалшиво богати хора

• 35 130
  • 1 349
  •   1
Отговори
# 945
Аз пък нямам кола, както и Невена каза, не е екологично.
Инвестирам само в недвижими имоти и в образование за децата си.
За мен си харча за емоции-пътувания и театри, давам и пари за мигли , което си излишен разход, като се сбръчкам ще си сложа и филъри.

# 946
Simple Smile С кола първа ръка съм - нито се е развалила, нито ме е разорила. Със стара кола бих се тревожила за такива неща, с нова - не.

# 947
  • София
Ако нямах дъщеря тийн, въобще нямаше да знам моделите на Найк. И пак ги бъркам.
Аз лично нося сникърси без марки върху тях.

# 948
Simple Smile С кола първа ръка съм - нито се е развалила, нито ме е разорила. Със стара кола бих се тревожила за такива неща, с нова - не.
3-5-годишна кола е практически нова.

# 949
И аз си нося кецове и якенца от Лидл, взети, докато пазарувам храна за вкъщи. Понякога се чувствам като прикачен файл в обществото,особено слушайки колежките какво ги впечатлява и подобни. Както казаха, до среда е. Едни качества са за присмех тук, а се ценят в чужбина. Влаганено в недвижимо имущество е умно. Особено ако си и предприемач. Купуваш къща, ремонтираш я, продаваш на много по-висока цена. За колите, е , кеф ми е да съм в кабрио, ама старата докато върви, не я сменям.

# 950

Simple Smile Нагоре прочетох как новите коли от магазина се разваляли редовно, на този пост отговарям.

# 951

Да де, ама ако мислиш да си я караш поне 5 години накрая вече ще бъде не толкова надеждна, ще се натрупат някои сериозни ремонти, няма да има вид и вероятно ще е морално остаряла. Рискът от скрити дефекти също го има. А новата кола ще я караш 5 години без да пипаш нищо, ще е с новите технологии, на реални километри, без скрити мискинлъци.
Разликата е в цената - новата я купуваш за 100 и след 5 години може да се продаде за 50. Старата се купува за 50 и след 5 години струва 10-20...  Като я продадеш и си вземеш цената излиза, че си загубила 30-40. А онзи с новата е загубил 50. Е, тук идва въпросът струва ли си. За новата и застраховките са повече, ама за старата някой гаден ремонт... И новата си знаеш, че в нея не е ставало кой знае какво, че е чистичка и неопетнена.
Нещата са на кантар според мен и трябва да се обмислят.

# 952
  • Mediterraneo
И аз съм с нова кола за първи път в живота си. Не съжалявам нито за миг, 4 години си напълно безгрижен( скоро пукнах гума, дори за това се погрижиха). Да, цената й вече е доста паднала, но тя и не е кой знае колко скъпа. Живот и здраве, с план за реновиране скоро ще я сменим пак с чисто нова.

# 953
ЧС, карам кола средно по 7 години. Може би съм късметлийка, но досега освен смяна на консумативи, която е неизбежна, не ми се е налагало да правя ремонти.

# 954
Може да си купя дънки и кецове от китайския мол, но пътувам когато и където искам. Навремето колежка ми обясняваше, че нейните дънки струват 200 лв., ще спестя марката и изкарват 10 години. Отговорих, че моите са по 20 лв. и за тия години ще си купя 10 нови.

# 955
И аз си нося кецове и якенца от Лидл, взети, докато пазарувам храна за вкъщи. Понякога се чувствам като прикачен файл в обществото,особено слушайки колежките какво ги впечатлява и подобни. Както казаха, до среда е. Едни качества са за присмех тук, а се ценят в чужбина. Влаганено в недвижимо имущество е умно. Особено ако си и предприемач. Купуваш къща, ремонтираш я, продаваш на много по-висока цена. За колите, е , кеф ми е да съм в кабрио, ама старата докато върви, не я сменям.

От Лидл купува най-вече ММ. От там си взема домашни тениски, боксерки, чорапи, някакви домашни къси гащи... Но маратонки или яке никога няма да вземе от там. Той търси мембрани, джобове, екстри... А якенцата от Лидл не са на това ниво, то се усеща като ги пипнеш. За маратонки и сандали да не говорим. И па казвам, това човек го прави за себе си, не за показ, понеже малцина схващат разликата. Всеки си има някакви мании. Ние не даваме пари за скъпи уредби, а има хора, на които уредбите са по-скъпи от колите. И то не е за показ, а защото са маниаци на звука. Други дават 1000 за мелница за кафе. И това не е за фукане.

# 956
Е, Джуди, сигурно има разлика между купени от официален магазин на Найк и такива от пазара!
И да, аз си купувам стари модели маратонки, защото съм скръндза и никога няма да дам 200 евро за нов модел маратонки, ама никога!
И да не излезе сега, че претендирам с Найк и Адидас, обувки купувам и от Декатлон и Карефур Simple Smile Фалшиво богата съм отвсякъде- Найк нося, ама за 20 пари.

От години и по този въпрос спрях да се залъгвам.
За 20 пари ми е все едно какви са ми запетаите по маратонката. Важно е да ми е удобна и да ми харесва.
Скрит текст:
Като гледам какви неща човек може да си напазарува от Али-експреса /Мъжът ми има хоби - поправя телефони и купува всякакви джаджи от там за стотинки. А и не само за телефони./ и колко никак не се различават от магазинските, освен по цената - съвсем.
Влизах в една турска фабрика за производство на кожени изделия. Огромни търговски площи, освен производствените. Човекът, който ни пое, е български изселник. Хората шият за Армани, директно и етикетите слагат и изнасят. Цените са оле Боже, макар и от фабриката да са доста по-ниски от магазинските. Другите им линии на същата фабрика и от същите материали са бая по-евтини. Понеже ги няма етикетите. Има неща, които са идеални реплики /аз и реплики не бих ги нарекла - 1:1 са/.
Друга фабрика шие за Калцедония. Знам им магазинските цени, знам и как вървят на черния пазар, на който продават работнички - в пъти разлика на едни и същи продукти.
Въобще на такива неща съм се нагледала, че отдавна не си лъжа акъла, че магазинът прави стоката и е основание за високата й цена. Не той е и гаранция за качеството и произхода й даже. Smile

Като се върна на темата, бих споделила, че един истински богат човек не би парадирал с марка на маратонките си. Просто би си ги носил ако са му удобни и би ги метнал, ако не са. Понеже са поредното някакво допълнение, което има цел да му свърши просто една работа.

В Лидл имат чудесен качествен трикотаж за ежедневието. Чорапи. Чадъри. Вълнени тънки ежедневни ръкавици. Дъждобрани. Памучни ежедневни панталони и къси гащи. По нищо не се отличават от в пъти по-скъпите им събратя.
Обувките им не са ми удобни и не купувам от там по тази причина. Ако бяха - и аз бих.
За дреха не бих дала много пари, за мен не си струва.
За техника, особено за автомобил - да. Един чисто нов няма нищо общо с каран дори година-две от друг собственик. За автомобил всякак бих предпочела новия. Основно заради скритите лимонки по стария. А и съвсем друго е да караш нова кола, вместо търкаляна вече, и то по българските пътища. Ако нямам достатъчно средства, просто нямам избор и не бих  обсъждала въпроса.  Тогава просто купувам каквото мога. Но! Не бих се заблуждавала, че купувам "по-доброто". С тази разлика.

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 13:42 от Judy

# 957
О, разбира се, че не всички го правят за показ. И не е лошо да цениш качествените неща, аз говорех за съвсем друг вид хора, с които явно доста от вас не са се срещали. Ами, за радост е , честно. Това не значи, че всичко, което си взимам аз е кроки.

# 958
  • София
Ей за това говоря - че парадират с дреболии, а едрите и важни неща са им леш.

# 959

Simple Smile Нагоре прочетох как новите коли от магазина се разваляли редовно, на този пост отговарям.

Питай в произволен автосервиз или отвори кой да е авто форум и като видиш за колко проблеми с чисто нови коли става въпрос, ще разбереш какво имам предвид. Това, че твоята не се разваля, не е гаранция че при всички е така.
Иначе и моята кола е купена чисто нова от магазина, карана е само от мен, но вече е на доста години и си минава в графа таратайка. Така че прекрасно знам предимствата на новата кола. Като изплатя апартамента ще мислим и за колата каква да бъде.
Сещам се на времето като си бях купил бус на старо, по радиото въртяха доста настойчиво една реклама за новите бусове Форд-транзит. Като голямо предимство изтъкваха, че като се развали (още докато е в гаранция) ще бъде предоставен оборотен автомобил на клиента. Направо се бях хванал за главата, сега това се прави и от много марки леки автомобили. Така че, както казах дори и чисто нов автомобил не е гаранция за липса на проблеми. Може би някои марки са по-добре в това отношения, японските като цяло и за тойотите съм чувал добри неща предимно, но все пак картинката е такава.

Общи условия

Активация на акаунт