Как да разпознаем фалшиво богати хора

• 34 934
  • 1 349
  •   1
Отговори
# 1 155
  • France
Невена, живеем врата до врата, не е нужно да ми обясняваш как стоят нещата във Франция. И сама добре ги знам. Па и работя, па и данъци плащам, па и жилище търся да купувам, така че поназнайвам ги нещата

# 1 156
Черна станция, що ли ми се струва, че част от тия ПЕЧЕЛИВШИ заводи си ги имаше и през 90-те. „Стомана” май има риск да бъде затворена, та не е добър пример, а и в последните години работи с доста намалени обеми спрямо 90-те.

Имаше ги, ама не умряха, а имат нови собственици и са преструктурирани. Въпросната "Стомана" например някога имаше доменни пеши (май три) и пак няколко руски електродъгови пещи. Напълно ненужни и затова нарязани за скрап. И вече никой не им покрива загубите. Ако са почнали да губят, ще фалират, ок, но няма да живеят на системи както тогава. Днес никой не строи Кремиковци далеч от руда, далеч от пристанище (да се докарва евтино рудата и да се експортира продукцията) и в котловина. И с Плама е подобно - в средата на нищото се строи рафинерия... Ама са били украса за всеки соц отчет - най-големите на Балканския полуостров.
Доменни пещи (клон МИР) на Стомана са изведени от експлоатация още по времето на соца, ако не ме лъже паметта, реконструкцията на електродъговите е през 1988-1989 г., а приватизацията е през 2001 г., та пак казвам, че хич не е добър пример.

# 1 157
Фило, аз пък ще се радвам да не спорите. Невена не вярвам да спори с теб, а ето така да коментирате и давате инфо, да се правят паралели.
Одеве си мислих, че и двете сте "французойки", ама не знаех парижанка ли си, или в друга част на Франция.
Интересни сте ми - двете сте там, ти тук си живяла, сякаш от по-скоро си навън, а Невена не знае много неща за тук от много години.
Дори се чудя защо не си пиете кафето из Париж. Stuck Out Tongue Winking Eye

Танграта пък се е върнал след 15 г. навън.
Въобще много неща могат да е кажат.
Идеята е да коментираме как да вървим напред, не да спорим, и да се надцакваме. Simple Smile
Жалко, че Контесата не списва също, да видим и нейната гледна точка.
Хора, като Танграта по-скоро ги уважавам - отишъл, направил нещо, върнал се, вложил тук, загробил, защото не винаги е сигурно, че ще има възвръщаемост, и как биха се развили нещата.
А хора, които са отишли наготово, и седят там (без значение къде), снася им се, и казват ние тук колко сме "зле", няма как да ги приема (не визирам никой, принципно).

Хахх, Невена, това за интернатите ме разби.
Тук няма такова нещо, или не съм чувал.
Някои частни училища имат автобуси и събират дечурлигата из "елитните" квартали и обратно.

# 1 158
Доменни пещи (клон МИР) на Стомана са изведени от експлоатация още по времето на соца, ако не ме лъже паметта, реконструкцията на електродъговите е през 1988-1989 г., а приватизацията е през 2001 г., та пак казвам, че хич не е добър пример.

Изведени може би, но се рязаха и много години след това. Като говорим за соца обаче важното е КОЙ ги е проектирал и строил толкова, явно без нужда. ЕлектродъговИ май никой не е модернизирал. И Кремиковци и Стомана имаха по една пещ на АСЕА и тя им беше предостатъчна. Кремиковци си модернизира тяхната след 1989, също и вакуумната инсталация, но останалото беше извадено от експлоатация. А на Стомана беше пълна скръб пещта, но не дадоха пари след 1994 за модернизация. След приватизацията не знам.

Но да не спорим, нека е лош пример, ама аз дадох доста на 5, нали?  И във всички случаи е лош пример за проектиране и калкулиране на нужните мощности, типично за социализма.

# 1 159
  • Пловдив
Колко обича Пирончо да приема всичко лично, особено за ръста и кг-те. Laughing
Споко, баце, ще си влезнеш в нормален ритъм, ама сантиметрите си ги приемаш и толкоз.
Невена говори принципно, а теб те адресира за лаф, обръща се към теб.
Права е за Средиземноморската диета.
Аз последните 5 г. без да искам се придържам само към нея.
Вкусно ми е и леко на тялото.
За маста и олиото и ти си прав, бабите ми само мас и олио са ползвали цял живот.
Фрагрански, ти май не си усетил как нарочно написах онова за килограмите и се чудех кои ли "обичайни заподозрени" ще се уловят за тях, пък само ти се обади. Satisfied Изненада голяма. За сантиметрите също се бъркаш. Много пъти съм писал, че каквото напиша в която и да е тема тук, е така, както искам другите да го прочетат. Smiley Който реши да влиза във филма, влиза на своя глава.

# 1 160
Информацията за „Стомана” е от собствения им сайт, можеш и сама да провериш. Странна работа е да определиш като ненужно предприятие, което си е работило почти перфектно 50-тина години и още 20 след приватизацията му, но всеки има право на мнение.
Май си предубедена и няма смисъл да спорим, а и нямам време да търся булстатите на другите печеливши, та да им гледам ГФО.

# 1 161
Информацията за „Стомана” е от собствения им сайт, можеш и сама да провериш. Странна работа е да определиш като ненужно предприятие, което си е работило почти перфектно 50-тина години и още 20 след приватизацията му, но всеки има право на мнение.
Май си предубедена и няма смисъл да спорим, а и нямам време да търся булстатите на другите печеливши, та да им гледам ГФО.

Ама то и Кремиковци си работеше, ама за там знам с точност на какъв хал бяха. Има си стенограми на политбюро на каква загуба е била индустрията ни и как са я покривали, ама се намират трудно и не ми се рови. Нямам и интерес да те оборвам, вярвай си каквото щеш.

# 1 162
  • France
ФФ, не се притеснявай, всичко е лъв енд пийс между нас с Невенка, просто сме различни поколения. Точно сега не е момента да пием кафе с този вирус Mask

# 1 163
Дайте нещо по-весело да си говорим, дори да е фантазиране, че покрай тези хвърчащи бройки на вируса и глупостите, дето ни приказват, съвсем се сдухах.

Абсолютно си права.
Много е добро - нашата любима изба.

# 1 164
Сори за спама, просто ми стана интересно - българите навън по-скоро не поддържат контакт, ако ще да са врата до врата сякаш, но във форумите е чудо
И аз съм различно поколение, на твоите години съм, но ми е много приятно с няколко потребителки, то не пречи.
Явно е до хора. Simple Smile
И в реала имам в близкото си обкръжение доста хора 45-55, всякакви.
Ясно е за вируса, по принцип. Simple Smile

Жреб, не съм усетил, в доста ситуации не вниквам чак толко. Simple Smile
Че много неща правя и е мултитаскинг.
Вярно, жените май са малко по-добри от нас в това, ама все пак. Wink

# 1 165
  • Paris, France
Жребче и Фрагранс, олиото, рафинирано от слънчоглед, се появява скоро. По времето на вашите баби го е имало, но на моята не. Технологиите са нови, от след втората световна война. Имало е шарлан, орехово масло където има орехи. Дядо ми е от Сливен и там са готвели с масло от орехи и зехтинът не е част от местната кухня, макар и да го е имало и да е имало маслини. Маслините са ферментирани на мястото на събиране, осолявани и закарвани готови.

Маста от свине не е била кой знае колко много. На юг, на топло, свинското е било лукс и там свинете не стават мазни. Кастрирали са мъжки прасета за да ги угоят, без упойка (както и в днешно време). Жестоки сме хората. Шопарите са ги колело по Коледа, като са гледали да не станат прекалено мазни. Като надвишат 90кг и се омазнят нямат никакво месо. Никой няма да тръгне да угоява шопар за едната мас. Маста са я осолявали и запазвали до ранно лято максимум.

Има едни прасета, които в балканския район натирват в гората и прибират на топло зимата. Те се чифтосват с диви свине и потомството е много здраво, яко и издръжливи, има много месо, но не и мас.

С мас не е можело да се готви през постите, а те са много дни на брой и повечето българи са ги спазвали. Майка ми пости.

Това, което вашите баби са яли сме го яли и ние, но много от тези неща са новости от след втората световна. Преди нея не е имало компоти. Плодовете са ги сушали на слънце. Не е имало и замразени плодове и зеленчуци, а само изсушени и заровени в пръст. Правели са сладко, но са го оставяли покрито с восък в пълен горе съд. 

ФФ, аз не споря с Филомена, то няма и за какво. Пояснявам защо Франция не е подходящо място за живот за някои хора, но за други е ОК. Това, което пиша Филомена го знае наизуст. Не мога да я поканя на кафе. Вече поясни, че живеем в малко жилище и дъщеря ми постоянно учи, а ММ работи от къщи. Нямам и право - в момента е забранено да се ходи на гости и хора да се събират. Не можем и да идем на кафе навън, защото имаме вечерен час до 21ч, в кафенетата е тягостно, хората седят с маски, а ти писах, че ме задушава. Кафенетата май ще ги затварят, но не съм сигурна. Не е време за кафета и чай. Като мине вируса и дойдеш ще идем на кафе всичките вкупом.

Не, не че не поддържаме контакт и не се искаме. В момента ситуацията е напечена и времето не е за срещи. Преди 10г се запознах тук с едно момиче, което живееше в Pantin, стария ми квартал и веднага се запознахме и срещнахме. Сега не смея да ида там. Ако има някакво закъснение на транспорта и не успея да си вляза във входа в 21 ме чака глоба от 135 евра, 1500 ако ме хванат втори път. Градът е под постоянна терористична заплаха. Днес са обезглавили на улицата учител по история в Yvelines. Това е където е двореца Версай. В момента говорят за това. Оня ден имаше нападнати полицейски управления, няколко, с хвърляни бомби по тях. Преди още няколко дена един пакистанец кла хора до Шарли Ебдо. Всичко това води до забавяне на транспорт, затваряне на пътища.

Другото е, че районът е огромен. Може да се окаже, че между мястото, където Филомена живее и моето има 2 часа път. Парижкият район не е Софийския 🤩🥳😎.

Жребче, че отслабнеш и на хляб и сол, но няма да е качествено и ще си направиш бели. В олиото има много омега 6.

# 1 166
ама форума, особено Контесата, Анди и Уиш така са ме насвивали
Аз? Сериозно? Стига бе, не може да бъде. Намирам те за много симпатичен потребител

# 1 167
  • София
Какво съм те насвивала? Но ако е свършило работа - супер!

# 1 168
  • Paris, France
ама форума, особено Контесата, Анди и Уиш така са ме насвивали
Аз? Сериозно? Стига бе, не може да бъде. Намирам те за много симпатичен потребител

Кристина е много готина, но отвреме навреме има нужда някой да я приземява, не точно насвива. Толкова черноглед и критичен към себе си човек рядко съм срещала.  Кефят ме вицовете, дето ни ги пуска.

# 1 169
През годините съм се чудела дали ми е жал за Кристина, понякога ми е идвало да я набия, но не мога да отрека, че тя има две много ценни качества - чувство за самоирония и joie de vivre (написах го нарочно на френски, защото е много повече от буквалния му превод на български).
Пфу! Като баби на пейката пред блока я одумахме!

Общи условия

Активация на акаунт