Единадесети клас - 2020-2021 - живот и здраве

• 38 099
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
Може да се пише и чертае на бяла дъска при споделен екран. При необходимост може да се ползва софтуер за чертане. Например Geogеrbra за математиката. Но за целта преподавателят трябва да е обезпечен със съответните техника и софтуер.

# 136
  • София
Мъжът ми си купи графичен таблет, за да може да преподава по-добре на студентите (във ФМИ). Част от материалите записва на клипчета предварително (докато изписва формулите и обяснява), а някои задачи ги прави в реално време, ако имат въпроси по материала. Но таблетът сам си го купи (да живее бизнесът, който ни храни и осигурява екстри за преподаването). От факултета има само лаптоп и камера.

# 137
  • Русе
За студентите има още по-мощни приложения за визуализация - МАТLAB. Не знам обаче как са лицензите за ползване. Според мен в днешно време има много възможости за визуализация и онагледяване на каквото и да е. И в повечето случаи е въпрос на незнание, а не че няма начин.
   Много добър избор се оказа при нас профила и решението на училището да го карат в университета. Светослав каза, че техниката е много добра и несравнима с училищната.

# 138
Аууу, доживях шестица по БЕЛ. Ама това е, защото го пратих на театър да гледа " Железният светилник". Сега трябва да ме черпи.

# 139
  • Русе
Аууу, доживях шестица по БЕЛ. Ама това е, защото го пратих на театър да гледа " Железният светилник". Сега трябва да ме черпи.
Вашата шестица сигурно се равнява на нещо средно между 7 и 8 поне, като съм чувала за вашата преподавателка. За железния светилник развих две теми - за противоречието между традициите и стремежът към новото и личното пробуждане на фона на националното движение. Не можаха да ни оценят. Гледам май трябва да се настроя на Алеко

# 140
Амбър, възхищавам ти се на енергията и познанията в десетки области!!
Аз ще прегледам театралния афиш, нещо математическо, ако има.... Simple Smile Simple Smile

# 141
  • София
Амбър, хич не им разбирам на разните му там приложения, но да, много трябваше да се рови и да чете мъжът ми. И с познати се консултира, и студентите също помогнаха (тези, на които преподаваше пролетта). Важното е работата да върви и студентите да са доволни. Засега се получава.

# 142
  • Русе
Амбър, възхищавам ти се на енергията и познанията в десетки области!!

Резултат от маниакалност ,която срещна предизикателството да преодолява желязно защитаваната философия на диването у дома." Това го знам,а Това няма да ми трябва." Като под - Знам,най-често е едно друго нещо, а не това , което хората влагат в думата.И аз още търся значението на неговото - Знам

# 143
  • Русе
Като знам какво беше ДО предната година, за тази тръпки ме побиват. Математичката им пускаше новите задачи на снимка в Месинджъра, и да се оправят. Ни обяснения, ни нищо. Тази година имат 4 вида Мат. Дано се е научила как работят онлайн платформите  Hands Pray

# 144
Днес ДО минало без препятствия за разлика от първия ден миналия път, който цъкаше F5 1 час докато влезе в школо за материалите.
Даже му харесва повече така, защото тези, които не им се слушало просто си заглушавали микрофона, за разлика от реала, в който си буботели докато учителят говори.

Мисли да си направи кандидат-студентския изпит в началото на декември, та сега използва времето и за да се концентрира допълнително върху това.

Но ставали страшни скандали в класа им, заради откровено лицемерно момиче.  някой казал, че ако някак си имат бал през 2022 щели да го празнуват разделени, че поне да имали хубави спомени.

# 145
  • столицата
Днес ДО минало без препятствия за разлика от първия ден миналия път, който цъкаше F5 1 час докато влезе в школо за материалите.
Даже му харесва повече така, защото тези, които не им се слушало просто си заглушавали микрофона, за разлика от реала, в който си буботели докато учителят говори.

Мисли да си направи кандидат-студентския изпит в началото на декември, та сега използва времето и за да се концентрира допълнително върху това.

Но ставали страшни скандали в класа им, заради откровено лицемерно момиче.  някой казал, че ако някак си имат бал през 2022 щели да го празнуват разделени, че поне да имали хубави спомени.

Не е ли рано за кандидат-студентски изпити?
Нашите засега не са коментирали бал. И да започнат да го правят, при цялата обстановка, ще предложа да позадържат. Пък ако искат, да ме послушат. От сега да се дава капаро за заведение, за след година и половина, ми се струва рисково и ненужно. Ама аз като цяло съм против това разхищение, наречено бал.

# 146
  • София
Като гледам колко дълбоко сте запознати с учебния материал на тийновете, направо трябва да се скрия някъде като щраус.
Нито знам какво и колко учи, нито каква му е програмата, да не говорим, че нямам представа за съдържанието на учебния материал.
Оставила съм го изцяло на автопилот от няколко години.

Мисля, че масово учителите могат да се справят на ниско към средно ниво с техниката, която им е предоставена или която имат. Да, има някои изключение от по-младите учители, но като цяло масовото ниво е с ниска техническа грамотност и не може да се очакват някакви екстри.
Това създава известно отегчение в тийновете и липса на какъвто и да било интерес към конкретния предмет и учител.

# 147
  • София
Аз като учител по Математика работя с бяла дъска с писалка. Не си представям друг начин.

# 148
  • sofia
Кои предмети според вас.. най-неуспешно се учат онлайн?

Аз мисля, че всички разказвателни без проблем могат да се слушат и дистанционно, но всичко, което изисква формули, схеми, чертежи, няма как да се научи добре с дистанционно преподаване.
Скулптура и обработката на метал. Даването на акъл за рисунка и оценяването на рисунка от снимка пак не е най-доброто, ама..... три дни седмично имат баш тези предмети (най-накрая нормален брой часове), а то какво станА?!

# 149
Доволна съм от ДО тази година. Поне засега. Огромна разлика с миналата година. Може би една от причините е, че учат по-малко предмети /профилиращи/ и всички са по-заинтересувани. Или пък са подобрили нещата на база на миналогодишния опит.

Общи условия

Активация на акаунт