Единадесети клас - 2020-2021 - живот и здраве

• 37 956
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Нашите от днес са в карантина - имат съученик с положителен тест.
Вече започвам да мисля, че ДО е по-добре вместо на всеки месец половината да я изкарват затворени по домовете.

# 121
  • София
Наистина дистанционното обучение е по-малкото зло, ако го сравняваме с карантина всеки месец.
От две злини по-малката...

# 122
  • Русе
Вариант Г. Вирусът вече се е разпространил така или иначе и се изкарва така или иначе от почти всички. Хората стават по-предпазливи и се възстановяват.През последните седмици се понатръшкаха от едно или друго семейно доста познати  за по 3-5 дена. Светослав както писах в събота и неделя имаше лека температура. Баща му, който беше от седмица в друг град, по същото време изкара нещо в хотела.  Сега ги държа в къщи на разстояние, и баща му се изнася на вилата за всеки случай  въпреки че и двамата нямат симптоми, освен че баща му е с леко променен глас . Всички в къщи пием цинк,селен,витамин С и имам под ръка Изопринозин. За съжаление нашия ЛЛ не е такъв, на когото може да разчитаме за адекватно отношение, но пък имаме приятели лекари и следваме инструкциите.
 И Светослав и аз искаме да си ходят на училище, обаче комбинацията карантина ,присъствено не е по силите на учителите. Повечето на един фронт не се справят, пък на два - немислимо. Иначе от дистанционното бях доволна. И той констаттира че е учил повече от когато и да е било, че доста задачи им спускаха и то такива, които искаха да се търси, да се чете,да се мисли ,да се пише

# 123
  • София
Амбърче, напълно си права. Рано или късно ще се стигне и до Г. Планът "Мангъров", общо взето. Дано да е максимално безболезнено за всички.

# 124
  • София
Вирусът, поне в София, е навсякъде. Учителите трябва да бъдат съхранени физически и психически.

# 125
  • София
Амбърче, напълно си права. Рано или късно ще се стигне и до Г. Планът "Мангъров", общо взето. Дано да е максимално безболезнено за всички.
Ще стигнем и до плана Мангъров. Не съм фен на начина му на изразяване, обаче човекът си начерта реалността. Това, че не ни харесва е друг въпрос. Не искам да конкретизирам какво се случва около мен, понеже не е тука мястото при такава широка публика, но лично наблюдавам разпространението с каква главоломна скорост се движи, а изводи от това много могат да се направят относно протичане на заболяването, спазване на дистанция и маски. Аз за себе си направих изводи и честно казано те потвърдиха мислите ми още от самот начало на историята. Този вирус след като е класифициран като корона вирус няма причина да се държи като друг, има сходни характеристики. Въпрос на време е да навлезе в популацията ни и да се приспособи. За съжаление баш на нас се падна да свикваме с него. Накрая ще се кротне и ще се държи като обикновена настинка, а дотогава ще заразява все повече и все по-несмъртоносно. Това са моите мисли стъпили на незадълбочените ми познания по биология на училищно ниво.
Искам да ви кажа, във връзка с това дето Амбър написа и тук съм споделяла как се натръшкаха моите хора у дома преди около месец. Миналата седмица купих бърз тест с намерение да тествам мъжа ми, че той най-бурно го разви това вирусче и допуснах, че ако е ковид и някой от тях има антитела, това е най-вероятно да е той. Ами нямаше антитела никакви Simple Smile

# 126
  • столицата
О, не разчитайте на антителата. Моя приятелка го изкара доста тежко, с двустранна пневмония и на 5-6 вида антибиотик. След месец  се тества за антитела. Нъц.

# 127
  • Русе
Моето пък от един час не може да влезе във виртуалната си стая. Не ставало! И това ми го казва човек учещ информатика.
Амбър, върви му плесни един зад врата, че аз нали съм софиянка, и не мога

# 128
  • Русе
Моето пък от един час не може да влезе във виртуалната си стая. Не ставало! И това ми го казва човек учещ информатика.
Амбър, върви му плесни един зад врата, че аз нали съм софиянка, и не мога
  Ааа то информатиката е за тези,сето пишат виртуалните класни стаи, не е за тези, които влизат . В таз наука са тъй нещата. Smile Може и да не е проблемът в Алекс ,да знаеш.

Иначе и аз съм на мнение, че всички трябва да се съхраним. Проблемът на учителите е най-вече че смятат, че нищо не зависи от тяхното мнение и както не веднъж съм казвала живеят в нещо като феодална система, с главен феодал - директорът, който е над господа. А там не винаги има нещо на мястото си.

# 129
  • Русе
И той туй каза Joy
Влязъл.

# 130
  • София
Накои влезели, някои пък нямат нет... от сутринта в квартала има някаква голяма повреда на А1 Simple Smile))))))) Така започва дистанционното, с хотспот през мобилния Wink

# 131
Ми всичко сте изписали като варианти, не мога да дам предложение. Simple Smile
Моят син беш 14 дни карантина, имаха болно дете и учител, тъкмо трябваше да се върнат на училище от днес и...ДО. Имахме родителска среща в понеделник. Още не беше излязла заповедта за ДО на гимназисти и всички учители се молеха да не ги пускат, но уви.
Тази сутрин е станал в седем, че да го изпитват по БЕЛ от 9.00 часа. Иначе са втора смяна, но така са се разбрали с госпожата - изпитване по желание.
Ретроградният Меркурий до кога е? От както е у дома да учи дистанционно всичката необходима техника се развали. Почна се със слушалките, мина се през лаптопа ми, таблета. През телефона не може да се логне. Снощи в 21,00 ходиха с баща му да купуват слушалки, че днес да е на линия през супер дупер геймърския си компютър.

За информатиката казаха и преподавателките, че е много труден материала. Това, което учат било "свалено" от първи и втори курс от университетите.

Тревожи се за математиката, трудно им е онлайн.
Но най - вече се тревожи, че ще напълнее като е у дома, защото може да си хапва и по време на час.

Инак беше единственото дете от класа, което стриктно спази карантината и не е излизал, другите щракаха палци по улици, заведения и развлечения - с компания и с родителите си.

# 132
  • София
Кои предмети според вас.. най-неуспешно се учат онлайн?

Аз мисля, че всички разказвателни без проблем могат да се слушат и дистанционно, но всичко, което изисква формули, схеми, чертежи, няма как да се научи добре с дистанционно преподаване.

# 133
  • Русе
Кои предмети според вас.. най-неуспешно се учат онлайн?

Дефиницията за разказвателен предмет на това ниво малко ми се губи. То всичко вече иска анализ и разсъждение.  Миналата година като гледах задачите по биология и аз видях зор, да търяс кое копито как се е развило еволюцинно. А за историята, както я учиха - включих и забравения си немски за да изкопча информация,която се искаше по зададени планове. Техния учител преподаваше по този метод със задания и планове ,публикувани на страница още преди две години.
    Точните предмети се учат най-добре с правилно подбрани задачи за самостоятелна работа според мен.

Ретроградният Меркурий до кога е?
до изборите в US.Smiling Imp И на мен много ми влияе. Че съм и Дева.

За информатиката казаха и преподавателките, че е много труден материала. Това, което учат било "свалено" от първи и втори курс от университетите.

Аз доколкото се сещам едно време, а и тези които съм питала сега в унитата в първи и втори курс учат здраво математика по тази специалност.  Погледнах в учебните програми. Не знам за учениците, ама преподавателите не знам как ще се оправят. Това са си новите парадигми и архитектури на съвременното програмиране. Дано сте случили за преподавател, който знае за какво иде реч изобщо.

Светослав е шапка на тояга. От нищо не се тревожи. По част от профилиращите учи среди и продукти, които ползва от няколко години на доста добро ниво.

# 134
  • София
Според мен формули, схеми и чертежи също могат да се изпратят на децата на файлове.
Ако учителите започнат да рисуват с пръст по екрана на телефона ще е по-трудно, но ако начертаят на листче и изпратят снимката няма да е проблем.

Общи условия

Активация на акаунт