Единадесети клас - 2020-2021 - живот и здраве

• 37 953
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
  • София
rosi_ra,  нямам информация, но: идват мъгли, ваканция, сезонен грип. Колко ли присъствени седмици ще изкарат от средата на ноември до края на февруари?!

# 106
  • столицата
Ще полудият до март. А и ние покрай тях. Добре, че са 11, а не 12 клас. Все ще го избутат, но с какво качество на обучението...

# 107
rosi_ra,  нямам информация, но: идват мъгли, ваканция, сезонен грип. Колко ли присъствени седмици ще изкарат от средата на ноември до края на февруари?!
SobSobSob
За съжаление си права, но... по-малките продължават да са на училище, а при тях се разпространява масово сезонния грип.
Скрит текст:
В класа на малката има напълно безсимптомно дете с +тест, надяваме се да не го е предало на никой, в карантина са. Две деца са с болни родители вкъщи не са тествани те, здрави и весели... С това напълно скрито вирусоносителство, калко ли деца го пренасят на каки и батковци и на възрастните вкъщи Thinking
Нов болен в другия офис на фирмата... Тая гад отвсякъде вече!
ПП: От преди малко - още един карантиниран 11 клас, 4ти от 7, заедно с други деца от пофилите. На училуще са по 12-15 ученика.

# 108
  • София
Призма дано не си права!
Незнам на какво ходят децата,но спират и школите с тази заповед.Малкия ходи на плуване.Дано поне спорта не му спрат☹
Наборката е много нещастна.Каза,че ще ходи на работа в кафето щом няма да учат присъствено...миналия път една учителка водеше онлайн,другото пародия със сканирани листчета и word документи и от сорта на:прочетете урока,решете задачите.Как се разбира сложен материал по този начин незнам.Expressionless

# 109
  • София
Много неприятна ситуация. Притеснява ме качеството на знания в края и на тая учебна година...

# 110
Аз не съм на седмото небе от радост, но гледам положително на това, че минаха на ДО.

При предишния рунд нито знанията му пострадаха, нито е изпитал някаква липса на социални контакти. Училището му не е китка за мирисане, но мисля че се справиха добре в ситуацията, затова и сега подхождам с такова доверие.

# 111
  • България, София
Призма, и на мен не ми се иска да си права, но някак усещам, че си.
При нас ДО миналата година по голяма част от предметите си протече много добре.
По НЕ, обаче, беше тотал щета. Госпожата само им казваше какво да пишат за домашно и да й пратят. Нямаше никакво преподаване. Сега са с друга учителка, силно вярвам, че с нея няма да е така.
Като цяло дори не знам дали съм в състояние да се вълнувам.
Да се опазим здрави, пък каквото стане.

# 112
  • София
Много неприятна ситуация. Притеснява ме качеството на знания в края и на тая учебна година...
И аз искам да не съм права!
Как ви се струва профилирането тази година?
При нас предметите са АЕ, математика, физика и информатика. По информатика беше трудно начало /учителят им идва от училище по програмиране в Япония и му се получи едно разминаване между очаквания и реалност Simple Smile, но поне при тийна нещата сякаш взеха да потръгват, макар че той нямаше никакъв опит/, по АЕ си имат доста неща, но му е интересно, математиката му е лесна, а на програмата по физика се дразни, защото е нагъчкан много материал в малко часове. Той се справя и има добра база, защото се е готвил за САТ физика, но недоумява как е възможно да се измисли такова нещо.

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 00:01 от Prizma

# 113
Май малко хора са доволни от новата заповед и дистанционното обучение. Разбира се, че здравето на децата е най-важно, но е меко казано странно защо трябваше да въведат тази мярка за цялата страна, без значение от конкретното положение по места. В нашия клас например няма отсъстващи, в гимназията има две карантинирани паралелки, а сега всички си отиват вкъщи.
Не съм оптимист по отношение на качеството на дистанционното обучение. Опитът от миналата година показа, че някои учители си вършат съвестно работата, но други те заливат с презентации и писмени отговори, които дори не се проверяват.
Но смятам, че дори при първите нещата не се получават както при присъственото обучение. Много се надявам да не съм права!

# 114
  • София
В нашето училище има болни учители и останалите са обзети от страх и паника.
Колкото и да роптаем срещу дистанционното обучени, ако остане присъствено, учителите ще започнат да си взимат болнични без причина, както и да претупват работата си в клас, защото няма да са спокойни за собственото си здраве.

# 115
  • София
Призма, моята е влязла в страшна драма с Информатиката, направо не знам как ще изкласи, твърди, че все едно и говорят на китайски Simple Smile. Тя няма никакъв бекграунд в тази област, освен от ученото в училище, което е нищо.
Иначе физиката много и харесва и с удовилствие се занимава сама. По математика също.

Хич не ни се отрази добре дистанционното миналата година. Щерката напълня, спря да спортува, започна да стои все повече пред лаптопа, със сестра и (на 10 години) за всяко нещо спореха, започна да се изнерва. Уроците и материала не ме притесняват толкова - сега имат безкрайно много опции да учат сами, но другото....Не знам, надявам се обстановката да се нормализира по-бързо, някак да овладеят този вирус, защото времето лети и някои неща веднъж пропуснати, не могат да се наваксат.

# 116
  • столицата
Само пак да не затворят паркове и планини, защото ще полудеем преди да сме се разболели от Ковид
Иначе аз съм доволна, че минаха на ДО. Всеки ден я мислех. В съседните класове има болни. Часовете или поне част от тях протичаха с напомняне за мерките за предпазване от Ковида. Има болни учители. И ако преди са идвали с настинка на работа, сега си остават в къщи. Имат и възрастни учители, които са доста уязвими, а си знаем, че тийнейджърите трудно спазват мерките и са носител на риск. Такава им е възрастта.
Сега училищата би следвало да са по-подготвени за ДО след миналата учебна година. Освен това нашите учители по профили си преподаваха сериозно преди, когато бяха само по общите предмети. Едва ли ще  се променят сега, когато вече водят профил. Очаквам проблеми при езиците и много тестове и проекти по физическо Simple Smile Там понякога се включвам и аз, защото обичам да се занимавам да търся снимки и емотикончета, и да експериментирам.

# 117
  • София
Хич не ни се отрази добре дистанционното миналата година. Щерката напълня, спря да спортува, започна да стои все повече пред лаптопа, със сестра и (на 10 години) за всяко нещо спореха, започна да се изнерва
Моята пък заслабна, изфини се... и аз не можах да си го обясня това. Или хормоните с наместиха, или спря да яде боклучавите храни. За сметка на това залепна за компа и графичния таблет. Добре, че лятото беше непрекъснато някъде, та поне тогава... В същото време си мислех, че пубертета си върви учудващо кротко и напоследък избухна с пълна сила Wink Е, няма да се разминем и ние...
Като говорите за профилите по информатика. Преди да правят избор за третия профилиращ, предварително им казаха, че за тях няма да предложат Информатика, независимо, че са мат. профил, защото материала е  на толкова високо ниво, че е абсурд да изкласят. Това си било за математиците и информатиците, дето са учили от 9 клас тези предмети. Може би са били прави сега като ви слушам.
За ситуацията сега. В гимназията си има болни и деца, и учители. Аз съм ОК с дистанционното, защото така поне няма да е в карантина и ще може да ходи на рисуване и изобщо ще може да излиза. Иначе удрят ключа и съвсем ще откачат. В училището на малкото няма НИТО ЕДИН карантиниран клас от началото на годината, дори и в гимназиален етап. Не мога да си го обясня, освен с липсата на тестване. Simple Smile

# 118
  • София
Аз също мисля като Призма. Няма връщане скоро, ако изобщо...
Като се замислим, какво излиза:
Вариант А: След спирането на големите ученици отчитат спад в заболеваемостта. Не ги връщат, защото спадът е хубаво нещо и не им се рискува отново да има покачване,
Вариант Б: След спирането на големите ученици отчитат увеличена заболеваемост. Не ги връщат, защото увеличението не е хубаво нещо и не им се рискува да стане по-голямо,
Вариант В: След спирането на големите ученици не се наблюдава нито увеличение, нито намаление. Тогава ще кажат, че е минало малко време, за да се прецени. И, докато мислят, отново ще сме във вариант А или Б...
Това е положението.

Последна редакция: ср, 28 окт 2020, 23:30 от *Ирина*

# 119
*Ирина*, тъкмо в тази насока и аз си разсъждавах. Няма да ги върнат в училище, колкото и да ми се иска да не е така. Виждам ги поне до края на календарната година да са си вкъщи.
От друта страна, така ми е малко по-спокойно. Вчера в каласа на Волен са присъствали 19 от 28 ученика. Кой болен, кой контактен...
Въпреки, че тяхното училище се отнася сериозно към ДО имам силни съмнения относно качеството на знанията, които трупат.
Тази сутрин с малко тъга си спомних как се чувах с приятели миналата година да обсъждаме къде да празнуваме Нова година, например, а сега се питаме - добре ли сте..дали ще ни затворят пак...

Общи условия

Активация на акаунт