Единадесети клас - 2020-2021 - живот и здраве

• 38 129
  • 744
  •   1
Отговори
# 240

Амбър, имаш ли някакви препоръки от кой производител да е Quercetin?
Нямам, а и това, което се предлага при тях, надали е такова, каквото при нас. Той ми препоръчва формулата. Той точно е от доста критично настроените , но е умно момче , чете доста и извлича информацията. 
Иначе намирам за полезно и да си разбърква човек сутрин вода с изцеден лимон и сода.
Аз помислих, че вече си закупила и приемаш няко Кверцетин от БГ.
Инак аз назначх на майка ми лимон със сода в малко вода всяка сутрин и тя изпълнява. Ама аз с тези пусти "още 10 минути" сутрин...Нямам време за себе си. Когато Радослав ходеше първа смяна на училище ( кога ли беше това) ставах рано заради кутиите с храна и тогава и за мен имаше вода с лимон. Сега мързелувам.

# 241
  • Русе

Аз помислих, че вече си закупила и приемаш няко Кверцетин от БГ.

И аз като тебе. Преди всичко препоръчвам Laughing, ама още не съм се организирала да закупя, нищо че аптеката ми е под блока. От една седмица ме юрка да си купя и снощи пак ми подчерта, след като ми изпрати една статия ,над която заспах, преди да разбера има ли няма ли нещо си.

# 242
Цитат
след като ми изпрати една статия ,над която заспах, преди да разбера има ли няма ли нещо си

Ох, развесели ме.
При нас днес е някакво затишие, да поемем глътка въздух и имам време да си пиша с вас, което пък ми е много приятно.

# 243
  • София
Момичета, таз сода дето всички я пият трябва ли да се приема за безвредна за всички? Аз четох за инхалации със сода специално сега във връзка с ковида, за да се дезинфекцират диахтелните пътища, но ми се струва че да се пие сода всеки ден не е безобидно.

# 244
  • Русе
Как са днес епидемиологичната обстановка в темата.

Момичета, таз сода дето всички я пият трябва ли да се приема за безвредна за всички?
  Сигурно. Предполагам както всичко предозирано. По принцип аз трудно предозирам каквото и да е заради естествена склонност към разнообразие във всичко и нетърпимост към стереотипи. И при мен редовното се свежда до - като се сетя или ако ми попадне пред очите. Например всяка година правя сироп от черен бъз, но никога не го изпиваме и накрая намирам някой ,който има нужда и търси и го подарявам.Разчитам че разнообразната информация и споделянето между повече хора ще е от полза.

# 245
  • София
Габи бързо да се оправя детето Hug
То цял мъж вече,но за нас са си все деца....
Ние засега сме здрави.Нещо с ДО вече съвсем сме го подкарали през ппосото с малкия,а наборката пак си учи повече отколкото когато е присъствено.Като че този път тя по-леко го понася,защото не я спирам и си излиза с приятелите.То като няма къде,май,май само им мръзнат д*та навънка ,но като искат да се виждат няма друг начин.
Около нас доста познати вече се поизразболяха,кой леко,кой тежко, за себе си лично разбрах,че вируса не пробира възраст и пол и не е ясно на какъв принцип организма ти ще го изкара.
С малкия сме пас от плуване този месец..нещо не разбрах тази мярка за басейните отворени,работят,но само над 18г може. 😕☹
Настроение Коледно и аз хич нямам,не се блъсках в Мола за подаръци и подготвям всички,че най-вереоятно ще си подаряваме след  НГ.Нещо онлайн, да купувам ли се чудя , но особено ако желанията са дрехи не виждам как ще стане от типа проба- грешка.

# 246
  • София
Как са днес епидемиологичната обстановка в темата.

Момичета, таз сода дето всички я пият трябва ли да се приема за безвредна за всички?
 Сигурно. Предполагам както всичко предозирано. По принцип аз трудно предозирам каквото и да е заради естествена склонност към разнообразие във всичко и нетърпимост към стереотипи. И при мен редовното се свежда до - като се сетя или ако ми попадне пред очите. Например всяка година правя сироп от черен бъз, но никога не го изпиваме и накрая намирам някой ,който има нужда и търси и го подарявам.Разчитам че разнообразната информация и споделянето между повече хора ще е от полза.
Да и аз така с бъза и разни добавки и модни чудеса Simple Smile Но за содата около мен масово народа се тъпче с нея и аз седя и се чудя защо им е да се алкализират ако са си алкални така да се каже Wink Освен това е доказано, че содата не е ОК за стомаха и всички дето я пият срещу киселини го знаят. Мисля си, не се ли страхуват, че ще си навредят. Също като модата с черния хляб дето хич не е за хора с гастрити например, но се прокламира като нещо супер здравословно. Имам приятелка, която беше яла много чия без да знае, че това създава проблем на хора с таласемия. Да, ама била супер храна и ала-бала Simple Smile))
Та затова попитах Simple Smile

# 247
  • Русе
Затова съм стигнала аз до една мисъл - внимавай,какво влиза в устата, обаче още по-важно е какво влиза в главата.Най-стумилиращата добавка е контакта с интересни и добронамерени хора. Поне сега може и виртуално. Април месец, когато не пускаха и в парковете, с една приятелка излизахме веднъж седмично с по една чаша кафе и сядахме на една пейка пред университета , увити с маски и шалове да се наприказваме, споделим . Друга приятелка пък всяка вечер организираше zoom конференция с приятлеския кръг.

Светослав има да гледа Усещане за жена.Ще го дискутират в следващия час по английски - обсъждане на филма и фразеологията, както и да пише мейл от името на директор, с който уведомява за актуалните промени в учебен процес, на основата на съответна заповед на министър.  Понеже нещо се опъваше кога да започне, как да започне и как да го претупа , му теглих една реч отново с примери от миналото , в което това претупване и водело до съответните ниски оценки и неусвоено нещо, дет ще му трябва. Каза че не било продуктивно да се ровя в миналото Кога съм щяла да проумея, че това било минало. Нищо че поседното минало, беше преди месец само.

# 248
  • София
Това с претупването е ужасно.. и аз го наблюдавам. Отделно страшно ме дразни това, че някои съществени дейности са на заден план. Не може да я ръчкам да си прочете книгата по пиесата, която ще правят, за да си състави образ на героите. Нито аз ходя на школа, нито аз ще се подготвям за изпити, нито нищо... като се размърморя, то седи и ме гледа с физиономия на убиец Simple Smile))

# 249
  • Русе
то седи и ме гледа с физиономия на убиец Simple Smile))
От доста време се опитвам да дефинирам това изражение. Това доста се доближава. Нашето е по-скоро сякаш слизаме от друг някакъв свят, който почти няма допирни точки с нашия.

Изгледа филма. Както се изрази - "Изненадващо ми хареса"

# 250
  • София
Това със световете и при нас го има. Тя живее в друго измерение Simple Smile))))

# 251
  • София
Моят никога не прави планове "да претупа". За него това е нормалният начин да си свърши нещата, които не са му важни. А понеже важни са Лигата и Книжката, всичко друго се смотава. Продължава поредицата от написани и непредадени домашни: Понеже го е свършил, тези 2 минути да снима и да качи са му твърде много. Първо да си почине/почете/поиграе и после ще го снима. После идва след като му плеснат 0 и аз се развикам. Imp

# 252
Ваче, за содата не е нужно всеки да я пие, много ясно. Майка ми е с висока пикочна киселина, която не се повлия от медикаменти, дори стана по -висока. И реших да пробваме така. Оказа се ефективно. За себе си приемах само топла вода с лимон. Инак инхалация със сода при първи симптоми на гърлобол е екстра.
А ние сме несериозни тук. Щяхме да идваме да гледаме Саша..... Добре, че представленията са били преди 27.11., за да не страдат децата.
Вчера подреждах един шкаф, в който държа и лекарства. Видях, че даже прост парацетамол и аналгин нямам. Ще направя кратък списък за спешен шкаф и утре ще заредя.
Набора ме изнуди за едни слушалки, уговорката е да се отплаща с решаване на задачи, кодене и четене на книги.. По този повод сега си подрежда гардероба, т.е. отлага четенето и решаването.

# 253
При нас лоши новини, най-добрият му приятел е с коронавирус и го кара тежко според него.
Иначе официално записано и потвърдено е на изпит след 3 седмици.

# 254
  • Русе

Иначе официално записано и потвърдено е на изпит след 3 седмици.
  Това за български университет ли е.

Общи условия

Активация на акаунт