Единадесети клас - 2020-2021 - живот и здраве

• 38 128
  • 744
  •   1
Отговори
# 225
  • Русе
Да вземем да се преброим. Кой здрав, има ли болни. Как се справяме. Пенева ,успяхте ли да се възстановите. Пази ли клетъчния имунитет.

Светослав приема позитивите на дистанционното, тъгува леко за ходенето на училище, много повече, че че ще затворят залата. Обаче решиха, че се вместват при 18 годишните след месец и е в еуфория. Не се е приучил, но пък гледам че покрай повечето задачи за упражнения сега паразбра материала по математика и ме вика само да проверим отговорите. Изгледахме по негова инициатива и настояване Силиконовата долина. Много добро филмче и доста поучително.

# 226
  • София
Ех, Амбър, добре че си ти да раздвижиш темата.

При нас ДО върви добре, експериментираха последните две седмици с по-малко онлайн часове и на младежа му хареса, защото така повече може да си разполага с времето. Беше подхванал да ходи на фитнес, но моментът не е подходящ и спря. Излиза навън, прави малко упражнения у дома и толкова. Тези дни въздухът в София е ужасен и гледката ми действа подтискащо. Сякаш сме в тенджера под налягане.
Много мои приятели, колеги и по-далечни познати вече преболедуваха, дано да идва период на по-малко нови случаи и дано бързо да се излекуват болните!

Последна редакция: пт, 27 ное 2020, 08:31 от Prizma

# 227
  • България, София
Привет момичета Simple Smile
И аз си мислех да пиша, но не смеех да питам болните как са. Надявам се, че са добре.
Засега удържаме положението. Не смея и аз да казвам нищо. Познати и близки го изкараха или карат. Кой по - леко, кой по - тежко. Като цяло не е шега работата.
Наборката като гледам не се е претоварила кой знае колко. Снощи се тюхкаше за една задача по математика, но моите възможности за помощ стигат до 7 клас Joy
Иначе си върви ДО при нея. По програмата си имат часове. Не мога да я накарам да излезе дори и за кратка разходка. С малката ни стана традиция събота или неделя да си правим следобедна разходка нагоре в квартала. Каним и кака й, но тя все има нещо да пише и отказва.
Дано се вдигне гнусната мъгла. Прането ми през нощта се беше омирисало на опушено. Уж сме близо до Витоша, а въздухът тези дни е много гаден.

# 228
Драго ми е да ви видя, девойки.
ДО според мен върви ок по някои предмети, но трудно по математика. Имат много материал, не е ли пред теб учителката, да обяснява, да пише на дъската и да не се разсейваш, нищо не става.
Моят обича да излиза. Хубаво е, че имаме топла есен и се разхождаха основно навън до онзи ден, почти не са влизали по кафенета.
Сега минават на домашен стационар.

За епидемията няма да пиша. За момента сме здрави, не се знае до кога. Само се моля колкото се може повече хора да го карат леко и да не се налага болнично лечение. Стигне ли се до там е сложно. Хаоса, незнанието и липсите са огромни.

# 229
Здравейте Simple Smile
Ние 4-5м след преболедуване още си влачим неприятни усещания... Аз след една обиколка по лекари последния месец, сега съм с една шепа лекарства/добавки... Като изключим, че ми окапа половината коса и се уморявам супер бързо... всичко друго някак влиза в норма.
Наборчето не се оплаква вече от загубата на обоняние, но със сигурност не му е възстановено напълно... Учи без да се преуморява, по-кльощав е от всякога (конкурира брат си на кой са му по-видими ребрата), аха да тръгне на фитнес и ги затварят... Поръчахме гирички, че е 1, 2 и 5кг не стигат, трябват му точно 3кг. Rolling Eyes

# 230
Тъкмо вчера се бях размислила, че не съм ви чувала почти седмица.
Много болни и около нас има.
ДО си върви, часовете не са им намалени както миналата година - все още са по 40 мин.
Вчера го чух, че има 3 теста в един ден. Те, в общи линии, са им дали тестове по почти всички предмети, които имат.
Не знам дали ще имат някакъв ефект новите мерки, но като гледм каква лудница е в МОЛ-а до работат ми, имам чувството, че се готвим за края на света.
Нещо напоследък настроението ми и в унисон с времето. Но пък съм решила в почивните дни да украся вкъщи за Коледа, пък дано да ми стане по-ведро.

# 231
  • София
Мина Нощ на театрите. 3 дни беше само в театъра Сашето. Имаха много хубави представления. Добре, че не затвориха тогава, че децата щяха да са разочаровани.
И нашето ДО върви добре. Въпреки, че според мен в училище тя наистина е в час. Сега седи и си драска разни неща. Сякаш слуша математиката като разказвателен предмет, а хич не е шега работа. Математически анализ учат. Помня от университета колко беше противен Wink Но тя слуша ли слуша и не пише...  Flushed По физика правят опити, пишат протоколи, абе съвсем нищо общо с училище вече.

Да си призная съм доволна, че малкото и то минава дистанционно. Писна ми да ставам в 5:50. Сега ще ми е по-добре. Иначе знам, че по-добре да са си в училище, но аз като цяло съм адаптивна, ще си извлека своите ползи от цялата работа (ще започна да я гърча повече с подготовка по математика Wink )
За ковида няма да говоря, че да не дърпам оня рогатия.

# 232
  • Русе
Здравейте, дами.

При нас вече всичко е добре. Оцеляхме и този път Simple Smile
Наборът не мърда от компа, уж вървяло ДО. Забраних тренировките и за другия месец. ММ не изкара вируса и сега го пазим като очите си. Няма да има кой да ни слугува Joy

Потвърждавам за гадната мъгла в София, но днес поне в този квартал слънцето се показа. Мисля да уважа намаленията в близкия МОЛ по този повод Simple Smile

# 233
  • София
Моят младеж си счупи крака преди няколо дни. Пред всеки рентген има над 50 човека опашка, които чакат за снимки на бял дроб.
Разместили сме бюро, шкафове в стаята, за да може да има максимален комфорт по време на учебния процес заради ситуацията.

# 234
  • Русе
Аууу, много гадно Sad. Кофти ли е счупеното?  Дано не го боли много Hands Pray

# 235
  • България, София
gabiplus, много неприятно. Дано не го боли много и да няма усложнения. И най - вече дано заздравява бързо. Една полза от ДО, че няма да се налага да ходи на училище и да го мислиш как да се случва.

# 236
  • Русе
gabiplus, много неприятно . Ако си любител на естествените източницина това онова, сусам, сусамов тахан знам че влияят много благотворно на кости и са полезни при такива травми.

Пенева , не знам дали ще ти от полза, но приятелят ми ,който живее в US ме кара да пия Quercetin, освен цинк,Д,селен...

Светослав не тренира лятото,защото започна да се обажда кръстът и хернията и сам си наложи почивка от натоварвания. Практикуваха разходки из града с километри, приказват си ,снимат. Обаче този месец започна и си гони формата, а и при него е важно да не отпуска мускулатурата на гърба, за да не се усложнява хернията.Не че няма уреди - лостове ,стена за набирания ,ластици, пружини,гири и какво ли не, но за пълния му комплекс се иска пространство и най-вече групата. Така или иначе ходят лимитирано и селектирано. Не са толкова много, а и сега ще отпаднат по-малките.

Казвала съм и преди, при Светослав ДО има добър ефект за най-спорния му предмет - математиката. Повече задачи, които са написани за решаване черно на бяло, по-ясно. Математиката се разбира с решаване. По английски имат 4 учителя и всеки си има различни изисквания и методи. Тади седмица им бяха докарали и нейтив за слушане. Насърчават ги да гледат филми ,новини, публикации , пишат от приказки в условно наклонеие до мотивационни писма. Няма да останат ненаучени.

# 237
  • София
Привет, момичета,

Gabiplus, много не приятно. Бързо да се възстанови младежа

И при нас ДО върви нормално. Тази година моята щерка е в един клас с момчето на Призма и впечатленията и им се припокриват. Вчера и днес празнуват Деня на Благодарността и са в почивка Simple Smile
Моите ходеха на плуване, но въпреки че басейните остават отворени, само възрастни ще могат да го посещават. Много се ядосвам на неадекватните решения на управляващите.

# 238
gabiplus, бързо възстановяване на младежа!
В нашата болница има коридор за рентген и скенер за ковид пациенти и през другото време си снимат нуждаещие се, без да има опашки и т.н.
Амбър, имаш ли някакви препоръки от кой производител да е Quercetin? Никак не е лоша добавката, аз май трябва да се взема по - сериозно с профилактиката, имайки предвид естеството на работата ми и пътуването с ГТ.

# 239
  • Русе

Амбър, имаш ли някакви препоръки от кой производител да е Quercetin?
Нямам, а и това, което се предлага при тях, надали е такова, каквото при нас. Той ми препоръчва формулата. Той точно е от доста критично настроените , но е умно момче , чете доста и извлича информацията. 
Иначе намирам за полезно и да си разбърква човек сутрин вода с изцеден лимон и сода.

Общи условия

Активация на акаунт