Единадесети клас - 2020-2021 - живот и здраве

• 38 125
  • 744
  •   1
Отговори
# 210
Бързо оздравяване на болните!!!
Много болни около нас. Аз бях контактна последните дни на септември с болна колежка и ме поставиха под карантина и ми дадоха болничен. Тогава от 12 болни колеги, девет го изгараха с леки симптоми /загуба на обоняние и вкус, болки в мускули и стави, тежест в гърдите/ един доста зле в болница и двама зле, но на домашно лечение.
Сега половинките на двама колеги са болни и го карат изключително тежко.....

# 211
  • София
НГДЕК остава на ДО до 25 ноември. Получихме съобщение в Школо. Съобщават за доста голям процент учители и ученици с грипоподобни симптоми, но само за 2 положителни теста за Ковид на учители.
Ние у нас засега държим фронта, но докога ли?

# 212
  • София
Що ли си мисля, че гимназистите ще ги оставят вкъщи? Поне в София, ама то май вече във всички градове е червено.

# 213
И в Пловдив вече е ясно, че се продължава срокът на ДО - до 22.11. за учениците от 6 до 12 клас.

# 214
Добро утро.
В Школо вчера имаше анкета за родителите на 11 - те класове дали искаме да се върнат присъствено или да останат ДО, днес предполагам ще има резултат.

Няма да ви казвам колко ми е писнала темата за Ковид, по болниците се печем на бавен огън, нищо от това, което се говори по ТВ не е вярно или поне 90 % не е, да не бъда крайна.
Хаос, незнание, страх, липси....
Пазете се!
Болните дано вече са добре и да се възстановяват бързо!

Днес е Свети Мина!
Ако имаме именици в групата - нека са честити !

Във всички семейства да има здраве и спокойствие!

# 215
Ники от вчера се върнаха присъствено на училище. Но всичко ще се решава в движение. Всеки момент може пак да ги върнат дистанционно....

# 216
  • Русе
В Русе общинският щаб разпореди до 20 удължаване на ДО . Статистиката в Русе май бие всички рекорди, май само с Благоевград се мерим по заразени на глава. В болниците свободни легла казаха, че няма. В университета скоростно обявиха прием за фелдшери - нова специалност, започват занятия веднага. Сигурно практически.Живея да болницата и до преди два дена хвърчаха линейки със сирени постоянно. От два или три дена, никаква линейка не се чува. Явно вече не се задейства този протокол.Всичко се изпокрило тази седмица.

От както изкарахме преди три седмици за по няколко дена нещо, аз за няколко часа, не сме имали симтоми някакви, но снощи приятелят на Светослав е вдигнал температура, а бяха задено в залата. Сега чакам пак включване

# 217
  • България, София
Амбър, дано се размине включването Hug

# 218
  • Русе
Амбър, стискам палци да се размине.
Градът е пламнал. По-голямата част от медицинският персонал е болен.
Моето малко също "изгоря" Директно направи пневмония Sad Едва намерих кой да го прегледа вчера.
Тъкмо мислех да разхлабя мерките у нас и айде наново. Направо съм забранила на Алекс да си показва носа извън стаята си. Добре, че е ДО, иначе колко щеше да пропусне...

# 219
  • Русе
Eли, как е Георги. Наистина как успя да намириш лекар. Обикновено ЛЛ в града казват, върви си направои тест и от там в РЗИ да ти кажат, нас не ни занимавай.
   Светослав излиза всеки ден с трима приятели. От снощи започнаха да ходят и в залата, а там е затворено помещение , но то трябва да нещо много сериозно да се случи за да спре. Доброто е, че в залата ходят вечер след останалите от 7 до 9 и са само тяхната групичка.

# 220
  • Русе
Добре е, мерси. Ни кашля, ни нищо. Много трудно намерих, много. Сега се наложи ММ да му  сложи инжекцията. За тази вечер не успях да намеря никой да му я сложи.Търся и здрав невролог за баща си и няма. Ужас е.
Амбър, не се знае Светльо къде ще се срещне с вируса. Дано да не го среща де.

# 221
  • Русе
Ели, а в бърза помощ за инжекциите. Или е голяма лудница.

Светослав изкара нещо преди три седмици. Два дена главоболие и температура 37.5, болки в кръста. После се оправи. Каза няколко дена след това, че няма обоняние. Но при него не се знае, че малко артист си пада ,дали не го изигра това с обонянието.Не го пусках да излиза 10 дена.

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 21:43 от A m b e r

# 222
  • Русе
Те спасиха положението снощи, но не по официалният канал.
Точно такива бяха и моите симптоми. + Лека кашлица. Дано пък да го е изкарал и да се отърва. Явно всеки ще го изкара.

# 223
  • София
Косите ми настръвах като ви чета... Ели и Амбър... При нас малките са на училище. В класа иамха дете с ковид. Миналия петък майката го завела на училище, иначе го нямаше. Проявил симптоми в събота и така... не карантинираха класа заради ония 48 часа. Големите, те са ясни.

# 224
  • България, София
Ужас просто! Ели, бързо да минава на малкия Hug
Като чета, направо страх ме обзема. Човек да трябва да търси лекар, който да прегледа детето му? За  невролог също. Думи нямам! Все едно сме във война. До преди този вирус как преглеждаха хора с пневмонии?

Общи условия

Активация на акаунт