Единадесети клас - 2020-2021 - живот и здраве

• 37 942
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Момичета, много сте мили! Heart Сашето ще играе на Нощ на театрите в края на ноември. Едната пиеса се знае кога е "Чай с мента или чай с лимон"
Скрит текст:
Гледайте “ЧАЙ С МЕНТА ИЛИ ЧАЙ С ЛИМОН” от Даниел Наваро и Патрик Одкер по време на Театралния маратон на НОЩ НА ТЕАТРИТЕ 2020 година на  21 ноември от 14 часа и на 22 ноември от 19 часа! Тази невероятно смешна нова френска комедия ни среща с една театрална трупа, която репетира... или по-скоро правят всичко друго, но не и репетиции. Главната роля е поверена на синът на продуцента Жулиен, а той може да има всички други таланти на света, но не и актьорски. Жулиен се старае, ама много се старае и да се справи с ролята, и в това си старание побърква всичките си колеги.  Неговата партньорка на сцената, актриса със  завидна биография, претърпява пълно фиаско на премиерата, което я довежда до истерия. Появата на актьора Доминик, когато се появи на сцената, защото по време на спектакъла той мистериозно изчезва, винаги е грандиозна, изненадваща и стигаща до абсурди. Съвсем не страда от самочувствие колегата им Ришар, който хитроумно намира изход от всяка създадена ситуация, дори когато е заклещен на сцената. Цялата тази какафония се дирижира от режисьорката Клара, най-мекушавия човек, който може да упражнява тази професия, а всъщност истинския шеф там е сценичният работник, който като че ли най-много разбира от театър. В пиесата ще видите и реквизиторката Бриджит, която тялом е там, но духом на някое доста по-приятно място. В първа картина на пиесата ще видите най-абсурдната репетиция на света, но във втората част, премиерата на репетираното, ще се изумите от това колко много и колко невероятни гафове могат да се случат. Представлението ще се играе на сцената на Дом на културата "Средец" (бившият Младежки дом "Лиляна Димитрова", София, ул. Кракра 2 А)
Ще играят и "Дракула", но не знам кога. Първата пиеса е много приятна комедия Simple Smile Сашето играе Клара.
Надявам се да не затворят театрите. С маски ще гледаме и това е!

galimar, новините не са за гледане. По-апокалиптично изглежда от пролетта Wink

Емонка, и аз четох противоречиви мнения. Истината е, обаче че тя тряба да види доста неща ако ще се занимава с театър. Е, твърдо вярвам, че човек не трябва да е всеяден, но... как ще формираш вкус ако не видиш и двете страни на медала. Ще видим.. тя е достатъчно критична по принцип и слава богу.

За профилите да кажа... Профили: Физика, математика, Информационни технологии. От 8 клас се готви за Сценография, надявам се в Русия по студентските програми, но зависи от много работи. Има време дотогава. И света изтрещя, та не знам.. опитваме се да следваме плановете.

# 76
  • Чикаго / София
Шофирането дава така нужната независимост на всеки млад човек. С две ръце дъм за шофьорските книжки. Дени вече ще стане една година от както шофора и за нас, и за нея е голяма свобода. Разбира се, всеки път я мисля като е тръгнала за някъде и особено ако вози деца, но няма как. На нея и се отдава много добре и с лекота. Внимателен шофьор е и и имаме доверие. За Лъчезара ще видим. Тя изкара шофьорските курсове Август и сега трябва да се яви на изпит за теорията, за да й дадат разрешително да кара с нас и да изкара кормуването. Догодина Август ще се яви на изпит за книжка.

Карат една трoшка, която им я купихме за без пари. Лесна за поправяне и малко харчи. За сега ние сипваме бензина, но тук наистина си е необходимост шофирането и за нас е по-добре тя да има кола и гориво, отколкото ние да трябва да я караме навсякъде.

Бети, радвам се, че Косьо е добре и дано му е за урок, че коланите трябва да се слагат и на задните седалки.

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 17:42 от irka

# 77
  • столицата
В нашето училище 2 ученика с положителен тест за Ковид. И нито един карантиниран клас! Учителите дори не знаеха, но пък на сайта на гимназията изнесена информацията. Странно.
Имахме РС.  Пълна загуба на време.

# 78
  • София
И в нашето има случай на ученик с Ковид и карантиниран клас.

# 79
И в нашето има случай на ученик с Ковид и карантиниран клас.
Като ги гледам на какви тумби се движат, а в събота след школи в метрото без маски или сложени за декорация на брадата... няма да се размине с един клас (минават ми под прозореца, а в събота са ми в часовия пояс на движение с малката...). Не че от друго училище имам наблюдение колко са дисциплинирани, но от вашето училище по-малките тийнове са най-зле Thinking (8-9 клас)

# 80
  • София
Пенева, това не е първият клас Wink Но доколкото знам във всяко училище има, в гимназиите де.. при малкото ми засега не е имало карантина. Не знам.. твърде разнопосочни са мислите ми за този вирус и ситуацията като цяло. За цялото недоверие най-много допринесоха управниците от самото начало. Сега берем плодовете не на нашата лоша дисциплина, а точно на това недоверие.

# 81
  • sofia
Дребното има съученик с положителна проба и от днес класът им е он-лайн за две седмици.
За училището на набора знам само за един учител.

# 82
  • столицата
Вече и при нас има карантиниран 11 клас. Обаче контактните деца от часовете по профила не са карантинирани. А реално в профила прекарват половината от времето в училище.

# 83
Ако нямам наблюдение над всички училища или поне над сериозно количество такива, бих се въздържала от квалификации кой, къде и до каква степен е зле.

# 84
Не сравнявах мерки и спазване в различните училища, а възрастовата група... "най-зле" беше относно малките тийнове. Извинете, ако не е станало ясно, че изобщо не коментирам училищните действия и мерки като такива.Hands V
Просто видимо е различно поведението/дисциплината на малките гимназисти спрямо големите.
 Всъщност имам наблюдение и над друго училище: 1-12 клас. Най-спазващи са 5-7, после 11-12, 1-4 и на опашката пак 8-9, възрастта явно е тази "на пук" Thinking

ПП: От днес и при наборчето карантиниран един 11 клас, без да са карантинирани контактните от профил.
До сега имаха един 10 клас съвсем в началото на уч.година, преди 2 дни един 8ми и един 12 клас - с по един болен ученик от клас и общ учител по английски за двата класа (няма информация за учителя, това е от клюка от наборчето, но не е 100% сигурен).

Последна редакция: вт, 20 окт 2020, 08:45 от peneva_a

# 85
  • София
Аз като гледам колко възрастни се движат без маски, някак никак не ми идва да се оглеждам в децата. Още повече група от една школа.

Ако децата карат този вирус безсимптомно, не е ли по-добре да го изкарат два-три пъти и като пораснат да не им създават проблеми. За нас, дъртите, е по-добре да го карат, когато измислят лекарствата. Та ще се пазим доколкото може.

# 86

Ако децата карат този вирус безсимптомно, не е ли по-добре да го изкарат два-три пъти и като пораснат да не им създават проблеми. За нас, дъртите, е по-добре да го карат, когато измислят лекарствата. Та ще се пазим доколкото може.
😂😂😂
Нали за ковид говориш, а не за варицела? Кой ти е казал, че ако го изкарат 2-3 пъти, 😂 като пораснат няма да имат проблеми?

# 87
"Простия" грип го карам всяка зима от дете, но последните 5 години все по-тежко... Вируса ли се изчанчи, аз ли се бъгвам не знам Smiling Imp
Естетсвено, че повече ми прави впечатление, как възрастни хора на по 75+ години се качват в трамвая с "подбрадници" , но тук коментирахме заболяване в училищата, та затова и децата.

ПП: Тъй като вече имам преболедувал голям тийн вкъщи, та наблюдавам "остатъчните" ефекти след вируса. Млад здрав организъм, а се задъхва яко при всяко затичване... Гледа да ходи до по-отдалечена спирка (и то с темпо)  или да се прибира изцяло пеша, че да може да си повъзстанови формата. Ходи няколко пъти да порита с приятели и се майтапи, че е станал баш като български национал - на полувремето е без въздух. За обонянието няма да коментирам каква е драма... беше ни домашната "хрътка", сега мрънкоти постоянно, че трябва да си навре носа в нещо, че да му усети миризмата.

Последна редакция: вт, 20 окт 2020, 11:23 от peneva_a

# 88
  • София
😂😂😂
Нали за ковид говориш, а не за варицела? Кой ти е казал, че ако го изкарат 2-3 пъти, 😂 като пораснат няма да имат проблеми?
Само ти можеш да изкараш варицела 2-3 пъти. Короната е сравнително нов вирус, за да ми каже някой нещо за него. Това беше по-скоро риторичен въпрос, затова не сложих въпросителен. Не очаквах някой да знае.

А ти, има ли начин да спреш да вървиш подир мен и да коментираш всеки мой пост като селска клюкарка?
(това вече е въпрос)

# 89
Пенева, преди години и моите деца са изкарвали вирусни пневмония, стигайки до болница. Възстановяването след това, особено на тийна, продължи поне година. Кофти са заболяванията на дихателните пътища.
Бързо възстановяване му желая!

Общи условия

Активация на акаунт