Фон дьо тен, бази за грим и перфектен тен - 35

• 54 157
  • 748
  •   1
Отговори
# 330
+1 като Витаминче съм и аз.
Ползвах номер 23, дава много healthy glow, а за суха кожа според мен ще е много добре.
Светла кожа със студен подтон съм, от дрогерията номера на ФДТ, които съм ползвала са:
Revlon Colorstay 220
Radiance lift MF 30 Porcelain
Bourjouis Healthy mix май беше номер 52, но може и да лъжа, беше отдавна
EL DW 2C1
Dior 1.5 или 015
Chanel Velvet 22 rose beige
Lancome teint idole ultra 02 Lys rose

Ако не държиш да е Миша, погледни и СС на Лумене, много е добър!

# 331
А, да, да добавя - аз съм по-скоро неутрална. Защото други фдт, които съм провала все са били на някъде. Един - жълт; друг - розов. Този ВВ ми е точен.
Прецени си ти с какъв под-тон си и дали този ще те устройва.

# 332
  • София
Аз също имам Миша. В Бг няма голям избор на цветове, но те някак се адаптират към кожата. Аз също съм с №23, ми като го отворих си беше направо сив. Мислех, че ще бъда като живите мъртви Joy
Предпочитам Миша заради високия фактор. На практика слагам крема и забравям. Изравнява тена, има защита.
Забелязала съм, че има значение от количеството крем което слагам и от сезона през който го ползвам. Тъй като е тубичка, понякога не успявам да дозирам правилно продукта. Когато е в повече, попива и стои доста плътен. Покрива всички несъвршенства, но си личи, стои като маска. По-малкото количество, по някое време сякаш ми изчезва. Допада ми , защото с един замах слагам защита и изравнявам тена. При мен най-добре се държи пролет и есен. Лятото ми омазнява по някое време, а зимата от сухия въздух от климатиците, дори ми идва недостатъчен.
Другите бюджетни бб кремове са с по-малък фактор.

# 333
Кой цвят ползваш?
Забравих да кажа, че съм със суха кожа и се надявам да не изсушава и да има хидратация.
Този, за който питаш.

# 334
Аз съм като Снежанка, на повечето ФДТ ползвам най-светлите цветове, с изключение на ЕЛ DW, където съм 2N1 - кожата ми е между студен и неутрален подтон и е сухичка. На Миша 23 ми пасва идеално, но 21 също стои добре 2-3 минути след нанасяне. Наистина сивее в началото, но се адаптира добре. На моята суха кожа стои кадифено, не матирано, но аз винаги запечатвам с пудра отгоре и не мърда и не подчертава сухота.

# 335
  • София
И аз имах 2n1 но от мостра тези дето са по 10мл мисля че бяха.... Като го сложих и кожата ми стана суха и все едно че беше като др кожа.....
Сега търся такъв че да не се маха от маската с мазна кожа съм

# 336
Имам BB крем на Misha 21 и 23 номер, с доста светла кожа съм. Така си стоят, наистина подчертават порите ( поне при мен). Минала седмица си взех на Lumene CC крем -Fair. Очарована съм, толкова естествено стои, нанася се страхотно, не стои като маска, много съм доволна.

# 337
СС на Лумене ... ох, любов от първо нанасяне! Подновявам пета опаковка. Великолепен е.
А този цвят fair ми е абсолютно точен: светъл и със жълт подтон.
Нанася се добре и с пръсти, и с гъбка, и с четка. Финишът е естествен и търпи както матови пудри, така и озаряващи. Дълготраен е.

# 338
И аз използвам Missha 23 (обикновено купувам втория най-светъл тон, когато избирам продукт), не откривам нищо розово или жълтеещо в него. Първите минути наистина сивее. Под него нанасям крем и основа, не ми харесва нанесен с четка или гъбка. С много суха кожа съм, неутрален подтон.

# 339
  • Стара Загора
Скрит текст:
СС на Лумене ... ох, любов от първо нанасяне! Подновявам пета опаковка. Великолепен е.
А този цвят fair ми е абсолютно точен: светъл и със жълт подтон.
Нанася се добре и с пръсти, и с гъбка, и с четка. Финишът е естествен и търпи както матови пудри, така и озаряващи. Дълготраен е.
Абсолютно на същото мнение съм .Страхотен е, втора опаковка ползвам и няма да е последна. Хем покривен , хем лек, хем дълготраен, не ми образува пъпки, комедони и т.н гадости. И зима и лято ми харесва как стои. Много лесно се нанася.Цвят медиум съм аз.Ползвам пудра отгоре.

# 340
  • София
Важен нюанс за Миша-та: нанасяйте с пръсти. Без четки, без гъбички - най-добре ляга. Наблюдения от няколко човека.

# 341
И аз го нанасям с пръсти, от всички методи този е най-успешен, ползвам 23 номер, но ми стои една идея по-розов отколкото ми трябва и го смесвам с 52 на хелти микс.

# 342
  • София
Коя от вас е ползвала Foundation. Com и до каква степен сайта е точен?

# 343
Коя от вас е ползвала Foundation. Com и до каква степен сайта е точен?
Findation.com имате предвид?
Доста е точен, но не и 100% - за първоначален ориентир е чудесен. След това е добре да се попрочете и да се поразгледат суотчове по интернет, ако няма възможност да се тества на място.

Освен старото и златно Ланкомче, което скоро споменах напоследък тествам и 2 други ФДТ на Бърбъри, които много ме радват. Матовият (BURBERRY Matte Glow Fluid) първите 2 пъти ми дойде твърде матов за студа и парното, но после го сложих над 4 различни серума (Dr. Jart - Ния, от теб го прихванах трика, mersi!) и за капак замесих малко от базата на Бърбъри №02 (BURBERRY FRESH GLOW LUMINOUS FLUID BASE #02 GOLDEN RADIANCE) и го сетнах. Резултатът е много полиран, много лицеприятен, макар, че този ФДТ определено има склонност да се събира с ъгълчетата на ноздрите и в бръчките между веждите.

Другият ФДТ е глоу версията (Fresh Glow Foundation) - определено има блестящи частици, удоволствие e за ползване и не ми е твърде  лъщящ, въпреки, че определено е най-глоуи ФДТ, който притежавам! Според клюките този го ползва дори Виктория Бекъм, но киддинг!

Не са ли ужасно стилни, то да ти е кеф да си ги гледаш!?

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 23 дек 2020, 01:02 от Agent Provocateur

# 344
Анастасия, Магнум,
Много жълт ли е Лумене? Сравнено с Миша 23 ?

Общи условия

Активация на акаунт