Фон дьо тен, бази за грим и перфектен тен - 35

• 55 535
  • 748
  •   1
Отговори
# 135
Ох, пак аз. Явно имам проблем... красив е, но не е нещо по-различно от всички други хайлайт стикове. На hourglass е по-красив според мен.
А Бека праймъра не е брокатен, просто с частици, но за мен не прави кой знае какво- като 99% от праймърите по принцип...
А за четката- имам да те черпя!

# 136
Здравейте, спрях се на фон дьо тен Wet n Wild, но реших преди да го поръчам да се допитам до Вас. Някой ползвал ли го е на мазна кожа? Също и не знам кой цвят да поръчам, някой ако е запознат с имената на цветовете.. 🙄 имам светла кожа, която надолу към врата жълтее, а всички, които си купувам на лицето ми стои добре цвета, но надолу вече към врата се получава, че лицето ми розовее, а надолу кожата жълтее 😭

# 137
Мирише отвратително химично и след няколко часа започва да изчезва от някои участъци на лицето. Също така и оксидира и се набива където не трябва. Не го препоръчвам.

# 138
Бека е праймър тип крем смесен със силикон + блестящи частици- не е лош, но има 186252 други подобни на пазара и не се смесва успешно с всякакъв ФДТ. Подчертава пори и бръчки доста гадничко.

Шарлът е по-сух, не е силиконов, течен хайлайтър със скапан doefoot апликатор (отново, защо правят това, някой изобщо пипа ли си кожата с това нещо!?!). Работи супер под ФДт на високите точки на лицето- естествен хайлайт, забележим, но не in your face. Смесен с ФДТ обаче озарява, не подчертава текстура, дава наистина естествено сияние на ФДТни, без да омазнява.

От хайлайтърите на Бела съм доволна, като ми пасват единствено Опал, в най-студените зимни дни и един бронзов, ще видя как се казва, в по-топлите. Champagne pop е един от най-кофти опитите, които съм правила като цвят.
Бронзовият вероятно е Topaz: Radiant bronze with golden undertones that’s perfect for deeper skin tones; adds a sun-kissed, bronzy glow on fair-to-medium skin tones.

Течният ми КА съответства донякъде като описание на ШТ, но е много течен (той е и толкова бронзов, че изключително рядко го ползвам), а имам и един кремообразен на ПТР, който прилича по описание на Беката, и който ще трябва да засиля към някоя приятелка с афинитет към лъскаво преди да му изтече годността.
(то и моето ползване е супер минималистично, пудрените са ми къде, къде по-удобни)

# 139
# 140
имам светла кожа, която надолу към врата жълтее, а всички, които си купувам на лицето ми стои добре цвета, но надолу вече към врата се получава, че лицето ми розовее, а надолу кожата жълтее 😭
Това ми е много познато. Ако се за гледаш в горната част на челото, най-вероятно ще забележиш, че и там жълтее леко. Това е характерно за светла и уж студена кожа, която прави тен лесно. Аз не си купувам ФДТ със студен подтон. Гледам да е неутрален или леко жълтеещ. Пасват ми много по-добре и няма разлика с шията.

# 141
имам светла кожа, която надолу към врата жълтее, а всички, които си купувам на лицето ми стои добре цвета, но надолу вече към врата се получава, че лицето ми розовее, а надолу кожата жълтее 😭
Това ми е много познато. Ако се за гледаш в горната част на челото, най-вероятно ще забележиш, че и там жълтее леко. Това е характерно за светла и уж студена кожа, която прави тен лесно. Аз не си купувам ФДТ със студен подтон. Гледам да е неутрален или леко жълтеещ. Пасват ми много по-добре и няма разлика с шията.

Проблема е, че не знам кой с какъв подтон е. В момента гледам Revlon colorstay , но не намирам никъде в мрежата за подтоновете на цветовете им.  А да отида да се мацам в магазина изключено. Тестерите са супер стари, поне в магазините в Плевен. Та явно ще поръчам два произволни 😁

# 142

Тук можете да видите файла без да рисайзнат от форума, дано да помогне:
https://media3.webcollage.net/5a7c40997b823555fe73f08ccab7b1458a … acnsY%2BaN8AAI%3D

Последна редакция: сб, 07 ное 2020, 18:16 от Agent Provocateur

# 143
Благодаря 🤗

# 144
По така направеното описание и от схемата, която е показала Агент, аз бих си купила третия от ляво на дясно от неутралните или втория пак от ляво на дясно от топлите. Това за мен, де. N.Chirilkova, ти се познаваш по-добре.

# 145
Преди много, много години (20 със сигурност) ползвах фдт на марката Чикого (дрогерийна козметика), който много ми харесваше. Опитах се сега да намеря нещо за тази марка, но единствено открих снимка на друг продукт със същото име и лого. Някой има ли инфо, дали тази козметика все още се предлага някъде?

# 146
Линкът ми отваря хоум страницата на сайта им, ето я четката:

Агент, баш топаз е, като го имам и на пудра. Сега се сетих, че имам 4 цвята пудрен хайлайт на марката- не знам за чий са ми, но съм ги дала на майка да се хайлайти. Не съм им фен.

# 147
Здравейте, някой с мазна кожа може ли да ми препоръча матиращ фдт, който да бъде покривен.

# 148
  • София
Да! Точно тази е четката. И линкът, който е пуснала Ния с техниката на Wayne Goss плюс тази четка - дават един прекрасен резултат! Обичам я, а имам три за фдт.

Ния, ще черпиш ами и аз теб, само да сме здрави и да мине цялата тази ... ситуация. При нас пак всички магазини са затворени, само essential работят.

# 149
И тук това предстои всеки момент, не че съм на вълна пазаруване. В следващите месеци ще се радвам на вашите покупки и ще изразходвам наличното. Така че моооля- споделяйте за прекрасности и неволи.
В този ред на мисли, Агент, какво прави Spackle при теб и как се държи?

Общи условия

Активация на акаунт