Мъж Козирог - 3

• 41 522
  • 761
  •   1
Отговори
# 405
Абсолютно. Не си на 20 години, млада и глупава, за да те разиграва.
Не му пиши и не го търси.

# 406
  • Тра-ла-ла
Гледай си здравето и децата. Никой мъж не заслужава такива страдания, още повече при поведение като неговото. Няма значение Козирог ли е или друга зодия. Може и да е обикновен психар, който ти е завъртял главата, за да си направи интересен филм и сега се храни от твоите отрицателни емоции. Може да се е уплашил от бързото развитие на взаимоотношенията и да е дал назаден. Може да е някакъв шиб@н тест. Много варианти какво може да е. След 20г по твоите думи несполучлив брак, изпълнен със самота и страдание....пак ли на такива взаимоотношения искаш да се натресеш?! Ти си Овенка..недей 100 пъти да удряш главата в една и съща стена. 2-3 пъти стига. Овенките имате его. Изрови твоето къде си го скрила и си живей живота, намери си интересни занимания и адреналинът ти да идва от другаде, а не от мъж.

Имаш ли в хороскопа планета във водна зодия? Венера в Риби? Нещо в Рак?

# 407
Какво означава: Как ще го погледна в очите?
Не го гледай, той не заслужава твоя поглед. Прави те на луда, отхвърля те по грозен и детински начин, а тебе те боли. За какво - за един психопат.
Поработи над самооценката си.
Ако съм на твое място, никога няма да го погледна. Да не съм се намерила на улицата, че да позволявам на някой да се държи така с мен?!?
Мъже има много.
Имай предвид, че ако го игнорираш и демонстрираш, че не ти дреме вече за него, е много вероятно да дотича при тебе с романтика и любовни излияния. Не падай в този капан, защото доброто отношение е до време.

# 408
Изпаднала си в паника и направо си дерайлирала. В понеделник запази самообладание и се дръж на положение. Бъди любезна и се дръж професионално.
Сякаш нищо не е станало.
Ако го озадачиш, имаш шанс да се реабилитираш поне пред себе си.
Не очаквай да ти каже истината (каквато и да е тя: може да иска да е сам, може да иска да е с друга, може да не иска да е с теб повече).

Никога никого не е добра идея да връщаш/задържаш… да не кажа, че е и невъзможно, ако той не иска да е с теб. Който иска и обича ще остане - каквото и да направиш, каквото и да му кажеш. А който не иска и не обича - каквото и да направиш, каквото и да кажеш - все пак ще си тръгне.

# 409
Elora, ако твоя близка приятелка или дъщеря ти, е на твое място и ти сподели за държанието на този човек, ти какво ще я посъветваш да направи?

# 410
  • София
Момичета, прави сте.Аз също откривам черти на  социопат,или психопат в това поведение.Нормално човешко същество не би унижило така  друго .Ако е дъщеря ми ,ще и кажа каквото и казвам винаги -че не съм създала нейното сърце за да дойде някой мухльо и да го разбие за 1 ден и ,че я искам горда, с високо вдигната глава и усмивка ,защото е прекрасна и най-хубавото в живота и предстои!

# 411
Браво момиче! Само така! Аз моят го напуснах само заради една неплатена сметка в ресторант и фасонът, който ми направи.
Значи всичко беше ок 8 месеца, докато маминка не дойде на гости. Не знам, какви му е говорила, но той сякаш се промени. Изведнъж се оказа, че съм го използвала. Само за протокола: Живея в собствена къща, която е изплатена, без ипотека и изкарвам достатъчно пари за да я поддържам и да водя хубав живот без да се лишавам от нищо. Той живее в апартамент под наем. Кара кола на изплащане. (Моята е изплатена.) И постоянно ме занимава с проблемите си в службата. Дори не съм го питала, каква по дяволите заплата получава в тази несменяема служба, просто защото не ме интересува.
Бяхме планирали да отидем заедно на ваканция това лято за 3 седмици във Флорида. (И двамата живеем в Канада.) С моята кола и в къщата на моят баща. Демек на него ваканцията щеше да излезе без пари.
Миналата година точно преди Коледа ми се обади на пожар от спешното на болницата. Вдигнал кръвно. И аз лудата отидох да му правя компания и на другият ден да го карам у дома, защото таксито е скъпо, а дъщеря му не може да отсъства от училище за да го закара. В резултат на това закъснях за работа и прочие, и прочие.
Като сготвя нещо бързам да му занеса и на него, щото нали работи, да го улесня.
Е, той пък ми помогна веднъж да внеса тежка кутия у дома и зави 2-3 винта. При добро желание и аз можех да ги завия, ама като иска да помага. На мен ми идват отръки ремонтни работи.
Помогна ми в намирането на счетоводител и ме заведе в сервиза на свой приятел да ми смени гумите на колата. И двете услуги, разбира се не бяха гратис, а заплатени от мен.
Тази пролет бях планирала ремонт на терасата си от дърво. Старата беше изгнила. Трябваше да се разруши и да се построи наново. Той се хвърли да ме убеждава, колко много пари съм щяла да спестя, ако той ми я направел с негов приятел. Да, ама аз не исках да го ангажирам, предвид заетостта му в службата. И нарочно наех страничен човек да свърши работата. То не бяха плюнки, то не бяха храчки по контрактора, че не си е свършил добре работата, че ме е измамил и прочие. Аз съм на друго мнение. Смятам, че добре се получи и съм доволна от работата му.
Опита се да омаловажи усилията ми да си легализирам дипломата за висше образование, което води след себе си по-добра работа. За протокола: Той е шофьор.
Самопокани се след заминаването на маминка да живее у нас под претекст, да сме прекарвали повече време заедно. При последното ни излизане тримата (аз, той и маминка) заедно той се разграничи от моята сметка. Плати само за него и маминка, след което аз по бързата процедура си събрах личните вещи, които бях оставила у тях. И отмених съвместната ни ваканция, неговото преместване у нас, както и по-нататъшната ни връзка.
От 2 седмици ми праща месиджи с наши общи снимки. Аз, разбира се, ги пускам да минат без отговор. Той ми каза, че нямало да се извини за държанието си. Очаква се аз, може би, да направя поредния компромис. Ами аз не ща. Зодия лъв съм.

# 412
  • Бургас
EloraArven,
Скрит текст:
това прилича на класическа нарцистична проява:

Идеализация -Бомбардиране с любов на жертвата и внушаването и какъв прекрасен човек -създава се зависимост към положителните емоции.Всичко става на ниво биохимия-така както човек се пристрастява към вещество, така се пристрастява към усещането, което нарцисистът създава.

Развяляне на идеализацията- изведнъж това розово отношение спира без причина и обяснение и жертвата изпада в абстиненция и се чуди какво става, страда и ако тези стадии се повтарят и редуват  и тя не се се усети се пречупва и става кукла на конци.

Използвай почивните дни и прочети, ще си обясниш всичко и ще разбереш.
https://www.facebook.com/narcisizum

# 413
  • волно калдъръмче
Никога не знаеш какво става в черната кутия. Затова мислиш прагматично като него. От тази отправна точка има два варианта. Луд е по теб, дал е всичко по силите си, но не е получил това, което иска, затова става лед. Според него сега е твой ред да се задействаш и да се доказваш. Другият вариант е да се е увлякъл по нещо странично и да иска да те отстрани.

Доколкото познавам тази зодия, според мен е вариант 1. Рядко им се заиграва на два фронта. Да, винаги са надъхани за флирт, но когато обичат истински, няма да наранят. Оттеглянето е начин да запазят спокойствие в момент, в който усещат, че ще оплескат нещта. Винаги имат план и го следват.

Сега, в тази тема пишем за зодии. Човекът не ми е познат, нито имам детайлна представа за взаимоотношенията ви. Това е причината да се изказвам така.

Моят съвет към теб е да се дистанцираш. Това ще ти покаже дали ще сте заедно. Ако те иска, ще потърпи и ще те потърси. За да съкратиш агонията за себе си, дай му повод за ревност. Нека се чуди къди си и с кого си. Ако не те иска, за какво ти е.

# 414
След като би дала такъв съвет на дъщеря си, дай го и на себе си!:hugs:
Подкрепям Галчудо. Ти звучиш като емпат, а те най-често попадат в лапите на нарцисистът и започват да им се доказват, че заслужават любовта им. Не го прави, защото ще влезеш в омагьосан кръг и няма измъкване. Проблемът не е в теб, а в него!

# 415
  • волно калдъръмче
След като би дала такъв съвет на дъщеря си, дай го и на себе си!:hugs:
Подкрепям Галчудо. Ти звучиш като емпат, а те най-често попадат в лапите на нарцисистът и започват да им се доказват, че заслужават любовта им. Не го прави, защото ще влезеш в омагьосан кръг и няма измъкване. Проблемът не е в теб, а в него!
Да, любовта е дар. Радко представителите на Козирог стигат до това прозрение.

Още по-тежкият случай на нарцисизъм е да са сигурни в любовта ти, но и това да не им стига и да те изпитват по грозния начин - да те оставят да стигаш до безсилие заради техните думи или действия. Така си доказват, че са фактор, а на теб показват, че ти нямат доверие. За какво са ти такива психари? Но нарцистичните прояви не са ориентирани към конкретни зодии. Най-изявени нарцисисти биха били овенът и лъвът, а най-бруталният с всички отрицателни проявления би бил скорпито.

Последна редакция: нд, 25 юни 2023, 08:20 от Алегриq

# 416
  • Тра-ла-ла
Аз нещо не разбрах...в брак си и имаш наследници. Започваш връзка с любовник, когото запознаваш с децата си? Спиш у Козирога, той идва до вас, но иначе си живееш с мъжа и децата под един покрив? Мъжът ти знае ли за новия? Децата на колко са?

Козирогът ти е казал, че спокойно можеш да напуснеш брака си и иска да живее с теб...ама барабар с децата ти ли?

# 417
Жената пита само за поведението на Козирога.Другото няма отношение,а е само любопитство.Тя сподели,чее сама в брак,може и мъжът и да има работа,която го отделя от къщи-моряк,шофьор...какво значение има това.

# 418
  • София
Джулая,аз също не разбирам какво отношение има семейното ми положение към въпроса.Козирогът идва пред моя блок ,за да ме вземе.Не съм оставала нощем у тях.Не е бил у нас.Не сме ,,любовници,,в сексуален аспект.Съпругът ми знае лично от мен,че съм срещнала нов човек.Държах аз да го кажа,защото смятам,че това е интелигентният начин.Също седнах и говорих с децата си.Те  са достатъчно големи ,за да разберат действията ми.Без тяхното приемане на ситуацията,нямаше да започна връзката.Далеч съм от типажа  ,,секс за спорта,, .Те ме познават!И за съжаление,са преки свидетели на отношението на баща им към мен години наред.Козирогът САМ предложи да живеем заедно,САМ поиска децата ми да са с мен,нещо повече -не спираше да ги отрупва с внимание и мили жестове,както и мен .Тъкмо оттам идва целия проблем,че без аз да изисквам,той сам направи нещата да изглеждат сериозни,всички се привързахме към него,сега не страдам само аз,а и малкото ми дете .Голямото стиска зъби...От там  е обидата и болката.Затова исках да знам повече за представителите на Козирог,за да се хвана за нещо,което би ми помогнало да разбера какво се случва.Открих страшно много съвпадения между тук описаните козли и този ,когото имам(х).П.П.Дрехите,които са у тях, купихме заедно при едно излизане и качих после в тях да си ги разгледам .И там си и останаха.

Последна редакция: нд, 25 юни 2023, 13:59 от EloraArven

# 419
  • Тра-ла-ла
Жената пита само за поведението на Козирога.Другото няма отношение,
Ти от къде знаеш, че другото няма отношение? В главата на Козирога ли си?

Общи условия

Активация на акаунт