Мащеха-втори баща.

• 4 941
  • 36
  •   1
Отговори
# 30
А защо трябва да заменяте хора? Никой не може да бъде майка или баща вместо тези, които са истински. Просто се опитайте да сте добри приятели!

# 31
Аз съм израстнала с мащеха от 5-годишна, преди това баба ми ме гледаше, защото родната ми майка е починала.
Потвърждавам, че жените често изненадват напук на природата и са много зли към чуждото дете.
Грижи за физическото си оцеляване съм получавала, когато съм болна и т.н, но иначе пълно емоционално игнориране и никаква майчина подкрепа. Лошото е , че баща ми, за да му е мирна главата й върви по акъла цял живот и никога не е заемал моя страна.
Имам и сестра-тяхно общо дете, съвсем друго отношението там и винаги, винаги са ни делили, в полза на нея и така без да искат създадоха кошмарна пропаст между нас, двете си деца, които запълвам с ежедневни усилия.
И до ден днешен им нямам никакво доверие, не ми е приятно да гостуваме и тях или обратно, нямам потребност да общуваме и всичко е про форма заради децата ми, за да общуват все пак с някакви баба и дядо (то пък особено малкото дете е влюбено в мащехата ми).
Много голям късмет е какъв втори родител ще се падне на детето, човек трябва много разумно да го избира, защото после е цял живот страдание, и като се измъкне детето от “домашното гнездо”.

# 32
Само на мен ли ми се струва, но има разлика все пак между мащеха и втори баща. На жените им е по-трудно да приемат чуждо. Наречете го майчин инстинкт. Или егоизъм незнам.

# 33
Жените и мъжете са съвсем различни, но и двата пола никога не обичат чуждите деца като свои!

# 34
Защо заглавието е неточно и щадящо към мъжете?!
Има си думи - мащеха и пастрок.
Не случайно думата мащеха е натоварена с изключително негативно значение. Те приказките се опират на истинския живот.
За мъжете децата не са толкова важни, колкото за жените. Мъжете не обичат децата, обичат майките им и за тях това е важно.......

# 35
Защо заглавието е неточно и щадящо към мъжете?!
Има си думи - мащеха и пастрок.
Не случайно думата мащеха е натоварена с изключително негативно значение. Те приказките се опират на истинския живот.
За мъжете децата не са толкова важни, колкото за жените. Мъжете не обичат децата, обичат майките им и за тях това е важно.......

И моите наблюдения са, че почти всички втори бащи много успешно успяват да имат едни приемливи отношения със заварените деца заради любовта към жената.
Обратно, мащехите са наясно, че могат да извиват врата на мъжа и завареното дете обикновено е най-черно и нежелано у дома.

# 36
В повечето случай майката остава с децата си и по-често се наблюдава втори баща или пастрок, както правилно ме поправихте.  Но, че отношението към приемните деца, зависи от това на мъжа към жената не е никак правилно. Но е така. Във всички случаи децата стават, като разменна монета в отношенията.

Общи условия

Активация на акаунт