Отговори
# 45
И аз вече съм тук, когато вкъщи е най-тихо... Благодаря за новата тема и за споделеното! Но.. да кривна и аз в друга посока, далеч от фрагмана... Като стана въпрос за жените и представата за тях в изкуството, за Керем и неговите думи, за отношението на мъжете към жените по принцип... В един от лайфовете Керем спомена това - че се опитват да реабилитират женското начало.. И в този ред на мисли... Две жени в сериала, две съдби, две позиции, две проекции... Еда и Селин... Два напълно противоположни образа... И какво харесват мъжете ..?! Какво ги провокира да изберат една жена... Еда -  силна, борбена, решителна, отстояваща себе си, готова да обърне гръб, да каже НЕ, да се противопостави на един мъж, пък бил той и Серкан Болат... Да знае цената си, да има амбиции, да не се моли за любов... Селин - слаба, мрънкаща, безлична, неуверена, непостоянна в чувствата си и делата си, колеблива в решенията си, способна на предателство, молеща се за нечие внимание... И реакцията на мъж, в случая Серкан, към двете или двата типа женско поведение... Очарован от едната, запленен от чара й, ревнуващ до полуда, провокиран да се държи като с равностоен противник... Примирен със слабостта на другата, страхуващ се да бъде себе си и да покаже цялата своя палитра от емоции, уморен от пасивността, отегчен от еднообразието и липсата на жизненост, но демонстрирайки своето надмощие по един или друг начин... Не храни ли един мъж като  Серкан мъжкото си его по този начин , гравитирайки между две жени?! Дали наистина целта му е да стигне само и единствено до заветните акции в холдинга с помощта на Селин?! А после?! Няма ли да е твърде немъжко да си върне акциите и да използва Селин за тази цел, а след това да я лиши напълно от своето внимание... Дали Серкан търси само изгодата в случая или има и нещо друго.... Въпроси, въпроси...

# 46
В новата темичка сме вече, ще се върна да ви чета по-късно в старата тема,не всичко успях да видя. Благодаря на Черна розичка за труда с който създава тази къщичка в която да се срещаме. Flowers Hibiscus

Момичета, колко е хубаво да има кой да ти похърква на дивана, а като си спомня как се дразнех и ядосвах преди години на същото. Мелодия за ушите ми с различна нотна продължителност и извивка на звука. Stuck Out Tongue Winking EyeИстинска наслада.

Дари, избирам си първия вариант от предложените при готвене, не че не харесвам третия, но в комбинация с втория съм ги срещала преди години при пожар в апартамента, сега ми е много смешно, ноооо тогава беше ааауууу, но всичко мина замина. Така, че момичета по-добре прегоряло, отколкото изгоряло, хвърляйте по едно око на гозбити:stuck_out_tongue_winking_eye:
Докато съм на тази тема за си кажа, че зимата гледах българския сериал "Ягодова луна", много ми хареса, чакам втори сезон, дано не го изпусна при това не пускане на телевизор:joy:
 Отплеснах се, съжалявам Blush

За новия фрагмент: Еда ще е весела, щастлива, ще споделя с дружките си. Серкан ще е съсипан от чутото, ще е тъжен, унил, ще се намира в улица без изход. Ще се събере и изчака подходящ момент за да разкаже за случилото се. Може да замине за ден, уж по работа, за да помисли, но ще е до Еда, ще я съзерцава, ще се чуди как би приела новината, ще го обвини ли, ще го напусне ли, как неговото цветно момиче, ще повехне от чутото. Ще го измъчва премълчаното, ще търси удобен момент, ще изживеят всички любовни моменти преди признанието. Ще бъдат заедно на партито организирано от Ефе, ще танцуват и той ще поиска да говорят, ще говорят там на терасата на офиса, където влезе в сила договора и може би с признанието ще свърши и епизода. Той няма да се откаже от нея, ще остави Еда да реши, дали ще може да бъде с него, да се справят заедно с всичко и всички, ръка за ръка, в тези трудни моменти на истина.
Не мисля, че Серкан ще постъпи подло и ще се отдалечи за дълго от нея без обяснение, не, не в никакъв случай. Той ще постъпи честно, доблестно, по-скоро ще живее без нея, но няма да е безчестника, който ще я лъже.
Тя може в началото от шока да постъпи спонтанно остро, но няма да се откаже от робот Болат/тази реплика ми дойде много свежо/. Тя с това добро сърце ще прости и на Алптекин след време, ще сближи баща и син, ще се превърне в спойката на Болатови.
Иска ми се Еда да сложи пръстена цвете, може би скоро.
Много грешки направи Серкан, но пък ми  е тъжно за него, тъкмо се почувства щастлив, обичан и обичащ и сякаш съдбата иска да му отнеме това доволство. Иска ми се Еда да го прегърне силно и да не се пускат при никакви обстоятелства. Няма да сваляме розовите очила. Yellow Heart

Оххх, за втори път пиша поста, първият го изтрих по невнимание Tired Face, ужас, който е припран, така става.

Връщам се да ви чета в старата тема.
Nature MoonNature StarsNature Last Quarter Moon With Face

# 47
Ох, настинала съм от няколко дни и днес явно е денят на "запушения нос и кашлицата" и не мога да заспя , тъй тъй съм будна , да ви напиша един ферман Joy
mury9 възхищавам се на начина по който пишеш и изразяваш мислите си , и ти си сред отличниците по литература  Hug но позволи ми да те контрирам тук за Селин и да внеса едно уточнение как виждам нещата аз Simple Smile Връзката между Серкан и Селин е изградена на базата на приятелството , израснали са заедно , познават се много добре , той го каза сто пъти , според мен неговите чувства  към нея са като брат към сестра. Той е особняк човек , но тя го е приемала такъв , никога не е пробвала да го промени , по този начин отношенията им са били хармонични , прекалено хармонични Joy Не мисля, че Серкан  се е чувствал доминиращ в техните отношения, не мисля че иска две жени да се бият за него Joy Просто се чувства виновен , че не заяви  ясно позицията си , защото и той не знаеше какво да прави,  никога на преден план не е било "коя от двете обичам", той от самото начало казваше, че не знае какво е любов , просто искаше Селин , защото тя е познатата му рутина , море без вълни , в което е плувал вече ... твърде дълго се забави с борбата си между разума и сърцето , а Селин беше настройвана и от Еда и Айдан , че Серкан я обича , ама не може да й го каже. Продажбата на акциите беше нейният начин да удари шамар на Серкан, после естествено съжали , а Серкан се почувства виновен , и беше виновен в моите очи , затова сега толкова се грижи за нея , изкупва си вината , че я е подвел за чувствата си .
Не съм гледала епизода подробно  все още и не знам точно какво са говорили за акциите  , но Серкан ако ги получи ще ги върне на Селин , така е редно според мен , тя ги продаде в състояние на афект , така че нека си ги вземе обратно и когато си върне вътрешната хармония с ясно съзнание да ги продаде на който иска,  ама да не си задържа 5% Joy
Хубаво ще е ако може да са приятели и да работят заедно , той Серкан така си мисли , че ще стане , но чувствата на Селин , чувствата на Еда , мъжете не ги виждат тия работи...той иска хем Еда като любима , хем Селин като приятел , ама трудна ще е тая работа...

# 48
Здравейте, момичета,
Black rose, огромно благодаря за новата тема.

Аз силно се надявам и си мисля, че Серкан ще каже на Еда. Той е човек на принципи и смятам, че ще намери смелост да го направи, така както намери смелост да каже на Еда, че я обича. Аз и преди съм писала, че от двамата той има много повече растеж като герой поне до момента. Много се надявам СЦ да ни изненадат с оригинален сценарий. Любовта на Серкан и Еда дотук е развита много красиво, оригинално и интелигентно и не ми се гледа déjà vu.

Един красив клип и от мен:

И топ 20 на Ханкер моментите:

Относно рейтингите сряда и петък са най-оспорваните дни:

🌸 И няколко пояснения от Dizilah:
За информация: Съдейки по нивата на рейтинг за сезона досега, всеки сериал с малко по-висок Total рейтинг от 4 се справя достатъчно добре/прилично.
5.5—6 + е направо страхотно.
7+ е направо фантастично и безпрецедентно.

Ако се задържим около 6, ще оцелеем. Другата седмица според мен е решаваща:
🎥 в сряда ще имат нов конкурент, Seref Sözü
💵 На Mipcom, трябва да направят хубави международни продажби. Това със сигурност ще се случи, защото сериалът за мен е по-скоро ориентиран за износ и не е традиционно дизи. Дано да са включили Ханде и Керем в промоцията. С неговия чар и английски, ще бъде много добър salesman. Ханде, тя май не говори английски, ама с една усмивка ще спечели всички. А пък двамата заедно... красота и съвършенство.
🌎 Турските фенове да са пред телевизора и на линия, а международните фенове да са на линия и да има конструктивни критики.

🌼 И за лека нощ, направих един скрийншот на плейлистата на Керем за Серкан в Spotify. Има доста оригинални хрумвания (Sinnerman,Thunderstruck, I want to break free etc.) и не съвсем (Clocks, часовници)😂.
Добавил е There is no place like home от сериала Lost.

Лека нощ и до утре.

Последна редакция: сб, 10 окт 2020, 02:58 от druon77

# 49
  • София
... Не храни ли един мъж като  Серкан мъжкото си его по този начин , гравитирайки между две жени?! Дали наистина целта му е да стигне само и единствено до заветните акции в холдинга с помощта на Селин?! А после?! Няма ли да е твърде немъжко да си върне акциите и да използва Селин за тази цел, а след това да я лиши напълно от своето внимание... Дали Серкан търси само изгодата в случая или има и нещо друго.... Въпроси, въпроси...

И мен ме измъчват подобни въпроси, но няма да пиша повече за Селин, нито за отношението на Серкан към Селин! Тези обяснения "тя е логичния избор", "аз съм виновен за състоянието на Селин (придвид сватбата), "ние имаме връзка, нашето детство, нашите семейства, холдинга..." (в обяснението на Еда защо Селин остава) мисля че омръзнаха на всички! Определно тези 5% Селин си запази с тайна цел! Направи ми впечатление едно изречение на Ферит при първата среща между него и Селин във фирмата (еп. 13), когато тя го попита с искрящи от ярост очи, как може той да се появи пред нея след постъпката му на сватбата, че тя е провалила живота си продавайки 45% от акциите си, правейки планове да живее с него! Въпросът на Ферит беше: "Селин, а ти не продаде ли акциите си само защото искаш да бъдеш със Серкан, когато го видиш?"

Лека вечер! Nature First Quarter Moon With Face

Последна редакция: сб, 10 окт 2020, 02:43 от nrgmama

# 50
Key Nerd Wedding Здравейте, по добре да кажа  Добро утро в новата къща! Благодаря,  Рози! Flowers Rose Осигури ни подслон и ключ дори!

Heartpulse Мили момичета, влизам в новия ни дом и забележете,  с розовите очила съм! Няма да ги свалям до сряда!
То може да се плаче и с розови очила, нали?! 

Относно фрага - колкото е хубав, толкова и объркан! Абе, добре ни работят, както винаги!
Animal Hamster Сякаш се съм в колелото на хамстера - бягаш, бягаш, въртиш се, въртиш се ... ! Не можеш да спреш, не можеш и да излезеш!    Ей така се прави интереса! А пък ние, нали сме от онези, дето нямат търпение, вместо да си траем, тракаме по клавиатурите и поставяме рекорди - на всеки 3 дни - нова тема!
Innocent Това сме ние в нашата къща! 50 нюанса РОЗОВО! ... За сега не видях някой да иска да си свали очилата! Нека да си пишем розовите сценарии, пък Айшето ще ни намества чакрите!

Хайде, сладки, малко почивка и после отново на тренажора! Sparkling Heart

# 51
  • In the light side of the Moon!

Скици!!!! Sweat Smile Sweat Smile Sweat Smile Sweat Smile
Божеее, как ми липсват старите емокинчета......

# 52
По това време на денонощието не знам какво разследване ще сътворя, но да се разпиша с няколко наблюдения.

Показват ни много щастливи моменти на ГГ. Еда се вълнува, споделя с момичетата  плановете на Серкан за Италия, говори открито колко е влюбена. Само че всички знаем, че много хубаво не е на хубаво...

Серкан също изглежда ужасно щастлив, но знаейки какво му каза Алптекин, някак си не можем да повярваме, че това щастие е пълно и че ще продължи дълго. Прилича повече на откраднати мигове преди голямата буря.

Предвид появата на Ефе, предполагам, че Серкан ще бъде повече време в холдинга вече. Това беше и желанието на Алптекин, когото Серкан не знам как ще гледа изобщо, камоли да работят заедно... Еда също ме съмнява дали ще продължи в Арт лайф, особено след коментара на Пъръл, но при всички положения ГГ няма да са постоянно заедно. По тази причина ще си организират тези романтични жестове като ходенето на кино (какво ли ще гледат напълно сами?), подаръкът робот Болат и надявам се да има и други.

Ефе също няма да стои мирен, щом е изпратен с мисия. Можеби не е случайно, че изобщо не е показан във фрага. Явно не трябва да знаем нищо за неговото поведение, защото ще е по-важно за действието, отколкото искат да мислим. С други думи - отвличат ни вниманието.

Няма как да не припомня, че до момента един епизод е равен на два дена от историята, горе-долу. В ключовия разговор на терасата на офиса на Серкан, той казва, че от няколко дена иска да каже нещо на Еда. Ако се придържаме към тази времева рамка, не е съвсем логично да е признанието за родителите ѝ, защото той знае за инцидента от Алптекин най-много от 2 дена. Но може и да греша, разбира се. Пада ми батериятя - буквално и преносно. Ако се сетя още нещо, ще пиша пак 😘

Последна редакция: сб, 10 окт 2020, 06:02 от super_katia

# 53
Благодаря за новата тема🌹 Момичета нямате стигане,🥰 чета Ви и ми е приятно, все едно съм на кафе с най- добрите си приятелки. Благодаря Ви!❤❤❤

# 54
Flowers Hibiscus Добро утро, страхотни момичета! Flowers Hibiscus
Желая ви един невероятен ден! Hug

От сета вчера:

# 55
Благодаря за новата темичка! Пак сме на линия всички! Heart

# 56
  • Кърджали
Не мисля че Серкан поддържа контакт със Селин за да храни някакво его.. Просто те са израснали заедно, приятели, може би (какво ти може би, то е очевидно) са били подтиквани от семействата си да бъдат заедно, дс се оженят, зс да е сигурно, че холдинга ще бъде управляван от тях двамата. Опитали са, но  Селин налрая си призна, че никога не са успели да минат отвъд приятелството. Накрая Селин сама си призна, че е била влюбена в мечтата за Серкан... На Серкан му е трудно да я изкара от живота си заради годините приятелство, заради споменкте, заради това, че все пак е била до него толкова години. Но е категоричен (може би не го показваше достатъчно категорично обаче), че между тях за любов не може и да става дума вече, той си има своята фея, която направо обърна света му.
Еда още с появата си го омагьоса. Серкан Болат не беше свикнал някоя жена около него да му се противопоставя. А на онази среща среща в университета Еда беше толкова дръзка, че той запопна да я гледа като омагьосан "[Не няма да получите името ми, защото Вие не заслужавате да го знаете", сигурно за първи път в живота си срещаше толкова ясна и категорична жена. Та дори и като му сложи белезниците, той не успя да ѝ се ядоса, беше по-скоро заинтригуван, любопитен, да, изнервен че му объркват плановете, но реши да се остави на играта ѝ. Коя друга жена пред хората ще се кара с него, че и ще го наречеше "безчувствен робот"...  Нещата между тях започнаха като някакъв договор, но Серкан бързо изгуби контрола над себе си, търсеше я под всякакви оправдания, искаше непрекъснато да е около нея, смееше се лт сърце. Дори Енгин му го каза в прав текст " Те се смееш искренл когато тя е около теб, а аз дори не помня кога за последно се беше смял така". Еда изкара на повърхността онзи Серкан, който травмите от детството му бяха забутали някъде дълбоко.
Затова Серкан няма да позволи така лесно Еда да изчезне от живота му.. Но и точно това ще го спре да ѝ рсзкаже веднага. Както предполагам и от промото, първо ще си даде няколко днк, в които да я прави щастлива по всевъзможни начини, да изживеят любовта си. Поне докато събере куража да ѝ каже (няма да му е лесно, това не е като да кажеш забравих да купя хляб отт магазина), а после ще очаква да чуе нейнотл решение. Ако Еда реши че не може да продължи да нъде с него след такова нещо, няма да може да ѝ се противопостави. И вече не защото не било за него да се моли на човек, който иска да си тръгне, а защото ще вярва че Еда няма да е щастлива в такава връзка, а не иска да убива пламъка в очите ѝ. И без това кзпитва огромни самосъмнения, че заслужава любовта на такова момиче... Та затова първо ше си открадне тези мигове любов и щастие.

Забдлязва се, историята не върви по линиятснна драматизма, нито па прекслено много розовее.. Сценаристката държи на реализъм и правдоподобност, как трябва да се реагира вмнякаква ситуация, та и тук донякъде ще е така. Затова варианта с раздялата все повече го отхвърлям. И остават два варианта за продължение на този разговор:
1. По неуверения Серкан Болат решава че няма сили да разкабе това. Щом толкова години не се е разбрало, може би няюа и да се разбере. Ще се опита да даде на Еда цялото щастие на света,пазейки тайнатанза себе си. 
2. Решава да ѝ каже, поемайки риска Еда да излезе от живота му. Защото тскс е правилно и разумно, а той е човек на разума...

Толкова много го се коментираше признанието на Алптекин, че май не обърнахме внимание на едни думи на Айфер към Еда. Макар и като цяло двете дами да ми бяха малко досадни, сценаристката беше сложила едни думи, които са продължение на линията, която прокарва за това какви трябва да се жените, какво трябва да е отношението нс мъжете и т.н. Та лелята каза на Еда "Една жена никога не трябва да мечетае само за един мъж, трябва да има други собствени мечти". Да, Айфер се стеахуваше, че заради Серкан Еда ще се откаже от мечтите си да завърши образованието си, та думите ѝ бяха точно на мястоьно и посланието в тях е доста качествено и различно на товаь което виждаме в драмите...

Последна редакция: сб, 10 окт 2020, 09:42 от Aлекcандрa

# 57
Добро утро в този слънчев ден Flowers HibiscusNature SunnyFlowers Four Leaf Clover

# 58
Привет,неуморно пишещи фурии!👏👏👏
Благодарности на Черна роза,отново чудна къщурка!И най-важното е пълна с толкова топлота и глъч ❤❤❤
Сега,относно последният фраг.... чудесни моменти между двамата и напрегнати последни секунди от фрага, иска ми се  Серкан да си каже каквото го мъчи и да става каквато ще става...

Не мисля, че Серкан ще постъпи подло и ще се отдалечи за дълго от нея без обяснение, не, не в никакъв случай. Той ще постъпи честно, доблестно, по-скоро ще живее без нея, но няма да е безчестника, който ще я лъже.
Тя може в началото от шока да постъпи спонтанно остро, но няма да се откаже от робот Болат

Подкрепям с две ръце написаното!👏

# 59
Нашите сладури: Gift Heart

Последна редакция: сб, 10 окт 2020, 10:06 от mi_si

Общи условия

Активация на акаунт