Отговори
# 720
Вв показаната статия ме пише нищо за бабата. Просто се съобщава за инцидента.

Не ми се четат коментари в интернет, не ми допада  мнението, че съсипали веселия филм. Но ми попадна един коментар, който допълва това, което мисля и аз. Ще го преведс, че е на турски.

"Не напразно е казано - има два начина да погледнеш човек. Единия е да гледаш в лицето му. Втория - сякаш изобщо няма лице (изражение), да гледаш просто в очите му. Я, погледнете очите на Серкан. През цвлата серия аз гледах само в очите му.
Опите му дори не поглеждаха към Еда. Дори когато се смееше, очите му плачеха. Очите му, неговите очи показваха че мисли за бъдещето, по-точно, не искаше да мисли...За бъдеще без Еда.. Едс е всичко за него. А очите му през цялата серия бяха очи на човек, изгубил всичко, очо на Серкан, който е изгубил Еда.
Едс до е него, говори с него, Серкан се усмихва, но очите му сякаш не виждст Еда, Еда вече я няма. Очи, които вече са изгубили Еда...
Погледни ме в очите и си върви, Серкан! "Очите му гледаха една разбита Еда, всичко, което чувстваше в сърцето му, се отрази в очите му тогава, опите му бяха изпълнени с болка, какъв поглед беше само....

Много точно описание! Мисля, че по-нагоре някой беше споменал, че цялата серия е напрягаща. Това е стихията Керем , отвява те с играта си, вкарва те в обувките на героя си. Цялата му болка, безнадеждност, любов и желание да опази Еда е в неговите жестове погледи, думи, въздишки...

Нещо друго се сетих: Виждам прилика между съдбите на Айфер и Фифи. Фифи не вярва в любовта(сигурно има причина) и е далеч от семейството си, не иска и да чуе за тях. За Айфер знаем за нараненото й минало и неосъществена любов, затова е толкова категорична, че една жена трябва да е независима в живота си и да разчита само на себе си.
 Спирам, че изписахме темата, ама мислите са ми тук и в сериалчето ни.

# 721
Интернет и соц. мрежи поне са "наши" Simple Smile

Нови снимки на Ханде и Керем от снощния епизод:

# 722
Абе вие как разбрахте сцената в ресторанта и разговорът за еко-хотела?

Гледах и не можах и аз да схвана реакцията на Серкан.
Защо реагира толкова остро?
На какво се подразни - на това че Ефе има по-добри идеи от него ли?

Ревност ли е? Професионална рефност ли? Страхува се да му отнемат проекта? Или в личен план - страхува се да му отнемат Еда?
Аз не схванах.

Ефе каза, че и той не е разбрал - но той много добре схвана според мен. Добре игра актьорът, Ефе през цялото време наблюдава Серкан, следи всяка дума, всяка негова реакция.

В миналият епизод Ферит му каза - Еда няма нищо общо с холдинга.
Сега Серкан му каза АртЛайф няма нищо общо с холдинга, проектът е на АртЛайф, проектът е на Еда, проектът е мой.
Какво означаваше цялата тази работа - че Ефе иска Еда да е в Холдинга ли? Нищо не разбрах...

Ефе одобрява идеята хотелът (архитектурната част) и земята с гората/ разтенията (ландшафта) да са заедно и сложи цветето на Еда (идеята за растения, които искат малко вода) като част от проекта. Ама Серкан реагира доста остро.

Ако Еда тръгне да отмъщава за нарането си сърце ще удари точно там - ще работи с Ефе.

# 723
Цитат
Много точно описание! Мисля, че по-нагоре някой беше споменал, че цялата серия е напрягаща. Това е стихията Керем , отвява те с играта си, вкарва те в обувките на героя си. Цялата му болка, безнадеждност, любов и желание да опази Еда е в неговите жестове погледи, думи, въздишки...
Ели - мама, благодаря за този пост. В десятката е! Hands Plus1
Между другото, направило ми е впечатление, че и в другите си сериали Керем просто превзема екрана, нищо че на пръв поглед партньорите (мъжете имам предвид) са красавци в класическия смисъл на думата. Помня Керем и това е. Simple Smile
Рейтинги 14-ой серии ❤🧿

Total / 6 / 4,24 (-0,60)🔽

AB / 7 / 4,01(-1,10)🔽

Abc1 / 6 / 4,17 (-0,74)
ПР-аджиите трябва наистина да променят стратегията си. Онзи, който снощи в началото на новия епизод, каза, че никой не предполагал (или не мислел?), какво ще се случи, ... иич го няма в информираността и разбирането, ъхъ...

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 13:21 от Katya_I

# 724
  • Плевен / София

Ефе одобрява идеята хотелът (архитектурната част) и земята с гората/ разтенията (ландшафта) да са заедно и сложи цветето на Еда (идеята за растения, които искат малко вода) като част от проекта. Ама Серкан реагира доста остро.

Според мен се ядоса, че Ефе взе цветето на Еда....докосна нещо негово...

# 725
  • София
Чакам черна розичка да пусне нова тема, защото отново ме връхлетяха куп мисли, които искам да излея тук. Animal See No Evil

Мисля, че за първи път не изгарям от търпение да пуснат епизода с превод на български... И аз като вас бях под напрежение по време на целия епизод снощи. Обяснявах си го с това, че знаех, че за финал са ни подготвили някаква бомба, която ще разбие сърцето на Еда - но очаквах признание, честно казано. Не знам защо, но от всички възможни сценарии, най-малко това очаквах от Айше. Сега, като ви чета, си давам сметка, че напрежението е идвало от друго - прави сте за играта на Керем. Серкан беше съсипан. Психически се изяждаше отвътре. Чуестваше се в безизходица и загуби надежда за щастлив край с Еда. И Еда го усети. И Енгин го усети. Най-близките му усетиха, че има нещо сериозно, което го мъчи.

# 726
Не мога да насмогна да изчета всичките красоти в темата Heart Знаете, че обичам да си гледам епизода, без да коментирам, защото иначе се разсейвам много и ми се губят ценни нюанси, които се хващат само при първото гледане.

Епизодът ми хареса. Очакваше се какво ще се случи, въпреки че тайно се надявахме на чудо. Уви, с бомбата, която Айшето е заложила в сценария, беше ясно, че рано или късно драма между ГГ ще има, защото всичко друго би било нереалистично. Да, навлизаме в малко клиширан коловоз, но това става чак в 14 еп. Така че поздравления за екипа, че издържаха толкова дълго. Много е важно как ще продължат от тук нататък. Възможни са много варианти, но според мен рамката, която ще следват беше сложена в устата на Фифи: отричане > гняв > пазарлък > депресия > приемане. Айшето обича този подход (за гледалите РП - спомнете си седемте долини от книгата на Санем, по които се движеха с Джан: отрицанието, отхвърлянето, самопознанието, доверието, желанието , забвението и любовта). Ако във вчерашния епизод видяхме отричането, вероятно следващият ще е посветен на гнева, съдейки по фрага.

Имаше някои много добри хрумвания в епизода от вчера. Например дрехите на Енгин супер завоалирано подсказаха за случилото се между него и Пъръл. Турският СЕМ може да им пише отличен. Розичките, които Еда посади в офиса на Серкан ми бяха като метафора, че тя е готова да пусне корени при него, но в същото време тези цветчета са връзката ѝ с миналото, което ги разделя... Flowers Rose Малкият принц да се включва на помощ - спешно е! Друга интересна метафора ми се видя празният киносалон. ГГ могат да са истински щастливи, само когато около тях няма други хора...

И за финал малко сравнение с ДЕК, понеже знам, че има и други, които следят двата проекта.

Скрит текст:
Вчера Домът започна с половин час по-рано и когато включиха обратното броене до новия епизод на 2:50 мин., Фокс направиха същото на 1:50 мин., за да ги изпреварят, но се усетиха, че са до никъде с озета и бързо-бързо махнаха часовника. Т.е. конкуренцията не се изпуска от поглед и донякъде съм убедена, че първият започнал има известна преднина в рейтингите, защото започнеш ли да гледаш, ако ти задържат вниманието, после е малко вероятно да превключиш канала. Предишните две седмици Вратата започваше с 2 мин. по-рано от Домът и разликата в рейтинга беше по-голяма, затова си позволявам да го споделя.

Също така е интересно, че третостепенните актьори прелитат от сериал в сериал. Миналият или по-миналият епизод онзи Кадир, дето е истинският виновник за смъртта на родителите на Еда, се беше клонирал като хазяин на Нермин в Дома и по едно и също време са го давали в двата сериала, а вчера една от гримьорките на Еда, които Айдан ѝ беше изпратила да ѝ променят стила беше в адвокатската кантора на Зейнеп.

И последен паралел, понеже беше много набиващ се на очи - в Дома Зейнеп повтаряше на Мехди, че човек не трябва да пренася греховете на родителите върху децата им, защото и тя е дъщеря на неудачника Байрам, но Мехди се ожени за нея. В същото време Серкан реши да понесе вината на Алптекин върху плещите си... Да видим кой как ще си доразвие историята.

# 727
Еда му казва ,че няма нищо с което да я замени, но той и не иска,във фрага сякаш се прощаваше не с нея а със себе си,сам се убеждава,че за Еда така е по добре,а за него живот със спомени и снимки,живот без надежда.Еда е силна ,наранена но и справедлива,когато разбере истината тя ще се бори за двамата.Да разбереш че правилно или неправилно другия е обърнал гръб на всичките си принципи с мисълта на теб да е добре,това е най голямото доказателство че ти за него си най важна,наи обичана дори повече от  любовта към самия теб.С прословутото недоверие ,с мисълта че той не заслужава тази любов,много трудно ще бъде на Еда да убеди Серкан че те двамата и техните чувства са техния път,семействата са семейства с грешки или не ,но те са тези които да изградят собствения им живот.

Ето това изречение ме убеди в стратегията на Айше Кутлу. Hug

# 728
Еда му казва ,че няма нищо с което да я замени, но той и не иска,във фрага сякаш се прощаваше не с нея а със себе си,сам се убеждава,че за Еда така е по добре,а за него живот със спомени и снимки,живот без надежда.Еда е силна ,наранена но и справедлива,когато разбере истината тя ще се бори за двамата.Да разбереш че правилно или неправилно другия е обърнал гръб на всичките си принципи с мисълта на теб да е добре,това е най голямото доказателство че ти за него си най важна,наи обичана дори повече от  любовта към самия теб.С прословутото недоверие ,с мисълта че той не заслужава тази любов,много трудно ще бъде на Еда да убеди Серкан че те двамата и техните чувства са техния път,семействата са семейства с грешки или не ,но те са тези които да изградят собствения им живот.

Ето това изречение ме убеди в стратегията на Айше Кутлу. Hug

+1
В Туитър са във възторг от играта на Керем снощи. Нямало е смисъл даже да говори, очите му са казвали всичко ..

# 729
  • София
Керем, докато е гледал епизода, си е казвал: "Бах, колко съм добър!" Grinning

# 730

Оллееее,Боже....... Капят ми сълзи  от смях....

# 731
Здравейте, момичета! Вече рядко пиша, но този път не се сдържам и само чаках да свърша лекции, за да дойда и да си го излея. Още от снощи мислех да го правя, но щях да бъда крайна и най-много да бях използвала любимата думичка на Керем поне 10 пъти. Последен подобен изблик имах след онова „Гит“, споделих с вас и се успокоих. Relieved
Но сега искам да изкажа недоволството си от финала на епизода и сценария, по който тръгнаха Айше и другари. Принципно не съм фен на разделите и в живота, след които двойката пак се събира, и после пак се разделя... Следователно не съм фен на разделите и в сериалите, но се оказа, че го има във всеки един ромком, което за мен е страшно клише. Не казвам, че не трябва да има драми, в живота нищо не е цветя и рози, та не очаквам и в сериала да е. Но както виждаме и тази драма не им е била достатъчна на драгите зрителки и рейтингът отново е паднал. А на тях пък не им ли омръзна да гледат едно и също, клишираната задължителна раздяла?! Що за представи имат за ромком?! То страшна комедия и романтика има в това ГГ да се разделят и да страдат един за друг, няма що! Persevere
А ако Айше го е направила само за да се вдигне малко от малко рейтингът, еми жалко, защото не се получи. А най-много и мен да изгуби като зрител, защото започва да ми писва всяка сряда да лея сълзи вместо да се смея или радвам на красиви романтични моменти. А другите неща, които също не ми харесват са: 1. Това замесване на родителите на Серкан със смъртта на родителите на Еда. Дойде ми прекалено филмарско и гадно. Дори и да се окаже, че бабата е замесена също или някой си е измил ръцете с Болатови, как ще се излекуват тия две разбити сърца?! Защото най-невинните от цялата гадна ситуация в момента са най-нещастни и страдат един без друг.  Sob
2. Не ми хареса, че двамата се разделиха заради тъпо оправдание, а не заради истинската причина. И Еда силно, борбено момиче, ей така да се откаже от любовта си и да се превърне в нараняваща и „мразеща“ Серкан, а той наранен и безпомощен да гледа как любимата му го „мрази“ и е в компанията на най-големия му дразнител в момента. Tired Face
И за какво ги събра в 12ти епизод като ще ги разделя в 14ти!? Да не ги беше събирала по-добре, а да ги беше оставила да научат истината заедно преди да решат дали изобщо да си дават шанс като двойка. А сега след всички толкова хубави моменти не знам как ще се поправят нещата след това „Битти“ и „Сенден нещо си, нещо си.“ Не знам от кое съм най-разочарована… От Айше, от рейтинга, от тъпата причина за раздяла или от това, че очаквах ромком, а гледам драма с елементи на ромком. Neutral Face
Излях си го, сега започвам да чета вашите мнения, че гледам са се събрали 70 и ще се успокоявам. Heart

# 732
  • София

Оллееее,Боже....... Капят ми сълзи  от смях....
Ха-ха! Радвам се! Това беше целта на поста ми. Simple Smile Kissing Heart

# 733
  • София
Здравейте, момичета! Вече рядко пиша, но този път не се сдържам и само чаках да свърша лекции, за да дойда и да си го излея. Още от снощи мислех да го правя, но щях да бъда крайна и най-много да бях използвала любимата думичка на Керем поне 10 пъти. Последен подобен изблик имах след онова „Гит“, споделих с вас и се успокоих. Relieved
Но сега искам да изкажа недоволството си от финала на епизода и сценария, по който тръгнаха Айше и другари. Принципно не съм фен на разделите и в живота, след които двойката пак се събира, и после пак се разделя... Следователно не съм фен на разделите и в сериалите, но се оказа, че го има във всеки един ромком, което за мен е страшно клише. Не казвам, че не трябва да има драми, в живота нищо не е цветя и рози, та не очаквам и в сериала да е. Но както виждаме и тази драма не им е била достатъчна на драгите зрителки и рейтингът отново е паднал. А на тях пък не им ли омръзна да гледат едно и също, клишираната задължителна раздяла?! Що за представи имат за ромком?! То страшна комедия и романтика има в това ГГ да се разделят и да страдат един за друг, няма що! Persevere

Привет набързо от мен! :Flowers Hibiscus

Радвам се да видя едно мнение припокриващо се напълно с моето! Писах вече много пъти почти същото, че съм разочарована от Айше Кутлу и екип, че ни вкара в такова клише!

Повечето от вас днес пишат за великолепната игра на Керем Бурсин и аз съм съгласна с това! Но да поговорим за ролята на Серкан Болат, аз продължавам да виждам един отчаяно объркан Серкан Болат, такъв какъвто гледаме вече 14 епизода и не виждам нищо "великолепно" в ролята! Не намерил сили да й каже истината, бил чул разговора между Еда и Джерен и се отказал, мислил че истината няма да се разбере, оправдания, обянения....

Каква ирония на съдбата, той бил "разбит на парчета", а давате ли си сметка, че Еда ще бъде разбита два пъти?! Снощи, когато й казаха Bitti и втори път, когато научи истината! Защото истината ще излезе наяве и то много скоро! Просто не знам от кого! Защо ви е болно повече да Серкан, а не за Еда? Както вече писах, след един договор, след едно Git и едно Bitti как ще се гледат отново в очите? Да, ще го направят заради рейтингите, но това клиширане поне за мен уби голяма част от чистата романтика, искрящите погледи, недокоснатата от нищо лошо любов! И от тук идва моето разочарование! И от тук идват според мен по-ниските рейтинги!

Хубав ден и приятна работа! Nature Sun With Face

# 734
Рейтинга започва да губи позиции в групата на образованите АВ, което не е добре. Да се надяваме, че е заради мача.
Веселия фраг е, че Еда скочи на бой срещу Серкан, ще му доказва нещо, което той отдавна разбра Simple Smile
Тъжния сигурно ще е за болката, която изживяват поотделно.
Много ми хареса описанието на очите на Серкан - наистина гледаше, но не виждаше, аз също му следих погледа. Великолепен Керем, как само го изигра.
Ефе протяга пипала към всичко скъпо за Керем - холдинга, проекта, Еда. Заради начина по който му стана съдружник, Керем му няма доверие и приятелство между тях е невъзможно. Да не говорим, че грам не вярвам в искреността му. Реално погледнато като за новопристигнал Ефето твърде нагло и свободно се разположи и маркира територия на новото място. Изобщо не мисля, че е добронамерен (дори и без обаждането до тайнствения поръчител). За това му се опери Серкан на масата. За това и му каза - проекта е мой, като преди това пред наглеца не хвана ред, че пректа е на Еда.
Просто Серкан използва като последна опция тежката артилерия - себе си, с авторитета си на успешен архитект и бизнесмен.
Серкан е прав да се държи дистанцирано и беше прав, че се разкрещя на Еда. Няма как да има примирение с човека, когото дори не иска да вижда пред погледа си. Еда нека си вижда доброто у хората, но да бъде и малко предпазлива. Защото житейската й максима "хвърлям се с главата напред, пък после не се оплаквам и ако трябва се извинявам" в много ситуации не работи. Има щети, които не се поправят с едно "извинявай", има вреди, които са невъзвратими. Не ми хареса и реакцията на Еда - "ами потърси си друга тогава". Това не е реплика на влюбена и обичаща жена при първия скандал. Още повече, че тя това го повтаря като мантра на Серкан още от самото начало. Аз лично съм привърженичка на принципа "умиране има, отказване няма". Т.е след като си решил, че си струва да бъдеш с даден човек, не го пращаш да си търси друг/друга при първата трудност.
Можеш да го пратиш по дяволите, при майка му, на Марс най-много. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт