Дистанционно обучение за учениците-Teмa 9

• 32 520
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
Ще тестват защото им трябва да надуят статистиката с болни, ама няма от къде да ги намерят, за това в училище ще търсят!

# 76
  • Бургас
Mimi Rose, Вече има в аптеките такива бързи тестове.

https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030014945

# 77
И две стотинки няма да дадат за тестове на децата.Носи се някаква мълва, пак се правим на загрижени, но на ужким.
Не бързайте да се противите, няма за какво.

Ирен, тези тестове са пари “хвърлени на вятъра”.Говорих с две мед.лица.

# 78
Mimi Rose, Вече има в аптеките такива бързи тестове.

https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030014945
Оо, тези тестове в никакъв случай да не се купуват. По-скъпи са от ПСР-а на някои места, а пък при цяло познато семейство дадоха фалшиво отрицателен резултат, впоследствие на ПСР бяха положителни. Въобще, ако се налага, отивайте на ПСР, важно е да не се губи време. При Ковид буквално всеки час е ценен, така, че колкото по-рано, толкова по-малко вероятност от усложнения. Ковид не е смъртна присъда, ако се потърси помощ веднага и се направи тест още при първи симптоми.

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 22:11 от Вероника Димитрова 637178

# 79
Аз нямам нищо против някой да дойде да тества нашия клас безплатно, но уви - никой не му и минава през ум. А от днес вече около една четвърт от класа са болни и са в къщи.

# 80
  • shumen
При нас пък днес болни нямало.

# 81
https://dnes.dir.bg/burgas/bezplatni-barzi-testove-za-koronaviru … ilishta-i-gradini
Бургас- ще тестуват симптомни деца в училище и градина

# 82

Не знам защо е толкова трудно да се сложи по 1 лаптоп, насочен към дъската. Още повече, когато в училище не са на кабинетна система, а в 1 стая.
От позицията на майка, чието дете е на обучение в електронна среда по медицински причини от началото на учебната година и ще продължи до края й, да ви кажа, че лаптопа не върши НИКАКВА работа - слаби микрофони и камера, отразяване на бялата дъска, неясен звук. И с камера, която минава през сървър положението не е розово, но е по-добро (поне има опция за приближаване на дъската). Имайте предвид, че учителят измести ли се от микрофона и колкото по-далече е от него, толкова по не се чува.

П.П. Мислех че темата е за хора, чиито деца са на дистанционно обучение или обучение в елекронна среда, пък гледам че се разискват някакви принципни положения.

# 83
Малко сме тези, които сме на ДО.

# 84
Последното нещо, което трябва да се затвори са училищата.
Първо, ресторанти, барове, кафета,  фамилни срещи  и приятелски партита да спрат. И чак тогава, ако има проблем , учениците в гимназията през седмица на училище, малките до последно. Има деца в риск и е опасно да седят в къщи с месеци.

# 85
До колкото се усещат нещата ДО няма да има. В класа на моя син половината ги няма, той също е болен - хрема и гърло без температура. А като дойде грипа не ми се мисли!
Лично аз бях много доволна от ДО, справиха се при нас много добре особено по-гъвкавите учители. Учениците правеха индивидуални проекти и нашето поостаряло образование леко загатна как се случват нещата в други страни. Отделно някакви там индивиди пречещи на целия клас не са фактор при ДО.

# 86
  • Бургас
https://dnes.dir.bg/burgas/bezplatni-barzi-testove-za-koronaviru … ilishta-i-gradini
Бургас- ще тестуват симптомни деца в училище и градина

Те повечето болни ученици се върнаха вече в клас. Сетиха се.

Днес говорих с няшият директор. В нашето училище няма организирано ОЕСР, няма нито едно дете, подало заявление. Аз го отдавам на неинформираността на родителите. До сега на двете родителски срещи или в сайта на училището нито думичка не е спомената за тази възможност. В личен разговор с други родители също с изненада установих, че никой не знае, че има такова право. Пълно информационно затъмнение. Сигурна съм, че ако има една разяснителна кампания поне 20% от децата ще минат на ОЕСР. Та толкова за избора, който уж ни е предоставен.

# 87
Всеки наш избор като родители май е само проформа. Училищата си правят каквото им е кеф!

# 88
  • Бургас
Така е. Спомням си как всяка година в началото попълваме формуляр какви часове искаме за ИУЧ и ФУЧ. Накрая се оказва, че каквото и да сме писали имаме винаги Български и Математика, защото само за това имали учители. Ами защо ни карат да пишем тогава.

# 89
Всеки наш избор като родители май е само проформа. Училищата си правят каквото им е кеф!
Мда, точко така е! Ние сме оставени почти сами да се оправяме.

Сторм, при нас се чува много добре. Според мен не е от лаптопа, а от връзката, защото англ.карат в друга стая и много накъсва.

Общи условия

Активация на акаунт